Dodaj do ulubionych

czy ktoś miał problemy z dotarciem do

27.12.06, 23:50
Doliny Charlotty? Ja owszem. Droga z Ustki przez Charnowo jest słabo
oznakowana prez właścicieli pensjonatu. Po tylu miesiącach wysłuchiwania jak
tam jest pięknie postanowilismy w końcu odwiedzić to urocze siedlisko. I
niestety, nie trafiliśmy tam. Najpierw zgubiliśmy się w Gałęzinowie (ha, już
widzę wasze uchachane miny - jak można zgubić się we wsi: 3 chałupy na krzyż.
Ale zaręczam - można), potem zobaczyliśmy tablicę z napisem Dolina Charlotty -
1 min. No, nasza radość była wielka. Jest Strzelinko. Ale jedziemy,
jedziemy, minuta wydłuża się w nieskończoność. I nie widać ani stawku, ani
chałup, ani stadniny, dojeżdzamy do Strzelina, znowu tablica: Dolina
Charlotty - 4 min. (z tym, że grot strzałki w przeciwną stronę). Szlag o mało
nie trafił mojego ślubnego. Powiedział, że noga jego w tym miejscu więcej nie
stanie. I tak skończyła się moja historia z Charlotta. a miało być tak
pięknie, wywiady miały być..., wizyty w zakładach pracy....
Obserwuj wątek
    • brat187 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 28.12.06, 11:01
      To mi przypomina liczne hitorie z kreskówek, jak bohater dla zmylenia pogoni
      przestawia drogowskaz w przeciwnym kierunku :)
    • kalamata99 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 28.12.06, 17:04
      Mam identyczne doswiadczenie. Wracajac latem z wakacji w Ustce postanowilismy zobaczyc ten hotel i tez krecilismy sie w kolko sladem tych niejasnych drogowskazow. Sam juz nie wiem jak tam w koncu trafilismy, ale po przyjezdzie nie chcialo nam sie nawet wychodzic z auta.
    • pomyslowydobromil Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 30.12.06, 08:47
      Jak się ma dostęp do netu i jest się na tyle rozgarniętym, można znaleźć
      właściwą stronkę, a tam jest mapka z lokalizacją. Umiejąc czytać ze
      zrozumieniem to 90% sukcesu. Zalecam więcej wypadów na orientację! Na razie
      dwója z tego tematu! Niekumaci do nauki - geografia się kłania!
      • Gość: G Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:11
        Hmm mapka to jedno a zdrowy rozsadek drugie. Przypominam ze mamy XXI wiek i
        miejscowosci odlegle o pare kilometrow od 100 tys. miasta powinny miec dogodny
        dojazd. Bladzic po lasach zeby znalesc pensjonat ? No coz, pod tym wzgledem ta
        okolica nie rozni sie zbytnio infrastrukturalnie od tej sprzed 500 laty. Kogo
        za to winic ? Budzet "naszego" wojewodztwa nie wspomina nic o drogach wokol
        Slupska natomiast takie "mega" inwestycje jak remont chodnika w Trojmiescie juz
        tak. Prognozuje ze ta okolica Doliny Charlotty dalej bedzie cierpiala na brak
        drog i oznaczen przez nastepne 500 lat.
        • kalamata99 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 30.12.06, 19:08
          Cos malo pomyslunku ma ten pomyslowy dobromir, bo pewnie za duzo siedzi w
          wirtualnej przestrzeni, a komentarze dotyczyly realu, czyli beznadziejnego
          oznakowania. Oprocz kilkunastu minut frustracji sprawa mnie malo dotyka, bo to
          problem dla wlasciciela osrodka, a nie dla mnie. Drugi raz nie zamierzam sie
          tam wybierac.
      • ksztab01 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 01.01.07, 22:54
        No cóż. Pomyslowydobromil powiedział co wiedział. Wracając z Ustki zupełnie
        spontanicznie postanowiliśmy z Sandrą skręcić do Doliny. Tak się jakoś
        nieszczęśliwie składa, że nie jesteśmy uzależnieni od nternetu i nie jesteśmy
        przykuci kajdankami do komputera i nie zabieramy go na wypady za miasto. Więc
        kierowaliśmy się tylko drogowskazami (a ściślej - reklamami ustawionymi przez
        właściciela Doliny). Postawił kilka tablic a zabrakło tej najważniejszej: w
        którym miejscu w Strzelinie skręcić do pensjonatu. Ale co tam. Charlotty nie
        widziałem, ale okolica też była piękna. Pierwszy raz byłem w Charnowie,
        Gałęzinowie i tamtych okolicach.
        --
        • zuzanna6 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 06.01.07, 10:15
          pewnie, masz racje
          te okolice są piękne szczególnie latem, polecam zwiedzanie na rowerku, byłam
          kilka razy, ale faktycznie bez mapy mam problem
          prawdą jest, że w Internecie jest teraz wszystko
          ale prawdą jest równiez to, ze mamy ochote na spontaniczne spacery i to
          fatalnie, że jest tak złe oznakowanie dróg, hi hi hi tez kiedyś samochodem
          zabłądziłam...ale odnalazłam to miejsce, jest tam faktycznie pięknie
          • matalijka Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 11.01.07, 19:59
            Ja tam zawsze trafiam,ale pewnie dlatego,ze z kimś zawsze jezdze :) Z tym
            oznakowaniem-faktycznie,trudno znaleźć,moze to i dobrze,bo planują tam jakis
            osrodek spa zrobić dla bogatych damulek :)
            • Gość: Ama100 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do IP: *.eranet.pl 12.01.07, 20:41
              Jestem za! Niech zrobią ośrodek, zdejmą wszystkie oznakowania alboo je jeszcze skomplikują. No i wyłącznie piesza ścieżka bez dojazdu. Taka trasa z walizami to super wstęp do odchudzania, spa zaś na zakwasy!!!
    • johana19 Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 07.05.07, 10:36
      W Dolinie Charlotty byliśmy w minioną sobotę. Nie wiem jaka droga jest z Ustki
      ale jadąc ze strony Słupska nie sposób tam nie trafić. Kierujemy się na
      Włynkówko, potem mijamy Strzelino, Strzelinko (nigdzie nie skręcamy!) i
      dojeżdżamy do Gałęzinowa. Po drodze jest znak "Dolina Charlotty 4 minuty" i to
      jest prawda :-) W Gałęzinowie, jadąc prosto będziemy mieli w pewnym momencie na
      wprost nas znak ze "ślepą uliczką" i możliwość skrętu w lewo i prawo. Po prawej
      stronie stoi duża drewniana rzeźba i tablica ze strzałką do Doliny Charlotyy.
      Skręcamy i za 2 minuty jesteśmy na miejscu :-)))

Asia mama LENY (27-01-2005)
      Pierwszy rok życia
      A Lena ma już...
    • Gość: fan Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:34
      ja
      • matalijka Re: czy ktoś miał problemy z dotarciem do 03.06.07, 13:21
        Sandro,byłaś już?widziałaś?wywiady byly?Wizyty w zakłądach pracy? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka