Dodaj do ulubionych

poncho wzory

21.02.07, 16:17
jak sie powtorze to sorki ale cos mi "zjadlo" poprzedni watek.bardzo prosze o
pomysly (linki) na kolorystyke poncho,szukalam w necie ale sa albo
jednokolorowe:czarne i brazowe albo takie "indianskie"- a nie o takie mi
chodzi,najlepiej aby pasowalo do pracy i na spacer smile
.Pytanie z jakiej najlepiej wloczki je zrobic aby sie nie "zmechlacilo" za
szybko
Obserwuj wątek
    • bogdap1 Re: poncho wzory 23.02.07, 18:07
      Nie wiem czy o takie panczo ci chodzi ale zdjecie kolorowego poncza znajdziesz na moich fotkach zrobione jest albo zbardzo grubej wełny albo robionej 2-3 nitki i kwadraty. Bogda.
      • ania1022 Re: poncho wzory 01.03.07, 17:16
        Tutaj jest ladne poncz, ale niestety opis po rosyjsku.
        show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=128808
        • valilina Re: poncho wzory 15.03.07, 00:13
          witam, jezeli chodzi o włoczke to polecam grubsza na cieplejsze poncho kotka,
          lub cieńszą kocurka, to w zależnosci od tego na jaką porę rokuwink
          Ja z kocurka zrobiłam sobie poncho ażurowe, świetnie sprawdza się w letnie
          wieczory. Odradzam puchatkę. Zrobiłam z niej zimowe grube kolorowe poncho -
          właśnie z kwadratów, ale niestety szybko sie mechaci.Zaletą jest to ze puchatka
          jest bardzo gruba - szydełkiem wykonanie takiego poncha to dwa wieczory po 4
          godziny. Niestety puchatka nie sprawdza sie w roli frędzli ponieważ rozdwaja
          sie i wygląda to po prostu brzydko.
          Co do kolorystyki:
          Załozmy , że będziesz robiła poncho kwadaratami. Np, wykonujesz okreslona ilosc
          kwadratów, a potem je zszywasz i dodajesz frędzle -
          - jeden kwadrat - możesz wykonać np: ( nie wiem jaką kolorystyke lubisz, ale
          powiedzmy, że niebieską. Kupujesz więc włoczke w kolorach: biały,
          jasnoniebieski, ciemnoniebieski, granatowy.))
          Nastepnie połowe kwadratów na poncho wykonujesz w zestawieniu:
          środek biały, 1-rządek jasnoniebieski, 2-rzadek ciemnoniebieski 3-rzadek
          granatowy. Drugą połowe kwadratów wykonujesz w sposob odwrotny czyli: srodek
          granatowy, 1 rzad ciemnoniebieski, 2 rzad jasnoniebieski 3 rzad biały.
          Kwadraty do zszycia układasz naprzemiennie, tak aby obydwa rodzaje ze sobą
          graniczyły.Wychodzi wtedy naprawdę doskonały efekt. Gwarantuje, że wiele kobiet
          będzie sie oglądałowink
          Oczywiście, jezeli wolisz np. kolorystyke zieloną, to kupisz nici w tych
          kolorach, tu naprawde jest wielkie pole do popisu, zaleze to bowiem wszystko od
          twojej fantazjiwink
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka