Dodaj do ulubionych

Faurecia Frames

IP: *.wlb.vectranet.pl 04.03.08, 19:53
Co sie tam dzieje dlaczego zwalniają ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 04.03.08, 22:56
      nowy dyrektor dochodzi do wladzy... polak
      • Gość: gufi Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 05.03.08, 19:48
        Niedługo faurecia przestanie istniec przez te rzady.
        • Gość: ? Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:42
          A czemu nowy dyro zwalnia ?
          • Gość: cc Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 06.03.08, 09:12
            wszystko w ramach oszczędności, zwalniają pracowników fizycznych a zatrudniają kierowników i dyrektorów, już nie mieszczą się w biurach.
            • Gość: ggg Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 06.03.08, 15:09
              Nieprawda około 50 osób administracyjnych albo więcej jest do
              zwolnienia. Najgorsze jest to ze odchodzą mądrzy ludzie ;-(
              • Gość: fdsg Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 08.03.08, 09:12
                To początek końca
                • Gość: fff Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 09.03.08, 22:21
                  śmiechu warte teraz zwalniają a niedawno w całym wałbrzychu były
                  ogłoszenia ze potrzebuja ludzi do pracy o co chodzi????
                  • Gość: Wołkodaw Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.08, 23:02
                    To proste. Widzisz, statystyka to taka dziwka, która daje temu, co potrzebuje. Jożin będzie miał wskaźniki. Strzeli szelkami, wykaże sukces i oleje temat. Robi to w pełni świadomie. Chodzi o jego karierę, o jego kasę. Tylko i wyłącznie.
                  • Gość: gość Re: Faurecia Frames IP: *.magma-net.pl 09.11.08, 12:13
                    Myślicie że w Jelczu jest lepiej?Banda głupoli tu pracuje a kierownicy mają
                    ludzi za niewolników.
                    • Gość: kelt Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 10.11.08, 12:03
                      Widać że widmo kryzysu uspokoiło wszystkich forumowiczów ;-)
                      skończyło się narzekanie i wszyscy siedzą cichutko jak mysz po
                      miotłą. Teraz jest czas aby zarząd mógł sie wykazać. Już widze
                      teksty typu "niepodoba ci się to się zwolnij na twoje miejsce jest
                      50 chętnych".
                      • Gość: Zygzak Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.08, 15:36
                        A mnie się tu podoba pracuje na oparciach Alfa/Bety
                        Juz troszkę pracuję i nie jest zle
                        mój majster jest ok tylko muszę mu codziennie kapować na innych i
                        każe mi podsuchiwać co inni mówią o nim.
                        Parę razy zrobię mu ciepłego loda w mistrzówce i jest on i ja
                        zadowolony
                        polecam i pozdro dla seby
                        • Gość: FONIU [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.08, 02:11
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: dfdg Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 12.11.08, 22:27
                          www.nww.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13730&Itemid=57
                • Gość: Gość Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 23:40
                  zwalnia bo ma inną wizję to proste
              • Gość: seba Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.09, 19:47
                madry tam nie pracuje-madry zatrudnia lub zwalnia a jelenia robia i
                robia,
                • Gość: niko Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.09, 22:50
                  Sobota, patrzę nerwowo na zegarek, kręcę się po domu i myślę o Panu
                  który czeka na mnie w swoim biurze. Umówiłam się na spotkanie na
                  tresurę, jak dobra suka powinnam już dawno się zameldować i służyć,
                  ale paraliżuje mnie lęk, lęk przed samą sobą przed tym co chcę
                  zrobić.
                  Tak minęły 2 godziny ale w końcu nie wytrzymuję wmawiam sobie że nie
                  mogę tchórzyć przed czymś czego chcę. Zagaduję do Pana na gg i po
                  chwili zakładam spódnicę przed kolano, czarne pończochy, buty na
                  obcasie i koszulkę (jest lato). Zakładam bieliznę mimo że wiem że
                  Pan woli jak jej nie ma. Zamawiam taxi i po chwili stoję na
                  korytarzu, szybko zdenerwowana ściągam bieliznę Pan wychodzi przed
                  biuro i wprowadza mnie do środka, mówię witaj Panie.

Nie ma uśmiechu, wprowadza mnie do Sali konferencyjnej, po chwili
                  już klęczę, opaska zasłania mi oczy, czuję jak zakłada mi obrożę,
                  oddycham zdenerwowana, każe mi chodzić po podłodze jak suce na
                  czworaka, suce którą jestem. Po chwili słysze łańcuch, zapina mnie
                  do łańcucha, czuję że mimo zdenerwowania jestem podniecona, zawsze
                  chciałąm być tak potraktowana, jak suka.
                  Pan robi zdjęcia, nie wiem co mam robić nic nie mówi, więc staram
                  się go znaleźć, szukam po ciemku, z otwartymi ustami, chcę go
                  znaleźć possać, obciągnąć. Szukam aż czuję że łańcuch naprężony nie
                  pozwala mi pójść dalej, dyszę czując że mój Pan jest przede mną,
                  nagle czuję coś wiec liże, po chwili wiem że to stopa, nie ważne
                  liże ssam zrobię cokolwiek żeby się mną zajął.

Nagle w moich ustach czuję jego penisa, wdycham i zaczynam obciągać,
                  tak teraz czuję się na swoim miejscu, podniecona obciągam. Czuję jak
                  rośnie, jak twardnieje, myśle czy mnie zerżnie. Po chwili odtraca
                  mnie i każe się wypiąć, czekam mając nadzieje na to że mnie weźmie
                  nagle czuję ból na pośladkach po chwili kolejne uderzenie, nie
                  ruszam się, wiem że to kara dla suki, Pan zadaja mi klika razów,
                  dostaję też po cipce, drżę. Po chwili coś wsuwa się we mnie,
                  wzdycham podniecona, Pan penetruje sukę jakimś przedmiotem, jestem
                  podniecona chcę tego, każe mi masturbować się samej, robię tak
                  wyzbywając się wstydu, jęcze i kładę się na plecach.

Pan każe mi się zamknąć, mówi że nie chce mnie słyszeć tylko jak się
                  pie..., robię co mi każe, zwijam się na podłodze, pół naga suka,
                  bez bielizny z odsłoniętymi dziurami i cyckami masturbująca się na
                  podłodze, staram się nie jęczeć gdy kolejne spazmy targają moim
                  ciałem, ale nie przestaję się ru..., Pan nie mówił że mam przestać.
                  W końcu pozwala mi przestać leże dysząc, każe mi się wypiąć i
                  gwałtownie wchodzi we mnie.
                  Czuje się jak przedmiot do ru...ia, ja nie mam ochoty ale mój Pan
                  chce wyru... sukę więc wchodzi we mnie, ja suka na łańcuchu wypinam
                  dupę a Pan rucha mocno, czuję jego ruchy dyszę wychodzi ze mnie,
                  leżę wyru...a i zmęczona, odsłania mi oczy i pokazuje spermę na
                  podłodze, schylam się ale czuję że nie będzie mi łatwo, a jednak
                  chcę to zrobić więc po chwili zlizuję jego spermę z podłogi, w
                  nagrode dostaję wode do miski.
                  Zadowolona piję jak pies słyszę aparat, czuję swoje zmęczenie, Pan
                  odpina mnie i zdejmuje mi obroże mówi że mogę już iść. Dziękuję za
                  spotkanie i wychodzę. Czuję się lekko, na korytarzu zakładam
                  bieliznę, do domu ide na piechotę uśmiechając się i czując świetnie
                  nie czuję już lęku czuję zadowolenie i chciałabym znowu poczuć
                  obrożę na szyi. Zastanawiam się idąc czy widać co robiłam przed
                  chwilą, czy ludzie którzy mnie mijają widzą sukę.
      • Gość: egon Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 19:01
        ktos zna jole pilawa
        • Gość: teed Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 05.11.08, 12:04
          Fabryczka jest na równi pochyłej jeżeli chodzi o zarządzanie jak i
          o produkcje. Żenada
          • Gość: obama Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 05.11.08, 12:40
            Tak to jest jak sie rządzi w faszystowski sposób. HAHAHA chyba niema
            głupszej fabryki w świecie.
        • ojciec1971 Re: Faurecia Frames 01.09.13, 19:55
          ja znam bardzo dobrze
        • ojciec1971 Re: Faurecia Frames 04.09.13, 15:33
          ja znam
    • Gość: tede Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 10.03.08, 16:08
      Przy obecnych rządach raczej nie----ratuj sie kto może ;-)
    • Gość: JG Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:30
      codziennie lecą osoby. Są propozycje typu: albo się zwalniasz albo idziesz
      pracować w sofcie, więc co wybierasz. Wszyscy trzęsą portkami a mistrzowie jak
      zwykle nic nie wiedzą
      • Gość: Arantar Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 13.03.08, 20:30
        Sytuacja nie jest miła, atmosfera również nie zachęca do pracy. Wiele osób szuka
        pracy w między czasie firma tak długo nie pociągnie. Dziwna sprawa jesienią
        wszyscy krzyczeli o braku ludzi natomiast teraz tych ludzi usuwają....dziwna
        polityka.
        • Gość: Josin Re: Faurecia Frames IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.08, 18:20
          Bo przyjechał Josin Zbasin i zaczyna się kokosić. Jego słowa: "nie
          będzie nami rządzić BYDŁO" (mowa o pracownikach produkcji). Chyba
          zapomniał, że bez nas to z czego wypłacą mu pensję?
          Jego polityka zastraszania wszystkich przynosi skutek. Wszyscy boją
          się o jutro i nikt mu prosto w twarz nic nie powie.
    • Gość: qq Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.08, 21:01
      • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.08, 18:25
        Najpierw wszyscy produkcyjni pracownicy zewnętrzni. Potem
        mistrzowie, technicy i inżynierowie, a następnie kierownicy. Po
        połączeniu struktur i mechanizmów część biurowa. Lepiej już szukać
        innego zajęcia.
        • Gość: a Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.08, 00:38
          Przecierz to zwolnienia grupowe.Juz pozew szykować i do sądu.
          Rozjechać baranów.
          Tu jest nasz kraj nie dajmy się zwariować.
          Szacunek, kasa albo wypad!
          • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.08, 12:13
            Na razie zwalniają pracowników zewnętrznych, którzy nie są
            pracownikami Faureci, więc tego przepis nie dotyczy. Co do
            pozostałych to nie może byc więcej jak 30 pracowników zwolnionych w
            ciągu miesiąca (chyba coś takiego).
            A co naszego kraju to tak się rządzi Polak, który chwycił ster w
            swoje ręce.
            Może korzystniej zwrócić uwagę w inny sposób. Co na to związki?
            • Gość: donald Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.03.08, 12:24
              A wogóle są jakieś związki ? jeśli tak to gdzie jest jakaś siedziba ?
              • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.03.08, 17:24
                Spróbuj założyć związki to polecisz szybciej niż zdąży sie ktoś zapisać.
                • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.08, 20:02
                  Związki są, tylko nie wiem czy też nie skulili uszów po sobie i nie
                  siedzą cicho.
                  • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.03.08, 20:25
                    ostatnio zauważyłem że część pracowników zewnętrznych wróciła, pewnie Josin się zorientował że nie ma kto na jego pensje robić
                    • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.08, 20:39
                      I tak i nie. Jak może zauważyłeś zwolniono też trochę ludzi z
                      Faureci, a zamówienia się zwiększają. Lepiej jest teraz ponownie
                      wziąć jednak ludzi z zewnątrz, których można zwolnić z dnia na dzień
                      nie podając powodów. Powstają również nowe projekty, gdzie potrzeba
                      taniej siły roboczej. A po co ponownie wiązać się umową z
                      pracownikiem Faureci.
                      • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.03.08, 21:38
                        Na nowe projekty napewno poprzesuwają pracowników faurecii, a na ich miejsce przyjdą zewnętrzni
                        • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.08, 22:58
                          Nie do końca. O osobach na nowe projekty decydują Mistrzowie. Na
                          razie pracowników wg Josina maja zbyt wielu i wysyłają ich na
                          urlopy. Jak ruszą nowe projekty to liczba osób na linkach i tak
                          przewyższy obecne marzenia Ojca Dyrektora, więc ulokują ich tam.
                          • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 23.03.08, 21:00
                            Z tego co się dowiedziałem to na nowy projekt alfa-beta który będzie obok spawalni(oparcia b7) przejdzie jedna brygada z tej spawalni bo przechodzą z systemu 4-brygadowego na 3-zmianowy i jedną brygade likwidują.
                            • Gość: xxx Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.08, 21:15
                              powiem tak
                              likwiduja strasznie etaty i np. z 3 osob z lini a/b na spawalni
                              bedzie jedna wiec straszny zajazd dziwie sie pracownikom ze jeszcze
                              tam sa i nic z tym nie robia. zwiazki zawodowe sa na hali softow i
                              czasami cos robia. strasznymi dupkami co sraja po krzakach sa
                              krzysztof krawczyk prawie jak kierownik a/b sacher radoslaw
                              kierownik b7 pierwszy z nich nie ma swojego zdania i co powie bolek
                              to on robi a sacher jest najwiekszymcw..em jakiego znam nawet reki
                              ch.. nie podaje pracownikom produkcji.
                              • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 24.03.08, 10:23
                                Sacher nie potrafi powiedzieć dzień dobry a Ty chcesz żeby podał ręke
                                • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.03.08, 11:40
                                  Widzicie więc, że musimy się martwić sami o swój dalszy los. Na
                                  nikogo nie można liczyć. Co do wielkości zarobków w Toyocie czy tez
                                  NSK to uważajcie. Jak sami nie sprawdzicie to nie wierzcie innym.
                                  • Gość: 7j Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.08, 12:01
                                    słusznie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
                                    Takich zakładów to Wchu powinii wybudować jescze 5 -10 to wtedy
                                    byłyby zarobki i normalność
                                    • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.eranet.pl 24.03.08, 13:06
                                      Na to nie możemy liczyć. Na razie budują tylko VW. Ale oni też
                                      umieją liczyć.
                                      • Gość: franc Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 24.03.08, 13:57
                                        Ciekawe skąd macie wiadomości o zarobkach w biurach. Znam jednego
                                        inż, z Faureci widziałem jego fiszke 2100 zł na rękę i to ma być ta
                                        rewelacja - dlatego nie dziwcie sie ze uciekają inż, kierownicy itd.
                                        tam naprawde nie zarabia sie kokosów czy to na produkcji czy w
                                        biurze.
                                        • Gość: 7j Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.08, 13:59
                                          W Wchu nic nie budują i to jest smutne.
                                          Inwestorzy wybieraja inne lokacje.
                                          • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.eranet.pl 24.03.08, 20:18
                                            VW będzie na bank. To kwestia czasu. A co do zarobków to bardziej
                                            skłaniam się do pierwszej wersji. 2100 na rękę? Chyba tylko
                                            nadgodziny lub na okresie próbnym.
                                            • Gość: INVENIO RuLeZ!!! :) IP: *.wlb.vectranet.pl 24.03.08, 20:26
                                            • Gość: fff Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 24.03.08, 20:40
                                              Najlepiej to mają ustawiacze lub liderzy stawki wysokie plus dodatki
                                              i 2000 - 2500 mają na rączke.
                                              • Gość: rusa Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.08, 20:55
                                                Ustawiacze mają dobrze , wysokie zarobki .
                                                A jeżeli chodzi o pensje dla pracowników biurowych , to na bank nie
                                                ma inz.2100 na ręke . Technolog ma najwięcej (oczywiście nie licząc
                                                kierownika) , inż .jakości- mają stałe stawki . Mistrz ma jeszcze do
                                                tego premie , a technik ma pensje + premie + dodatki Core Team i
                                                P.POŻ , więc też biorą całkiem dobre stwaki za swoją robótke;-)
                                              • Gość: ;) Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:58
                                                www.invest-park.com.pl/index.php?cat=377
                                                Gdzie tu jakieś VW ?
                                                • Gość: 7j Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.08, 09:10
                                                  nie będzie traczej VW. O tym się mówi ale nic się nie robi!
                                                  • Gość: dudo Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 09.02.09, 19:16
                                                    szkoda gadac
                                  • Gość: nat Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.dialog.net.pl 24.01.10, 14:34
                                    tak
                                    • Gość: dd Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.10, 17:21
                                      Jak to kto ?
                                      ci którzy nie są z JITa
    • Gość: rusa Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.08, 09:31
      Najpierw powinni pozajmować się swoimi wypłatami, zanim zaczną ciąć
      koszty . Obiecywali podwyżki , ludzi do pracy szukali ( bilbordy na
      terenie Wałbrzycha z wielkim napisem DOŁĄCZ DO NAS), miały być też
      dofinansowania do obiadów i ogólnie zapewniali nam złote góry,żeby
      tylko nie przechodzić do Toyoty . A teraz co...?? Szkoda gadać ,
      wszyscy zaczynają się bać . Pracownicy biurowi, którzy mają wysokie
      stawki ( inż.4tys. , technolog 4,5tys , technik produkcji nawet ma
      2,5tys na ręke ) , oni się mogą obawaiać zwolnień , ale ja pracownik
      produkcji,który zarabia 1300 brutto nie będe się stresował i użerał
      z tymi "chorymi sytuacjami". Teraz do NSK szukają ludzi , na
      początek 2 tys. oraz inne dodatki ,a więc z faurecii masa ludzi
      ucieknie i może i dobrze , bo wkońcu zrozumieją ,że gdyby nie my ,
      to administracji by nie było.
      • Gość: XXX Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 01.04.08, 19:32
        Ale sobie dodałeś te cyferki w zarobkach kadry administracyjnej.
        Jeśli nie masz o tym pojęcia, to nie wypowiadaj się!!!
    • Gość: eri Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 25.03.08, 22:43
      Płacą tyle na ile jesteś wart ;-(
      • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.08, 15:11
        Życzę Tobie dalszych sukcesów w drodze do kariery. Josin jest tylko
        do końca kwietnia.
        • Gość: rufio Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 26.03.08, 17:51
          Macie jakieś nowe niusy na temat aktualnej sytuacji w Faureci?
          • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.08, 21:31
            Pewne tylko sygnały. Zmieniaja się miejscami Kierownicy. UAP6 łączy
            się z UAP-em 3, Kierownikiem Sacher. Krawczyk idzie na siedziska a
            Uziel na oparcia (zamiana). Jeden i drugi biorą ze sobą po kilku
            swoich mistrzów, lecz nie biorą nas. Będziemy więc mieć raczej
            nowych mistrzów o innych wymaganiach. Kilku mistrzów będzie zbędnych.
            • Gość: franc Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 27.03.08, 15:09
              Jezeli łączą sie UAPy to w takim razie czesc mistrzów,
              kontrolerów, technologów do zwolnienia.
              • Gość: rusa Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 17:06
                Pewnie też do zwolnienia pójdą mistrzowie i kontrolerzy ,albo
                zostana przeniesieni gdzieś . Ciekawe jest to jak będzie wygłądało
                wszystko,jak wyjedzie Bolek , jak połączą się zakłady , wtedy np. z
                działu HR , logistyki czy zakupów tez pójdzie część osób do
                redukcji , bo wiadomo ,że Zych będzie chciał swoich .
                • Gość: gość Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 19:13
                  a kiedy mają połączyć te dwa zakłady?
                  • Gość: Josin Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.08, 20:35
                    Od 1 lipca. Tak jak policzyliście to pozostanie 50-60% składu
                    osobowego z końca 2007 roku. Nieźle. A produkcja wcale się nie
                    zmniejsza.
                    • Gość: dddd Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 28.03.08, 10:09
                      Być może chcą przenieś zakład gdzieś na daleki wschód i dlatego
                      stopniowo zwalniają .
                      • Gość: kaz Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.08, 16:24
                        Miejmy nadzieje ,że się w lipu wszystko naprawi -tylko ptanie , kto
                        wytrzyma do lipca !!!
                        • Gość: franc Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 29.03.08, 16:44
                          czemu akurat od lipca co takiego sie wydaży????
                          • Gość: kaz Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.08, 12:05
                            Pan Josin wyjedzie i połączą się zakłady , więc może wyjdzie coś z
                            tego na plus.
                            • Gość: eri Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.wlb.vectranet.pl 31.03.08, 12:45
                              Zanim wyjedzie muszą obsadzić z panem B.J wolne stanowiska swoimi
                              znajomymi co już sie rozpoczęło - nepotyzm i kumoterstwo ;-(
                      • Gość: . Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 21:54
                        .
                  • Gość: niwznany Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 22:11
                    Może by tak zabrać się do pracy a nie do pisania
                    • Gość: ktoś Re: Dlaczego zwalniają, kto poleci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 22:15
                      Ludzie nie narzekajcie jak komuś nie pasuje niech się zwolni to
                      proste a nie tak piszecie bez końca
    • Gość: JOSIN Z BASIN Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.08, 13:29
      Ludzie tyle gadacie a zeby cos zrobic to nic nie robicie! Wiec o co
      tu chodzi ? Zrobcie jak ci z siedzisk Jak sie nie myle zmiana
      Owsianego Dowiedzieli sie ze cala zmiana zostanie zwolniona rzucili
      rekawice i poszli do domu chwala im za to! Przynajmniej mieli honor
      by cos w koncu zrobic Zobaczycie Lato sie zbliza rusza budowle ,
      autostrady zaczna budowac, wypierniczy cala Faurecia Jak dobrze
      pojdzie oby. Zycze Tego!
      • Gość: lenc Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 02.04.08, 14:15
        Brakuje tam prawdziwego menagera żeby wziął sie za tą fabryke. Puki
        co to każdy kto tam pracuje ma wszystko w głębokim poważaniu. Nowe
        projekty A/B to poraża wiecej jest TPM niż produkcji dlatego toną w
        długach, i nikt nie dąży do tego aby rozwiązać ten problem. Wiadomo
        najłatwiej jest zwolnić, ale jak znowu ruszy wszystko pełną parą
        (oby) ciekawe skąd oni wezną ludzi biorąc pod uwagą że mają złą
        opinię na rynku. Ten cały Jozin i BJ, to chyba swoje metody
        zażądzania z marsa przywiezli - dziwna polityka zakładu jeżeli
        wogóle taka jest. Jeszcze jedno - nowa pani z HR to bardzo bardzo ;-
        ) bliska osóbka dla pana BJ. Pozdrawiam
        • Gość: ppp Re: Faurecia Frames IP: *.frh.faurecia.com 08.04.08, 18:30
          Nie z marsa tylko z Grójca. Mamy teraz tu fajnie jak nie ma Bolka.
          trzymajcie go u siebie długo bo my go tu nie chcemy.Jakby co to
          dajcie znać zrzucimy się calym zakładem żeby tylko u was został to
          mu nawet zrobimy niezły dodatek do pensji.
      • Gość: kaz Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.08, 17:01
        Dziś się znów dowiedziałem o zwolnieniach . Cały czas była mowa ,że
        żaden mistrz nie odchodzi (przynajmniej na UAPie 5) , a dzis juz
        dwóch poleciało.
        Mam nadzieje ,ze ludzie beda mieli lepszą prace i uciekną z tej
        firmy , bo to co się dzieje , to cyrk.
        Nie rozumiem ,jak można tak ludzi traktować ...!!!
        • Gość: Azkaban Re: Faurecia Frames IP: *.chello.pl 02.04.08, 19:13
          Prawda atmosfera tak ciężka, że nie chce się pracowac , bo przychodzisz i nie
          wiesz czy pod koniec dnia będziesz dalej pracował/ła
          • Gość: dewil Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 02.04.08, 20:23
            Im nie można wierzyć w żadne zapewnienia. Jakaś teleiwzja powinna
            sie tym zainteresować.
            • Gość: Josin nr 1 Re: Faurecia Frames IP: *.eranet.pl 02.04.08, 20:35
              Na telewizję nie liczcie dopóki czegoś się nie zrobi. Ponoć
              zaniechanie pracy przez pracowników na siedziskach odbiło się echem,
              ale tylko w logistyce. Ci na górze niczym się nie przejęli. Zbyt
              mała skala. I tak za kilka dni ta linka miała być zwolniona.
              • Gość: nr2 Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 02.04.08, 21:09
                Ile waszym zdaniem poleciało już osób z pracy - moim ok 200.
              • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Faurecia Frames IP: *.heimsnet.is 03.04.08, 11:32
                Dobrze Wam radze!!!! Spie..jcie z tego obozu!!!!
                • Gość: josin Re: Faurecia Frames IP: *.swidnica.mm.pl 03.04.08, 23:00
                  nie wyglada to najlepiej. wszyscy juz szukaja pracy a niektorzy juz znalezli.
                  josin zrobil burdel BJ gra durnia a 1 lipca bedzie jeszcze gorzej. ja tez
                  szukam. reklajnery sie z nas smieja. poczekajcie na sezon ogorkowy wszyscy
                  uciekna. nikt nie bedzie chcial pracowac. my na produkcji jestesmy ich pionkami
                  do gry, kiedy chca zdejmuja nas. zapiszcie sie do zwiazkow zawodowych, piszcie
                  do gazet, dzwoncie i piszcie do telewizji. byl juz tu taki jeden dyrektor.
                  pamietam bylo jak w obozie. teraz josin, bj, zychu to samo robia. bedzie oboz
                  zaglady. trza spieprzac i nie czekac. wiem ze duzo ucieklo madrych ludzi i mowia
                  ze nie wroca za zadne pieniadze. TRZEBA ZROBIC STRAJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOJA
                  PROPOZYCJA TO SRODA 09 KWIECIEN O 12 GODZINIE WSZYSCY STANMY I NIE
                  PRACUJMY!!!!!!!!!!!! POKAZEMY JAK ZALOGA POTRAFI BYC ZGRANA. NIE DAMY SIE
                  TRAKTOWAC JAK PIONKI DO GRY. POKAZMY ZE JESTESMY POLAKAMI I ZADEN GGEBELS NIE
                  BEDZIE NAM PLUL W TWARZ!!!!!!!!!! PAMIETAJCIE SRODA 9 KWIETNIA OD 12 DO 14. I CO
                  ZWOLNIA NAS?????????? NIE ZWOLNIA!!!!!!!!! BO NIE BEDZIE NIKT PRACOWAL!!!!!!!!!!
                  PRZEKAZCIE TO WSZYSTKIM!!!!!!!!!!!!!!NIECH WIEDZA CO SIE ROBI Z NAMI !!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Faurecia Frames IP: *.heimsnet.is 04.04.08, 15:10
                    Dlaczego 9 kwietania- sroda,godz 12? Czyzbys mial na nocke albo
                    drugą zmiane:):):)?
                    • Gość: zdechlak Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 15:51
                      Panowie BJ i Josin to ta sama osoba...
                      W poniedziałek ma się pan Jaśnie Panujący BJ zająć naszym kochanym UR zobaczymy
                      co zrobi z tymi inżynierkami przykutymi do biurek na stałe...
                      • Gość: fff Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 04.04.08, 18:27
                        To nie jest ta sama osoba. A propo strajku to ciekawe kto
                        zastrajkuje jak juz i tak jest coraz mniej ludzi, a ci którzy
                        zostali boją sie że stracą pracę i co włożą pózniej do gara także
                        nie ma coliczyć na jakiś zryw pracowników.
                      • Gość: josin Re: Faurecia Frames IP: *.swidnica.mm.pl 04.04.08, 18:27
                        josin to ten z przepitym nochem - widac ze daje w palnik!!!! a BJ to to taki
                        inny. jak jest w walbrzychu to wszyscy srają ze strachu. ciekaw jestem kiedy
                        josin sie posra z kolesiami. burdelu narobia i pojkada do siebie. gorzej jak
                        prokurator sie nim zajmie i inspekcja pracy!!!
                    • Gość: josin Re: Faurecia Frames IP: *.swidnica.mm.pl 04.04.08, 18:24
                      to dobra pora do strajku 12 w poludnie. nie chodzi o zmiane tylko o to ze
                      wszyscy sa w tyrze. rozgloście o strajku!!!!!! jak ci to bardzo przeszkadza to
                      moze byc od 12 do 16 zeby 2 zmiane zlapac!!!!! slyszeliście co z fte beda
                      robili??????!!!!!!!!!!! optymalizacja (wywalanie na potege)!!!!!!!!!!!
                      • Gość: eri Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 04.04.08, 18:33
                        Optymalizacja nie tylko na FTE ale również na B6. Także znowu poleci
                        jakieś 50 osób jak nie więcej. Debile
                        • Gość: przesmiewca josina Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 18:49
                          Josin w poniedziałek bierze się za utrzymanie ruchu. Jaki dział następny?
                          Jakość? Logistyka? HR? IT? Josin dlaczego nie powiesz prosto w oczy co sądzisz
                          o ludziach z produkcji?? "Że bydło nie będzie nami rządzić" Agnieszka nie mogła
                          się na to zgodzić i dlatego musiała odejść. Zwolnisz nasz wszystkich? My prace
                          znajdziemy. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ . NAWET JAK NAS ZWOLNIĄ TO DOSTANIEMY PRACE
                          JESTESMY WARTOSCIOWYMI PRACOWNIKAMI .Josin jak patrzymy na waszą polityke to
                          sami się pozwalniamy bo nikt do tej pory tak beznadziejnie nie zarządzał firmą
                          i zasobami ludzkimi.
                          • Gość: nr2 Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 04.04.08, 20:36
                            A/B miała być wiodącym projektem a nie jest dlaczego ? dlatego że
                            inna firma przejela zamowienia. Dlatego koniec Faureci nadchodzi
                            duzymi krokami. Pamietacie jak ludzie mówili kilka lat wstecz jak
                            powstawała ta cała strefa - 10 - 15 lat wyzysku i zwija sie fabryke
                            i przenosi sie gdzie indziej.
                            • Gość: gosc Re: Faurecia Frames IP: *.swidnica.mm.pl 04.04.08, 23:27
                              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/karieraibiznes_070606/karieraibiznes_a_1.html
                              • Gość: dewil Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 06.04.08, 23:02
                                Zobaczymy co z tym strajkiem ;-)
                                • Gość: XXX Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 14:46
                                  Kto jest za tym strajkiem niech napisze, zobaczymy czy naprawde duzo pracownikow
                                  chce strajkowac w co bardzo watpie.
                                  • Gość: Josin Re: Faurecia Frames IP: *.eranet.pl 07.04.08, 15:35
                                    Myślę, że strajk kilku gapów nic nie da. Odbije się to tylko na
                                    mistrzach (tak jak to miało miejsce na siedziskach). Tylko stojący
                                    cały zakład może coś dać. Nie wiem jednak, czy na pojutrze wszyscy
                                    się zgrają.
                                    • afric Re: Faurecia Frames 07.04.08, 18:52
                                      ciekawe gdzie ty wtedy Josinie będziesz - na popołudniówce czy nocce, raczej to drugie bo bezpieczniej, ludzie zastrajkują, kilkunastu albo kilkudziesięciu w ciągu paru tygodni zwolnią a ty uratujesz swoje cztery litery...

a swoja drogą zwalnianie i tak jest nieuniknione, my robole się nie liczymy, liczy sie interes firmy.
                                      • Gość: Josin Re: Faurecia Frames IP: *.eranet.pl 08.04.08, 15:41
                                        I tu się mylisz. Właśnie będę na I zmianie. Może Ty masz jakieś
                                        obiekcje co do terminu strajku?
                                        Mówię tylko, że kilka gapów to zbyt mało aby coś zdziałać. Cały
                                        zakład to coś znaczy.
                          • Gość: tech Re: Faurecia Frames IP: *.dzi.vectranet.pl 07.04.08, 21:21
                            macie racje trzeba zastrjkowac.Jak zobacza jakie sa straty przej
                            jeden dzien postoju to sie moze zastanowia.popieram strak,acha i nie
                            pracuje na zmiany tylko w biurowcu
                            • Gość: nr2 Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 07.04.08, 22:41
                              popieram !!!!!!!
                              • Gość: gość Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 09.04.08, 19:06
                                I co, był ten strajk dzisiaj?
                                • Gość: eri Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 09.04.08, 22:40
                                  Jasne że nie było. Koniec z nami poddaliśmy sie bez walki;-(
                            • Gość: zainteresowana Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:20
                              A czy tam na dzień dzisiejszy są przyjęcia? Szukam pracy :)
                              • Gość: bezrobol Re: Faurecia Frames IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 18:58
                                ba, wielu szuka
                  • Gość: niech Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.10, 18:23
                    niech jada do czech
                  • Gość: Hm Re: Faurecia Frames IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 21:17
                    Hmmmmm ...
    • Gość: gośc Re: Faurecia Frames IP: *.centertel.pl 11.04.08, 17:38
      ludzie idzcie do pracy zamiast filozofowac.
      • Gość: Josin Re: Faurecia Frames IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.04.08, 21:31
        Odezwał sie Sokrates
        • Gość: nick Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 12.04.08, 18:49
          To prawda, zamiast wywodzic sie na temat faureci to wezcie sie do pracy, robcie
          swoje a bedzie dobrze... nie macie co robic(bo maszyna sie spieprzyla) - robcie
          TPM-a... i przestancie sie martwic, pozatym... zawsze moze byc tylko lepiej :)
          wiecej optymizmu Panie i Panowie. Szkoda mi ludzi, ktorzy musieli odejsc ale
          coz. Nic na to nie poradzimy.
          • afric Re: Faurecia Frames 13.04.08, 14:39
            Zwolnienia są nieuniknione, projekty sie kończą, ale nowe powstają ( trochę
            opornie, jak w przypadku Alfa-Bety ale może wkrótce ruszy ona pełną parą). To
            prawda trzeba pracować, nie filozofować, jeżeli ktoś tego nie rozumie to co robi
            w tym zakładzie: utrzymuje rodzinę, zarabia na chleb - z takim podejściem to
            trochę mu to nie wychodzi. Namawianie w internecie do strajków, obrzucanie kogoś
            błotem i wszystko to pod Nick-iem, tak postępują tchórze. Pracujmy dalej i
            miejmy nadzieję że te reorganizacje w zakładzie wkrótce się skończą, czego sobie
            i wszystkim pracownikom Faurecii W-ch życzę....
            • Gość: fff Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 13.04.08, 21:40
              To nie tchórzostwo tylko zyjemy w XXI wieku i po to jest internet,
              gazety, media aby wszyscy mogli sie wypowiedzieć na dany temat skoro
              w zakładzie nie można.
              • Gość: Josin Re: Faurecia Frames IP: *.eranet.pl 13.04.08, 21:55
                Popieram. Zawsze uważałem, że potrzeba powiedzenia swojego zdania
                jest ważna. W firmie tego nie zrobisz bo jesteś potem be... Tu można
                powiedzieć, co ślina na język przyniesie, albo co kogo boli. zawsze
                potem jest lżej na sercu. A komu sie to widzi to nie musi
                uczestniczyć w tym forum.
                • Gość: sprawiedliwy Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.08, 21:18
                  Wszystko to farsa praca tam jest nie do zniesienia staje si\e
                  dramatem oraz ciagla walka o przezycie ludzie dluzej tak nie mozna
                  Bolku daj nam spokuj daj nam zyc pamietaj jednak ze tez ze nad toba
                  sa ludzie
                  zwieksza wladza`aprzyszlosc cie rozliczy a wtedy bedziesz
                  silnie przestraszony poniewaz my zarabiamy 1500 a ty czlowieku 15
                  000 albo wiecej pamietaj przyjdzie kryska na Matyska kto mieczem
                  wojuje od miecza ginie srdecznie pozdrawiam i w wolnej chwili
                  przemysl swoje postepowanie z powazaniem pracownik
                  a czas wyslac maila do zarzadu moze ktos sie wezmie rowniez za ciebie
                  to juz mobing w Polskim prawie karane
                  • aksap Re: Faurecia Frames 18.04.08, 21:51
                    sprawiedliwy - masz racje popieram cię tez robie i zarzynam się po 12h na dobę ,
                    ale rodzinę trzeba utrzymać . A brodaczowi znajdziemy kij na jego zafajdany ryj
                  • Gość: Były faurecjanin Re: Faurecia Frames IP: *.messagelabs.net 15.05.08, 14:44
                    Niestety mylisz się chłopcze BS zarabiał ponad 16 tys. trzy lata
                    temu, jak był UAP Managerem. Czyli teraz pewnie jest dużo dużo więcej
                  • Gość: Wołkodaw Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.08, 23:10
                    Pilnie potrzebuje gotówki. Mam staz w Sarajewie, Srebrenicy, Bejrucie. Zróbcie
                    barany zrzutę
                  • Gość: Wołkodaw Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.08, 23:23
                    Mobbing dobry człowieku musisz sam udowodnić. To walka Dawida z Goliatem. Szanse
                    masz marne, a ile nawet stać Cię na papugę. Wiem, co mówię, naprawdę. Olej go,
                    pilnuj nekrologu i idź na pogrzeb. A potem odlej się na grób. Satysfakcja
                    gwarantowana.
                • Gość: ? Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 18:14
                  SZKOLNEGO? CZY KALENDARZOWEGO? HHEHEHE
            • aksap Re: Faurecia Frames 18.04.08, 21:45
              Tak racja pracować trzeba , mieć dobro firmy w sercu i dla niej być . Tylko
              dlaczego ,,BUC,, zarządza firmą nie mająć pojęcia co robi . Zwalniać ludzi za
              palenie - kiedy sam pali?
              ................
            • Gość: nowy Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:44
              Znów zaczyna się nerwówka , dziś zwolnili paru mistrzów i dwóch inż.
              czy ta firma kiedyś będzie normalna? jak tak można , z dnia na
              dzień tyle osób wyrzucić , oczywiście wcześniej obiecując
              przeniesienia na inne stanowiska , a w efekcie nic nie zostało
              spełnione . Ludzie zostali na lodzie ,ale kogo to obchodzi . Podobno
              teraz biora się za kadry -połaczenie zakładów = jeden dział HR itd .
            • Gość: MAJSTA Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:33
              sama produkcja nie jest zla, najlepszy jest ten terror z fajkami ludzie po
              30,40,50 musza sie chowac po kiblach zeby zapalic jak w podstawowce tyle ze
              wtedy chodzilo sie do lasu zeby cos zakopcic. Brak szacunku szkoda tylko ludzi z
              kredytami, alimentami lub tych ktorzy maja na utrzymaniu rodziny... takim kolana
              chodza bo za cos tzeba zyc ale mlodzi tacy jak ja maja to w dupie nie tu to
              gdzie indziej ja i tak chodze co godzine zaplic i mam to w dupie tylko patrzec
              jak kroplowki nam podlacza i zabronia chodzic na przerwe .... Pozdro bedziecie
              siedziec cicho to beda was dojci pr0ste Pozdro dla linek z ALFY
            • Gość: Gość Forum Re: Faurecia Frames IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.09, 18:36
              Witajcie.Przyjmując się do pracy nikt wam nie powiedział że będzie
              łatwo!Cieszcie się że macie pracę bo przecież sami ją wybraliście tylko
              wspólnymi siłami możemy sprawić by zakład mógł normalnie funkcjonować i nie ma
              to znaczenia czy to Dyrektor, kierownik ,mistrz czy ludzie ciężko pracujący na
              linkach.Każdy robi to co musi i wykonuje obowiązki mu powierzone.Traktuj innych
              tak jak sam chcesz być traktowany i będzie dobrze.Sama pracuje na lince więc
              wiem jak jest,ale moje zdanie jest takie-jeśli ktoś nie chce pracować w naszym
              zakładzie niech szuka innej pracy i nie utrudnia innym.Pozdrawiam wszystkich na
              linkach:-)
          • Gość: zdziwiony Re: Faurecia Frames IP: *.chello.pl 15.04.08, 17:44
            Cóż proponuję, Aby położyć się płasko na podłodze i błagać o litość to może nas
            nie zwolnią. Jak sie nie będzie opłacać to nas nikt tu nie będzie trzymał za
            free, wszystkich bez wyjątku i Ciebie z biura czy Mnie z produkcji. Zobacz jak
            te maszyny są zbudowane to można zapakować w dwa tygodnie na tiry i fabryka już
            jest w Rumuni lub gdzie sobie zamyślą więc przestań tu takie głodne kawałki o
            pracowitości i spokoju zasuwać.
    • Gość: a Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.08, 22:49
      czyli są to zwolnienia grupowe czy tylko wywalili 2 osoby a tu
      wielki temat?
      • Gość: nr2 Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 15.04.08, 17:45
        Jakby zwolnili dwie osoby to nie byłoby tyle wpisów.
        • Gość: spamer Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:08
          Jakie zwolnienia grupowe??Nie było i nie będzie.Nikt nie zapłaci żadnych odpraw.A reorganizacja obejmie wszystkie działy.Jej celem jest ograniczenie liczby pracowników do absolutnie niezbędnego minimum.Jeśli chcecie coś dla siebie zrobić to po prostu się zwolnijcie,albo przynajmniej złóżcie wypowiedzenia.Jeśli się boicie o pracę to idźcie na chorobowe.Tu w Wałbrzychu nikt Siedlickiego nie ruszy.Jeśli dojdzie do zatrzymania klienta przez brak pracowników bezpośredniej produkcji to zarząd Faurecii będzie MUSIAŁ przyjrzeć się polityce pana Siedlickiego."Bydło" też może "rządzić",tylko w mądry sposób.Powodzenia wszystkim szukającym pracy,bo niezgadzają się z tym co się w naszym zakładzie dzieje.
          • Gość: Anonim Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:59
            Tak naprawdę to główną przyczyną całej sytuacji był bardzo duży
            przerost zatrudnienia spowodowany działaniami Pani Agnieszki oraz
            manipulowaniem dyrektorem, który zatwierdzał nowe stanowiska,
            zawrówno na produkcji jak i w biurach. W biurach zatrudniano
            dziesiątki specjalistów ds "niczego "natomiast na produkcji przyjęto
            zasadę jedna maszyna jeden człowiek. W końcu ktoś na górze zauważył
            to i przysłano Bolesława. Pamiętacie kilka miesięcy temu, kiedy się
            nie poszło na palarnie zawsze pełno ludzi, podobna sytuacja była w
            kuchni i stołówce. Czyżby nie było dla nich roboty?? Firma
            produkcyjna to nie jedna wielka przerwa na kawę i papierosa.
            Oczywiście nie popieram zwolnień grupowych, ale skoro ludzie się w
            czasie zmiany szwędają po hali to chyba coś nie tak. Popatrzcie na
            reclinery, tam każdy stoi przy maszynie a pracownik biurowy jest w
            biurze lub na hali.
            • Gość: bydlak z prod. Re: Faurecia Frames IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 15:01
              Siema!
              Najbardziej to mnie boli że facet sam jara co godzine, a
              pracowników chce zwalniać za palenie poza przerwami.Wykony
              mają,jakosć mają to chyba lepiej jak linia idzie a ziom wyskoczy na
              minutę przypalić niż schowa sie w kiblu i tam jara.
              Hasło -"BOLEK RZUĆ PALENIE Z INNYMI", sam nie pale ale przeszkadza
              mi brak równouprawnienia, wymagasz to pokaż że sam wytrzymasz.
              Faurecio uważaj mafia Grójecka nadchodzi, od czerwca jak zabiorą
              dodatki dadzą każdemu po 200 zł brutto do stawki to sami będą na
              produkcji pracować. za 1500 na budowie i zapalisz i popijesz, a w
              Faurecii zarobki będą jak w Auchanie na kasie.
              Ech,pozdro.
              • Gość: Josin (drugi bydla Re: Faurecia Frames IP: *.eranet.pl 17.04.08, 17:25
                Popteram. To istne gestapo. Jeszcze kamery przeglądają, aby
                sprawdzić, czy wszyscy byli na lince. Każdorazowe wyjście musi byc
                usprawiedliwione, a jeśli pójdziesz zajarać, to mistrz ma Ciebie
                zwolnić. Tego w umowie o pracę nie było.
                A sam. Pan na włościach, któremu wszystko wolno.
                Dlaczeg w zachodnicz faureciach jest inaczej, a w naszej ma być tak.
                Nie mówię tu o zarobkach, ale o panującej atmosferze.
                A pijąc do anonima, to jakbym w Twoich słowach słyszał Bolka. Amoże
                to Ty? Krzyżyk na drogę.
                • Gość: sprawiedliwy Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.04.08, 18:10
                  Dziś kierownicy prawie zwalili sie w gacie jak Siedlecki zadzwonil i
                  poprosil aby mistrzowie wyszli po pracowników ktorzy w chwili
                  obecnej sa na palarni Taka szkoda ze Kierownictwo jest tak silnie
                  przestraszeni przytym czepijac sie mistrzo a mistrzowie pracowników
                  mistrzowie maja zwalniac osoby ktore pala papierosy poza przerwa
                  sniadaniową Panie Siedlecki oraz Kierownictwo Faureci nie bawem
                  sytuacja zmieni sie diametralnie nie bedziecie musieli nikogo
                  zwalniac w momencie kiedy ruszy budowa dróg,stadiono calej
                  infrastruktury ludzie sami odejdą rozgłaszając wszem i wobec jak
                  praktujecie pracownikow za gowniane pieniadze a wtedy pan S oraz
                  kierownicy staną na maszynach poniewaz klient zostanie zatrzymany
                  • Gość: franc Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 17.04.08, 20:01
                    Mam dla was jeszcze jedną ciekawą informacje. Wiecie że premia ma
                    być naliczana od złomów generowanych na lini ;-) Fajnie co ;-) Jak
                    tak dalej będzie i sie nie postawimy tylko bedziemy tutaj sobie
                    pisać to naprawde jest z nami zle ;-(
                    • Gość: bydlak z prod. [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 20:27
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: rufio Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 18.04.08, 05:24
                        Jak to jest że wałbrzych był najlepszy a teraz sie nas niszczy ?
                        • Gość: beduin Re: Faurecia Frames IP: *.swidnica.mm.pl 18.04.08, 18:59
                          co do tego co sie dzieje w tej firmie to juz nie mam słów mam dosc
                          tego debila dyrektora ludzi zwalnia za palenie a sam co godzine
                          chodzi na palolo naprawde to jest nieporozumienie to co sie dzieje w
                          firmie wczesniej było ok puki ten d.... sie nie pokazał teraz
                          wszyscy chodza tam jak na skazanie do obozu zreszta drut kolczastu
                          juz jest tylko jeszcze wierzyczka z jakims esesmanem i prawdziwy
                          obuz juz duzo nie brakuje
                        • Gość: nowy Re: Faurecia Frames IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:51
                          Znów zaczyna się nerwówka , dziś zwolnili paru mistrzów i dwóch inż.
                          czy ta firma kiedyś będzie normalna? jak tak można , z dnia na
                          dzień tyle osób wyrzucić , oczywiście wcześniej obiecując
                          przeniesienia na inne stanowiska , a w efekcie nic nie zostało
                          spełnione . Ludzie zostali na lodzie ,ale kogo to obchodzi . Podobno
                          teraz biora się za kadry -połaczenie zakładów = jeden dział HR itd .
                      • aksap Re: Faurecia Frames 18.04.08, 21:56
                        Jak jaśnie szanowny pan Z... przejmie , a przejmie firmę bo ,,jorzin ,, pojedzie
                        do siebie to na pewno nasze dodatki spadną na pysk. Reklajnery nie mają dodatków
                        więc trzeba się pogodzić
                      • Gość: Rec. Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.04.08, 18:17
                        Co do premi za złom,to pracyjesz w firmie tak długo a niewiesz ze na mechanizmach premia jest liczona od targetu i jakości,a nie od zlomu.PPM też nie maja wpływu na premie tylko OPR-ki.Pozdrawiam pracownik mechanizmów.
                      • Gość: Wołkodaw Re: Faurecia Frames IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.08, 23:27
                        Wiesz, rozumiem Cię. Dokładnie. Nie zawsze byłem skromnym inżynierem, ale zawsze
                        zmagałem się z ku..szonami z kadr. I nigdy nic się tym debilkom nie zgadzało,
                        poza tym, co jest trendy. Poszukaj innej pracy, ale pamiętaj - obyś nie wpadł z
                        deszczu pod rynnę.
            • Gość: nemo Re: Faurecia Frames IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 11:08
              jakby w Grójcu było inaczej. W biurach więcej ludzi niż na produkcji. U nas tocw..owi nie przeszkadzało. Tęż się ludzi z produkcji czepiał. To jest K..wa nie
              człowiek
    • aksap Re: Faurecia Frames 18.04.08, 21:41
      bo boleswław już tak sie rozwydrzył ze myśli ze jest nie do ruszenia
      • Gość: dddd Re: Faurecia Frames IP: *.wlb.vectranet.pl 19.04.08, 06:58
        Bo jest nie do ruszenia co mu można zrobić --HAHAHA
        • Gość: burak z produkcji Re: Faurecia Frames IP: *.chello.pl 19.04.08, 09:09
          Też tak myślę że jest nie do ruszenia, tylko była kiedyś Pani Ela też była nie do ruszenia. Oczywiście Dyrektor podał że zwolnili ją za sposób traktowania ludzi i w związku ze stroną internetową, która wówczas się pokazała to były oczywiście bzdury pod publiczkę, ale dały efekt atmosfera sie uspokoiła. Z tym Paleniem Pana Bolesława co godzinę na palarni to myślę, że co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie, więc przestańcie się ścierać bo to i tak nic nie da.Oni są z ramienia Właściciela postawieni i mają spowodować aby zyski były jak najwyższe i to spowodują czy tego chcecie czy nie. Po co "faurecia" tu przyszła, bo jest tania siła robocza i rozważając całą sytuację w firmie tym podstawowym kryterium się kierujcie. Te pierdoły o tym że firma jest Europejska i ma tradycje, a jej standardy są skierowane dla jednostki i w ogóle wszystko dla pracownika bo PRACOWNIKIEM FIRMA STOI to takie bzdurki dla szarej masy z resztą wystarczy popatrzeć na sposób w jaki postępują z ludźmi i to mówi wszystko. Aby poprawić naszą sytuację grupowo i każdego z osobna trzeba poszukać innej pracy.Bo KTO TO CZYTA???? co wy tu piszecie, albo spowodować aby ktoś ważniejszy od Pana Bolesława i Pana Bruna zainteresował się sprawą. Pamiętajcie że Pies szczeka i ucieka a karawana jedzie dalej, ja osobiście wolę takiego psa który nie szczeka i nie ucieka, ale dokładnie wie co mu wolno i gdzie mu wolno i aby boleśnie pokąsał tego który narusza moje prawa
          • Gość: linka Re: Faurecia Frames IP: 89.174.220.* 19.04.08, 18:57
            Twoje słowa sprawiły , ze na nowo otworzyłem oczy na zakłamanie . Bo jeżeli
            jesteś tylko osobą która siedzi w biurze i teraz ( a tak mi się wydaje ) boi się
            o własny stołek , bo każdy teraz leci to się dziwie .
            Produkcja to tania siła robocza - prawda pan Bruno mimo ze czuje sie polakiem (
            wiele razy to podkreślał ) z nami nie ma nic wspólnego , Jemu chodzi o dobro
            Firmy , bo tam jest kasa .Pracuje na lince i wiem jak jest cała ta fikcja ze
            standardem , jakością , dobrem zakładu to d...Każdy audit to porażka jak byłem w
            wojsku tak samo było jak miał ktoś wysoki przyjechać nawet malowało się drzwi
            pod kolor pory roku bzdura ... Tu wszyscy mogą wylać swoje żale i flustracje ,
            mają potem lżej a czy p.Bolesław i Bruno to czytają ( napewno ) mam to w d...
            pozdrawiam
          • Gość: Goiść Re: Faurecia Frames IP: 89.174.220.* 24.04.08, 12:36

Zaliczasz się do grupy pisania po kiblach. Jezeli leży ci dobro kumpli z linki i
            swoje to przeanalizował byś te wypociny .Myślisz ze tylko my jesteśmy tacy
            mądrzy ze wypowiadamy się na forum . Ktoś to czyta i może nawet bierze do serca
            ( mnie jako szefa dolało by gdyby coś niedobrego się pisało o Mojej firmie )