Dodaj do ulubionych

Gazetowe Gadżety

28.05.03, 20:11
Współczesne gazety prześcigają sie w różnorodnych dodatkach ażeby przez to
zwiększyć sobie sprzedaż. Wiadomo Reklama dxwignią handlu więc ..

Założyłwm ten wątek żeby podsumowac dziwaczne gratisy dodawane do gazet.
Oczywiscie nie istotne jest czy jest to codziennik, tygodnik lub inny
periodyk wazne jest to żeby dany prezent był sprzedawany tylko razem z prasą.
Inspiracją do tego wątku był szok a raczej zdziwienie jakie ogarnelo mnie w
samoobsługowym sklepie w którym to zauważyłem że do kobiecej prasy gratisem
były klapki typu japonki!!!!!!!!1

Więc zaczynamy wyliczanke podając tytuł prasy|:

1.Olivia - klapki
Obserwuj wątek
    • Gość: DJM Re: Gazetowe Gadżety IP: *.rene.com.pl 01.06.03, 23:04
      W CKM dostałem bardzo fajny otwieracz do piwa. Mam już całkiem fajną kolekcję
      płyt kompaktowcyh z Gazet: kilka wersji kolęd, Bratanki, hymny europejskie,
      kołysanki, jazz, Arke Noego, Patha Methenego, muzkę Preisnera.
      • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 03.06.03, 05:56
        Kiedys Wyborcza drukowala ciekawe mapy, m. in. Europy po wszystkich zmianach.
        Pamietam ze to byl dopiero poczatek dodatkow w gazetach i juz gdzies kolo godz.
        12. byl problem zeby dostac Gazete. Fajne rzeczy mozna tez czasami znalezc w
        pismach komputerowych.
    • umk__historia Re: Gazetowe Gadżety 04.06.03, 19:13
      Do Wyborczej kilka razy tuż przed wigilią dokładaja trawke- sianko pod wigiliny
      stoł.

Pamietam jaki szok przeżyłem w 1987 roku kiedy to pierwszy raz zobaczyłem w w
      ówczesnym RFNie ( choć dla mnie pomimo zjednoczenia dalej jest widoczna ta
      różnica i pewnie bedzie trwała jeszcze z kilkadziesiąt lat ) różne gadżetowy
      gazetowe od szamponów, apaszki po ...
      • Gość: nataliaa Re: Gazetowe Gadżety IP: *.wmc.com.pl 11.06.03, 21:59
        W Rzeczpospolitej bło nie tak dawno prawo jazdy kat.A (czekam na B).
        Koleżanka dziś kupiła jakąś gazetę i jakaś torba plażowa była.Nie wspominam już
        o tych kredkach do oczu,płyt,kosmetyczek,łańcuszków,pereł....
    • umk__historia Re: Gazetowe Gadżety 26.06.03, 22:38
      Obecnie do jakiejś tam gazety dodatkiem na wakacje jest wachlarzyk.

Do Natalii
      Hm zdaje mnie sie że juz do Rzepy był dodatek w formie CD z testami na
      kategorie B!

Czyżbyś miała zamiar zrobic prawko ... jeżeli tak to proponuje od razu kat. D
      • Gość: nataliaa Re: Gazetowe Gadżety IP: *.wmc.com.pl 01.07.03, 20:46
        Kiedy było to z kat. B ? Ja prawko...hm...ostatnio tak czasami myślę,ale tylko
        myślę.Nie byłabym raczej dobrym kierowcą.
    • umk__historia Re: Gazetowe Gadżety 03.07.03, 22:41
      Nie pamietam kiedy do Rzepy dodawali CD z kat. B ale wiem ze w tym roku :-) ...
      poszukam i sprawdze OKI

NAJ - dodatek woda mineralna o smaku cytrynowym 0,5L Activ
      xxxx- Mata plażowa

• umk__historia Re: Gazetowe Gadżety 01.07.04, 23:10
      Płyty z filmami/ muzyka staja sie do gazet standartem ...

Do gazety "Murator" w lipcowym dodatkiem jest łopata ;)
      • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 01.07.04, 23:45
        Za GALĄ to biegałam,by mieć film GODZINY, nie mozna go ogladac tylko raz; w
        PRZEKROJU płyty o sylwetkach zanych postaci, np. L. da Vinci, Rockefeller,
        V.van Gogh....no a dla dzieciakow tez jest frajda- np KACZOR DONALD - fajka do
        puszczanie baniek,KUBUŚ PUCHATEK - Kubuś Puchatek - maskotka, CHWILA DLA
        MALUCHA - karty "Piotruś"...itp.
        • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 02.07.04, 00:21
          najbardziej podoba mi sie pomysl z lopata... Zlota Czcionka forumowa przyznaje,
          hihi
          • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 02.07.04, 06:20
            Heheh.Zuza,ja też za "Godzinami" biegałam :)
            Ale "Gali"już nie kupię.Ostatnio kupiłam ją niby z dwoma filmami w środku i
            jednego nie było.No to niech się wypchają.
            • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 02.07.04, 06:21
              A jeszcze się nabiegałam za "Przypadkową dziewczyną", "Vivy"już nie było,ale
              jakiś czas potem w inne gazecie dali :)
              • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 03.07.04, 12:03
                A jak ci sie podobyly "Godziny", a oczym jest "Przypadkowa dziewczyna", nie
                znam....dobry?
            • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 03.07.04, 12:02
              Wiesz, matalijka, niby jestem kobitką z krwi i kosci, ale niektore te babskie
              gazety mnie nudzą....az tak strasznie nie jestem ciekawa co u tych wszystkich
              gwiazd slychac, o modzie i kosmetykach mozna gdzie indziej...czasami cos kupie
              z ciekawości lub jak wiem, ze jest wywiad z interesująca mnie osobą.
              • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 03.07.04, 13:38
                A ja generalnie już nie kupuję gazet.A jeżeli już-to Vivę ze wzgledu na
                wywiady.Nie interesują mnie jakieś modowo-urodowe miesięczniki.Więc witaj w
                klubie :)
                • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 03.07.04, 21:59
                  A wiecie co? Pzrypmniała mi się świtna historia z gadżetem - prezentem. Kiedyś

trochę bawiłam się w działkowicza - no cóż, ogórki zawsze miałam dziwnej

odminy, bo jak wracałam z urlopu, to zawsze wszystkie były wielkie i żółte.Jak

miałam wykopki, nikt nie chciał pomóc i sama biedna zbierałam cały dzień te

zimniaki - całe wiaderko w każdym sezonie...No, a warzywa zawsze na straganach

były piekniejsze niż moje - zrezygnowałam więc z ogrodnictwa....Ale byłam taka

naiwna, że uwierzyłam pewnej gazecie ( nie pamietam już nazwy ) i od nich

kupowałam równiez nasiona. I kiedyś przychodzi zdrapka, drapię - numery się

zgadzają - stuprocentowa wygrana ! Ale są 3 opcje:
                  1. telewizor
                  2. grill ogrodowy
                  3. duża kwota pieniędzy ( nie pamietam, ale wiem, że sporo )
                  Mój numerek miał coś z tego wylosować, nie maiało być przegranych, dostawa
                  nagród pocztą. Wyobraźcie sobie jak czekałam ba listonosza, nic w zyciu nie
                  wygrałam.....
                  Przychodzi listonosz po kilku dniach z dużą szarą kopertą. Za przesyłkę prosi
                  40 zł, oczywiście zapłaciłam, mówiąc mu,że chyba do tej koperty nie zmieściłby
                  się ani telewizor, ani grill. On zdziwiony potwierdził. Więc co, Kochani
                  pomyslałam - HURA, W KOPERCIE JEST SZMAL !!!

Otwieram kopertę drżącymi rękoma, zaglądam.......nie uwierzycie ! Grill

ogrodowy składany !!!! Słowo!!!! KIlka pręcików i kilka cienkich blaszek.

Złożyłam go i mało nie pękłam w histerycznym śmiechu. Wstawiłam do niego

świeczki i nazwałam - ŚWIECZNIK - POMNIK GŁUPOTY.

Jakby było mało mej udręki, to coś takiego widywałam w sklepach za ok. 20 zł.

O naiwności ludzka, tylko przez kilka chwil czułam się bogata, a ONI, są w
                  porządku, nie miałam obowiązku tej przesyłki odbierać.
                  • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 05.07.04, 14:15
                    Matalijka, dostalam cynk od kolezanki, ze warto w tym miesiącu kupić
                    ZWIERCIADŁO....musze kupic i zibaczyc co tam jest ciekawego.
                    • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 05.07.04, 17:21
                      A ja dziś widziałam nową Galę,ale jak wspomniałam,nie będę jej kupować,mimo,że
                      jeden wywiad mnie zainteresował.
                      Zwierciadło?Tam nic nie ma.Ale zobaczę w Empiku.
                  • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 05.07.04, 17:54
                    Zuzanna i tak dobrze ze nie naciagneli Cie gorzej, bo czasami jak czytam jak
                    ludzie daja sie wrobic to nie wiem czy sie z nich smiac czy zalowac...
                    Ja kiedys zamowilem w taki sposob lornetke, Na zdjeciu wygladala swietnie, taka
                    nowoczesnie wypasiona. Fakt ze nie bylo podanych zadnych parametrow, dalem sie
                    naciagnac na to zdjecie. Na szczescie nie kosztowala az tak bardzo duzo, ale
                    jak ja dostalem to okazala sie taka mala lornetka teatralna, albo zabawka dla
                    dzieci. Niezle sie na siebie wqrzylem, no ale teraz juz wiem zeby w ciemno nie
                    zamawiac...
                    • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 05.07.04, 18:16
                      Hi hi hi, świetny numer z ta lornetką, tak jedna z moich kolezanek zawówiła
                      śliczną paterę do ciasta - przysłali mały talerzyk.....na zdjęciu wygladało jak
                      na normalne, duże ciasto...hi hi hi

Dziś w "Zwierciadle" małe opkowanko kawy TCHIBO EXCLUSIVE ,ale to czasopismo
                      jest dobre, czasami kupuje....tam są interesujące rzeczy, tylko jest troche
                      drogie w porównaniu z innymi, no ale raz w miesiącu to bez przesady - kupilam.
                      Moja koleżanka ma nosa, wie co warto przeczytac i co mi jest potrzebne. Są
                      super teksty, chyba zaczne nowy wątek i Wam popisze.....super lektura na
                      wakacyjne wieczory.
                      • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 06.07.04, 15:45
                        zuzanna6 napisała:

> Hi hi hi, świetny numer z ta lornetką, tak jedna z moich kolezanek zawówiła
                        > śliczną paterę do ciasta - przysłali mały talerzyk.....na zdjęciu wygladało
                        jak na normalne, duże ciasto...hi hi hi

Tak, teraz juz wiem ze zdjeciom ne ma co ufac. Na szczescie kupilem sobie fajna
                        lornetke w sklepie, potrzebowalem na koncert ale teraz jezdzac rowerkiem tez
                        sie przydaje w plecaku, jak jakis zwierzak czai sie albo jakis ladny
                        krajobrazik na horyzoncie :-)
                        • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 06.07.04, 18:09
                          hehe,Jasne."ładny krajobrazik na horyzoncie".andy,Ty nie ściemniaj,tylko napisz
                          lepiej co za sąsiadkę podglądasz ;)
                          • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 07.07.04, 04:02
                            Na sasiadke to mialem fajny teleskop, ale niestety, kupila zaluzje...
                            Nataliaa, przed Toba to nic nie da sie ukryc :-)
                            • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 08.07.04, 05:48
                              andy,no jasne,że się nie da nic ukryć.myslisz,że ja sąsiada nie podglądam? ;)
                              • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 08.07.04, 10:18
                                Hmmmm......ja nikogo nie podglądam, ale moze mnie ktoś......muszę w domu zacząć
                                się ładniej ubierać, nie tak na luzie, no i przestać dłubac w nosie....
                                • andy_sz Re: Gazetowe Gadżety 08.07.04, 22:50
                                  Zuzanna, po co zmieniac zachowanie, lepiej sama zainwestuj w zaluzje :-)
                                  • zuzanna6 Re: Gazetowe Gadżety 09.07.04, 11:07
                                    Eeeeeeeeee, zaluzje mam, ale to dziala tylko wieczorem, a jak mam wielbiciela w
                                    dzień?????
                                    • matalijka Re: Gazetowe Gadżety 11.07.04, 02:00
                                      Zuza,przegapiłam Twój wpis sprzed paru dni-no więc "Godziny" mi się podobały i
                                      na pewno do tego filmu wrócę.Nicole rewelacyjnie zagrała.W ogóle wszystkie
                                      aktorki się spisały.
                                      Co do "Przypadkowej dziewczyny" to polecam bardzo :) (andy,nie czytaj,bo się
                                      będę powtarzać :) No więc ten film opowiada o pewnej babce (Gwyneth Paltrow)
                                      która pewnego dnia biegnie by zdążyć na metro.No i teraz-co by się
                                      wydarzyło,gdyby zdążyła na metro,a co-gdyby drzwi metra zatrzanęły się przec
                                      nosem?Film "płynie"dwoma wątkami i opowiada o przeznaczeniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka