Gość: nataliaa_ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 18:57 Lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korky Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.04.04, 13:41 ja tma lubie - jak jest dużo % i jak są fajni ludzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Grile, biwaki, wędrówki 02.05.04, 21:29 nataliaa wie ze ja najbardziej lubie wedrowki. I to nie tylko po gorach, ale na przyklad z Pepe do domu, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Grile, biwaki, wędrówki 04.05.04, 16:31 o natalia,grile i wedrowki to uwielbiam! zwlaszcza wedrowki po moich ukochanych gorkach.Z biwakami to gorzej,wole przejsc ile sie da po terenie i przespac sie w hotelu niz biwakowac:)Marze zeby wyrwac sie gdzies w jakies dzikie miejsce ,nic mi sie niestety nie szykuje takiego w przyszlosci najblizszej:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:26 andy, tak zupełnie to nie wiem czy spacerek z pepe do domu jest przyjemny,jak ktoś Ci całą drogę wmawia,że Mały Ratusz...... :) ellenai-ja tam też wolę hoteliki :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Grile, biwaki, wędrówki 18.05.04, 11:35 w kopie siana tez mozna sie przespac,tylko te zaskronce takie mniej sympatyczne. a duuuuzo ich he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 19.05.04, 20:31 mam nadzieję, że nie szukasz wtedy żadnej igły,żeby te zaskrońce... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 22.05.04, 18:35 Zjadłabym sobie teraz coś grilowanego i do tego jakąs dobrą surówkę.I żeby ciepło było.i muzyka.I znajomi.No dobra.Zejdźmy na ziemię. Nie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Grile, biwaki, wędrówki 23.05.04, 10:41 Dla mnie to tylko surówka, nie mam ochoty na nic z grila, ostatnio miałem grila dwa weekendy pod rząd i mam dosyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 23.05.04, 16:47 Wcale się nie dziwię :) A masz taką ulubioną potrawę, którą mógłbyś jeść i przez 29 weekendów i nie miałbyś jej dość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 25.05.04, 21:28 W związku z tym tematem i zbliżającym się weekendem-nie wiecie jaką pogodę zapowiadają na najbliższe parę dni/ (w słupsku,oczywiście,no chyba,że gdzieś tam u Was zapowiadają ładną pogodę,to możecie mi napisać,że pogoda na weekend będzie ładna :) Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Grile, biwaki, wędrówki 26.05.04, 13:13 Hmmmm pogodę to chyba dla Słupsk można sprawdzić gdzieś na onecie, ja w ten weekend tzn. w piątek jadę chyba do Gdynii, a tak to nic chyba nie planuję, żadnych grili itp. no najwyżej przygotowywanie się do ostatniego egzaminu ustnego z anglika 31 maja :) Ps. To nie związane z tematem, ale czemu Nataliaa nie zalogujesz się żeby nie być gościem tylko stałym bywalcem? :) ---------------------------------- Pozdrawiam moją matkę, której zawdzięczam wiele, tylko ona, tak naprawdę, jest moim przyjacielem... Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Grile, biwaki, wędrówki 26.05.04, 13:16 Nie mam pojęcia co to by mogło być... ale podejrzewam, że mogła by to być chyba pizza, jakbym jadł co weekend to by mi się chyba nie znudziła, może też kebab :) No ale wszystko się chyba nudzi jak się je to za często, dlatego to co najlepsze powinno się jeść raz na jakiś czas :) ---------------------------------- Pozdrawiam moją matkę, której zawdzięczam wiele, tylko ona, tak naprawdę, jest moim przyjacielem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 26.05.04, 18:13 Pizza...ją bym mogła na pewno co tydzień jeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 26.05.04, 18:19 korky,ja tu się czuję jako stały bywalec, a nie jako gość,bo dłuższy staż na tym forum ma ode mnie chyba tylko andy :) (andy,latka lecą.-ile to już tu siedzimy?) A zalogować się nie mogę,bo jest chyba 1528 natalii na forum,a gdybym chciała się zalogować tak,jak na poczcie,którą sobie tutaj założyłam,to : po pierwsze-nie byłabym już nataliąą po drugie-musiałabym sobie przypomnieć hasło(od godziny jakoś próbuję to zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Grile, biwaki, wędrówki 27.05.04, 03:17 Nie wiem ile to juz lat, to byly trudne czasy, zaraz po wojnie kraj odzywal po wojennyzh zawieruchach i nikomu nie bylo latwo :-) A jezeli o mnie chodzi, to w kazdy weekend, piatek, swiatek i sobote moge jesc pierogi ruskie (i ktos chyba kiedys sie ze mna w tej kwestii zgodzil :-). Bardzo wysoko w tym rankingu byly rowniez placki ziemniaczane. Pizza, ostatnio markowa slupska potrawa (niektore zrodla nazywaja juz Slupsk "Pizzowym Zaglebiem", wg. wyliczen jedna pizzeria przypada na ok. 3333.333333... mieszkanca (biorac pod uwage ze istnieje ok. 30 pizzerii na ok. 100 tys. mieszkancow) rowniez jest baaaardzo powazana. I jeszcze pare takich, jak nalesniki czy krokiety :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 27.05.04, 18:04 ja właśnie zjadłam ruskie :) Za mną też "chodzą" placki ziemniaczane z sosem grzybowym.Albo ogórkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Grile, biwaki, wędrówki IP: *.wmc.net.pl 30.05.04, 12:50 Wczoraj byłam na grilu i zjadłam chyba wszystko co zjeść można było :) Teraz czekam na truskawki. Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Grile, biwaki, wędrówki 02.06.04, 08:57 A ja byłem wczoraj na działce u babci i jadłem zielone porzeczki, już się nie mogę doczekać kiedy staną się czerwone :))) Ale wyrwałem sobie parę rzodkiewek i szczypiorku i w domu sobie zrobiłem twaróg ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną... no i z solą :D Pycha było !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Grile, biwaki, wędrówki 02.06.04, 18:48 Twarog ze swiezymi warzywami i smietana jest super, idealny na kolacja albo sniadanie. Chyba sobie tez zrobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Grile, biwaki, wędrówki 26.05.05, 13:47 Z racji tego, że znów nastał długi weekend /nie dla wszystkich oczywiście/ zapewne grille zostaną rozpalone :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Grile, biwaki, wędrówki 28.05.05, 15:55 he he he ja rozpaliłam sie na dobre grilla nie mam i nikt mnie nie zaprosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Grile, biwaki, wędrówki 28.05.05, 21:48 przy takim upale jak dzisiaj to nie jest wskazane tak sie "rozpalac", a swoja droga,ja jestem troszke leniwy i nie mam grila tylko mala wedzarnie zrobiana z beczki,ale wiem z autopsji,ze smakolyki pelne chlesterolu wychodza wysmienite,oczywiscie wskazana szklaneczka alkoholu np piwka milego grilowania Odpowiedz Link Zgłoś
mimi69 Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 15:24 Z tego wszystkiego to najbardziej lubię grile. Na pozostałe jeste za leniwa. Aż wstyd sie przyznać, ale to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 20:02 a jaka jest dobra karkówka na grillu, ech palce lizać, czasami gdzies sie uda wkręcić :) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi69 Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 20:03 Też lubię karkóweczkę :) Pychota Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 20:27 wiecie co ??? nie lubie grila,dlatego bo nie znosze zapachu palonego tluszczu,natomiast wedzarnia to jest to pakujesz smakolyki,jakie znajdziesz w lodowce,wieszasz na hakach,lub kladziesz na siatce,podpalasz w palenisku i idziesz ,za chwile przychodzisz i jezeli sasiad ci nie ukradl ,to masz wszystko przypieczone i gotowe do konsumpcji wedzarnia to jest to !!! pozdrwiam acha,mam kilka jalowcow,na koniec wedzenia czy pieczenia rzucam kilka malych galazek jalowca ,wspanialy zapach polecam Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 20:43 aleks,dzięki za wpis.kolega zastanawiał się czy wędzarni nie zrobić,to mu przypomnę o tym pomyśle :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Grile, biwaki, wędrówki 29.05.05, 21:10 wiesz nie bedzie zalowal,moja zrobilem kilka lat temu,ze zwyklej metalowej beczki 100 l. oblozylem ja ceglami i zrobilem palenisko 80 cm z drzwiczkami,ale warto sie zastanowic,mam ochote ja troche przerobic tylko mi czasu brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Grile, biwaki, wędrówki 30.05.05, 15:36 ależ to świetny pomysł, kurcze jaki pomysłowy Dobromir z Ciebie, już mi slinka leci na te pyszności Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Grile, biwaki, wędrówki 08.06.05, 22:56 Aleks, jakbys potrzebowal beczki to mozemy razem sie zrzucic na taka 100l albo wieksza piwa... oczywiscie zawartosc konsumujemy razem a beczke mozesz zatrzymac na wedzarnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś