Dodaj do ulubionych

Aigner czy Katolik???

09.07.02, 23:40

Zastanawiam się, która szkoła jest lepsza??? Co sądzicie na temat każdej z
nich. Gdzie lepiej uczą?
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Aigner czy Katolik??? 10.07.02, 09:01
      poznałem ostatnio goscia z KLS, po tegorocznej maturze. twierdzie, że cisną i
      uczyc sie trzeba, bo inaczej wylotka z budy. ale... był zadowolony: świetnie
      zdał nowa maturę.
      osobiście nie wiem, bo tam było moje przedszkole...
      • Gość: agat1 Re: Aigner czy Katolik??? IP: 195.116.92.* 22.07.02, 07:51
        Jeśli nowa szkoła to kontynuacja przedszkola, do którego chodził m.in, to
        goraco polecam, bo to porządny człowiek..
        • Gość: szonik Re: Aigner czy Katolik??? IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 11:07
          bez urazy, ale gdy zaczynały te szkoły nauczanie to były zasilane w znakomitej
          większości osobami , które nie dostały się do innych szkół, albo w normalnym
          liceum nie dałyby sobie rady
          ale to pewnie historia...
          • Gość: agat1 Re: Aigner czy Katolik??? IP: 195.116.92.* 23.07.02, 12:49
            Teraz to pewnie się trochę zmienia (mam nadzieję, że na lepsze), ale nadal dużo
            jest w społecznych/prywatnych szkołach młodzieży - mówiąc oględnie - mało
            ambitnej, oczywiście z góry przepraszam tych, którzy poczują sie dotknięci.
            Moja koleżanka miała okazję krótko pracować w pierwszym społecznym liceum w
            Puławach jako nauczycielka i jej odczucia nie były najlepsze ; spotkała się tam
            też z zupełnie innym podejściem do sprawy profesorki, skądinąd znanej
            puławskiej polonistki, swojej byłej wychowawczyni z Czartorycha, więc odeszła
            stamtąd , bo nie mogła się pogodzić z sytuacją, w której wszystko opierało się
            na tym, że rodzice płacą i mogą o wielu sprawach (również ocenach dzieci,
            niestety) decydować.
            Znam też przypadek biznesmena z podwarszawskiej gminy, który założyl prywatną
            szkołę podstawową, a następnie liceum, żeby jego dzieci mogły skończyć szkoly
            bez problemu. Nie wiem, co go powstrzymało od utworzenia prywatnej uczelni...
            Jest to obecnie bardzo wpływowy (odpowiednio do bogactwa) biznesmen, wymieniany
            wśród kilkudziesieciu najbogatszych w Polsce, chociaż nikt dokładnie nie wie,
            na czym on tak się wzbogacił.
            Odbiegłam troche od tematyki puławskiej, ale pewnie w każdym miescie jest pod
            tym względem podobnie, jak sądzicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka