Dodaj do ulubionych

Białe gołębie na ślub

IP: *.orange.pl 18.02.07, 16:00
Witajcie, szukam informacji gdzie można wypożyczyć 2 gołąbki białe na ślub,
żywe oczywiście, wyjaśnie dla tych którzy nie bardzo rozumieją że owe gołąbki
młodzi wypuszczają w niebo po wyjściu z Kościoła, będę wdzięczna za info
Obserwuj wątek
    • Gość: wujek dobra rada Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:24
      ło matko, kto wymyślił taki kretyński pomysł z gołębiami? Kicz do potęgi entej.
      A niby co ma to symbolizować? Chyba totalne bezguście organizatora ceremonii
      ślubnej i co gorsza - młodej pary. Obśmiać, obsmiać... Toż to tandeta na
      całego.
      Pomijam juz fakt, że po tragedii w Katowicach gołębie kojarzą się dwuznacznie.
      • Gość: ktosik Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:56
        nie prosiłam o komentarz tylko o info czy ktoś może wie, ale tak to już jest na
        tym forum :(
        • Gość: orygialnewesele Re: Białe gołębie na ślub IP: *.lodz.mm.pl 28.08.08, 08:04
          Witam !

Białe Gołębie do ślubu
          woj.łódzkie oraz za dopłatą (100 zł) wybrane miasta i ich okolice
          Poznań,Częstochowa,Kalisz,Włocławek,Warszawa,Kielce,Radom
          Tel.kom.669-698-269 inne usługi weselne na stronie
          www.oryginalnewesele.pl

pozdrawiam serdecznie
          Kamil Skalmierski
      • Gość: gołąbek Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:31
        Dlaczego kicz?

Uważam, że to fajna sprawa. Oczywiście pod warunkiem, że gołąbki - za
        przeproszeniem - 'obsrają' Państwa Młodych 'na szczęście'.
        • amii Re: Białe gołębie na ślub 19.02.07, 12:20
          gratuluje kultury osobistej ale tak to jest że na forum i tacy ludzie moga się
          wypowiadać, uważam że pomysł fajny ale niestety nie znam nikogo takiego
          • Gość: gołąbek Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:53
            może to i kicz.

ale pomyślmy: czy całe wesele nie jest przypadkiem kiczem? Ktoś powie: disco
            polo na weselu to kicz! inny doda - oczepiny to jeden wielki kicz. A jakieś
            głupawe konkursy w trakcie przyjęcia - ooooo to jest dopiero kicz. A mimo to
            chętnie pobawiłbym się na jakimś takim "kiczowatym" weselu.

Ktoś Wam życzył udanej pogody - bardzo dobre życzenia przedślubne! Ja Wam
            życzę, żebyście nie przejmowali się głosami krytykującymi Wasze weselne
            pomysły. To jest Wasze Święto i niech przebiegnie tak, jak sobie zaplanujecie.
            • Gość: xena_księżniczka Re: Białe gołębie na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:47
              Właśnie, popieram. róbcie tak jak Wam się podoba i tak jak sami chcecie, jak
              marzycie. Kontaktu nie posiadam ale życzę powodzenia
          • Gość: ania Re: Białe gołębie na ślub IP: *.cable.ubr02.dund.blueyonder.co.uk 06.07.08, 13:03
            czesc wszystkim ja tez jestem zainteresowana chce sie dowiedziec gdzie mozna
            takie golabki wypozyczyc prosze o podpowiedz z gory dzieki seredeczne :))
        • Gość: wujek dobra rada Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:41
          o własnie, właśnie. Ciekawe co zrobi Panna Młoda, kiedy niechcący gołąbek zrobi
          kupkę na jej śnieżnobiałą suknię? A jeśli kupka poleci na garsonki matek
          chrzestnych? Nici z obiecanej kasy w kopercie :-)
      • Gość: dzasta Re: Białe gołębie na ślub IP: *.glfd.cable.ntl.com 30.12.08, 22:31
        Jesli ktos ma taka ochote to nic ci do tego...Jakis glupi czlowiek z
        Ciebie..I tyle
    • Gość: ktosik I jeszcze coś do wujka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:03
      www.slub.cudny.com/index.htm
      • Gość: wujek dobra rada Re: I jeszcze coś do wujka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:49
        Jak dla mnie to możesz nie tylko gołębie ale nawet pawie puszczać. Interes z
        wypozyczaniem gołębi dobry jak każdy inny. Tylko się nie zdziw, że potem będą
        ci goście cichaczem komentować.
        Uwierz mi, ze każde udziwnienie jest źle odbierane. Piękno zaś tkwi w
        prostocie, ale zrobisz jak zechcesz. Życzę dobrej pogody!
    • Gość: AnkaK Re: Białe gołębie na ślub IP: *.eranet.pl 19.02.07, 19:22
      Nie znam zwyczaju, chociaż jestem rodzimą etnografką... trzeba umówić się z hodowcą, jest ich trochę w Słupsku. A swoją drogą, gołębie symbolizują pokój, skąd więc pomysł, żeby na ślubie?... czytałam, że to nietrafiona symbolika sakramentu. Nietrafiona, bo niewielu może ją właściwie odczytać; i nie z Polski rodem, a bodajże - z Włoch... wszystkiego dobrego, Młodzi!
    • dieva26 Re: Białe gołębie na ślub 20.02.07, 17:09
      spoko, ja szukam chomika, będzie nam podawał obrączki:)
      • Gość: Arex hahahahahHAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:15
        dobre
    • sandra1301 co sądzą inni 20.02.07, 18:37
      wrzuciłam temat na forum Ślub i wesele i poczytajcie co sądzą o tym przyszłe
      żony.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=57663486&v=2&s=0
      Czyli gołębiom mówimy stanowcze NIE
      • Gość: ktosik Re: co sądzą inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:24
        to może podam Wam datę i miejsce to zrobicie jakiś protest pod Kosciołem co Wy
        na to? Widze że nikt nie zrozumiał symboliki i pytania bo odzew jest żenujący :
        ( chyba zacznę śmiac się z Wami ale ja z innego powodu będę śmiała się z Was
        ha ha ha pytałm czy ktoś wie kto ma gołąbki a nie pytałam czy się to podoba czy
        nie..... a to chyba róznica, ale troszke ożywiło sie to forum bo nudy straszne
        w tym Słupsku, i chyba utwierdzam sie w przekonaniu że dobrze zrobiłam
        wyprowadzając się :))
        • Gość: Arex Re: co sądzą inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:54
          To żeby się dobrze upewnić i do końca utwierdzić w swoim przekonaniu zapytaj
          jeszcze o te gołąbki w miejscu do którego się wyprowadzasz. :-)
          I nie możesz mieć nikomu za złe, że na forum pisze co myśli. Forum to nie tylko
          dziś pytanie - dziś odpowiedź. Takie usługi oferują infolinie, panoramy firm i
          różne inne tego typu wynalazki. Z góry musisz założyć, że na zadane na forum
          pytanie oprócz odpowiedzi możesz oczekiwać też bardziej lub mniej przychylnych
          komentarzy. Nie ma się co obruszać.
        • Gość: Arex Re: co sądzą inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:06
          I jeszcze ku przestrodze:

www.youtube.com/watch?v=UbG_e9EfuHo
          :-D
          • Gość: kris Re: co sądzą inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:31
            o kurna. z tym filmikiem pojechaeś!!!
          • porvoo Re: co sądzą inni 04.03.07, 13:32
            Arex, filmik niach niach niach :)))
        • Gość: wujek dobra rada he, he, he... IP: 83.2.24.* 21.02.07, 22:44
          cały czas tu trujesz o jakiejś "symbolice". Możesz podać źródło tej definicji?
          Pytam: co dokładnie mają symbolizować zwierzęta na ślubie? Oczywiście zrobisz
          jak zechcesz i nawet stado gołębi możesz sobie wypuścić, tylko się potem nie
          zdziw, jak cię goście obsmarują.
          I sorry, nie narzekaj na nasze piękne miasto. Widać niewiele straciło na twojej
          wyprowadzce. Tak apropo's : skoro wyprowadziłaś się z tego miasta, to po co
          szukasz gołębi na tym forum?
          Jeśli 20 osób twierdzi na tym forum, że pomysł jest debilny, to powinno ci dać
          do myślenia, no chyba, że jesteś z tych komu "nikt nie wmówi, że białe jest
          białe, a czarne jest czarne"
          • Gość: ktosik Re: he, he, he... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:54
            właściwie nie mam zamiaru się tłumaczyć, a jesli nie znacie symboliki gołębi no
            cóż widać nie byliście zapraszani na sluby, od dawien dawna na zaproszeniach
            slubnych widnieją dwa białe gołąbi i widać nikt z Was nie zastanawiał się po co
            one tam są :( wczesniej podałam linik do strony gdzie napisane jest co
            symbolizują. Nigdy nie działam pod presją więc komentarze apropos czy to fajne,
            kiczowate czy jeszcze tam jakieś mnie nie interesują.
            • Gość: Arex Re: he, he, he... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:40
              a mnie się bardziej widzą łabędzie w tej roli.
              • Gość: ksztab01 Re: he, he, he... IP: 83.2.24.* 22.02.07, 22:07
                odkąd tylko pamiętam, gołębie są symbolem pokoju. Pamiętam, jak w latach 80-ych
                na zakończenie każdego etapu wyścigu pokoju zwycięska trójka wypuszczała w
                niebo gołębie. Niekoniecznie na znak miłości.
                • Gość: Arex Re: he, he, he... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:57
                  No chyba, że na znak miłości do Związku Radzieckiego.
            • Gość: Ama100 Re: he, he, he... IP: *.eranet.pl 04.03.07, 14:04
              Oj, na ślubach byliśmy i pewnie będziemy (złośliwość to demaskacja słabości, moja ktosik...). A w kwestii gołąbków na zaproszeniach itp. to wg Słownika symboli PWN - gołąb symbolizuje w takiej sytuacji wierność małżeńską. Para białych gołębi jest zwyczajowym godłem miłości dwojga ludzi i wywodzi się z tradycji starogreckiej - "Przodem gołębie białe, które w biegu płoszy, leciały jak przed wozem bogini rozkoszy"(Afrodyty). W Polsce zwyczaj wypuszczania gołębi rzeczywiście kojarzy się wieloznacznie raczej. Dużo dobrego na nowej drodze życia!
            • Gość: Gosia Re: he, he, he... IP: *.icpnet.pl 14.04.07, 09:27
              Witam, przeginacie...byłam na ślubie w Swięta Bożego Narodzenia i widziałam
              Młodych wypuszczających z klatki pare gołębi, wcześniej nie myślałam o tym, a
              teraz mi sie ten pomysł spodobał, jeszcze nie wiem, czy sie zdecyduje, ale życzę
              powodzona tym, którzy stawiają na oryginalność, bo goście takie drobiazgi
              zapamiętają i mam nadzieję, ze będą wspominać chętniej niż drobne wpadki, które
              zawsze przydarzyć sie mogą, pozdrawiam
              • Gość: sweter kononowicza Re: he, he, he... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 13:12
                gdybym jeszcze raz brał ślub, to wypuściłbym z klatki dwie sroki. A co - trzeba
                być oryginalnym. Gołębie są już oklepane. A sroki...? W sumie sroka jest takim
                samym symbolem miłości, jak gołąb - czyli żadnym...
    • Gość: dolcia Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:37
      super emocje
    • Gość: taktak Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:42
      w gołebniku
    • Gość: ana Re: Białe gołębie na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:40
      mam, ale potzrbuje wiecej onforamcji np. gdzie miałyby byc wypuszczone
    • Gość: basia Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:59
      czy to możliwe ,że są białe gołębie do wynajęcia? a jak ucikna?
      • Gość: ktosik Re: Białe gołębie na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:38
        gołębie przylatują zawsze do właściciela :)
    • Gość: 100pln Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:58
      100pln za jednego
      • Gość: ktosik Re: Białe gołębie na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:39
        jak za jednego, muszą być dwa
    • Gość: pyt Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:24
      gdzie mozna wynająć takie golebie??
      • ryszard51 Re: Białe gołębie na ślub 11.09.07, 16:02
        Od ponad 40 lat jestem hodowcą gołębi, które są moją wielką pasją.
        Gołębie są symbolem miłości i gwarantują szczęście Młodej Parze.
        Jeśli chcecie Państwo by na Waszym ślubie wypuszczono na szczęście
        kilka gołębi proszę o kontakt. Gołębie mogą być białe lub
        różnokolorowe, wedle Państwa życzenia.
        ryszard51@gazeta.pl
        www.golebienaslub.ovh.org/

• lopez0 Re: Białe gołębie na ślub 11.07.07, 00:55
      czy te gołebie są ze Słupska?
    • Gość: hej Re: Białe gołębie na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:24
      super pomysł :)
    • Gość: beatis Re: Białe gołębie na ślub IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.08, 18:34
      Witam.Prowadzę galerię Ślubną i zajmujemy się wypożyczaniem gołąbków.zapraszam
      do naszej galerii w pruszczu gdańskim na ulicy Raciborskiej.nasz email
      galeriaslubna-beatis@wp.pl
      • Gość: Beatis Re: Białe gołębie na ślub IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.09, 21:21
        Zapraezamy na www.beatis.pl
      • Gość: lenunio Re: Białe gołębie na ślub IP: 83.142.201.* 07.09.10, 21:02
        W łódzkim i mazowieckim polecam Pana ze strony www.OdlotowySlub.pl są nie drodzy i konkretni. Kożystałem z usługi bardzo mile wspominam.
    • Gość: bialegolebie.info Re: Białe gołębie na ślub IP: *.pwpw.pl 12.01.10, 10:55
      Witam,
      najlepsze naprawdę białe gołębie na ślub w Warszawie (woj.
      mazowieckie) znajdziecie na www.bialegolebie.info
      • Gość: Klaudia Re: Białe gołębie na ślub IP: 213.25.124.* 10.04.10, 15:49
        Baardzo polecam białe gołębie od pana Andrzeja Chemicza z Krosna. Nigdzie nie spotkałam sie z tak niską ceną - 50zł za parę! To dlatego, że jest on wieloletnim hodowcą tych i innych ptaków (traktuje to jako hobby a nie zarobek). Szczerze radzę wszystkim narzeczonym dzwonić pod nr tel. 888440482
    • Gość: Minus Re: Białe gołębie na ślub IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 10:34
      Witam
      jeśli ktoś jest zainteresowany puszczaniem gołąbków na ślubie w okolicy Nidzicy Mławy Szczytna ZAPRASZAM !!! tel 505 988 986
    • Gość: Minus Re: Białe gołębie na ślub IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 10:38
      Witam
      jeśli ktoś jest zainteresowany puszczaniem gołąbków na ślubie w okolicy Nidzicy Mławy Szczytna ZAPRASZAM !! tel 505 988 986
      • Gość: Danny Re: Białe gołębie na ślub IP: *.petrus.pl 09.08.11, 17:24
        Tutki mają z tego co słyszałam oni podobno mają wszystko. Nawet jak trzeba to zatanczą go go
    • Gość: gość Re: Białe gołębie na ślub IP: *.165.enf.pl 08.11.13, 19:39
      Posiadam białe ślubne gołębie do wypuszczania po uroczystości zaślubin, możliwość dojazdu na Podkarpaciu.
      tel:882 002 555
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka