Dodaj do ulubionych

odczytywanie schematów

04.10.07, 22:12
próbuję coś zrobić ze schematów, nawet w miarę mi idzie ich odczytywanie, nie wiem tylko o co chodzi z tym łańcuszkiem który przechodzi przez cały wzór, wytłumaczycie mi to? co on oznacza? tutaj zamieściłam zdjęcie aby pokazać o co dokładnie mi chodzi:
[url=www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a7acfe46caa712d.html][img=http://images24.fotosik.pl/95/5a7acfe46caa712dm.jpg][/url]
Obserwuj wątek
    • mylum Re: odczytywanie schematów 04.10.07, 23:56

> iem tylko o co chodzi z tym łańcuszkiem który przechodzi przez cały wzór,

na początku każdego okrążenia robisz odpowiednią ilość oczzek łańcuszka - tyle
      co na rysunku; okrążenia kończy się oczkiem ścisłym zamykającym (tutaj
      zaznaczone jako czarna kropka), czasem tymi oczkami trzeba kawałek "przejść",
      żeby następne okrążenie zacząć w odpowiednim miejscu
      powodzenia
      A.
    • bogdap1 Re: odczytywanie schematów 05.10.07, 10:23
      Faktycznie to obrazowo rozpisane oczka łancuszka ktore trzeba zrobić , nie we wszystkich wzorach tak to wygląda, czasami są tylko kropki , i wtedy ilośc kropek odpowiada ilości oczek łańcuszka ktore należy zrobic , najlepiej by było gdybyś znalazła jakąś ksiazke o szydełkowaniu i tam zawsze na początku wytłumaczona jest symbplika wzorów. Zrobiłam zdjecia tego co mam w domu i zaraz przesle ci na gazetowego , powinnoci to coś dac
      • tomekedyta Re: odczytywanie schematów 05.10.07, 10:57
        dzięki serdeczne.... opisy z pewnością się przydają smile będę próbować... zobaczymy czy mi zapał nie minie smile) dziekuję i pozdrawiam....
      • urszula97 Re: odczytywanie schematów 05.10.07, 15:43
        Może ja też napiszę.Na twoich zdjeciach ten sznureczek to przejscie
        do nastepnego rzędu.Np.kolejny rząd masz zrobić 2 słupki to
        zaczynasz 2 o.łańsuszka lub 3o zależy od robótki co jednocześnie
        zastepuje 1 słupek.Dzisiaj ja robiłam tez na okrągło i zamiast
        słupkka podwójnego robiłam 4o.łańcuszka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka