Dodaj do ulubionych

przedszkole Jaś i Małgosia

20.01.11, 12:01
Witam
Chciałabym wiedzieć jakie są Wasze opinie na temat tego przedszkola, np; jaki jest program nauczania, czy są jakieś dodatkowe zajęcia, czy jest j.angielski. Może są na forum Rodzice których dziecko tam chodzi? Zależy mi na każdej informacji i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • sefora76 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.01.12, 11:56
      Również poszukuję informacji o tym i innych przedszkolach prywatnych w Łukowie. Od jakiego wieku przyjmowane są dzieci i ile wynosi miesięczna opłata i ogólnie jaki klimat mają.
      • ellzbietta Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.01.12, 12:57
        a dlaczego szukacie prywatnych?
        w panstwowych jest kadra wykształcona i obiady swieze na miejscu gotowane
        i sa tez dokładki:)
        ja polecam dwojke, chodziła tam moja starsza corka i za dwa lata zamierzam posłac druga
        maja fajny plac i panie sa do rzeczy
        • sefora76 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.01.12, 13:37
          Przede wszystkim dlatego, że we wrześniu córeczka będzie miała dopiero 2,5 roku i do państwowego pewnie jej nie przyjmą. A poza tym syn chodził do 7 i mamy złe wspomnienia z "państwowego" przedszkola. Może w prywatnym nie mają starych zasad wychowania i złych nawyków
          • ellzbietta Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.01.12, 14:18
            oj, nie jestem taka pewna czy małej nie przyjma
            wedle mojego rozeznania to teraz kazde przedszkole bedzie chciało miec jak najwiecej dzieci
            i przeciez takie 2,5 letnie maluchy mozna zgodnie z prawem przyjac do przedszkola
            ja do 2 corke dowoziłam, poleciła mi kolezanka a blizej miałam inne
            mowie ci, popytaj o dwojke
            zajedz do przedszkola, pogadaj z dyrektorka, przy okazji popatrzysz, posłuchasz i sama wyczujesz czy ci pasuje czy jednak nie dla ciebie to miejsce
            a zreszta, te dziewczynki z prywatnych przedszkoli, moze one i miłe i chca dobrze ale wiekszego pojecia o pedagogice to raczej nie maja
            • pysia84.beauty Re: przedszkole Jaś i Małgosia 20.01.12, 20:07
              nie wiem czemu twierdzisz ze panie z prywatnych nie maja pojecia o pedagogice.moje dziecko chodzi do jasia i malgosi 2 rok.jest zadowolony chetnie zostaje,mowi ze jedzenie dobre(mimo iz katering) niestety wiecej kosztuje niz panstwowe, ale dzieci wszystkich w przedszkolu jest okolo 30, a nei jak w panstwowych 30 na grupe.panie sa bardzo mile,dzieci maja zajecia z tanca angielskiego,ale najwazniejsze jest to ze dziecko jest zadowolone.
              • blackglass Re: przedszkole Jaś i Małgosia 27.01.12, 19:41
                Ja słyszałam złe opinie, ale raczej o właścicielach nich paniach, dzieci znajomych chodziły.
                Ja polecam 2 najlepsze przedszkole, cudowna Pani Dyrektor, fajne przedszkolanki, moje dziecko poszło mając 2,5 roku do przedszkola państwowego...
                • ellzbietta Re: przedszkole Jaś i Małgosia 28.01.12, 11:05
                  pysia, zajecia z tanca, angielskiego to nic nadzwyczajnego
                  w kazdym przedszkolu to znajdziesz
                  i dobrze, ze twoje dziecko czuje sie w przedszkolu dobrze ale nie jest oznaka ze panie sa po studiach i na biezaco sie doszkalaja
                  zazwyczaj jest tak, ze jedna osoba ma wykształcenie kierunkowe, a reszta to stazystki z up
                  warto poprosic o okazanie dokumentow o wykształceniu kadry
                  zostawiamy tam swoje dziecko i ja osobiscie chce miec pewnosc, ze moje dziecko nie tylko miło tam spedza czas ale takze sie uczy i w razie jakichkolwiek starc, niemiłych przygod moim dzieckiem zajma sie w sposob fachowy
                  ale to moje zdanie:)
                  mam wrazenie, ze jestes pysiu młoda osoba i masz jedno dziecko i w zwiazku z tym słabe rozeznanie czego wymagac i oczekiwac

poszukujac szkoły dla dziecka tez warto sie rozejrzec, poszukac opinii o konkretnej nauczycielce a nie liczyc na szczesliwy traf
                  dziecko i w słabej klasie znajdzie sobie kolegow i bedzie zadowolone, tyle ze niestety, jego poziom edukacyjny bedzie nizszy
                  podobnie przedszkola, nie kazde jest rownie dobre, nie w kazdym dzieciaki konczac je sa przygotowane tak jak po przedszkolu 2
                  wystarczy porozmawiac z nauczycielkami ze szkoły podstawowej 4, widac roznice miedzy dziecmi z 2 a np przedszkola tego ze złobkiem

i zreszta, nie przypadkowo dwie rozne osoby maja dobre opinie o jednym przedszkolu
                  dyrektorka dwojki faktycznie miła, normalna taka, nie nadęta i lubi dzieci, to widac
                  przedszkolanki sa w porzadku, mam dwie ulubione i mam nadzieje, ze za rok moja mała trafi do ktorejs:)
                  • pysia84.beauty Re: przedszkole Jaś i Małgosia 29.01.12, 20:59
                    panie ktore prowadza grupy w tych przedszkolach sa po studiach jedynie pani ktora pomaga konczy wlasnie studia.co do zajec- moze i takie sa w innych przedszkolach ale ja pisze o tym co jest tu bo o to prosila zalozycielka watku.
                    co do mojego wieku to zalezy co dla ciebie znaczy mloda,a co do dzieci to mam 2,ale mniejsza o to czy uwazasz ze mam ktora ma jedno dziecko jest "glupsza" albo jezeli jest mloda to nei ma o niczym pojecia.
                    co do szkoly-znam kilka rodzin ktore dzieci poslaly do najlepszych szkol o najlepszym poziomie i pozniej przenosily do innych,poniewaz dzieci nie radzily sobie albo po prostu zle sie czuly w wyscigu szczurow.powiem na wlasnym przykladze,chodzilam do szkoly wedlug tzw rejonizacji chcialam sie uczyc to sie uczylam.kiedys kazdy tak zdobywal wyksztalcenie.teraz sytuacja jest troche inna bo i inne czasy.zastanow sie nad tym ze dzieci chodza do tego przedszkola i wiem ze spore jest zainteresowanie i spory czas oczekiwania na miejsce.dla mnie najwazniejsze jest to ze dzieckojest szczesliwe,chetnie idzie do przedszkola wraca zadowolone,to z piosenka to z wierszykiem,np.z nowa rola do przedstawienia.i co dla mnie wazne to panie maja 30 dzieci w calym przedszkolu a nie w jednej grupie i poswiecaja czas dzieciom.niestety z tym roznie jest w panstwowych przedszkolach.moja chrzesnica chodzi do panstwowego i opowiada jak to panie kaza sie im bawic nie zwracajac uwagi na nie,a same w tym czasie popijaja kawke albo herbatke.czesto podpytuje dziecka dyskretnie czy takie zdazenia maja miejsce u niego w przedszkolu i jeszcze mi nigdy nie potwierdzil.kazdy ma wybor gdzie poslac dziecko i sam decyduje.mama chciala poznac opinie wiec ja swja wyrazilam.
                  • pysia84.beauty Re: przedszkole Jaś i Małgosia 29.01.12, 21:02
                    aha i jeszcze jedno ja nie neguje ze 2 jest zlym przedszkolem,ale nie o tym przedszkolu jest watek tylko o jasiu i malgosi
                    • pysia84.beauty Re: przedszkole Jaś i Małgosia 29.01.12, 21:04
                      sory mialo byc nie neguje ze 2 jest dobrym przedszkolem:)
                  • bacaigaca Re: przedszkole Jaś i Małgosia 20.06.12, 23:29
                    To jak wreszcie jest w tym przedszkolu, bo chciałbym posłać tam córeczkę.
        • maks4560 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.03.12, 10:51
          Fajny plac zabaw? dziwne stare metalowe zabawki nie spełniające norm. Może jest tam fajnie ale dlaczego tak brzydko pachnie. Grupy po 30 dzieci i to jest indwidualne podejście do dziecka. Dobre opinnie o 2 pisze chyba ktoś z kadry, Gratuluje.
    • marcinp27 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 22.02.12, 20:30
      witam nasz synek chodził do tego przedszkola. Miło tego nie wspominamy a nasza współpraca zakończyła się w lutym. To przedszkole nastawione jest na zysk tam ważne są pieniądze a nie dziecko.
      • marcinp27 przedszkole Jaś i Małgosia 22.02.12, 21:07
        witam nasz synek chodził do tego przedszkola. Miło tego nie wspominamy a nasza współpraca zakończyła się w lutym. to przedszkole nastawione jest na zysk tam ważne są pieniądze a nie dziecko.
        • onoinc Re: przedszkole Jaś i Małgosia 23.02.12, 22:04
          padło tu takie stwierdzenie: "dziecko i w słabej klasie znajdzie sobie kolegow i bedzie zadowolone, tyle ze niestety, jego poziom edukacyjny bedzie nizszy". Za braki edukacyjne dziecka najlepiej winić tylko przedszkolanki czy zwalać na kolegów w klasie,bo jak dziecko czegoś po prostu nie łapie to jedyne co niektórzy potrafią to mieć pretensje do całego świata o wszystko. Czasem nowoczesne mamuśki zapominają, że dziecko to nie nakręcana zabawka i też należy w domu poświęcić troche swojej uwagi i czasu na naukę z własnym dzieckiem.
          • 3amazing Re: przedszkole Jaś i Małgosia 05.03.12, 20:55
            Polecam przedszkole Jaś i Małgosia mój synek chodził tam 2 lata jest na luzie i w porządku .
            • sqlite Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.03.12, 13:17
              Jak dla mnie, to nie ma lepszego personelu niz w Jasiu i Małgosi. Panie są świetne i to dobrzy pedagodzy. Ja zgadzam sie, że z dziećmi trzeba samemu trochę czasu poświęcic, a nie tylko od przedszkola wymagać. Tam panie mają serce do dzieci, uważam, że to świetne przedszkole.
    • maks4560 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.03.12, 19:00
      Mam bardzo złe doświadczenia z przedszkolem Jaą i Małgosia. Prosze o rozwagę.
    • mamaajsza Re: przedszkole Jaś i Małgosia 21.03.12, 10:09
      zgadzam sie z opinia, że kadra jest w porządku,niewiele dzieci w grupie decyduje o tym, ze przedszkolanka moze poswiecic sporo czasu dziecku, aktywować do zabawy itp. ale wiele do życzenia pozostawia dyrekcja a wlasciwie właściciele, bo pan dyrektor nie jest pedagogiem aby mógl byc dyrektorem przedszkola więc jest tylko właścicielem. wiem, ze w miedzyrzecu gdzie maja drugie przedszkole, pracownicy zwalniaja się raz po raz bo nie wytrzymuja z nim, wiec jak na tak trudne czasy jesli chodzi o prace to naprawde musiały dostac niezle w kosc, jesli zwolnily sie wszystkie , kiedys kuzynka pisala na forum o tym, na jakims innym forum nie tutaj, ale jej opinia nie ukazała sie do dzis. podsumowujac dzieci maja dobre warunki ale personel ma ciezko a czy to odbija sie na dzieciach to pytanie na ktore niech kazdy odpowie sobie sam...
      • sqlite Re: przedszkole Jaś i Małgosia 22.03.12, 11:43
        Kurcze, mówimy o tym samym przedszkolu? Koło Tesco w blokach? A który właściciel jest nie do zniesienia? Bo chyba jest dwóch i rzeczywiście nie mają wykształcenia pedagogicznego. Jest tam jako współwłaścicielka pani pedagog - Marzenka. I ona ma bardzo dobre podejście o dzieci.
        • sefora76 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 22.03.12, 12:05
          Nie koło Tesco to Przedszkole Koala. Jaś i Małgosia jest przy os. Unitów Podlaskich
          • sqlite Re: przedszkole Jaś i Małgosia 23.03.12, 09:25
            AAAAAAAAAAAA, to cofam co napisałam, mi chodziło ,że takie fajne jest Koala. O tamtym przedszkolu nie mam pojęcia.......... SORKI>
            • mamaajsza Re: przedszkole Jaś i Małgosia 10.04.12, 11:38
              Z tego co wiem, to nawet rodzice nie moga rozmawiac z nauczycielką bo dyrekcja sobie tego nie zyczy, rodzice maja tylko placić kase a jak sie komus nie podoba to bay bay, przeciez to jest smieszne i straszne
              mowie o przedszkolu jas i malgosia w międzyrzecu bo ci sami wlasciciele maja tez w lukowie, ale mojej kuzynki syn chodzi wlasnie w miedzyrzecu
              • mama8381 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 12.04.12, 18:45
                Moje dziecko chodzi do przedszkola jaś i małgosia w łukowie i wcale tak nie jest. Ja bardzo często rozmawiam z wychowawczynią grupy i zawsze jestem zadowolnoa po tej rozmowie, bo dowiem się wszystkiego o co pytam. Panie pracujące w tym przedszkolu są bardzo miłe i moje dziecko bardzo je lubi. A jeśli chodzi o dyrekcję to również jestem z niej zadowolona.
                • mamaajsza Re: przedszkole Jaś i Małgosia 15.04.12, 19:37
                  w miedzyrzecu tak nie jest ale ciesze się, ze w łukowie jest inaczej, przekaże dalej, tylko dziwne ze jedno przedszkole a tak skrajne opinie. Ale kuzynka mówiła ze własnie w miedzyrzecu dyrektorem jest Pan a w lukowie Pani moze to tez duzo zmienia , jednak kobieca smykałka do tego jest istotna. pisze o doświadczeniach rodziców mojego chrześniaka a wkrótce napisze o swoich ...
                  • mama8381 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 17.04.12, 17:11
                    niewiem czy to ma jakieś znaczenie i niewiem jak jest w międzyrzecu. W każdym razie ja i moje dziecko jesteśmy zadowoleni z przedszkola Jaś i Małgosia.
                  • taty1 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 09.05.12, 00:54
                    > w miedzyrzecu tak nie jest ale ciesze się, ze w łukowie jest inaczej, przekaże
                    > dalej, tylko dziwne ze jedno przedszkole a tak skrajne opinie. Ale kuzynka mówi
                    > ła ze własnie w miedzyrzecu dyrektorem jest Pan a w lukowie Pani moze to tez du
                    > zo zmienia , jednak kobieca smykałka do tego jest istotna. pisze o doświadczeni
                    > ach rodziców mojego chrześniaka a wkrótce napisze o swoich ...

Piszesz też na forum międzyrzeca pod tym samym loginem i same negatywne opinie, których nikt nie potwierdza, tak żle, a dziecko kuzynki ciągle chodzi? a będziesz pisać wkrótce o własnych doświadczeniach w Łukowie, więc masz zamiar zapisać dziecko do tego przedszkola? coś to mało wiarygodne. Z drugiej strony jeśli chodzi o pracowników to właśnie personel zajmuje się dziećmi i jak przestaje mu zależeć na pracy to tracą dzieci, więc trudno się dziwić, że dyrekcja wymaga odpowiedniego poziomu pracy dla dobra dzieci właśnie. syn znajomych chodzi do przedszkola w międzyrzecu i wiem, że rodzice w tamte wakacje zaczeli rozmawiać między sobą o rozlóżnieniu wsród personelu, bo zaangażowanie pań w prace zmalało, a wzrastał poziom narzekania, a po rozpoczęciu roku szkolnego dwie panie po prostu podziękowały za pracę. Nie piszesz w zasadzie nic o przedszkolu tylko głównie o właścicielach i ich wymaganiach w stosunku do pracowników -troche to dziwne. Skąd taka wiedza....
                    • kulka159 Re: przedszkole Jaś i Małgosia 12.05.15, 21:52
                      Nie wiem skąd takie dziwne opinie o tym przedszkolu. Długo rozważałam czy posłać tam maluszka, ale na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona z wyboru. Panie są naprawdę świetne, bardzo angażują się w życie przedszkolne, jest bardzo dużo ciekawych wycieczek, dodatkowe zajęcia a co naprawdę jest ważne mają ogromne serce dla dzieciaczków. Naprawdę polecam. Aktualnie jest dużo prywatnych przedszkoli Łukowie a opinie na mieście naprawdę chodzą różne, jednak o tym przedszkolu nic złego nie słyszałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka