bogdap1 26.04.07, 13:15 www.galeriapodaniolami.pl/koronki,7.html Znalazłam takie cudo . tylko nie mogę pojać ceny , zobczcie to bo warto Bogda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania1022 Re: Szydełkowe lalki 26.04.07, 14:32 Chyba im sie przecinek przestawil. Nie wyobrazam sobie zeby ktos dal za lalke 780,00 zl. A moze sa kolekcjonerzy takich lalaek i dadza kazda cene ?? Odpowiedz Link
julita414 Re: Szydełkowe lalki 27.04.07, 21:24 skad wziuac wzor na to? sa cudne, ana mysle ze realna jak na rekodzieło,ja wyszywam krzyzykami obrazki, i jak zobaczyłam ile mozna zarobic na tym to tez nbie wierzył,a, ale takie sa ceny rekodziełą, moze ktos znajdzie wzór, kobiety bo cudne Odpowiedz Link
vivictoria Re: Szydełkowe lalki 28.04.07, 00:01 Już raz napisałam i napiszę ponownie: to praca artysty, który to zaprojektował - to musi mieć godziwą cenę. Dziwię się, że się dziwicie. Za talent się płaci, za pracę też. Odpowiedz Link
bogdap1 Re: Szydełkowe lalki 28.04.07, 14:24 Vivictoria, wszystko rozumiem , tutaj kazda z nas jest artystka w swojej dziedzinie ale cena i tak jest bardzo duza Odpowiedz Link
tijgertje Re: Szydełkowe lalki 30.04.07, 20:24 Vivictoria, swiete slowa! Przyjrzalam sie jednej z tych lalek dokladnie, widac, ze sam material jest bardzo dobrej jakosci, praca wykonana wyjtkowo dokladnie i precyzyjnie. Chyba przez lupe dziergane Byla tu juz kiedys dyskusja nad wycena prac. Mysle, ze cena tej lalki wcale nie jest wygorowana, biorac jeszcze pod uwage marze galerii, podatki, cene materialu... Taka lalka nie powstaje w jedno popoludnie, ale widze, ze dziewczyny, ktore same szydelkuja uwazaja, ze sama satysfakcja z pracy powinna wystarczyc)) Odpowiedz Link
vivictoria Re: Szydełkowe lalki 03.05.07, 18:31 Teraz się pewnie wszystkim narażę. Nastąpiło pewne pomieszanie pojęć. Prawie każda dziewczyna, która potrafi nadziać koraliki na drucik podpisuje się jako projektantka lub zgoła artystka - zaznaczam to jest uproszczenie! W zapomienie popadało słowo i pojęcie rzemieślnik, może i słusznie? Zastępuje je słowo rękodzielnik, też jakoś niechętnie używane. Artysta to jest ktoś, kto tworzy nowe jakości w sztuce. Na forach rękodzielniczych jest zaledwie kilka takich osób. Dzieła sztuki zawsze i wszędzie są drogie. Artyzm jest niewymierny, talent też. Żeby nie było nieporozumień: siebie samą uważam za rzemieślnika, mimo wykształcenia. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Szydełkowe lalki 06.05.07, 21:06 Ech, nawet, gdybym sie bardzo chciala opierac, to musze sie z toba zgodzic)) Oj, pewnie niektorym rzeczywiscie sie narazisz, ale to beda pewnie tacy, co nie widza roznicy miedzy artysta, a rzemieslnikiem. co do twoich prac... Jak ty sie za rzemieslnika uwarzasz, to ja wlasnie zwatpilam Odpowiedz Link
jo-en Re: Szydełkowe lalki 28.04.08, 16:54 Liczy się pomysł, talent i to coś, jak w tych aniołach fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,72701638,72701724.html Niby nic, ale to jest mistrzostwo świata. ))) Gratuluję J. Odpowiedz Link
bogdap1 zrobiłam damulkę 29.04.07, 11:59 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03aa3128bbd15b08.html , zawziełam sie i zrobiłam wczoraj po południu damulke (pierwsza w zyciu) , nie jest idealna , ale wiem ze mozna .pozdrawiam Odpowiedz Link
julita414 Re: zrobiłam damulkę 29.04.07, 14:13 Kobieto jest cudna, napisz mi prosze choc o czego zaczać i ile oczek na początek, albo jakis schemacik, ja wczoraj siedziałam prawie do 1 w nocy i szukałam wzoru,a le nie znalazłam, w nocy mi sie sniły lalki, prosze podziekl sie , a moze mnasz skypa, albo gg i bys sie odezwała, pozdrawiam moj gg 7805075 skyp koanna1 Odpowiedz Link
ania1022 Re: zrobiłam damulkę 30.04.07, 16:42 Super, dla mnie ona jest perfect Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bogdap1 Rrobiłam kolejna damę 05.05.07, 20:52 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cfad8e0231b74518.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2891360b63f92e8.html Odpowiedz Link
bajaz Re: Rrobiłam kolejna damę 27.04.08, 18:26 Piękne są Twoje damy, ale jednak tamte są perfekcyjnie dopracowane i zrobione z zupełnie innej przędzy. Ja robie do gazety i zapewniam Cię że nie jest to takie proste po zrobieniu jakiejś rzeczy opis i schemat są bardzo pracochłonne i męczące bo wyrażenie tego co się myśli na papierze nie jest proste, wymyślanie ciągle innych rzeczy, prostych i ciekawych) Odpowiedz Link
ola160307 Re: Szydełkowe lalki 29.05.07, 10:40 te lalki w twoim wykonaniu sa przepiekne wielki podziw dla ciebie,mam prosbe nie podzielilabys sie schemacikiem bardzo prosze Odpowiedz Link
bogdap1 Do oli160307 29.05.07, 14:55 Olu podaj mi ades elekrtoniczny to postaram się opisać ,wyslij na bogda@autograf.pl czekam Bogda Odpowiedz Link
terryw Re: Szydełkowe lalki 26.05.08, 11:27 mamcia.multiply.com/photos/album/26/Crochet_dolls_and_....others po przeczytaniu postu bogdap- postanowiłam spróbować ....i oto efekty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gabrysia.s Re: Szydełkowe lalki 26.05.08, 13:34 Tez obejrzałam te cuda,to prawda,że są piekne,ale mimo to twierdzę ,że cena jest niewspółmierna do tego co widzę,a wiem o czym piszę ,bo tez zajmuje sie rękodziełem w róznej postaci. Poruszę wiec kwestię o której chyba tu zapomniano.Otórz chciałabym wiedziec,ile z tej ceny dostanie artysta,a ile jest w niej prowizji,bo z tego co wiem prowizja w galeriach jest kosmiczna.Każda z nas chciałaby sprzedac swoje wyroby za jak najwyzszą cenę ,ale z drugiej strony trzeba byc realistą i pamietac w jakim kraju zyjemy.No chyba,że rzeczona galeria nastawoina jest jedynaie na klientów zagranicznych,wtedycałą ta dyskusja staje się bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link
irenaki Re: Szydełkowe lalki 26.05.08, 13:55 Prowizje istotnie są b.wysokie. Galerie pobierają 40% !!! To istotnie kosmos.Wystawione przedmioty stają się w ten sposób zbyt drogie i praktycznie niedostępne dla szraczka- nieboraczka. Pozdrawiam wszystkie miłośniczki szydełka i zyczę miłego świętowania. Irena naszydelku.blogspot.com/ Odpowiedz Link
bajaz Re: Szydełkowe lalki 30.05.08, 21:34 Wystawiłam buciki niemowlęce w jednej z takich galerii wyobraźcie sobie ze prowizja wyniosła 110 % mojej ceny, byłam w szoku. Odpowiedz Link