Gość: Pixi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 01:46 Mam do Was pytanie: co myślicie o graffiti na murach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sabat Re: Graffiti na murach IP: 10.10.41.* 26.09.01, 09:47 Mamy jednych z najlepszych graficiarzy w Polsce, ale miasto, jak zwykle nieudolne nie potrafi tego wykorzystać (pamiętam chyba trzy imprezy grafitowe, zorganizowane i tak głównie siłami pomysłodawców) , dlatego czasami grafiti są w miejscach nieodpowiednich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 17:23 Ja jestem przeciw graffiti. To szpeci miasto. Nie jest ladnie jak jakis przepraszam bazgrol widnieje na scianie ladnej kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo+nat Re: Graffiti na murach(do sabat) IP: *.wmc.com.pl 30.09.01, 13:06 Kogo miales na mysli piszac, ze jest jeden z najlepszych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabat Re: Graffiti na murach (do karo+nat) IP: 10.10.41.* 30.09.01, 16:14 Gość portalu: sabat napisał(a): > Mamy jednych z najlepszych graficiarzy w Polsce, ale miasto, jak zwykle > nieudolne nie potrafi tego wykorzystać (pamiętam chyba trzy imprezy grafitowe, > zorganizowane i tak głównie siłami pomysłodawców) > , dlatego czasami grafiti są w miejscach nieodpowiednich napisałem w licznie mnogiej nalejlepszych , ale jak miałbym kogoś wymienić to np. MadGunter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocik Re: Graffiti na murach (do karo+nat) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 23:46 Pamietam jak Md Gunter bazgral na murach swoje podpisy. Teraz najwyrazniej wyszedl juz z podziemia. Pamietam jak kiedys policja wyznaczyla za niego jakas nagrode (to znaczy za informacje o nim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 16:53 Nie lubie graffiti ale potrafie zrozumiec tych ktorym takie kolorowe malunki sie podobaja. Nie podoba mi sie jednak jak graficiarze smaruja mury domow i to czesto tych ktore sa niedawno odnowione. Przyklad? Kamienica Swiecznik na lewo od przejscia podziemnego. Dwa lata temu po sporach ze wspolnota mieszkaniowa wreszcie zostala gruntownie odnowiona. Jakis palant od jakiegos czasu domalowuje na niej swoje podpisy (sa wszystkie takie same). P.S. Wiem ze roznica miedzy prawdziwym graffiti a podpisami na scianach jest duza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosik Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 21:10 Kiedys myslalem ze grafficiarze maja zasady ze maluja tylko szare mury zeby brudne ulice wydawaly sie weselsze. Dzis wiem ze to tylko ich wykret usprawiedliwiajacy to co robia. Teraz widze ze czesto z premedytacja maluja dopiero co pomalowane sciany. Przyklad? Dzis sklep na rogu przy Armii Krajowej 31 pomalowal swoja fasade na jasny lososiowy kolor. Zobaczymy ile taki stan potrwa nienaruszony. Stawiam ze nie bedzie wiecej jak dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 16:47 A propos tego sklepu Cosik, to ja Ci powiem, ze nie grafiti oszpecaja teraz jego nową elewację, ale roboty, ktore trwaja na pietrze i polegaja na ... albo demontowaniu albo remoncie balkonow. Caly tynk leci na "nowe sciany" ponizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 16:51 Graficiarze to dla mnie gownazeria. Gnojki bazgrza gdzie tylko sie da. Nie ma ulicy gdzie nie napisane jest jakies haslo. Najbardziej wkurza mnie jak pomalowane sa bloki na osiedlu Niepodleglosci. Ledwo zostaly ocieplone juz te gnojki wymalowaly swoje durne hasla. Wiadomo ze taki blok malowany jest raz na 30 lat (jak dobrze pojdzie). Jakbym zlapal takiego rysownika, to bym mu chyba nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murzyn Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 18:14 Oczywiscie jakis osiol (zeby nie powiedziec debil) pomazal juz swiezo pomalowane grubasy na Starym Rynku. Jakbym takiego zlapal, to chyba wszystkie zeby bym mu wybil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Graffiti na murach IP: 10.10.41.* 07.11.01, 18:24 Gość portalu: Murzyn napisał(a): > Oczywiscie jakis osiol (zeby nie powiedziec debil) pomazal juz swiezo > pomalowane grubasy na Starym Rynku. Jakbym takiego zlapal, to chyba wszystkie > zeby bym mu wybil. Też bym mu wybił, ale to nie jest grafiti, tylko jakieś gówniane bohomazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Graffiti na murach IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 06:51 No wlasnie, ja tez sie zgadzam, to sa bo(c)homazy, a nie prawdziwe graffiti. A tak w ogole, to Ci graficiarze w Slupsku maja chyba tylko legalne dwie sciany: na Starzynskiego i na murze Szkoly Muzycznej na Grottgera. Wiecie o jakiejs jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś