Dodaj do ulubionych

Nowe Forum

IP: 212.160.143.* 02.12.02, 12:15
Jest nowe forum dyskusyjne o swidnicy:
forum.swidnica.prv.pl
Obserwuj wątek
    • mccoolpi3 Re: Nowe Forum 02.12.02, 12:44
      Właśnie :)
      Od niedawna działa nowe Świdnickie FORUM dyskusyjne dostępne na stronach
      ŚwidnickiegoPortalu ( forum.swidnica.prv.pl ).
      Zapraszamy wszystkich Świdniczan do polemiki na rózne tematy, niekoniecznie
      mądre, choć i takie konstruktywne dyskusje są wskazane :)
      • Gość: lelek Re: Nowe Forum IP: 212.160.143.* 28.06.03, 11:44
        Zaiste to forum jest bardzo ciekawe i ja rowniez je polecam. Jest tam juz
        kilkanascie osob, ktore systematycznie postuja :)

Szkoda ze tutaj taka pustka, chyba malo kto lubi GW :)
    • wendetta Re: Nowe Forum 21.03.03, 13:15
      Znam to forum i nawet często na nim sie wypowiadam. Szkoda tylko, ze nie ma
      wiecej takich miejsc. Np. tutaj malo kto zaglada :(
      • ypsilon Nowe Forum 24.03.03, 08:05
        Zawsze można to nadrobić.
      • claspo Re: Nowe Forum 26.03.03, 19:22
        wendetta napisała:

> Znam to forum i nawet często na nim sie wypowiadam. Szkoda tylko, ze nie ma
        > wiecej takich miejsc. Np. tutaj malo kto zaglada :(

zaproś znajomych to się i te forum rozkręci :)

ypsi i ja robimy tu pracę u podstaw :)
        • kanabipolanto Re: Nowe Forum 28.03.03, 08:50
          No to ja rowniez tutaj przybylem na zaproszenie Wendetty :)
          To o czym porozmawiamy???
          • Gość: dobry_duszek Re: Nowe Forum IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.03, 18:08
            Cze Kanabipolanto :)
            Faktycznie malo ludzi tutaj zaglada. Moze ciekawy temat przywola internautow???
            • ypsilon Ulubione miejsca. 29.03.03, 09:09
              Wprawdzie mieszkam w Ś-cy, ale większość czasu spędzam poza. A kiedy mam wolne,
              to zastanawiam się, gdzie się wybrać (żeby było miło i bezpiecznie). Pamiętam
              Świdnicę z dzieciństwa, ale wyglądała trochę lepiej niz teraz. Może to jest
              subiektywne spojrzenie, ale była ciekawsza. Zwłaszcza dla dziecka. Teraz, gdy
              idę ze swoim dzieckiem, mogę tylko powiedzieć, że tu kiedyś było... A teraz już
              nie ma, zostało zamknięte, zburzone, zasypane, zawaliło się.
              Czy są w mieście wasze ulubione zakątki?
              • kanabipolanto Re: Ulubione miejsca. 01.04.03, 14:33
                W miescie takowych nie mam. Uwielbiam jezdzic do zagorza nad jezioro, spacery o
                kazdej porze roku sa tam cudowne. Polecam bardzo goraco np, wyprawe rowerkiem.:)
                • ypsilon Ulubione miejsca. 01.04.03, 15:15
                  Zagórze znam i lubię. Tylko jest trochę brudne i zaniedbane, zwł. okolice
                  jeziora. Nie ma gdzie zaparkować, a rowerem nie pojadę z nieletnią córką, droga
                  zbyt niebezpieczna dla dziecka. Natomiast zamek jest w dużo lepszej formie niż
                  kiedyś. Szkielet zmienił kwaterę, kiedyś urzędował w wieży.
                  • kanabipolanto Re: Ulubione miejsca. 03.04.03, 19:31
                    brudne, brudne ale i tak bardzo je lubie. A wiesz ze kiedys Grodno chcial kupic
                    Lauda (brat tego kierowcy formuły 1) ale jakos wladze nie kwapily sie i facet
                    ladnie podziekowal i wyjechal.
                    Ostatnio mialem przyjemnosc byc na spacerze w rynku, a bylo juz dosc pozno i
                    przyznam - nasz rynek jest sliczny. To chyba jedyne moje ukochane miejsce w
                    swidnicy.
                    • ypsilon Ulubione miejsca. 04.04.03, 14:30
                      Polecam spacer do Kościoła Pokoju - wprawdzie cały czas trwają tam prace
                      remontowe, ale ja tam naprawdę odpoczywam. Cisza, spokój, tajemnicza atmosfera
                      w centrum miasta, i to w niezbyt miłej okolicy. Naprawdę warto. Ostatnio byłam
                      tam z córką na rowerach, ale pójdę jeszcze raz, bo chcę jej pokazać wnętrze i
                      sama chętnie wewnątrz posiedzę.
                      • mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 04.04.03, 17:13
                        Witam, co do okolic kosciola pokoju to raczej nie polecam. Chyba nie widzialas
                        tamtejszego spoleczenstwa rodem z bezprizornych.
                        Ja lubie pospacerowac w okolicach parku centralnego. Zalew pomimo swojej
                        brzydoty w piekne sloeczne dni potrafi sprawic czlowiekowi satysfakcje.
                        • claspo Re: Ulubione miejsca. 04.04.03, 20:21
                          No tak, "przysłuchując się" tym rozmowom można odnieść wrażenie, że Świdnica to
                          wielka atrakcja turystyczna. wg mnie to dziura. sami przecież jeździcie m.in.
                          do zagórza. a dlaczego? bo tu nie ma co robić w łykendy. parki zaniedbane i
                          brudne więc za często je nie odwiedzam i jak mogę to wolę wyjechać w okolice.
                          • mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 05.04.03, 19:19
                            Zgadza sie - miasto jest zaniedbane i raczej malo atrakcyjne dla turystow.
                            Wiesz kiedys przyjechala do mnie dzienikarka z wyborczej i chciala abym jej
                            pokazal miasto.
                            Procz sztampowych atrakcji takich jak muzeum kupiectwa, kosciol pokoju i rynku
                            nie mialem jej wiele do zaoferowania. nadrobilem wszystko slownymi opowiesciami
                            o latach swietnosci naszego miasta jeszcze za czasow św.Agnieszki i bolka
                            swidnickiego.
                            • claspo Re: Ulubione miejsca. 07.04.03, 10:05
                              mogłeś jeszcze zaprowadzić gosci do duzego koscioła :)
                              • ypsilon Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 08:54
                                A ja sądzę, że miasto jest mało atrakcyjne przede wszystkim dlatego,że jest
                                zaniedbane i brudne. Bo przecież Świdnica nalezy do zabytkowych miast Dolnego
                                Śląska, wielu moim znajomym przyjeżdżającym z daleka podoba się. Ale zalety
                                trzeba wyeksponować, zadbać o szczegóły, a na razie wybudowano UM, miasto
                                poszło w długi, stary budynek urzędu stoi pusty, wzięto się za koszmarnie drogi
                                remont budynku dla Biblioteki, teraz przerwano, urzędnicy miejscy zarabiają
                                tyle, ile wrocławscy, a kasa miejska świeci pustkami. Gdzie logika i
                                gospodarność.
                                • mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 12:08
                                  ypsilon napisała:

> Gdzie logika i
                                  > gospodarność.

Tego akurat wladzy brakuje od zawsze. Az prosi sie coby przytoczyc powiedzionko
                                  o swinkach...
                                • claspo Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 19:01
                                  zaraz, zaraz. czy my mówimy o tej samej Świdnicy na Przedgórzu Sudeckim czy tej
                                  koło Kątów Wrocłąwskich?
                                  ja jakoś mam problem żeby jakieś atrakcje pokazać gościom. Także z tym brudami
                                  w Świdnicy też trochę przesadzasz. Uważam, ze jest w mairę czysto. W końcu z
                                  ulicy się nie jada, a te butelki czy papiery są sprzątane.

a przy okazji, miło Cię znowu widzieć ypsi
                                  pzdr :)
                                  • wendetta Re: Ulubione miejsca. 04.07.03, 13:01
                                    Nasze miasto pomimo, ze nie ma zbyt wiele cennych zabytków moze zwabic turystow.
                                    Polecam watek na Swidnickim Forum Dyskusyjnym.

tutaj jest odnosnik:
                                    www.swidnickiportal.p-s.com.pl/forum/viewforum.php?f=17
                                    Pozdrawiam
                                    W
    • www.dziennik.swidnica.pl www.dziennik.swidnica.pl 08.01.04, 11:37
      Jaki sens ma reklamowanie stron, które nie działają ? Już 3 strony znalazłem na
      tym forum, które usilnie ktoś reklamuje, a gdy wchodzę okazuje się, że
      przestały istnieć.

www.dziennik.swidnica.pl
      • swidniczanka Re: www.dziennik.swidnica.pl 24.01.04, 10:02
        A u mnie ta strona działa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka