Dodaj do ulubionych

Żłobek Jagódki Słupsk

05.09.12, 08:16
Od dłuższego czasu regularnie co jakieś 2 miesiące na stronach internetowych z ofertami pracy pojawia się oferta zatrudnienia opiekunki w żłobku Jagódki.O co chodzi z tą pracą?Czy w takim tempie wymieniany jest tam personel?Nie sądzę żeby to było dobre dla dzieci.Czy ktoś złożył tam swoje cv?
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Chaber Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 22:07
      Nie polecam Jagódek innym mamom,ponieważ wasze dzieci nie będą otoczone tam troskliwą opieką w tym pseudożłobku,nie będą nakarmione tak jak zapewniają panie tam pracujące,wasze dziecko rano razem z osiemnastką dzieci będzie pilnowane przez jedną(dosłownie) panią!!takie są niestety fakty,mimo ładnej pogody na zewnątrz wasze starsze dziecko nie pójdzie na sapacerek na świeże powietrze,szkoda,że o tym wszystkim dowiedziałam się po fakcie od jednej z pań już tam nie pracujących,zresztą te rotacje kadry też są zadziwiające.
      • Gość: Niania Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.slupsk.vectranet.pl 18.10.12, 06:27
        Tak,w żłobku Jagódki bardzo często wymieniana jest kadra.To wcale nie jest dobre dla dzieci,przyzwyczają się do jednej opiekunki,a za dwa miesiące jest już inna i tak w koło.
      • Gość: Di Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.cdma.centertel.pl 09.02.13, 17:34
        A mogę wiedzieć, dokąd przeniosłaś maluszka. Ja mam podobny problem...
    • Gość: anonim Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.slupsk.vectranet.pl 27.10.12, 20:11
      dzieci nie moga sie bawic zabawkami bo nie ma czasu zabawki zamykane sa w innych salach do ktorych nie mozna wchodzic szkoda ze ten regulamin znajdujacy sie na korytarzu zlobka jest nierzetellny meni tez pozostawia wiele do zyczenia czesto zmienia sie tam personel poniewaz pani kamila zatrudnia osoby na dziwnych zasadach te osoby ktore sie tam przewinely wiedza o co chodzi rzeczywiscie ta rotacja zle wplywa na dzieci co kilka dni widza inna twarz o wyjsciu na spacer tez nie ma mowy poniewaz nie ma odowiednich zasad bezpieczenstwa personel tak maly z trudem daje sobie rade mimo ze sie stara jednak prowadzenie takiej placowki do czegos zobowiazuje dzieci to sa male istotki a nie zabawki
      • flisq81 [...] 12.12.12, 19:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Miśka Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 13:31
          Byłam zwodzona umową, nie doczekałam jej :/ Trzy opiekunki plus kucharka czy to nie za mało na 30 dzieci? Brak sprzątaczki ... a my jak oślice w wolnej chwili ...czytaj jak dzieci śpią sprzątałyśmy hole, łazienki, szatnie wszystko. Gdyby coś się stało dziecku w trakcie spania kto by odpowiadał? Masakra ...pozory i ładny uśmiech Pani Dyrektor mylą. A personel znerwicowany nie ma czasu śniadania zjeść.
          • Gość: Rodzic Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 13:44
            Chciałabym dodać,że jest zakaz rozmów z rodzicami, zakaz wchodzenia rodziców na teren żłobka...wszystko zamykane na klucze. Pełna tajemnica. Ostatnio znowu zatrudnili jakąś nową opiekunkę. Dzieci chyba za nią są , ona też sprawia wrażenie miłej osoby na odpowiednim miejscu. Ale czy długo popracuje? Czytając Wasze opinie chyba nie ! a szkoda. Coś tam jest nie tak. Ale co ciężko zrozumieć ?
          • Gość: Ratatuj Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 18:01
            Ja ju z pół roku temu przepisałam dziecko do Kredki w Kobylnicy, na ul.Poznańskiego,grupa ok.25 dzieci,piękna i ogromna sala,wszystkie super zabawki do dyspozycji dzieci,CODZIENNE SPACERY,zero tajeknic,rodzic w każdej chwili może wejść na salę,3 panie te same od ponad roku,obok działa przedszkole,gdzie pójdzie mój synek na 100%kiedy będzie czas,jestem zachwycona tym żłobkiem i polacam wszzystkim!!!!!!
          • Gość: Anna Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.tvkslupsk.pl 22.01.13, 20:45
            Ja jestem bardzo zadowolona z tej placówki i szczerze polecam.
            pozdrawiam Anna
            • Gość: anonim Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.03.13, 22:06
              Pani Ania chyba jest obecną pracownicą, skoro pisze pochlebną opinię
              • Gość: Januszek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.lte.plus.pl 26.05.13, 14:06
                nie... ta pani ania to pewnie pani kamila vel 'właścicielka' i sama o swoim potworku pisze jaki to wspanialy zlobek...
    • Gość: Joanna Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.tvkslupsk.pl 02.03.13, 20:04
      Moja kolezanka miala syna w tym żłobku i niestety nie było za dobrze. Potwierdzają sie powyższe odpowiedzi niestety negatywne. Moim zdaniem powinno to być nagłośnione, media, tv, bo inaczej bedą kolejne ofiary a dyrektorka tylko się wzbogaca kosztem naszych dzieci, niby prywatny a porażka.NIE POLECAM
      • zoyka5 Re: Żłobek Jagódki Słupsk 13.04.13, 21:59
        Podbijam temat bo stoję przed dylematem wyboru żłobka dla swojej córki.
        Czy są tu mamy których dzieci uczęszczają do Jagódek (mam najbliżej )?
        Myślałam jeszcze o dwóch innych żłobkach
        Jak macie doświadczenia ze żłobkiem "Słoneczko" i "Kredka " ?

A ten państwowy na 3 Maja ? Uczęszczają tam Wasze dzieci?

B.proszę o opinie .
        • Gość: mamal Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 23:14
          jestem mamą dwójki dzieci i ja osobiście najbardziej zadowolona jestem ze żłobka państwowego (3 -ka na Łukasiewicza). Mamy doświadczenie również w prywatnych. Syn chodził do prywatnego w innym mieście,a córka do magicznej tęczy w kobylnicy - dzieci różne wiekowo w jednej grupie, mało zajęć typu prace plastyczne, brak nauki samodzielnego jedzenia czy nauki picia z kubka, mało śpiewania, spanie o różnych porach, w ciuchach do chodzenia itd. Od momentu pobytu w żłobku państwowym zauważyliśmy dużą poprawę - dziecko najedzone, wypoczęte, córka obecnie 2 lata śpiewa piosenki, sama je, próbuje kolorować. Dziecko czyste, chętnie korzysta z nocnika. Dla mnie same plusy. Dodam jeszcze że w prywatnym żłobku na 50 dzieciaków (w tym ok 20 w wieku do 2 lat) i tylko 4 łóżeczka i 4 kojce w sypialni. W jagódkach nie próbowaliśmy ale znajomi odradzali, ze personel często się zmienia, a to dla dzieci bardzo niekomfortowa sytuacja. Natomiast dziecko mojej koleżanki chodzi na 3 maja i bardzo zadowolona jest - warunki b.podobne do naszego żłobka, a Panie pracują tam po kilkanaście lat.
          • Gość: karolina Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.204.50.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.13, 20:36
            Ja osobiscie polecam żłobek Słoneczko. Dowożę tam córkę, prkatycznie z drugiego końca miasta, Chociaż bliżej maM DO jAGÓDEK, ale po 3-ech dniach pobytu dziecka zrezygnowałam, dałam nam trochę odpocząć i zapisłam do Słoneczka. Jestem bardzo zadowolona!! Warunki bardzo komfortowe, panie sympatyczne kontaktowe, a córeczka usmiechnięta, a to najważniejsze!!!!!
        • Gość: Gaba Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.28.168.18.zetnet.slupsk.pl 18.04.13, 11:19
          Witam,
          Moja córka chodzi do Jagódek od października 2011 i muszę przyznać, iż pomimo wielu negatywnych opinii jakie usłyszałam( i przeczytałam) nie mogę się zgodzić z opinią, że dzieciom się tam dzieje źle. Obecnie moja córka ma 2,5 roku. Od roku nie potrzebuje smoczka, od ładnych paru miesięcy butelki, zna sporo piosenek i wierszyków, które śpiewa i deklamuje na całe gardło w domu. Również (co mnie zdziwiło, gdyż nie wiedziałam, że dzieci w tak młodym wieku to potrafią) nauczyła się już liczyć do dziesięciu, wszystko chce robić sama, a jak mówi, to krótkimi acz pełnymi zdaniami. Krótko: rano biegnie do pań opiekunek (nota bene pani Aneta, Małgosia i Bożenka to skarby), a po południu muszę za nią ganiać po szatni, by zabrać do domu. Swego czasu słyszałam negatywne opinie o tym żłobku i podpytywałam też córkę czy pani krzyczy, czy lubisz panią, itp., lecz i jej dziecięce odpowiedzi, moje rozmowy z innymi rodzicami oraz obserwacje nie dały mi powodu by sądzić, że mojej córce dzieje się tam źle. Wręcz przeciwnie. Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak polecić.
          • Gość: mama Kacpra Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.13, 16:14
            Witam mój synek spędził w tym żłobku półtora roku.Zaczął chodzić po skończeniu roku, Początki były trudne ale jak się oswoił to z uśmiechem biegł do Pani Anety I Pani Magdy i Pani kucharki też ( Serdeczne pozdrowienia dla Pań> Minął rok a Kacper dalej wspomina żłobek i mówi że lubił tam chodzić a zdanie dziecka chyba najbardziej się liczy :)
        • Gość: Gaba Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.28.168.18.zetnet.slupsk.pl 18.04.13, 11:26
          Witam,
          Przez przypadek wysłałam zgłoszenie o skasowanie mojego posta, gdyż chciałam jeszcze coś dopisać, proszę się więc nie sugerować informacją o "złamaniu regulaminu" itp.
          Moja córka chodzi do Jagódek od października 2011 i muszę przyznać, iż pomimo wielu negatywnych opinii jakie usłyszałam( i przeczytałam) nie mogę się zgodzić z opinią, że dzieciom się tam dzieje źle. Obecnie moja córka ma 2,5 roku. Od roku nie potrzebuje smoczka, od ładnych paru miesięcy butelki, zna sporo piosenek i wierszyków, które śpiewa i deklamuje na całe gardło w domu. Również (co mnie zdziwiło, gdyż nie wiedziałam, że dzieci w tak młodym wieku to potrafią) nauczyła się już liczyć do dziesięciu, wszystko chce robić sama, a jak mówi, to krótkimi acz pełnymi zdaniami. Krótko: rano biegnie do pań opiekunek (nota bene pani Aneta, Małgosia i Bożenka to skarby), a po południu muszę za nią ganiać po szatni, by zabrać do domu. Swego czasu słyszałam negatywne opinie o tym żłobku i podpytywałam też córkę czy pani krzyczy, czy lubisz panią, itp., lecz i jej dziecięce odpowiedzi, moje rozmowy z innymi rodzicami oraz obserwacje nie dały mi powodu by sądzić, że mojej córce dzieje się tam źle. Wręcz przeciwnie. Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak polecić.
          Jeśli chodzi o Kredkę w Kobylnicy, córka uczęszczała tam przez 3 tygodnie września, gdy tylko otworzono żłobek. Niestety, była niczym płaszcz w szatni: pozostawiona sama sobie i nikt się nią nie zajmował. Poza tym zapisy w umowie a realizacja tych zapisów to dwie zupełnie różne rzeczy. Nie jestem złośliwa, tylko stwierdzam fakt i dlatego Kredki nie polecam.
          • Gość: Ala Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 14:20
            Co do żłobka Kredka to może faktycznie na początku nie wyglądało to tak jak teraz,a jak wygląda teraz??REWELACJA!,pozbyto się żle dobranych opiekunek,pracują tam aktualnie fantastyczne 3 dziewczyny,dzieci,nawet te nie chodzące, codziennie spędzają czas na super placu zabaw,są fajne zajęcia dla maluszków,dużo się dzieje,placówka ewaluuje:)przedszkole powiększa się o kolejne 2 grupy,bo dużo dzieci żłobkowych osiąga wiek przedszkolny.Te dzieci nie idą do publicznego przedszkola w Słupsku,tylko zostają w Kredce,pewnie też zostaną w zerówce i w szkole podstawowej,która jest bezpłatna,po roku czasu to Kredka jest idealnym wyborem dla rodzica,od żłobka do szkoły podstawowej,no posłodziłam właścicielom trochę,ale taka jest prawda,pokażcie czy napiszcie o drugiej takiej fajnej placówce typu 3 w 1 miejscu,najlepiej jest pojechać i przekonać się samemu,bo zapisać do żłobka to będzie raczej trudno,nie ma wolnych miejsc mimo zwiększenia powierzchni,zawsze jest lista rezerwowa,ja polecam i dziwię się trochę poprzedniczce tak wychwalającej Jagódki,pozdrawiam
            • Gość: Gaba Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.152.148.62.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.05.13, 22:14
              W swoim poście opisałam jedynie czyste fakty, zachowując naprawdę sporo dystansu co do obu wspomnianych przeze mnie żłobków. Ale skoro moja poprzedniczka dziwi się, że zachwalam Jagódki, niech najpierw przeczyta swój post. Może zdziwi się podwójnie.
              • Gość: Kamila Urłat Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.30.124.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.13, 13:59
                Żłobek Kredka w Kobynicy polecam wszystkim mamom,przedszkole też jest zachwalane przez mamy dzieci tam chodzących,mam synka w Kredce już 1,5 roku,jestem bardzo zadowolona z profesjonalizmu pań opiekunek i dyrekcji,mój synek pójdzie tam do przedszkola,a póżniej do szkoły podstawowej.O Jagódkach nic nie napiszę,bo nie wiem jak tam jest,wiem,że w Kredce jest wspaniale dla mojego maluszka i cieszę sie ,że tam jest i długo będzie w tej placówce.
          • Gość: dumny z córy tata Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.13, 10:07
            Pani GABA to już słuchac nie można :)))))
            moja żabka chodziła do "prześwietnego złobka" jagódki całe dwa miesiące z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że o 2 za długo... przeżycia traumatyczne jakich tam doznała były prostowane przez kilka tygodni w Słoneczku (który de facto polecam). Jagódki - pozerstwo i oszukańcze nastawienie do rodziców, po zajęciach mówi się im to co chcą usłyszeć : dziecko jadło ?- jadło ! a w domu mało lodówki nie rozszarpało takie było głodne. Codziennie rano walka, bo mała nie chce isc do dzieci, w nocy nie chciała spać, bo rano do żłobka... przestała chcieć się rozbierać (np. do kąpieli) itp. Pierwszy tydzień po jagódkach w Słoneczku dostaliśmy informację, że małą się cała trzęsie i jest przestraszona. Obecnie chodzi jeszcze do Słoneczka, ale ostatnie dni (za stara już jest ;-) i polecam za miła i zyczliwą atmosferę i to , że maleństwo chce tam chodzić, przynosi do domu rysunki, i jest fajnie u cioci. JAGÓDEK z całego serca NIE POLECAM !!!!
            • Gość: Kasia C. Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.205.82.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.14, 22:59
              Popieram wpis mojego poprzednika naprawdę polecam złobek Słoneczko. Podoba mi się tam ta domowa atmosfera i to, że jak się wchodzi to jak do domu.Dzici uczą się wierszyków, pioseneczek robią przeróżne prace plastyczne.Ja osobiscie bez najmniejszych obaw zostawiam tam swojego szkrabika:)
              • Gość: lolek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.slupsk.vectranet.pl 23.01.14, 11:15
                Jagódki to koszmar. Syn przez rok sie nie przyzwyczail,plakal codziennie. Panie zmieniamy sie tak czesto, ze przestaliśmy nadążać. Później syn chorowal przez 3 miesiące praktycznie bez przerwy. Później od jednej z opiekunek tam pracujacych dowiedzieliśmy sie, ze oszczędza sie tam na ogrzewaniu, w salach są nieszczelne okna, ze aż pidwiewa firanki. Ogrzewanie zima jest wylaczone przez cala noc. Pani, ktora rano pierwsza zaczyna prace wlacza kaloryfery. Radze sie dobrze zastanowic przed wyborem tej placowki, a dodam, ze czesne chyba najwyzsze w Slupsku.
    • trzyfale Re: Żłobek Jagódki Słupsk 31.01.14, 22:33
      Nie znam żłobka, bo nie dałem tam syna ze względu na złe opinie. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że zadzwoniłem do właścicielki, aby zapytać o żłobek i zwyczaje tam panujące i ogólnie czy jest jeszcze miejsce, aby dziecko zapisać, oczywiście miejsce było. Zbierałem tylko informacje i poinformowałem właścicielkę, iż się zastanowię, nie dała mi jednak czasu, bo na drugi dzień dzwoniła i ponaglała, aby zapisać dziecko. Widocznie za mało dzieci miała i brak kasy a co za tym idzie, desperacja i walka o każde dziecko. Przeraziła mnie jeszcze jedna informacja uzyskana od właścicielki a mianowicie to, że jedzenie dla tych dzieci gotowane jest przez firmę Eden Catering z Grottgera a co za tym idzie okropne jedzenie, jak wiecie Eden ma bardzo złe opinie.
      • Gość: Daria Chancewicz Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.umed.lodz.pl 02.02.14, 20:02
        Synek był w Jagódkach 3 miesiące,oceniam ten żłobek bardzo krytycznie,sala sypialniana wychłodzona,ciasna,jakiś tajemniczy półmrok,dziwna zasada braku możliwości wejścia z dzieckiem do sali,synek wracał zziębnięty i głodny,bardzo wyniosła pani dyrektor,w ciągu 3 miesięcy zmieniły się 3 panie,dziwna sprawa,zero spacerów,niesmaczne jedzenie,zakatarzone dzieci,mało pań opiekunek,nie polecam!!!
    • Gość: mama Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 19:29
      witam, moje dziecko wożę do kolorowego przedszkola w siemianicach. spotykam tam innych rodziców, również tych którzy mieli dziecko w jagódkach (katastrofa). Mówią że dopiero teraz odżyli - drzwi przeszklone, witryny przez które można patrzeć do woli jak dziecko się bawi, co robi, łazienka w sali więc dziecko nie jest wypuszczane na zewnątrz. Polecam wszystkim, a do Siemianic to rzut beretem bo praktycznie na granicy ze Słupskiem. Dzieci przyjmowane od 2óch lat pozdrawiam
      • Gość: Januszek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.14, 19:34
        Ja te polecam kolorowe w Siemianicach, bardzo fajna obsługa i milion razy lepsza od zasranych jagódek....
        • zoyka5 Re: Żłobek Jagódki Słupsk 25.08.14, 20:18
          Jagódek już nie ma. Zamknięte przez SANEPID i Urząd.
          • Gość: Januszek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.14, 21:21
            i dzięki Bogu.... a jaki urząd ?
            • Gość: darek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.14, 21:40
              Urząd Miejski
              • Gość: Januszek Re: Żłobek Jagódki Słupsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.14, 21:44
                No to pierwszy raz słowa uznania dla UM - w moim osobistym odczuciu pierwszy raz stanęli na wysokości zadania :)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka