Gość: hasz# IP: 212.160.143.* 02.12.02, 12:15 Jest nowe forum dyskusyjne o swidnicy: forum.swidnica.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mccoolpi3 Re: Nowe Forum 02.12.02, 12:44 Właśnie :) Od niedawna działa nowe Świdnickie FORUM dyskusyjne dostępne na stronach ŚwidnickiegoPortalu ( forum.swidnica.prv.pl ). Zapraszamy wszystkich Świdniczan do polemiki na rózne tematy, niekoniecznie mądre, choć i takie konstruktywne dyskusje są wskazane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Nowe Forum IP: 212.160.143.* 28.06.03, 11:44 Zaiste to forum jest bardzo ciekawe i ja rowniez je polecam. Jest tam juz kilkanascie osob, ktore systematycznie postuja :) Szkoda ze tutaj taka pustka, chyba malo kto lubi GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
wendetta Re: Nowe Forum 21.03.03, 13:15 Znam to forum i nawet często na nim sie wypowiadam. Szkoda tylko, ze nie ma wiecej takich miejsc. Np. tutaj malo kto zaglada :( Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nowe Forum 26.03.03, 19:22 wendetta napisała: > Znam to forum i nawet często na nim sie wypowiadam. Szkoda tylko, ze nie ma > wiecej takich miejsc. Np. tutaj malo kto zaglada :( zaproś znajomych to się i te forum rozkręci :) ypsi i ja robimy tu pracę u podstaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanabipolanto Re: Nowe Forum 28.03.03, 08:50 No to ja rowniez tutaj przybylem na zaproszenie Wendetty :) To o czym porozmawiamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry_duszek Re: Nowe Forum IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.03, 18:08 Cze Kanabipolanto :) Faktycznie malo ludzi tutaj zaglada. Moze ciekawy temat przywola internautow??? Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Ulubione miejsca. 29.03.03, 09:09 Wprawdzie mieszkam w Ś-cy, ale większość czasu spędzam poza. A kiedy mam wolne, to zastanawiam się, gdzie się wybrać (żeby było miło i bezpiecznie). Pamiętam Świdnicę z dzieciństwa, ale wyglądała trochę lepiej niz teraz. Może to jest subiektywne spojrzenie, ale była ciekawsza. Zwłaszcza dla dziecka. Teraz, gdy idę ze swoim dzieckiem, mogę tylko powiedzieć, że tu kiedyś było... A teraz już nie ma, zostało zamknięte, zburzone, zasypane, zawaliło się. Czy są w mieście wasze ulubione zakątki? Odpowiedz Link Zgłoś
kanabipolanto Re: Ulubione miejsca. 01.04.03, 14:33 W miescie takowych nie mam. Uwielbiam jezdzic do zagorza nad jezioro, spacery o kazdej porze roku sa tam cudowne. Polecam bardzo goraco np, wyprawe rowerkiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Ulubione miejsca. 01.04.03, 15:15 Zagórze znam i lubię. Tylko jest trochę brudne i zaniedbane, zwł. okolice jeziora. Nie ma gdzie zaparkować, a rowerem nie pojadę z nieletnią córką, droga zbyt niebezpieczna dla dziecka. Natomiast zamek jest w dużo lepszej formie niż kiedyś. Szkielet zmienił kwaterę, kiedyś urzędował w wieży. Odpowiedz Link Zgłoś
kanabipolanto Re: Ulubione miejsca. 03.04.03, 19:31 brudne, brudne ale i tak bardzo je lubie. A wiesz ze kiedys Grodno chcial kupic Lauda (brat tego kierowcy formuły 1) ale jakos wladze nie kwapily sie i facet ladnie podziekowal i wyjechal. Ostatnio mialem przyjemnosc byc na spacerze w rynku, a bylo juz dosc pozno i przyznam - nasz rynek jest sliczny. To chyba jedyne moje ukochane miejsce w swidnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Ulubione miejsca. 04.04.03, 14:30 Polecam spacer do Kościoła Pokoju - wprawdzie cały czas trwają tam prace remontowe, ale ja tam naprawdę odpoczywam. Cisza, spokój, tajemnicza atmosfera w centrum miasta, i to w niezbyt miłej okolicy. Naprawdę warto. Ostatnio byłam tam z córką na rowerach, ale pójdę jeszcze raz, bo chcę jej pokazać wnętrze i sama chętnie wewnątrz posiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 04.04.03, 17:13 Witam, co do okolic kosciola pokoju to raczej nie polecam. Chyba nie widzialas tamtejszego spoleczenstwa rodem z bezprizornych. Ja lubie pospacerowac w okolicach parku centralnego. Zalew pomimo swojej brzydoty w piekne sloeczne dni potrafi sprawic czlowiekowi satysfakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Ulubione miejsca. 04.04.03, 20:21 No tak, "przysłuchując się" tym rozmowom można odnieść wrażenie, że Świdnica to wielka atrakcja turystyczna. wg mnie to dziura. sami przecież jeździcie m.in. do zagórza. a dlaczego? bo tu nie ma co robić w łykendy. parki zaniedbane i brudne więc za często je nie odwiedzam i jak mogę to wolę wyjechać w okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 05.04.03, 19:19 Zgadza sie - miasto jest zaniedbane i raczej malo atrakcyjne dla turystow. Wiesz kiedys przyjechala do mnie dzienikarka z wyborczej i chciala abym jej pokazal miasto. Procz sztampowych atrakcji takich jak muzeum kupiectwa, kosciol pokoju i rynku nie mialem jej wiele do zaoferowania. nadrobilem wszystko slownymi opowiesciami o latach swietnosci naszego miasta jeszcze za czasow św.Agnieszki i bolka swidnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Ulubione miejsca. 07.04.03, 10:05 mogłeś jeszcze zaprowadzić gosci do duzego koscioła :) Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 08:54 A ja sądzę, że miasto jest mało atrakcyjne przede wszystkim dlatego,że jest zaniedbane i brudne. Bo przecież Świdnica nalezy do zabytkowych miast Dolnego Śląska, wielu moim znajomym przyjeżdżającym z daleka podoba się. Ale zalety trzeba wyeksponować, zadbać o szczegóły, a na razie wybudowano UM, miasto poszło w długi, stary budynek urzędu stoi pusty, wzięto się za koszmarnie drogi remont budynku dla Biblioteki, teraz przerwano, urzędnicy miejscy zarabiają tyle, ile wrocławscy, a kasa miejska świeci pustkami. Gdzie logika i gospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
mccoolpi3 Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 12:08 ypsilon napisała: > Gdzie logika i > gospodarność. Tego akurat wladzy brakuje od zawsze. Az prosi sie coby przytoczyc powiedzionko o swinkach... Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Ulubione miejsca. 12.04.03, 19:01 zaraz, zaraz. czy my mówimy o tej samej Świdnicy na Przedgórzu Sudeckim czy tej koło Kątów Wrocłąwskich? ja jakoś mam problem żeby jakieś atrakcje pokazać gościom. Także z tym brudami w Świdnicy też trochę przesadzasz. Uważam, ze jest w mairę czysto. W końcu z ulicy się nie jada, a te butelki czy papiery są sprzątane. a przy okazji, miło Cię znowu widzieć ypsi pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
wendetta Re: Ulubione miejsca. 04.07.03, 13:01 Nasze miasto pomimo, ze nie ma zbyt wiele cennych zabytków moze zwabic turystow. Polecam watek na Swidnickim Forum Dyskusyjnym. tutaj jest odnosnik: www.swidnickiportal.p-s.com.pl/forum/viewforum.php?f=17 Pozdrawiam W Odpowiedz Link Zgłoś
www.dziennik.swidnica.pl www.dziennik.swidnica.pl 08.01.04, 11:37 Jaki sens ma reklamowanie stron, które nie działają ? Już 3 strony znalazłem na tym forum, które usilnie ktoś reklamuje, a gdy wchodzę okazuje się, że przestały istnieć. www.dziennik.swidnica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
swidniczanka Re: www.dziennik.swidnica.pl 24.01.04, 10:02 A u mnie ta strona działa. Odpowiedz Link Zgłoś