sanicom 03.01.06, 19:33 KTO I KOGO PROPONUJE NA RADNEGO NASZEGO MIASTECZKA Jako pierwszy swój głos oddaje na Adama Spolnika , czekam na inne propozycje..................... z Poważaniem tubylec od urodzenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 19:45 Jako tubylec nie od urodzenia, nie zabieram głosu. Odpowiedz Link
sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:01 inferno_m napisał: > Jako tubylec nie od urodzenia, nie zabieram głosu. Brawo , Pan Spolnik też nie jest TUBYLCEM pochodzi z Miasta i znam Go od podstawówki (uczył mnie)i wiem co SOBĄ przedstawia , dlatego tak Go popieram. Nawet nie wiem czy będzie startował w przyszłych wyborach , dlatego proponuję Jego , może dzięki temu forum się tego podejmie. Pzdr. Tubylec Pana Adama też Pzdr. Odpowiedz Link
sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:23 ryszardochucki napisał: > Ja stawiam na Kraszewskiego!!! to jest już drugi radny , jeszcze paru i będzie komplet , czekam Odpowiedz Link
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:32 Cóż z postu sanicoma wynika, że głos mogą zabrać tylko osoby z dziada pradziada mieszkające w Piechowicach:) Odpowiedz Link
krzysztof.jarzyna Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:45 Tu nie ma takich. Także każdy kto czuje się Piechowiczaninem może głosować. Odpowiedz Link
sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:49 krzysztof.jarzyna napisał: > Tu nie ma takich. Także każdy kto czuje się Piechowiczaninem może głosować. JESTEM ZA , K.JARZYNA MA RACJĘ Odpowiedz Link
sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:46 inferno_m napisał: > Cóż z postu sanicoma wynika, że głos mogą zabrać tylko osoby z dziada pradziada > mieszkające w Piechowicach:) Ja tylko podkreśliłem , że jestem Tubylcem , od urodzenia Odpowiedz Link
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:49 To była prowokacja:) Jawna z resztą:) Ja się nie wychylam. Odpowiedz Link
sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:53 inferno_m napisał: > To była prowokacja:) Jawna z resztą:) > Ja się nie wychylam. a gdzie demokracja , wolnośc słowa???? Mnie to nie przeszkadza i popieram Pana Spolnika Odpowiedz Link
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:56 No coż nie chcę nikogo spalić swoim "pocałunkiem śmierci":) Odpowiedz Link
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 21:52 Bez przesady. Ja nikogo nie wskazuje, bo to może być różnie odebrane. Odpowiedz Link
inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 04.01.06, 13:20 Nie megalomanii Loonapark. Ale dobrze jako kandydata do Rady Miasta widzę pana Pałkę. Chyba kierownika sali gimnastycznej przy szkole podstawowej. Odpowiedz Link
123xyz1 Re: MAŁA ANKIETA 04.01.06, 13:30 Musi się znów przemeldować,on z Sobieszowa,ale tam chyba mądrzejsi ludzie. Odpowiedz Link
von_lewir Radny 04.01.06, 16:07 Ja proponuje na funkcje radnego Pana Macieja Jablonskiego. Jest mlody, a do tego porzeba nam kogos kto w koncu przerwie stary krag kadrowy w UMiasta i jednostkach pomocniczych. Odpowiedz Link
krzysztof.jarzyna Re: Radny 04.01.06, 16:24 No przynależność polityczna trochę go ustawia przy tej grupie którą ma zastąpić. Gdyby nie to... to kto wie. Odpowiedz Link
redooktor A kto jest radnym w Gorzyncu? 04.01.06, 19:39 Kiedys duzo sie tam działo. Teraz cicho. Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 04.01.06, 19:49 Jak to kto? Mąż swojej żony. Odpowiedz Link
alif5 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 05.01.06, 19:05 Inferno! Myślełem,że jesteś poważny.Tutaj padają ważne pytania,a Ty robisz sobie “jaja”.No kto jest radnym w Górzyńcu?Chyba nawet sami mieszkańcy tego za dobrze nie wiedzą. Odpowiedz Link
123xyz1 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 12:21 Dobrze infernom napisał,BG-mąż swojej żony bo jako radny głosu z siebie publicznie nie wydusił,w okresie międzysesyjnym towarzyszy burmistrzowi na różnych bibkach ,służbowy samochodzik go na spotkania do UM dowozi i tak chłopisko prowadzi bardzo ciekawe życie od sesji do sesji. RT drugi radny z Gorzyńca kiedys w opozycji teraz ma luzik ,kiedy chce na sesjach bywa ale to jest bardzo dla władz wygodne,na sesjach nie marudzi a jak trzeba przyjedzie rączkę do góry podnieść.Przewodniczącego to nie dziwi,toleruje taki stan rzeczy. Odpowiedz Link
omega_7 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 14:22 Podobno RT w poprzedniej kadencji, jako przewodniczący osiedla Górzyniec był bojowo i antyejnikowsko nastawiony. Co za metamorfoza. Odpowiedz Link
mgr12 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 18:50 A może RT stwarzał tylko takie pozory? Odpowiedz Link
krzysztof.jarzyna Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 17:27 Wszyscy radni to pozoranci. Kilku pozoruje, że są opozycyjni do działań Ekipy, kilku, że wszystko jest w porządku. Są też prawdziwe rodzynki które uważają, że awansowały do Elity Piechowickiej to ludzie z kompleksami tylko tak mogą dowartościować swoje płytkie Zycie Jeszcze kilku uważa się za wyrocznie stojące ponad prawem. Ekipa została zamroczona władzą, w głowie się jej nie mieściło, że cos-ktoś może ten stan rzeczy zmienić. Władza i bezprawie będzie wieczne a wszystko tylko na wyciągniecie ręki. Proboszcz – swój człowiek, zmienił się – nie szkodzi , stary został pomoże nam z nowym. Szkoły obstawione naszymi, Informator Piechowicki – nasza gazeta, ZUK- nasz, Straż też. Przedszkola, nieruchomości, radni, UM. POK, MOPS. Władza absolutna wydawałoby się, dożywotnio można ją sprawować. Powód? Przekonanie że opozycji nie ma, kto się odezwie zostanie zniszczony. I cos się okazuje, pomyłka. Są ludzie którzy za punkt honoru postawili sobie zniszczenie tego układu. Lokalny kacyk i jego zaplecze, nie zdaje sobie sprawy z tego co się dzieje. Jako przeciwników ma ludzi wykształconych często fachowców, inteligentnych i konsekwentnych. Nie pytaj komu bije dzwon o bije on właśnie tobie. Odpowiedz Link
ryszardochucki Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 18:34 Dlaczego kpicie z pana Kraszewskiego a nic nie mówicie o Mazurze? Bo jest w Stowarzyszeniu Piechowice? Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 20:47 Pan Kraszewski od bardzo dawna jest w opozycji do tego co się dzieje w Urzędzie bardzo często ma odmienne zdanie niż pozostała część Rady czemu daje wyraz w głosowaniach a sesji. Proszę więc nie pisać że to dopiero teraz się zmienił na potrzeby kampanii . Kto interesuje się dłużej niż kilka miesięcy ten wie. Odpowiedz Link
mgr12 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 18:47 Widać taki radny pasuje ludziom skoro na niego głosują!!!!!!! Nic dodać, nic ując najwidoczniej nie musi nic mówić. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 20:50 Nikt nie może Radnego odwołać , napominac, karać . Może jedynie sam zrezygnować. A Przewodniczący to niewiele może . To wynika z ordynacji. Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:14 Otóż to. Radnemu taki przewodniczący, może jedynie słownie uprzykrzyć życie. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:18 Niby jak? prosze mi powiedzieć? Dwie kadencje wstecz jeden z młodych Radnych sam zrezygnował z powodów osbistych i jak sądzę było to lepsze rozwiązanie niż bycie w Radzie a poza Radą. ale tylko starcy pamiętają takie historie. Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:22 Chyba nikt tu nie jest dzieckiem i potrafi obronić swoje racje. Jeśli cała rada jest przeciwko takiej osobie plus burmistrz (który w normalnym mieście powinien stać na straży porządku), zawsze pozostają media. Jeden dziennikarz drugi, trzeba być upartym i konsekwentnym. Dlatego widać, że nie każdy nadaje się na radnego Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:26 Może nikt nie jest dzieckiem ale proszę mi powiedzieć z własnego doświadczenia co pomogły Panu media?Myśli Pan że jakikolwiek nacisk by coś zmienił? Nie wierzę , ale może ten brak wiary przychodzi z wiekiem... Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:29 A wie pani co można zrobić? Można zrobić ulotki w których opisuje się to co wyprawia Rada, burmistrz etc. I rozdawać mieszkańcom, organizować spotkania z mieszkańcami, przedstawiać dokumenty do których ma się przecież możliwość dostępu. A za co ? Za pieniądze, które otrzymuje taki radny za pracę dla mieszkańców. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:34 Chyba sie żle zrozumieliśmy . W swoich postach odnoszę się do konkretnej sutuacji Radnego z Górzyńca i mówię o tym co można w takiej sytuacji z Radnym zrobić. a nie o tym co można zrobić "tak ogólnie" Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:39 Pozbawić diety. Po drugie, zgłosić to do wydziału prawnego UW. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:41 Nic obecnie nie dostaje a nadzór no coż..... ordynacja......... i nikt nie pomoże Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:47 :) Niestety moim zdaniem Sejm dał zbyt duiże uprawnienia zarówno Radnym jak i Burmistrzowi i to jest powód dla którego wiele złego dzieje się w samorządach . Zbyt wiele praw a zbyt mała kontrola Odpowiedz Link
ngo1 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:52 Dobrym wyjściem jest ryczałt. Przy jednej nieobecności odejmuje się 10%, dwóch 20%, trzech 30% itd. Ale co zrobić z radnym który nie uczestniczy w pracy RM i ma nieusprawiedliwioną nieobecność? (I to od dłuższego czasu) Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:53 Ukarać nadzorcę, czyli burmistrza i przewodniczącego rady z to że nie zgłaszają takich sytuacji. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:57 Ale komu ? Panu Bogu? Nikt nie jest nadzorcą Rdnego i nikt nie może go odwołać tak już jest zapisane ustawowo . To nie jest mój wymysł. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:56 O tym właśnie staram się napisać . Co zrobić ,nie ma idealnych rozwiązań. Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:59 Mieszkańcy muszą wyciągnąć odpowiednie wnioski z takeigo zachowania. Odpowiedz Link
bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 23:13 Z cała pewnością wyciągną to pewne tylko że cała kadencja zmarnowana . Trochę szkoda. Odpowiedz Link
inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 23:26 Trudno, teraz trzeba skupić się na przyszłosci. Odpowiedz Link
von_lewir Re: Radny 09.01.06, 18:04 Opcja polityczna ktora reprezentuje Pan Jablonski /SLD - FMS/, nalezy do odwiecznych wrogow obecnego ukladu rzadzacego Piechowicami. Sojusz usilnie staral sie z nim walczyc, co przyplacil rezulatetm ostatnich wyborow samorzadowych. Podczas ktorych burmistrz robil wszystko aby przeszkodzic SLD ktora patrzyla mu uwaznie na rece. Notabene SLD w Piechowicach sciagnelo kontrole z "Wodnika" ktora, to odbiera wode ze stacji uzdatniania wody. Podczas kontroli wyszlo na jaw, ze w ubieglym roku pilismy wode z "przestoju technologicznego" Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Radny 09.01.06, 18:40 Czy SLD jest odwiecznym wrogiem obecnego układu? A jakie konsekwencje ponieśli ci którzy dopuścili do tego że piliśmy taką wodę? Odpowiedz Link
stan.col Re: Radny 09.01.06, 18:43 Nigdy nie była,raczej zaliczyć SLD można do cichych popleczników pana E. Odpowiedz Link