zmirzluch 25.10.08, 18:56 Nie mam pojęcia jak zrobić coś na karztałt ściągacza? Na drutach to się robi chyba na przemian oczka prawe i lewe a na szydełu? Jak to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam. Zmirzluch. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszula97 Re: Jak zrobić ściągacz? 25.10.08, 19:49 Ciężko to opisać,w schematach jest taki słupek zaznaczony na dole z haczykiem.Poprostu 1 rząd robiśz same słupki a następne to 1 słyupek przerabiasz od przodu a drugi od tyłu ,nie wiem czy soś pomogłam,może jakś inna duszka da jakiś link. Odpowiedz Link
zmirzluch Re: Jak zrobić ściągacz? 25.10.08, 20:14 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedż. Widziałam już w schematach taki słupek z haczykiem ale nigdy nie zagłębiałam sie w to jak się go robi.Poprostu omijałam takie wzory. Poszukam w internecie jeszcze jak się robi taki słupek a w miedzyczasie moze ktoś inny będzie miał jakąś radę. jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Zmirzluch. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jak zrobić ściągacz? 25.10.08, 20:48 Przejdź do postu pt "szydełkowy warkocz" tam jest link do filmiku. Między innymi pokazano jak przerabiać taki słupek niby ściągaczowy, występuje on co prawda w tym wzorze pojedynczo z jednej i drugiej strony warkocza niemniej jednak widać jak jest przerabiany. Odpowiedz Link
zmirzluch Re: Jak zrobić ściągacz? 25.10.08, 21:05 Dziękuję. Już obejrzałam sobie filmik. Okazuje się że nie jest to takie trudne. Jeśli dobrze zobaczyłam to ten słupek nie wbija się w słupek poprzedniego rzędu tylko owija. Zaraz zrobie sobie próbkę i zobaczymy jak to będzie wyglądało przy większej liczbie słópków. Dziękuję. Pozdrawiam. Zmirzluch. Odpowiedz Link
maxi37 Re: Jak zrobić ściągacz? 31.10.08, 19:04 Zamiast wkłuwać pomiędzy słupek poprzedniego rzędu to owijasz wokół tego słupka nitkę raz od przodu nabierając nitkę i przerabiasz jak słupek czy półslpek zalezy jak robisz ,raz od tyłu czy dwa na dwa zalezy jaki chcesz mieć ściągacz.Powodzenia Odpowiedz Link