Dodaj do ulubionych

Karczma pod Kluka

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 21:33
Dzisiaj grasowalam po Karczmie pod Kluka i nie wiem czy zwrociliscie uwage na
bardzo fajny napis nad wejsciem . Jest tam napisane ze w razie gdyby gosciom
smakowaly potrawy niech poleca ten zaklad swoim przyjaciolom a gdyby nie
smakowaly to niech poleca go swoim wrogom. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pixi Re: Karczma pod Kluka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 21:40
      No i zobaczcie wpisuje pol tematu i zadowolona zmykam, a chcialam jeszcze
      napisac, ze dzisiaj spedzilam bardzo ale to bardzo milo czas w tej karczmie.
      Poszlam sobie tam kierowana totalnym impulsem. Weszlam, w srodku pusto,
      usiadlam w kaciku przy oknie i wpatrywalam sie w kapiace krople deszczu.
      Potrzebowalam takiej chwili i na pewno ja na dlugo zapamietam :-)

(Teraz juz temat wyczerpany) :-)
    • Gość: Beki Re: Karczma pod Kluka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 22:45
      Tam jest bardzo ladnie. Wiesz, krotki opis ale sobie wyobrazam ta chwile. Lubie
      czasem kontemplowac, zebrac mysli. Ja przewaznie jestem w restauracjach w
      towarzystwie i chcialabym sprobowac pojsc sama. Czaem zastanawiam sie jak
      mozna pojsc samemu i samemu jesc ale chyba teraz coraz bardziej rozumiem taka
      chwile. Tak samo jak dlugo nie moglam zrozumiec tych co twierdzili ze chodzenie
      samemu do kina to przyjemnosc. Teraz sama zadaje sobie pytanie po co ta druga
      osoba. W koncu przewaznie idzie sie tam na film ;-)

Pixi, bylam dzisiaj na dworcu i o kase nr 7 (to chyba Twoja)? opierala sie
      dziewczyna. W pierwszej chwili pomyslalam - Ty, ale ona miala blond wlosy i nie
      pasowala do opisu zewnetrznego :-)
    • Gość: Agrest Re: Karczma pod Kluka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 23:09
      Naprawde taki tekst tam jest? :))))))

W Kluce to ja nie bylem od dawien dawna, chyba tylko raz w zyciu bylem. Mam
      wrazenie ze to raczej knajpa dla biznesmenow i bardziej przy kasie ludzi. Mozna
      tam cos zjesc do powiedzmy 6-7 zloty?

Deszcz dzisiaj byl niezly cale buty mam mokre i mi sie na 100 % odklei
      podeszwa. Bo sa z Alki ze sklepu z wybrakowanymi egzemplarzami...
    • Gość: andy_sz Re: Karczma pod Kluka IP: *.lib.buffalo.edu 29.04.02, 23:12
      Ja tez swietnie wspominam Kluke, naprawde jak ktos z innego miasta przyjechal
      to w tej knajpie najbardziej sie mu podobalo. Fakt, tania to ona nigdy nie
      byla, ale cel uswieca srodki
      :-)
      • Gość: Agrest Re: Karczma pod Kluka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 23:16
        Nie orientujesz sie jakie tam sa ceny? Czy mozna wejsc i cokolwiek taniego
        zamowic?

Nie wiem od kiedy jestes za oceanem ale tera Kluka jest bardzo rozbudowana na
        zewnatrz
    • Gość: avia Re: Karczma pod Kluka IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 30.04.02, 08:54
      W jednej z knajp w Stanach, którą prowadził były mistrz ringu Jack Dempsey,
      było napisane: Jeśli nie jesteś zadowolony z kelnera lub kucharza, wskaż go
      mnie. Jack Dempsey. Lokal cieszył się powodzeniem i miał najlepszą obsługę,
      podobno ci od Ritza jeździli się do niego szkolić :)
      • Gość: Czarodzi Re: Karczma pod Kluka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 12:37
        To personel tam chyba jak w zegarku chodzil.

Dla mnie w karczmie pod Kluka podoba sie bardzo polozenie. Gdyby ta sama
        karczma stala na miejscu na przyklad dawnej Pirackiej lub Slupskiej to
        stracilaby swoj czar (pomimo bardzo oryginalnego wygladu).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka