zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:21 1. ANDY NAPISAŁ - Ale fajnie byc z fajnego miejsca i jechac w inne fajne miejsce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:27 2. DORINEK - Wobec tego, że pogoda mnie nie lubi postanowiłam skrócić wakacje o dwa tygodnie Zabawe wymyslił Andy, ja pochwycilam pomysł. Wpsujcie swoje propozycje kolejno numerując. Ostatniego dnia miesiąca będziemy głosować. Poczekamy kilka dni na wszystkich, bo to róznie bywa z czasem. A co z nagrodą? Może miłe życzenia na skrzynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:34 3. Ellenai o swoim ożenku - hehehe i mam tez nadzieje,ze pierwszy i ostatni raz heheh cmok Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:20 4.UMK_HISTORIA za długi wpis na temat:" Zapowiadałem Wam że w sobote 3 lipca odbedzie sie coś dla patrzących inaczej na transport miejski..." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:23 5. Natalia w prasowych gadżetach znalazła prawojazdy - W Rzeczpospolitej było nie tak dawno prawo jazdy kat.A (czekam na B). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:29 6. ANDY SUPERRECENZENT - Obejrzalem dzisiaj ten film i musze przyznac ze zrobil na mnie wrazenie. " Jesli ktos mial jeszcze odrobine zaufania do Busha, to po obrjrzeniu tego filmu.....(...)... Ukazuje okrucienstwo wojny w Iraku i amerykanskich zolnierzy, ktorzy podczas ataku na Bagdad sluchaja ostrej hard-rockowej muzyki, zeby moc zabijac...." Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 20:15 ja głosuję na Ellenai ,za jej wpisy o ślubie.Niech bedzie to JEJ miesiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 14:35 Podpisuję się oboma rękamy i nogamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 21:40 Hej? To co, wszyscy na Ellenai? Możecie jeszcze dopisywać propozycje, cytowac innych - listę kandydatów zamykamy w ostatnim dniu lipca. Ale pomysł mi się podoba - ja też jestem za Ellenai. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 22:57 1. Zuzanna - - Wężowi współczułam upału i tłumu, ale ja sama nie maiłam ochoty na zdjęcie z nim chocby ta dziewczyna mi chciała zapłacic. Coz za troska o stworzenia zywe, czytajac to az sie czlowiek zastanawia czy pierwsza litera w zdaniu nie powinna byc "M" - Pozwólcie nam jeździć, jest lato nie krzyczcie na nas. brzmi jak manifest spoleczny, ale jaka sila przebicia :-) 2. Nataliaa- Wątek założyłam,bo jak mi jutro znów przed czwartą rano,jakiś szósty raz z rzędu zaczną na dach latać jakies pisklaki i wydawać z siebie bliżej nieokreślone dżwięki,uprzedzam:mam w domu parę zbytecznych pustych doniczek... ten watek zapoczatkowal powazna dyskusje nad wykorzystaniem roznego rodzaju przedmiotow do rzucania, stad rowniez propozycja czcionki dla Ellenai: 3. Ellenai- mozna rzucac zolwiem !bo ma twarda skorupe! ehhehe,dzisiaj zlapalam takiego delikwenta,byl na samym srodku drogi(nie przejechalam go tym razem!-ale nie ja prowadzilam auto).Zolw byl przepiekny,strasznie sie wkurzyl jak go trzymalam w rece, lapami mnie podrapal bo ma duze pazury,musialam go jakos za skorupe trzymac,wywijal tymi koncznami wsciekle,wychylajac glowe mocno na zewnatrz.A mnie tylko chodzilo o to zeby go sciagnac z drogi i zaniesc nad jeziorko gdzie bedzie bezpieczny.Jak tylko posadzilam go na brzegu,to on szybciutko chlup do wody i odplynal sobie w sina dal!zolwie blotne sa cudowne!niestety moga ugryzc dlatego maja tu nazwe snapping turtle:)cmok 4. Dorinek- Później, gdy burak w ziemi urośnie duży liście stają się twarde i nie nadają się już na botwinkę :) Generalnie burak z liściem jest botwiną a burak bez liścia burakiem po prostu :) Pozdrawiam :) To lopatologiczne wyjasnienie hardzo mi w zyciu pomoglo :-) Proponuje rowniez poza rankingiem przyznac nagrode specjalna - Platynowa Pieczec - dla Ellenai, za wpisy przed jej slubem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 30.07.04, 13:44 Ojej, Andy, masz kolejną nominację do złotej czcionki za komentarz do moich wpisów. Przecież siedzę i zrywam boki ze śmiechu.....A mężom( oczywiście nie wszystkim )nie współczułabym upału i tłumu....hi hi hi, przdałoby sie wręcz niektórych przywiazac do palika i nie polewac nawet wodą..... Jeśli chodzi o manifestowanie swoich racji to mam to we krwi ( błękitnej zresztą ), przecież wychowałam sie na manifestach..hi hi hi ....No, ale dzieki ci za wyróżnienie, rozbawiłes mnie do łez :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 02.08.04, 23:07 hej, to głosujmy na złotą czcionke za lipiec Moja propozycja Ellenai Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 09:40 OK, no to ja tez oddaje glos na Ellenai. Jesli przyznajemy druga nagrode to glosuje na Zuzanne. A jesli przyznajemy nagrode specjalna dla Ellenai to Zlota Czcionke dla Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 18:07 Zuza-ja juz zagłosowałam wczesniej na wpisy Ellenai,wiec możesz oficjalnie ogłosic wynik :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai kochani moi slupszczanie! 03.08.04, 21:41 wzruszyliscie mnie BARDZO,tym ze na mnie glosujecie!Dla mnie to wielkie wyroznienie i honor,ze mnie tu typujecie,napewno jednak czcionka mi sie nie nalezy!to andy,umk historia,matalijka czy zuzanna potrafia dowcipnie skomentowac wszyskto,strasznie lubie emanujace cieplem posty zuzanny!erudyta to andy,:)))))ja jedynie powtarzam swoje monotonne cmok i wbijam okragle cyferki! zero inwencji ale mobilizujecie mnie do zmiany repertuaru!kocham slupsk cholercia!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 21:42 NO wiec chyba wszystko jasne. Czekamy tylko na ogloszenie wynikow przez Zuzanne :-) Jako nagroda proponuje wyslanie przez wszystkich maila z gratulacjami i zyczeniami na adres gazetowy Ellenai :-) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 07.08.04, 16:32 Zuza-jesteś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 07.08.04, 17:42 Zuza zalozylas watek wiec to Twoj przywilej zeby oglosic zwyciezce, czekamy wiec Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 09.08.04, 08:50 fajny pomysł :) hehe tylko, że mnie chyba z cały lipiec nie było na forum :P Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 10.08.04, 00:40 No wlasnie, jestem pewien korky ze kwalifikowalbys sie spokojnie, ale jako ze ucichles to nie bylo jak na Ciebie glosowac... NO ale jest sierpien wiec wszystko przed nami. Zeby tylko Zuzanna sie odnalazla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 12.08.04, 17:18 Halo ! Halo ! Tu sędzia główny ZŁOTEJ CZCIONKI. Przepraszam za opóźnienia w ogłoszeniu wyników. To były trudności na łączach z wozem transmisyjnym, oczywiście jakiś gapa wlazł na kabel.....awaira usunięta, tadannnnnnnn - to są fanfary i ogłaszam uroczyście, że ZŁOTA CZCIONKA LIPCA PRZYPADA NAJSKROMNIEJSZEJ ELLENAI Nagrodą sa pozdrowionka. UWAGA, TU CYTUJCIE NOMINACJE ZA SIERPIEŃ !!!!!!! Piszcie ludziska na słupskim forum obojętnie gdzie jesteście. Nagrody obowiązują na cały świat. Złota czcionka na słupskim forum to pierwszy krok do kariery literackiej! Pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 13.08.04, 16:04 Ja już "obowiązek" spełniłam i zgodnie z zaleceniami pozdrowionka na skrzynkę przesłałam. :) A główny sedzia niech się już nie spóżnia z ogłaszaniem wyników :) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 13.08.04, 16:10 Moja pierwsza propozycja: Zuza "No i pojechałam na kraj świata, wiatr warkocze mi zaplatał i rozplatał i zbierałam nocą lesne piki i bywałam, gdzie rodziły się muzyki ( ps. uwielbiam Marylę Rodowicz ) - pojechalam kochani poszukać uroków sierpnia. Polubułam go za to, ze dał nam prawdziwe lato. Ze rozkwitły kolorami malwy przy starych chatkach, że pozwolił skosić rzepak rolnikom, że zadbał o suche zniwa, że pozwolił zaszyć sie w wieś by patrzeć czym sa polskie cudowne zniwa. I co wieczór zaskoczył wielką kulą zachodzącego słońca, a nocą odkrył niebo pełne gwiazd - bez chmur! Bez deszczu ! I ten cudowny Duzy Wóz wskazujący kierunek nad morze i spadające gwiazdy. A wszystko w wieczornej muzyce koników polnych, a nad stawem rechotu żab. Piękny gorący sierpień na pieknej, kazdej polskiej wsi z tradycjami żniw, malw, małego kościółka, małego cmentarza ...... Odpoczelam pysznie, polubilam sierpień, w mysl zasady - trzeba uczyć się cieszyć sie chwilą, cieszyć sie miejscem, być usmiechniętym, by ludzie usmiechali się do Ciebie.... :) " Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 16.08.04, 13:43 Nominacja nr 2 - andy " Tak jest, mamy w Slupsku baszte Czarownic, moze wiec zamkniemy tam Owsiaka, ojciec Rydzyk wpadnie w zachwyt i moze przeniesie do Slupska redakcje Radia Maryja, wtedy pojawia sie nowe miejsca pracy dla nowych ksiezy, ktorych tak nam brakuje w miescie, mlodziez na pewno przestanie palic, pic, brac i z calej Polski zaczna sie zjezdzac pielgrzymki ku potepieniu najwiekszego diabla XXI w Jerzego Owsiaka, co to cham jeden zrobil paskudna akcje ktora uratowala pare tysiecy najmlodszych zyc ludzkich i ktore na pewno beda w przyszlosci takim samym zagrozeniam dla Kosciola jak ci degeneraci z przystanku Woodstock.. uff, troche mi ulzylo jak to napisalem :-) " SUPER !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:05 Nominacja nr 3 dla Matki Polki - "Jak ja wam "zazdraszczam"...:) Chetnie wybralabym sie gdzies na wakacje! Troche dalej niz Pielucholandia... Moje miesieczne szczescie wypelnia mi czas od rana do rana, wiec wakacje mam zorganizowane!!! No coz: cienie i blaski macierzynstwa...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:13 Nominacja nr 4 za oryginalne zainteresowania - afortsatak 07.08.2004 00:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując najlepszy jestem w stawianiu budowli z klocków a najgorszy w rysowaniu szlaczków Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:21 Nominacja nr 5 - MATALIJKA - za dość skomplikowany lęk przed zwierzętami - " Szczury....fuj.Boję się ich,a te wstrętne ogony....wrrr..... A do tych krabów jeszcze-ja się ogólnie zwierząt boję.No i może dzięki krabowi ten lęk trochę został by zmniejszony.(ciekawe jak mocno szczypie)." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:34 Nominacja nr 6 - ARAGOM - za uwielbienie Monka - "Na canale + leci teraz odcinek kultowy już dla mnie, w którym Monk, udając męża Sharony, musiał ją pocałować w usta, podczas gdy podanie komuś ręki jest dla niego wielką udręką. Wielka scena." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:38 Nominacja nr 7 - ELLENAI - za niebieski miesiąc miodowy - "poniewaz wraz ze stanem cywilnym zmienilam tez miejsce zamieszkania,w nowym gniazdku trzeba bylo co nieco pomalowac,w zwiazku z tym,zakupilam galon niebieskiej farby zeby pomalowac tym kuchnie." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:47 Nominacja nr 8 - KORKY - chłopie, kto nie ma szczęscia w miłosci ten ma szczęscie w kartach. W myśl tego, co napisałeś - graj w karty i podziel się z nami kasą: "Najlepszy to jestem w dawaniu/robieniu czegoś dla kogoś :) Najgorszy w miłości :( " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA IP: *.rene.com.pl 17.08.04, 20:35 Nominacja nr 9: "Nominacja nr 6 - ARAGOM" :) :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polukradmin Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 20:58 mala literowka, nie wszyscy czytali Trylogie Tolkiena, nie ma co sie czepiac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 19:40 Nominacja 10 - ponownie SUPERFAJNY KORKY - "A ja byłem na pinezce tylko nie wiedziałem od czego zacząć i postanowiłem sobie odpuścić, może nawet nie powinienem tam wchodzić, bo nie dość, że pinezki są niebezpieczne dla zdrowia i życia pacjenta Narodowego Funduszu Zdrowia, to jeszcze może to jest jakiś magazyn nie dla facetó? :P Ps. A nasze forum jest miłe, fajne i wyjątkowe, bo piszą na nim sami mili ludzie, moze nie jest ich za dużo, ale chociaż są tacy jacy są, czyli BARDZO EXTRA SUPERFAJNI :D Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 20:24 Hehehe.Dlaczego?Własnie miałam wkleic tą nominację : "Ps. A nasze forum jest miłe, fajne i wyjątkowe, bo piszą na nim sami mili ludzie, moze nie jest ich za dużo, ale chociaż są tacy jacy są, czyli BARDZO EXTRA SUPERFAJNI :D " no i Zuza mnie wyprzedziła :) Ja już chyba mam swój typ,na czcionkę miesiaca,chociaz bardzo trudno mi to przychodzi,bo jest wiele fajnych wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 21:49 Witaj, matalijko! Ciesze sie, ze miałysmy ten sam pomysł. Ale nam fajnie wyszło, co? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 23.08.04, 19:47 PIĘKNIE, ROMANI!!!!!!!!!!!!!!!!!! To tyle rzeczy naraz lub... całkiem osobno. Dzień, który rozpoczyna słońce, wiatr przynoszący nowe nadzieje i doświadczenie, księżyc ukrywający zmęczenie.Cisza przed burzą i deszcz przynoszący oczyszczenie. Uśmiech na twarzy, pełne miłości spojrzenie, uścisk dłoni. Miłość, zaufanie i przyjaźń. Ciekawość jutrem, zmiany. Trudno właściwie powiedzieć co to jest szczęście. Dla każdego to coś innego, subiektywnego. Czym jest dla Ciebie ? A może to za osobiste pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 23.08.04, 19:49 PIEKNIE, ANDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczescie mozna odnalezc w tak bardzo przyziemnych sprawach, czasami zupelnie niespodziewanie. Ja tam czuje sie szczesliwy jak uda mi sie oderwac od cywilizacji i gdzies na odludziu obserwowac przyrode, jak wdziecznie i naturalnie toczy sie jej wywazona, odwieczna rownowaga, czasami jeszcze nienaruszona reka czlowieka. Albo jak wejde na jakis szczyt i z lotu ptaka spogladam na okolice, a wiatr wieje tak spokojnie, pieszczac strudzona od wedrowki twarz. I piekniejsza od muzyki jest wtedy cisza, taka wrzeszczaca spiewem ptakow i powiewem wiatru, szumem drzew i dzwiekiem potoku, glosna cisza. Wszystko to co dzieje sie na codzien, wsrod innych, zabieganych codziennoscia i zajetych malostkowymi stosami spraw ludzi, pozostaje gdzies w dole, jest tylko kontakt JA - Prawdziwy Swiat, a nie sztuczna plastykowa rzeczywistosc w ktorej przyszlo nam zyc. Nie ma chyba nic piekniejszego jak unoszace sie o swicie klebami oparow mgly nad gorskimi szczytami i kolujacy nad nimi, gotowy do ataku ptak. Albo to usiane tysiacami gwiazd niebo gdy lezy sie letnia noca, a do snu kolysze muzyka swierszczy. Wtedy naprawde czlowiek czuje, ze to szczescie jest na wyciagniecie reki, tak bliskie i tak naturalnie proste, bez dajacych gwarancje regul i rownan i sprzedajacych recepte na doskonalosc fachowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.08.04, 13:46 NOMINACJA - UFO - "Nie dbamy nigdy o czas obecny.Uprzedzamy przyszłość, jako nadchodzącą zbyt wolno,jak gdyby chcąc przyspieszyćjej bieg;albo przywołujemy przeszłość, aby ją zatrzymać, jako zbyt chybką. Tak nierozsądni jesteśmy, że błąkamy się w czasach, które nie są nasze, nie myśląc o jedynym,który mamy; i tak letcy, że myślimy o chwilach, które są już niczym, a przepuszczamy niebacznie jedyną, która istnieje. Zazwyczaj bowiem teraźniejszość rani nas. Skrywamy ją naszym oczom, bo nam jest przykra; a jeśli jest miła, żałujemy, że się nam wymyka. Staramy się podeprzeć ją przyszłością i silimy się rozrządzać rzeczami, które nie sa w naszej mocy, na czas, którego nie wiemy zgoła, czy dożyjemy. Niech każdy zbada swoje myśli:ujrzymy, iż wszystkie zaprząta przeszłośc i przyszłośc. Nie myślimy prawie o teraźniejszości; a jeśli myślimy, to jeno aby zaczerpnąć z niej treści do snucia przyszłości. Teraźniejszość nie jest nigdy naszym celem. Przeszłość i teraźniejszość są dla nas środkami; celem jest tylko przyszłość. Tak więc nie żyjemy nigdy, ale spodziewamy się żyć;gotujemy się wciąż do szczęścia, a co za tym idzie, nie kosztujemy go nigdy." (Pascal)Czyż nie wspaniały pean na cześć tu i teraz,hołd złożony chwili obecnej?Doceniał ją Horacy-słynne "carpe diem"!Tak więc żyjmy, a nie spodziewajmy się żyć! Precz smutki,żale, czarne myśli o śmierci...Ukłony! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.04, 13:50 PODSUMOWANIE SIERPNIA Niestety kończy się nam sierpień. Zamykam wakacajny konkurs na złotą czcionkę. Tu zgłaszajcie teraz głosy - głosujemy na podstawie nominacje na najciekawszy tekst. PROPOZYCJA 1 - ANDY Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.04, 17:58 Moja propozycja to UFO Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 04:22 Reymont dostal Nobla za "Chlopow" i przedstawienie polskiej XIX w. wsi. Zuzanna dostaje ode mnie kandydature na Zlota Czcionke za przedstawienie polskiej wsi XX w., a takze za wznowienie naszej powiesci w odcinkach. Bardzo fajny tekst, zdrowom sie usmiol :-) "I tak kurde całe lato pilim. Rano do lasu na grzyby - ja Rychu i Ziutek. Co uzbieralim to do skupu. Z kasą do sklepu. Chleb, margaryna, fajki i za resztę Arizonkę. Kurde, to było talo, ale wypas, szkoda że słaby urodzaj na grzyby. No ale pilim całe popołudnie, flaszki pod stół i spalim do rana. Rano - resztki na kaca, do lasu, do skupu i do sklepiku, a tak cały sezon, a co my są europejczykami, po pańsku spędzamy urlop. No i tera , już na koniec sierpnia znależli my w lesie strasznie upitego jakiegoś dzwońca, ubrany był ładnie i domyty, ale spał strasznie twardo i flaszeczkę nieskończoną miał w garści. My se wzieli, nie zeby zara kraść. Pytalim, czy można, a on nie zabronił. No i teraz siedze se po pańsku z Rychem, a co tam do flaszczki wódki to my se nawet lepsze żarcie kupilim, no i popijam z Rychem z kieliszka, przed nami konsrewa rybna i by było całkiem kulturalnie - to my przy każdym kielonku toast walimy - żeby Ziuitek zdał. No to łyk, żeby Ziutek zdał! Ooooo, wchodzi Ziutek! Czekajta, zaraz go spytam: - Ziutek, zdałeś? - Zdałem! Tylko jednej mi nie przyjeła, bo miała szyjkę uszczerbioną ! A to nic, z tyla butelek po sezonie bedziem se w ostatni łykend sierpnia wódeczke smolić. To za Was Kochani, na zdrówko, za Europejczyków i za forumowiczów. A jeszcze ucieszone są chłopaki bo do hektarów dotacje będą dawać. Ha! A my hektar Arizony obrócilismy." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 09:57 Oj, to bedzie trudno, a zatem głosujmy na te trzy kandydatury, czekamy na reszte forumowiczow: 1. Anndy - 1głos 2. UFO - 1głos 3. Zuzanna - 1głos HALO! KTO DA WIĘCEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 10:11 Ja miałam zagłosować na Ellenai,ale w tym miesiącu przyznam jej srebrny medal za galon niebieskiej farby. :) Złoty medal nie za jeden konkretny wpis otzymuje ode mnie...Panie i Panowie.... KORKY :))) Za jego pełne humoru wypowiedzi,które bardzo mnie rozbawiły.A więc za to,że jest czarny :),za lody,pieprz,rymowanki i oczywiście najpyszniejszy omlet na świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 11:01 Mój głos dla Adiego. Ciągle mnie zaskakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 11:55 OK. KTO DA WIĘCEJ? 1. Andy - 2 głosy 2. UFO - 1 głos 3. Zuzanna - 1 głos 4. Korky - 1 głos Odpowiedz Link Zgłoś
ll66 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 15:10 moj glos na Matalijke - nie tylko za konkretny cytat z watku o zwierzatkach ale tez za inne z tegoz watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 16:46 nie!!! Uprzejmie informuję,że Tobie się pomyliło.Bo głosowanie miało byc na pana K.Tylko takie głosy sa ważne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 19:13 a ja tez chce na matalijke glosowac za zwierzatka!!!!!!!!!!!!! cmok Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 21:50 OK. KTO DA WIĘCEJ? 1. Andy - 2 głosy 2. UFO - 1 głos 3. Zuzanna - 1 głos 4. Korky - 1 głos 5. Matalijka - 2 głosy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 21:01 No i ????????????????? Jutro ostatni dzień sierpnia - tylko grzecznie przypominam, nie zeby miec pretensje jakieś, kurde.... No to - albo tu niech ktoś coś dorzuci; 1. Andy - 2 głosy 2. UFO - 1 głos 3. Zuzanna - 1 głos 4. Korky - 1 głos 5. Matalijka - 2 głosy A jesli nie ma więcej chętnych.........KURDE, HELLO ! KORKY, UFO I NNI głosujcie..... lub druga opcja - ponowne głosowanie wszystkich na naszych faworytów Andy czy Matalijka .............decydujcie Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 22:00 W takim razie ja swój głos oddaję na Andyego :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 22:48 Hihi, Zuzanna to ma przekichane jako sedzina, co ona teraz wymysli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 19:27 Zuza,proponuję,by każdy miesiąc miał swój wątek,ok?Tak kiedyś było z piosenkami miesiąca.Nim ogłosisz wyniki-trzeba poczekać aż korky się zjawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 20:56 Hi hi hi, mam przerąbane !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 20:57 Hi hi hi, uparcie i skrycie, ach kocham, kocham cie życie !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 21:20 JA, SĘDZIA GŁÓWNY, ŚWIADOM SWYCH PRAW I OBOWIAZKÓW MAM ZASZCZYT OŚWIADCZYĆ UROCZYŚCIE, DEMOKKRATYCZNIE, Z WDZIĘKIEM OSOBISTYM - WSZYSTKIM SZANOWNYM, WSPANIAŁYM FORUMOWICZOM, ZE ZŁOTĄ CZCIONKĘ MIESIACA OTRZYMUJE - ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUZANNA !!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 03:38 To jest idealny przyklad dla watku "Ale tupet" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:23 Hej, co tu taka cisza? Czekam na gratulacje..... Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:43 Zuzanno kochana! Gratuluję taaaaaaakiego wyróżnienia!!! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:47 Gratuluję wygranej!!! Nagrodę prześlemy pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:15 Co chciałabyś Zuzanno dostać na skrzyneczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:25 No, dzięki ! Już myslałam,że sie nikt nie odezwie. Tu Andy pierwszy wpadł na dobry pomysł hi hi hi.....super tekst, gratuluję. Oczywiście, że żartowałam i chciałam zobaczyć, jak wy sie na żartach znacie......chyba o prózniośc mnie nie posadzacie......hi hi hi.....a tak chciałm by sie coś tu dzało troche..... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:28 Ok. ostatnie wyniki - 2 GŁOSY ANDY 2 GŁOSY MATALIJKA Czekamy na dalsze głosowanie, chętnych zapraszamy, a czekamy na Korkiego. HEJ, KTO MA TELEFON DO RUTKOWSKIEGO? KOLEGA NAM ZAGINĄŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 21:14 Dorinku, dziękuję za cudowną niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.04, 03:05 Wobec zaistnialej sytuacji oswiadczam wszem i wobec, ze zrzekam sie oddanych na mnie glosow na rzecz Natalii, znanej rowniez jako Matalijka. Matalijka ciezka praca na naszym forum wspiera juz od lat glodnych wrazen forumowiczow, opisujac swe perypetie ze zwierzatkami domowymi, wnikliwie badajac ludzkie tupety, jak rowniez aktywnie wspierajac wszelkie inne inicjatywy i wpisy. Jest na tym forum w czasie kryzysow i wzlotow. Niech bedzie to Zlota Czcionka za caloksztalt :-) Dziekuje osobom glosujacym na mnie, niech Wasze glosy wespra tym razem Natalie. Ja z kolei obiecuje ze bede sie staral o kolejne Czcionki :-)) No cmok i do roboty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 WYNIK OSTATECZNY 04.09.04, 11:21 W związku z tym,że jest pierwszy weekend nowego miesiąc chciałbym zakonczyc juz konkurs. Trudno, że nie ma wszystkich, przepraszam, dłużej nie będę czekac, choć ubolewam bardzo. Wynki wskazują na to, że wszyscy sie w tym miesiącu udzielali i każdy cos bardzo ładnego napisał. Jako sędzia główny gratuluję wszystkim. Uszanuję tu wolę Andiego jego głosy przekazuję Matalijce. WYNIK - OSTATECZNY ! ZŁOTĄ CZCIONKĘ SIERPNIA ZA ORYGINALNE WPISY, ZA AKTYWNY UDZIAL NA FORUM, CAŁOKSZTAŁT, ZA CIEKAWE WĄTKI OTRZYMUJE - MATALIJKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 A tak od siebie dodam, że też tu jestem nie zbyt długo i zaczełam swoje wpisy od wątku Matalijki, jak pieknie cieszyła sie swoim nowym kubkiem. Lubię ludzi, którzy mimo zmartwień i kłopotów potrafią cieszyć się życiem. Cieszyć się kazdym drobiazgiem. Dzięki Matalijko za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: WYNIK OSTATECZNY 04.09.04, 12:04 Ej,przestańcie,bo za bardzo urosnę :) andy,to bardzo miło z Twojej strony.Ty pewnie coś ode mnie chcesz ;)Liczysz z pewnością na to,że dzisiaj jest losowanie totolotka i pewnie wygram.Hehe.No dobra,za te głosy to się podzielę :) Zuza,dziękuję serdecznie.bardzo ciepło w moim serduszku się zrobiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 08.10.04, 06:41 Pazdziernik juz w pelni, a my nie glosowalismy na najciekawszy wpis wrzesnia. Prosze o Wasze propozycje, ja swoje zamieszcze jak tylko znajde chwilke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 08.10.04, 16:49 Bo ja to tak myslałam bawic sie w te czcionke w okresie wakacyjnym, jakos mamy wtedy więcej czasu....teraz to nie wiem.....co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś