Dodaj do ulubionych

ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA

27.07.04, 12:19
PROPZYCJE W LIPCU
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:21
      1. ANDY NAPISAŁ - Ale fajnie byc z fajnego miejsca i jechac w inne fajne
      miejsce :-)
      • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:27
        2. DORINEK - Wobec tego, że pogoda mnie nie lubi
        postanowiłam skrócić wakacje
        o dwa tygodnie

Zabawe wymyslił Andy, ja pochwycilam pomysł. Wpsujcie swoje propozycje kolejno
        numerując. Ostatniego dnia miesiąca będziemy głosować. Poczekamy kilka dni na
        wszystkich, bo to róznie bywa z czasem. A co z nagrodą? Może miłe życzenia na
        skrzynkę?
        • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 12:34
          3. Ellenai o swoim ożenku - hehehe i mam tez nadzieje,ze pierwszy i ostatni raz
          heheh cmok
          • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:20
            4.UMK_HISTORIA za długi wpis na temat:" Zapowiadałem Wam że w sobote 3 lipca
            odbedzie sie coś dla patrzących inaczej na transport miejski..."
            • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:23
              5. Natalia w prasowych gadżetach znalazła prawojazdy - W Rzeczpospolitej było
              nie tak dawno prawo jazdy kat.A (czekam na B).
              • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 13:29
                6. ANDY SUPERRECENZENT - Obejrzalem dzisiaj ten film i musze przyznac ze zrobil
                na mnie wrazenie.
                " Jesli ktos mial jeszcze odrobine zaufania do
                Busha, to po obrjrzeniu tego filmu.....(...)... Ukazuje okrucienstwo
                wojny w Iraku i amerykanskich zolnierzy, ktorzy podczas ataku na Bagdad
                sluchaja ostrej hard-rockowej muzyki, zeby moc zabijac...."
                • matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 27.07.04, 20:15
                  ja głosuję na Ellenai ,za jej wpisy o ślubie.Niech bedzie to JEJ miesiąc :)
                  • dorinek Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 14:35
                    Podpisuję się oboma rękamy i nogamy :)
                    • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 21:40
                      Hej? To co, wszyscy na Ellenai? Możecie jeszcze dopisywać propozycje, cytowac
                      innych - listę kandydatów zamykamy w ostatnim dniu lipca.
                      Ale pomysł mi się podoba - ja też jestem za Ellenai.
                      • andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.07.04, 22:57
                        1. Zuzanna -
                        - Wężowi współczułam upału i tłumu, ale ja sama nie maiłam ochoty
                        na zdjęcie z nim chocby ta dziewczyna mi chciała zapłacic.
                        Coz za troska o stworzenia zywe, czytajac to az sie czlowiek zastanawia czy
                        pierwsza litera w zdaniu nie powinna byc "M"
                        - Pozwólcie nam jeździć, jest lato nie krzyczcie na nas.
                        brzmi jak manifest spoleczny, ale jaka sila przebicia :-)

2. Nataliaa-
                        Wątek założyłam,bo jak mi jutro znów przed czwartą rano,jakiś szósty raz z
                        rzędu zaczną na dach latać jakies pisklaki i wydawać z siebie bliżej
                        nieokreślone dżwięki,uprzedzam:mam w domu parę zbytecznych pustych doniczek...
                        ten watek zapoczatkowal powazna dyskusje nad wykorzystaniem roznego rodzaju
                        przedmiotow do rzucania, stad rowniez propozycja czcionki dla Ellenai:

3. Ellenai-
                        mozna rzucac zolwiem !bo ma twarda skorupe! ehhehe,dzisiaj zlapalam takiego
                        delikwenta,byl na samym
                        srodku drogi(nie przejechalam go tym razem!-ale nie ja prowadzilam auto).Zolw
                        byl przepiekny,strasznie sie wkurzyl jak go trzymalam w rece, lapami mnie
                        podrapal bo ma duze pazury,musialam go jakos za skorupe trzymac,wywijal tymi
                        koncznami wsciekle,wychylajac glowe mocno na zewnatrz.A mnie tylko chodzilo o
                        to zeby go sciagnac z drogi i zaniesc nad jeziorko gdzie bedzie bezpieczny.Jak
                        tylko posadzilam go na brzegu,to on szybciutko chlup do wody i odplynal sobie w
                        sina dal!zolwie blotne sa cudowne!niestety moga ugryzc dlatego maja tu nazwe
                        snapping turtle:)cmok

4. Dorinek-
                        Później, gdy burak w ziemi urośnie duży liście stają się twarde i nie nadają
                        się już na botwinkę :) Generalnie burak z
                        liściem jest botwiną a burak bez liścia burakiem po prostu :)
                        Pozdrawiam :)
                        To lopatologiczne wyjasnienie hardzo mi w zyciu pomoglo :-)

Proponuje rowniez poza rankingiem przyznac nagrode specjalna - Platynowa
                        Pieczec - dla Ellenai, za wpisy przed jej slubem.
                        • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 30.07.04, 13:44
                          Ojej, Andy, masz kolejną nominację do złotej czcionki za komentarz do moich
                          wpisów. Przecież siedzę i zrywam boki ze śmiechu.....A mężom( oczywiście nie
                          wszystkim )nie współczułabym upału i tłumu....hi hi hi, przdałoby sie wręcz
                          niektórych przywiazac do palika i nie polewac nawet wodą.....
                          Jeśli chodzi o manifestowanie swoich racji to mam to we krwi ( błękitnej
                          zresztą ), przecież wychowałam sie na manifestach..hi hi hi ....No, ale dzieki
                          ci za wyróżnienie, rozbawiłes mnie do łez :)
                          • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 02.08.04, 23:07
                            hej, to głosujmy na złotą czcionke za lipiec
                            Moja propozycja Ellenai
                            • andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 09:40
                              OK, no to ja tez oddaje glos na Ellenai.
                              Jesli przyznajemy druga nagrode to glosuje na Zuzanne.
                              A jesli przyznajemy nagrode specjalna dla Ellenai to Zlota Czcionke dla Zuzanny.
                              • matalijka Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 18:07
                                Zuza-ja juz zagłosowałam wczesniej na wpisy Ellenai,wiec możesz oficjalnie
                                ogłosic wynik :)
                                • ellenai kochani moi slupszczanie! 03.08.04, 21:41
                                  wzruszyliscie mnie BARDZO,tym ze na mnie glosujecie!Dla mnie to wielkie
                                  wyroznienie i honor,ze mnie tu typujecie,napewno jednak czcionka mi sie nie
                                  nalezy!to andy,umk historia,matalijka czy zuzanna potrafia dowcipnie
                                  skomentowac wszyskto,strasznie lubie emanujace cieplem posty zuzanny!erudyta to
                                  andy,:)))))ja jedynie powtarzam swoje monotonne cmok i wbijam okragle cyferki!
                                  zero inwencji ale mobilizujecie mnie do zmiany repertuaru!kocham slupsk
                                  cholercia!!!!!!!
                                • andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 03.08.04, 21:42
                                  NO wiec chyba wszystko jasne.
                                  Czekamy tylko na ogloszenie wynikow przez Zuzanne :-)
                                  Jako nagroda proponuje wyslanie przez wszystkich maila z gratulacjami i
                                  zyczeniami na adres gazetowy Ellenai :-)
                                  • matalijka Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 07.08.04, 16:32
                                    Zuza-jesteś? :)
                                    • andy_sz Re: GŁOSOWANIE - ZŁOTA CZCIONKA ZA LIPEC 07.08.04, 17:42
                                      Zuza zalozylas watek wiec to Twoj przywilej zeby oglosic zwyciezce, czekamy wiec
    • korky Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 09.08.04, 08:50
      fajny pomysł :) hehe tylko, że mnie chyba z cały lipiec nie było na forum :P
      • andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 10.08.04, 00:40
        No wlasnie, jestem pewien korky ze kwalifikowalbys sie spokojnie, ale jako ze
        ucichles to nie bylo jak na Ciebie glosowac...
        NO ale jest sierpien wiec wszystko przed nami. Zeby tylko Zuzanna sie
        odnalazla :-)
        • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 12.08.04, 17:18
          Halo ! Halo ! Tu sędzia główny ZŁOTEJ CZCIONKI. Przepraszam za opóźnienia w
          ogłoszeniu wyników. To były trudności na łączach z wozem transmisyjnym,
          oczywiście jakiś gapa wlazł na kabel.....awaira usunięta, tadannnnnnnn - to są
          fanfary i ogłaszam uroczyście, że
          ZŁOTA CZCIONKA LIPCA PRZYPADA NAJSKROMNIEJSZEJ ELLENAI
          Nagrodą sa pozdrowionka.

UWAGA, TU CYTUJCIE NOMINACJE ZA SIERPIEŃ !!!!!!!

Piszcie ludziska na słupskim forum obojętnie gdzie jesteście. Nagrody
          obowiązują na cały świat. Złota czcionka na słupskim forum to pierwszy krok do
          kariery literackiej! Pozdrówka :)
          • matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 13.08.04, 16:04
            Ja już "obowiązek" spełniłam i zgodnie z zaleceniami pozdrowionka na skrzynkę
            przesłałam. :)
            A główny sedzia niech się już nie spóżnia z ogłaszaniem wyników :)

• matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 13.08.04, 16:10
              Moja pierwsza propozycja:

Zuza

"No i pojechałam na kraj świata, wiatr warkocze mi zaplatał i rozplatał i
              zbierałam nocą lesne piki i bywałam, gdzie rodziły się muzyki ( ps. uwielbiam
              Marylę Rodowicz ) - pojechalam kochani poszukać uroków sierpnia. Polubułam go
              za to, ze dał nam prawdziwe lato. Ze rozkwitły kolorami malwy przy starych
              chatkach, że pozwolił skosić rzepak rolnikom, że zadbał o suche zniwa, że
              pozwolił zaszyć sie w wieś by patrzeć czym sa polskie cudowne zniwa. I co
              wieczór zaskoczył wielką kulą zachodzącego słońca, a nocą odkrył niebo pełne
              gwiazd - bez chmur! Bez deszczu ! I ten cudowny Duzy Wóz wskazujący kierunek
              nad morze i spadające gwiazdy. A wszystko w wieczornej muzyce koników polnych,
              a nad stawem rechotu żab. Piękny gorący sierpień na pieknej, kazdej polskiej
              wsi z tradycjami żniw, malw, małego kościółka, małego cmentarza ......
              Odpoczelam pysznie, polubilam sierpień, w mysl zasady - trzeba uczyć się
              cieszyć sie chwilą, cieszyć sie miejscem, być usmiechniętym, by ludzie
              usmiechali się do Ciebie.... :) "
              • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 16.08.04, 13:43
                Nominacja nr 2 - andy " Tak jest, mamy w Slupsku baszte Czarownic, moze wiec
                zamkniemy tam Owsiaka,
                ojciec Rydzyk wpadnie w zachwyt i moze przeniesie do Slupska redakcje Radia
                Maryja, wtedy pojawia sie nowe miejsca pracy dla nowych ksiezy, ktorych tak nam
                brakuje w miescie, mlodziez na pewno przestanie palic, pic, brac i z calej
                Polski zaczna sie zjezdzac pielgrzymki ku potepieniu najwiekszego diabla XXI w
                Jerzego Owsiaka, co to cham jeden zrobil paskudna akcje ktora uratowala pare
                tysiecy najmlodszych zyc ludzkich i ktore na pewno beda w przyszlosci takim
                samym zagrozeniam dla Kosciola jak ci degeneraci z przystanku Woodstock..
                uff, troche mi ulzylo jak to napisalem :-) " SUPER !!!!
                • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:05
                  Nominacja nr 3 dla Matki Polki - "Jak ja wam "zazdraszczam"...:) Chetnie
                  wybralabym sie gdzies na wakacje! Troche
                  dalej niz Pielucholandia...
                  Moje miesieczne szczescie wypelnia mi czas od rana do rana, wiec wakacje mam
                  zorganizowane!!! No coz: cienie i blaski macierzynstwa...:))
                  • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:13
                    Nominacja nr 4 za oryginalne zainteresowania - afortsatak 07.08.2004 00:16
                    odpowiedz na list odpowiedz cytując

najlepszy jestem w stawianiu budowli z klocków a najgorszy w rysowaniu szlaczków
                    • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:21
                      Nominacja nr 5 - MATALIJKA - za dość skomplikowany lęk przed zwierzętami - "

Szczury....fuj.Boję się ich,a te wstrętne ogony....wrrr.....

A do tych krabów jeszcze-ja się ogólnie zwierząt boję.No i może dzięki krabowi
                      ten lęk trochę został by zmniejszony.(ciekawe jak mocno szczypie)."
                      • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:34
                        Nominacja nr 6 - ARAGOM - za uwielbienie Monka - "Na canale + leci teraz
                        odcinek kultowy już dla mnie, w którym Monk, udając męża
                        Sharony, musiał ją pocałować w usta, podczas gdy podanie komuś ręki jest dla
                        niego wielką udręką. Wielka scena."
                        • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:38
                          Nominacja nr 7 - ELLENAI - za niebieski miesiąc miodowy -

"poniewaz wraz ze stanem cywilnym zmienilam tez miejsce zamieszkania,w nowym
                          gniazdku trzeba bylo co nieco pomalowac,w zwiazku z tym,zakupilam galon
                          niebieskiej farby zeby pomalowac tym kuchnie."
                          • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 14:47
                            Nominacja nr 8 - KORKY -
                            chłopie, kto nie ma szczęscia w miłosci ten ma szczęscie w kartach. W myśl
                            tego, co napisałeś - graj w karty i podziel się z nami kasą:

"Najlepszy to jestem w dawaniu/robieniu czegoś dla kogoś :) Najgorszy w miłości
                            :( "
                            • Gość: Aragorn Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA IP: *.rene.com.pl 17.08.04, 20:35
                              Nominacja nr 9:

"Nominacja nr 6 - ARAGOM"

:) :) ;)
                              • polukradmin Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 17.08.04, 20:58
                                mala literowka, nie wszyscy czytali Trylogie Tolkiena, nie ma co sie czepiac :-)
                                • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 19:40
                                  Nominacja 10 - ponownie SUPERFAJNY KORKY - "A ja byłem na pinezce tylko nie
                                  wiedziałem od czego zacząć i postanowiłem sobie
                                  odpuścić, może nawet nie powinienem tam wchodzić, bo nie dość, że pinezki są
                                  niebezpieczne dla zdrowia i życia pacjenta Narodowego Funduszu Zdrowia, to
                                  jeszcze może to jest jakiś magazyn nie dla facetó? :P

Ps. A nasze forum jest miłe, fajne i wyjątkowe, bo piszą na nim sami mili
                                  ludzie, moze nie jest ich za dużo, ale chociaż są tacy jacy są, czyli BARDZO
                                  EXTRA SUPERFAJNI :D
                                  • matalijka Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 20:24
                                    Hehehe.Dlaczego?Własnie miałam wkleic tą nominację :

"Ps. A nasze forum jest miłe, fajne i wyjątkowe, bo piszą na nim sami mili
                                    ludzie, moze nie jest ich za dużo, ale chociaż są tacy jacy są, czyli BARDZO
                                    EXTRA SUPERFAJNI :D "

no i Zuza mnie wyprzedziła :) Ja już chyba mam swój typ,na czcionkę
                                    miesiaca,chociaz bardzo trudno mi to przychodzi,bo jest wiele fajnych wpisów.

• zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 19.08.04, 21:49
                                      Witaj, matalijko! Ciesze sie, ze miałysmy ten sam pomysł. Ale nam fajnie
                                      wyszło, co? Pozdrówka
                                      • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 23.08.04, 19:47
                                        PIĘKNIE, ROMANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        To tyle rzeczy naraz lub... całkiem osobno. Dzień, który rozpoczyna słońce,
                                        wiatr przynoszący nowe nadzieje i doświadczenie, księżyc ukrywający
                                        zmęczenie.Cisza przed burzą i deszcz przynoszący oczyszczenie. Uśmiech na
                                        twarzy, pełne miłości spojrzenie, uścisk dłoni. Miłość, zaufanie i przyjaźń.
                                        Ciekawość jutrem, zmiany. Trudno właściwie powiedzieć co to jest szczęście.
                                        Dla każdego to coś innego, subiektywnego. Czym jest dla Ciebie ? A może to za
                                        osobiste pytanie.
                                        • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 23.08.04, 19:49
                                          PIEKNIE, ANDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczescie mozna odnalezc w tak bardzo przyziemnych sprawach, czasami zupelnie
                                          niespodziewanie. Ja tam czuje sie szczesliwy jak uda mi sie oderwac od
                                          cywilizacji i gdzies na odludziu obserwowac przyrode, jak wdziecznie i
                                          naturalnie toczy sie jej wywazona, odwieczna rownowaga, czasami jeszcze
                                          nienaruszona reka czlowieka. Albo jak wejde na jakis szczyt i z lotu ptaka
                                          spogladam na okolice, a wiatr wieje tak spokojnie, pieszczac strudzona od
                                          wedrowki twarz. I piekniejsza od muzyki jest wtedy cisza, taka wrzeszczaca
                                          spiewem ptakow i powiewem wiatru, szumem drzew i dzwiekiem potoku, glosna
                                          cisza. Wszystko to co dzieje sie na codzien, wsrod innych, zabieganych
                                          codziennoscia i zajetych malostkowymi stosami spraw ludzi, pozostaje gdzies w
                                          dole, jest tylko kontakt JA - Prawdziwy Swiat, a nie sztuczna plastykowa
                                          rzeczywistosc w ktorej przyszlo nam zyc. Nie ma chyba nic piekniejszego jak
                                          unoszace sie o swicie klebami oparow mgly nad gorskimi szczytami i kolujacy nad
                                          nimi, gotowy do ataku ptak. Albo to usiane tysiacami gwiazd niebo gdy lezy sie
                                          letnia noca, a do snu kolysze muzyka swierszczy. Wtedy naprawde czlowiek czuje,
                                          ze to szczescie jest na wyciagniecie reki, tak bliskie i tak naturalnie proste,
                                          bez dajacych gwarancje regul i rownan i sprzedajacych recepte na doskonalosc
                                          fachowcow...
                                          • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 28.08.04, 13:46
                                            NOMINACJA - UFO - "Nie dbamy nigdy o czas obecny.Uprzedzamy przyszłość, jako
                                            nadchodzącą zbyt
                                            wolno,jak gdyby chcąc przyspieszyćjej bieg;albo przywołujemy przeszłość, aby ją
                                            zatrzymać, jako zbyt chybką. Tak nierozsądni jesteśmy, że błąkamy się w
                                            czasach, które nie są nasze, nie myśląc o jedynym,który mamy; i tak letcy, że
                                            myślimy o chwilach, które są już niczym, a przepuszczamy niebacznie jedyną,
                                            która istnieje. Zazwyczaj bowiem teraźniejszość rani nas. Skrywamy ją naszym
                                            oczom, bo nam jest przykra; a jeśli jest miła, żałujemy, że się nam wymyka.
                                            Staramy się podeprzeć ją przyszłością i silimy się rozrządzać rzeczami, które
                                            nie sa w naszej mocy, na czas, którego nie wiemy zgoła, czy dożyjemy. Niech
                                            każdy zbada swoje myśli:ujrzymy, iż wszystkie zaprząta przeszłośc i przyszłośc.
                                            Nie myślimy prawie o teraźniejszości; a jeśli myślimy, to jeno aby zaczerpnąć z
                                            niej treści do snucia przyszłości. Teraźniejszość nie jest nigdy naszym celem.
                                            Przeszłość i teraźniejszość są dla nas środkami; celem jest tylko przyszłość.
                                            Tak więc nie żyjemy nigdy, ale spodziewamy się żyć;gotujemy się wciąż do
                                            szczęścia, a co za tym idzie, nie kosztujemy go nigdy." (Pascal)Czyż nie
                                            wspaniały pean na cześć tu i teraz,hołd złożony chwili obecnej?Doceniał ją
                                            Horacy-słynne "carpe diem"!Tak więc żyjmy, a nie spodziewajmy się żyć! Precz
                                            smutki,żale, czarne myśli o śmierci...Ukłony!
                                            • zuzanna6 GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.04, 13:50
                                              PODSUMOWANIE SIERPNIA

Niestety kończy się nam sierpień. Zamykam wakacajny konkurs na złotą czcionkę.
                                              Tu zgłaszajcie teraz głosy - głosujemy na podstawie nominacje na najciekawszy
                                              tekst.

PROPOZYCJA 1 - ANDY
                                              • dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.04, 17:58
                                                Moja propozycja to UFO
                                                • andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 04:22
                                                  Reymont dostal Nobla za "Chlopow" i przedstawienie polskiej XIX w. wsi.
                                                  Zuzanna dostaje ode mnie kandydature na Zlota Czcionke za przedstawienie
                                                  polskiej wsi XX w., a takze za wznowienie naszej powiesci w odcinkach.
                                                  Bardzo fajny tekst, zdrowom sie usmiol :-)

"I tak kurde całe lato pilim. Rano do lasu na grzyby - ja Rychu i Ziutek. Co
                                                  uzbieralim to do skupu. Z kasą do sklepu. Chleb, margaryna, fajki i za resztę
                                                  Arizonkę. Kurde, to było talo, ale wypas, szkoda że słaby urodzaj na grzyby. No
                                                  ale pilim całe popołudnie, flaszki pod stół i spalim do rana. Rano - resztki na
                                                  kaca, do lasu, do skupu i do sklepiku, a tak cały sezon, a co my są
                                                  europejczykami, po pańsku spędzamy urlop. No i tera , już na koniec sierpnia
                                                  znależli my w lesie strasznie upitego jakiegoś dzwońca, ubrany był ładnie i
                                                  domyty, ale spał strasznie twardo i flaszeczkę nieskończoną miał w garści. My
                                                  se wzieli, nie zeby zara kraść. Pytalim, czy można, a on nie zabronił.

No i teraz siedze se po pańsku z Rychem, a co tam do flaszczki wódki to my se
                                                  nawet lepsze żarcie kupilim, no i popijam z Rychem z kieliszka, przed nami
                                                  konsrewa rybna i by było całkiem kulturalnie - to my przy każdym kielonku toast
                                                  walimy - żeby Ziuitek zdał. No to łyk, żeby Ziutek zdał!
                                                  Ooooo, wchodzi Ziutek! Czekajta, zaraz go spytam:
                                                  - Ziutek, zdałeś?
                                                  - Zdałem! Tylko jednej mi nie przyjeła, bo miała szyjkę uszczerbioną !
                                                  A to nic, z tyla butelek po sezonie bedziem se w ostatni łykend sierpnia
                                                  wódeczke smolić. To za Was Kochani, na zdrówko, za Europejczyków i za
                                                  forumowiczów. A jeszcze ucieszone są chłopaki bo do hektarów dotacje będą
                                                  dawać. Ha! A my hektar Arizony obrócilismy."
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 09:57
                                                    Oj, to bedzie trudno, a zatem głosujmy na te trzy kandydatury, czekamy na
                                                    reszte forumowiczow:
                                                    1. Anndy - 1głos
                                                    2. UFO - 1głos
                                                    3. Zuzanna - 1głos

HALO! KTO DA WIĘCEJ?
                                                  • matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 10:11
                                                    Ja miałam zagłosować na Ellenai,ale w tym miesiącu przyznam jej srebrny medal
                                                    za galon niebieskiej farby. :)
                                                    Złoty medal nie za jeden konkretny wpis otzymuje ode mnie...Panie i Panowie....
                                                    KORKY :))) Za jego pełne humoru wypowiedzi,które bardzo mnie rozbawiły.A więc
                                                    za to,że jest czarny :),za lody,pieprz,rymowanki i oczywiście najpyszniejszy
                                                    omlet na świecie :)
                                                  • romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 11:01
                                                    Mój głos dla Adiego. Ciągle mnie zaskakuje...
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 11:55
                                                    OK. KTO DA WIĘCEJ?
                                                    1. Andy - 2 głosy
                                                    2. UFO - 1 głos
                                                    3. Zuzanna - 1 głos
                                                    4. Korky - 1 głos
                                                  • ll66 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 15:10
                                                    moj glos na Matalijke - nie tylko za konkretny cytat z watku o zwierzatkach ale
                                                    tez za inne z tegoz watku :)
                                                  • matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 16:46
                                                    nie!!! Uprzejmie informuję,że Tobie się pomyliło.Bo głosowanie miało byc na
                                                    pana K.Tylko takie głosy sa ważne :)
                                                  • ellenai Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 19:13
                                                    a ja tez chce na matalijke glosowac za zwierzatka!!!!!!!!!!!!! cmok
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 21:50
                                                    OK. KTO DA WIĘCEJ?

1. Andy - 2 głosy
                                                    2. UFO - 1 głos
                                                    3. Zuzanna - 1 głos
                                                    4. Korky - 1 głos
                                                    5. Matalijka - 2 głosy
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 21:01
                                                    No i ?????????????????
                                                    Jutro ostatni dzień sierpnia - tylko grzecznie przypominam, nie zeby miec
                                                    pretensje jakieś, kurde....
                                                    No to - albo tu niech ktoś coś dorzuci;

1. Andy - 2 głosy
                                                    2. UFO - 1 głos
                                                    3. Zuzanna - 1 głos
                                                    4. Korky - 1 głos
                                                    5. Matalijka - 2 głosy

A jesli nie ma więcej chętnych.........KURDE, HELLO ! KORKY, UFO I NNI
                                                    głosujcie.....

lub druga opcja - ponowne głosowanie wszystkich na naszych faworytów

Andy czy Matalijka .............decydujcie
                                                  • dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 22:00
                                                    W takim razie ja swój głos
                                                    oddaję na Andyego :)
                                                  • andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.04, 22:48
                                                    Hihi, Zuzanna to ma przekichane jako sedzina, co ona teraz wymysli :-)
                                                  • matalijka Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 19:27
                                                    Zuza,proponuję,by każdy miesiąc miał swój wątek,ok?Tak kiedyś było z piosenkami
                                                    miesiąca.Nim ogłosisz wyniki-trzeba poczekać aż korky się zjawi :)
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 20:56
                                                    Hi hi hi, mam przerąbane !!!!!!!!!
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 20:57
                                                    Hi hi hi, uparcie i skrycie, ach kocham, kocham cie życie !!!!!!!!!!!
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.04, 21:20
                                                    JA, SĘDZIA GŁÓWNY, ŚWIADOM SWYCH PRAW I OBOWIAZKÓW MAM ZASZCZYT OŚWIADCZYĆ
                                                    UROCZYŚCIE, DEMOKKRATYCZNIE, Z WDZIĘKIEM OSOBISTYM - WSZYSTKIM SZANOWNYM,
                                                    WSPANIAŁYM FORUMOWICZOM, ZE ZŁOTĄ CZCIONKĘ MIESIACA OTRZYMUJE -

ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUZANNA !!!!!!!!!!!!!11
                                                  • andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 03:38
                                                    To jest idealny przyklad dla watku "Ale tupet" :-))))
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:23
                                                    Hej, co tu taka cisza? Czekam na gratulacje.....
                                                  • romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:43
                                                    Zuzanno kochana! Gratuluję taaaaaaakiego wyróżnienia!!! Pozdrawiam :-)
                                                  • dorinek Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 17:47
                                                    Gratuluję wygranej!!!
                                                    Nagrodę prześlemy pocztą.
                                                  • romani1 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:15
                                                    Co chciałabyś Zuzanno dostać na skrzyneczkę?
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:25
                                                    No, dzięki ! Już myslałam,że sie nikt nie odezwie. Tu Andy pierwszy wpadł na
                                                    dobry pomysł hi hi hi.....super tekst, gratuluję. Oczywiście, że żartowałam i
                                                    chciałam zobaczyć, jak wy sie na żartach znacie......chyba o prózniośc mnie nie
                                                    posadzacie......hi hi hi.....a tak chciałm by sie coś tu dzało troche.....
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.04, 18:28
                                                    Ok. ostatnie wyniki -
                                                    2 GŁOSY ANDY
                                                    2 GŁOSY MATALIJKA

Czekamy na dalsze głosowanie, chętnych zapraszamy, a czekamy na Korkiego.

HEJ, KTO MA TELEFON DO RUTKOWSKIEGO? KOLEGA NAM ZAGINĄŁ?
                                                  • zuzanna6 Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 21:14
                                                    Dorinku, dziękuję za cudowną niespodziankę.
                                                  • andy_sz Re: GŁOSOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.04, 03:05
                                                    Wobec zaistnialej sytuacji oswiadczam wszem i wobec, ze zrzekam sie oddanych na
                                                    mnie glosow na rzecz Natalii, znanej rowniez jako Matalijka.
                                                    Matalijka ciezka praca na naszym forum wspiera juz od lat glodnych wrazen
                                                    forumowiczow, opisujac swe perypetie ze zwierzatkami domowymi, wnikliwie
                                                    badajac ludzkie tupety, jak rowniez aktywnie wspierajac wszelkie inne
                                                    inicjatywy i wpisy. Jest na tym forum w czasie kryzysow i wzlotow.
                                                    Niech bedzie to Zlota Czcionka za caloksztalt :-)
                                                    Dziekuje osobom glosujacym na mnie, niech Wasze glosy wespra tym razem Natalie.
                                                    Ja z kolei obiecuje ze bede sie staral o kolejne Czcionki :-))
                                                    No cmok i do roboty :-)
                                                  • zuzanna6 WYNIK OSTATECZNY 04.09.04, 11:21
                                                    W związku z tym,że jest pierwszy weekend nowego miesiąc chciałbym zakonczyc juz
                                                    konkurs.

Trudno, że nie ma wszystkich, przepraszam, dłużej nie będę czekac, choć
                                                    ubolewam bardzo.

Wynki wskazują na to, że wszyscy sie w tym miesiącu udzielali i każdy cos
                                                    bardzo ładnego napisał. Jako sędzia główny gratuluję wszystkim.

Uszanuję tu wolę Andiego jego głosy przekazuję Matalijce.

WYNIK - OSTATECZNY !

ZŁOTĄ CZCIONKĘ SIERPNIA ZA ORYGINALNE WPISY, ZA AKTYWNY UDZIAL NA FORUM,
                                                    CAŁOKSZTAŁT, ZA CIEKAWE WĄTKI OTRZYMUJE -

MATALIJKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

A tak od siebie dodam, że też tu jestem nie zbyt długo i zaczełam swoje wpisy
                                                    od wątku Matalijki, jak pieknie cieszyła sie swoim nowym kubkiem. Lubię ludzi,
                                                    którzy mimo zmartwień i kłopotów potrafią cieszyć się życiem. Cieszyć się
                                                    kazdym drobiazgiem. Dzięki Matalijko za wszystko.
                                                  • matalijka Re: WYNIK OSTATECZNY 04.09.04, 12:04
                                                    Ej,przestańcie,bo za bardzo urosnę :)
                                                    andy,to bardzo miło z Twojej strony.Ty pewnie coś ode mnie chcesz ;)Liczysz z
                                                    pewnością na to,że dzisiaj jest losowanie totolotka i pewnie wygram.Hehe.No
                                                    dobra,za te głosy to się podzielę :)
                                                    Zuza,dziękuję serdecznie.bardzo ciepło w moim serduszku się zrobiło :)
    • andy_sz Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 08.10.04, 06:41
      Pazdziernik juz w pelni, a my nie glosowalismy na najciekawszy wpis wrzesnia.
      Prosze o Wasze propozycje, ja swoje zamieszcze jak tylko znajde chwilke :-)
      • zuzanna6 Re: ZŁOTA CZCIONKA MIESIĄCA 08.10.04, 16:49
        Bo ja to tak myslałam bawic sie w te czcionke w okresie wakacyjnym, jakos mamy
        wtedy więcej czasu....teraz to nie wiem.....co myslicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka