Gość: Jasio IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 00:47 Jaką choinkę preferujecie? Naturalną, czy sztuczną? Jaka bedzie u Was w domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seba Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 13:03 My bedziemy mieli sztuczna i mala. Nie mamy niestety wiecej miejsca... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 09:25 Koniecznie duza i zywa! I taka zeby miala jeszcze zapach... Zawsze w styczniu szkoda mi sie z nia rozstawac. A dla ciekawostki napisze ze moj znajomy dwa lata temu trzymal choinke do marca. Bylam w szoku ;-) Rok temu natomiast pobil ten rekord i rozebral ja dopiero w polowie kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 16:33 U mnie zawsze byla i bedzie zywa. Pati, skad Ty takich ludzi wytrzakujesz? :-) Lubie jak moja choinka ubrana jest tradycyjnie, wrecz jest przeladowana starymi bombami i lancuchami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 16:34 A zapomnialam jeszcze dodac ze mam bardzo ladny stojak pod choinke, w trzy roznokolorowe, przycupniete mikolaje! Bardzo stary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Choinka IP: *.lib.buffalo.edu 14.12.01, 00:00 A moj znajomy kupil choinke i po tygodniu zaczela mu sie sypac. Wzial wiec pile motorowa i spilowal wszystkie galazki i zostawil tylko glowny pien i gwiazde na czubku. To byla najoryginalniejsza choinka jaka widzialem a znajomy mial pelno gosci bo wszyscy chcieli ja zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murzyn Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 18:32 A mi sie podobaja sztuczne, ostrozielone choimnki ubrane jedynie w te wielkie choinkowe lancuchy boa... Andy, pomysl oryginalny, ale chyba w tym roku go nie bede nasladowac... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Choinka IP: *.lib.buffalo.edu 14.12.01, 20:26 Murzyn, pozostawiam decyzje Tobie, ale pomysl nad czyms takim, orygnialne pomysly sa zawsze na czasie i jak urozmaicaja nasze szare, codzienne zycie :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 10:21 Oczywiscie jestem za choinka prawdziwa, taka ktora pachnie lasem..., taka po ktora nastoje sie i powybieram na placu, taka ktora ubiore wedlug wlasnej koncepcji i taka ktorej nie musze odkurzac po wyjeciu z szafy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 19:02 Jak bylam dzieckiem to zawsze w domu byl placz zeby nasza choinka bron boze nie byla nizsza od sufitu. Mama zawsze mi tlumaczyla, ze nie moze byc taka wysoka bo dojdzie przeciez stojak i czub, ale ja wiedzialam swoje i skutecznie urozmaicalam placzem swiateczna atmosfere w domu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 01:52 Ja chyba bede mial najmniejsza choinke z Was wszystkich. Bedzie miala, zaraz niech spojrze, 40 cm! Na wieksza nie ma potrzeby (zajmowalaby miejsce). Symbol w kazdym razie jest. Za to mam juz przystrojone drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 16:20 Slyszalam ze w Pile wpadli na ciekawy pomysl zwiazany z choinkami. Zeby zapobiegac ich naggminnemu wycinaniu z miejskich parkow, pomalowane jo na ... czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 22:00 Dzisiaj popelnilam mozna powiedziec rekord zyciowy, bo jest oto 20 grudnia, a ja jeszcze nie kupilam drzewka. (Zawsze choinke mialam nie pozniej jak wlasnie 20-tego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosik Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 01:59 Nie martw sie, ja tez nie mam jeszcze choinki (rodzice nie kupili):-) Ale faktycznie jak patrze za oknem (mimo ze jest 2 w nocy) to juz widze jedna zapalona choinke na przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 18:46 W tym roku moja choinka jest ubrana mniej tradycyjnie. Postanowilam zaeksperymentowac. Nie powiesilam starych, ulubionych bombek, ale slomiane aniolki, jednokolorowe zaroweczki i biale bombki. Sama nie wiem czy mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 14:21 Czy ma ktos z Was jeszcze komorke? Ja dzisiaj swoja rozbieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Choinka IP: *.buffalolib.org 13.01.02, 20:16 Nie rozbieraj komorki Pixi, szkoda telefonu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 21:26 Pixi,a myślałam,że tylko mi komórki w głowie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 22:17 :-)))))))))))))))) Ale gafa! :-) Dobrze ze nikt nie uwierzyl ze to naprawde o komorke chodzi (mozna by pomyslec ze wyszly juz z mody). Tak, byc moze mam zaprzatnieta glowe komorka bo w piatek zostawilam ja w pracy pod biurkiem i caly czas zastanawiam sie czy jeszcze tam jest. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 01:50 Moja komorko-choinka juz dawno rozebrana. Ale jak patrze przez okno to jeszcze w kilku domach sie swieci. Zabawne ze sa to zawsze te same mieszkania ktore najdluzej trzymaja choinke. Osobiscie nie lubie jak wystawy sklepowe przetrzymuja choinki i mikolajow. Psuje mi takie przeciaganie atmosfere grudniowych swiat. To powinno byc zarezerwowane tylko dla polowy grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 18:48 Słupskie wystawy sklepowe jak najbardziej jeszcze swiateczne (u mnie juz po choince). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Choinka IP: 10.10.41.* 15.01.02, 18:52 Kiedyś pewna gazeta wykryła w Słupsku Mikołaj i choinkę jako reklamy i dekoracje jeszcze tuz przed Wielkanocą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Choinka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 19:58 Chyba najdluzej wisza zawsze ozdoby ma Rynku przy ulicy Wolnosci. Mozna je spotkac nawet pozna wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś