Dodaj do ulubionych

MAŁA ANKIETA

03.01.06, 19:33
KTO I KOGO PROPONUJE NA RADNEGO NASZEGO MIASTECZKA
Jako pierwszy swój głos oddaje na Adama Spolnika , czekam na inne
propozycje.....................
z Poważaniem tubylec od urodzenia.
Obserwuj wątek
    • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 19:45
      Jako tubylec nie od urodzenia, nie zabieram głosu.
      • sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:01
        inferno_m napisał:

> Jako tubylec nie od urodzenia, nie zabieram głosu.
        Brawo , Pan Spolnik też nie jest TUBYLCEM pochodzi z Miasta i znam Go od
        podstawówki (uczył mnie)i wiem co SOBĄ przedstawia , dlatego tak Go popieram.
        Nawet nie wiem czy będzie startował w przyszłych wyborach , dlatego proponuję
        Jego , może dzięki temu forum się tego podejmie.
        Pzdr. Tubylec
        Pana Adama też Pzdr.
        • ryszardochucki Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:20
          Ja stawiam na Kraszewskiego!!!
          • sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:23
            ryszardochucki napisał:

> Ja stawiam na Kraszewskiego!!!
            to jest już drugi radny , jeszcze paru i będzie komplet , czekam
      • omega_7 Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:23
        Czy w tym stwierdzeniu jest sens?
        • omega_7 Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:24
          Oczywiście do do wypowiedzi inferno
          • ryszardochucki Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:30
            Myślałem że to do mojej.
            • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:32
              Cóż z postu sanicoma wynika, że głos mogą zabrać tylko osoby z dziada pradziada
              mieszkające w Piechowicach:)
              • krzysztof.jarzyna Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:45
                Tu nie ma takich. Także każdy kto czuje się Piechowiczaninem może głosować.
                • sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:49
                  krzysztof.jarzyna napisał:

> Tu nie ma takich. Także każdy kto czuje się Piechowiczaninem może głosować.
                  JESTEM ZA , K.JARZYNA MA RACJĘ
              • sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:46
                inferno_m napisał:

> Cóż z postu sanicoma wynika, że głos mogą zabrać tylko osoby z dziada
                pradziada
                > mieszkające w Piechowicach:)
                Ja tylko podkreśliłem , że jestem Tubylcem , od urodzenia
                • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:49
                  To była prowokacja:) Jawna z resztą:)
                  Ja się nie wychylam.
                  • sanicom Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:53
                    inferno_m napisał:

> To była prowokacja:) Jawna z resztą:)
                    > Ja się nie wychylam.
                    a gdzie demokracja , wolnośc słowa????
                    Mnie to nie przeszkadza i popieram Pana Spolnika
                    • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 20:56
                      No coż nie chcę nikogo spalić swoim "pocałunkiem śmierci":)
                      • omega_7 Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 21:12
                        Masz się za Archanioła?
                        • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 03.01.06, 21:52
                          Bez przesady.
                          Ja nikogo nie wskazuje, bo to może być różnie odebrane.
                          • inferno_m Re: MAŁA ANKIETA 04.01.06, 13:20
                            Nie megalomanii Loonapark. Ale dobrze jako kandydata do Rady Miasta widzę pana
                            Pałkę. Chyba kierownika sali gimnastycznej przy szkole podstawowej.
                            • 123xyz1 Re: MAŁA ANKIETA 04.01.06, 13:30
                              Musi się znów przemeldować,on z Sobieszowa,ale tam chyba mądrzejsi ludzie.
                      • loonapark Wojtkowy wskaźnik megalomanii nadal rosnie :o) 04.01.06, 07:47
    • von_lewir Radny 04.01.06, 16:07
      Ja proponuje na funkcje radnego Pana Macieja Jablonskiego. Jest mlody, a do tego
      porzeba nam kogos kto w koncu przerwie stary krag kadrowy w UMiasta i
      jednostkach pomocniczych.
      • krzysztof.jarzyna Re: Radny 04.01.06, 16:24
        No przynależność polityczna trochę go ustawia przy tej grupie którą ma zastąpić.
        Gdyby nie to... to kto wie.
        • redooktor A kto jest radnym w Gorzyncu? 04.01.06, 19:39
          Kiedys duzo sie tam działo. Teraz cicho.
          • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 04.01.06, 19:49
            Jak to kto?
            Mąż swojej żony.
            • alif5 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 05.01.06, 19:05
              Inferno! Myślełem,że jesteś poważny.Tutaj padają ważne pytania,a Ty robisz
              sobie “jaja”.No kto jest radnym w Górzyńcu?Chyba nawet sami mieszkańcy tego za
              dobrze nie wiedzą.
              • 123xyz1 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 12:21
                Dobrze infernom napisał,BG-mąż swojej żony bo jako radny głosu z siebie
                publicznie nie wydusił,w okresie międzysesyjnym towarzyszy burmistrzowi na
                różnych bibkach ,służbowy samochodzik go na spotkania do UM dowozi i tak
                chłopisko prowadzi bardzo ciekawe życie od sesji do sesji.
                RT drugi radny z Gorzyńca kiedys w opozycji teraz ma luzik ,kiedy chce na
                sesjach bywa ale to jest bardzo dla władz wygodne,na sesjach nie marudzi a jak
                trzeba przyjedzie rączkę do góry podnieść.Przewodniczącego to nie
                dziwi,toleruje taki stan rzeczy.
                • omega_7 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 14:22
                  Podobno RT w poprzedniej kadencji, jako przewodniczący osiedla
                  Górzyniec był bojowo i antyejnikowsko nastawiony. Co za metamorfoza.
                  • mgr12 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 18:50
                    A może RT stwarzał tylko takie pozory?
                    • krzysztof.jarzyna Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 17:27
                      Wszyscy radni to pozoranci. Kilku pozoruje, że są opozycyjni do działań Ekipy,
                      kilku, że wszystko jest w porządku. Są też prawdziwe rodzynki które uważają, że
                      awansowały do Elity Piechowickiej to ludzie z kompleksami tylko tak mogą
                      dowartościować swoje płytkie Zycie
                      Jeszcze kilku uważa się za wyrocznie stojące ponad prawem.
                      Ekipa została zamroczona władzą, w głowie się jej nie mieściło, że cos-ktoś może
                      ten stan rzeczy zmienić. Władza i bezprawie będzie wieczne a wszystko tylko na
                      wyciągniecie ręki. Proboszcz – swój człowiek, zmienił się – nie szkodzi , stary
                      został pomoże nam z nowym.
                      Szkoły obstawione naszymi, Informator Piechowicki – nasza gazeta, ZUK- nasz,
                      Straż też.
                      Przedszkola, nieruchomości, radni, UM. POK, MOPS.
                      Władza absolutna wydawałoby się, dożywotnio można ją sprawować. Powód?
                      Przekonanie że opozycji nie ma, kto się odezwie zostanie zniszczony.

I cos się okazuje, pomyłka.

Są ludzie którzy za punkt honoru postawili sobie zniszczenie tego układu.
                      Lokalny kacyk i jego zaplecze, nie zdaje sobie sprawy z tego co się dzieje.
                      Jako przeciwników ma ludzi wykształconych często fachowców, inteligentnych i
                      konsekwentnych.
                      Nie pytaj komu bije dzwon o bije on właśnie tobie.
                      • ryszardochucki Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 18:34
                        Dlaczego kpicie z pana Kraszewskiego a nic nie mówicie o Mazurze? Bo jest w
                        Stowarzyszeniu Piechowice?
                        • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 20:47
                          Pan Kraszewski od bardzo dawna jest w opozycji do tego co się dzieje w Urzędzie
                          bardzo często ma odmienne zdanie niż pozostała część Rady czemu daje wyraz w
                          głosowaniach a sesji. Proszę więc nie pisać że to dopiero teraz się zmienił
                          na potrzeby kampanii . Kto interesuje się dłużej niż kilka miesięcy ten wie.
                • mgr12 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 06.01.06, 18:47
                  Widać taki radny pasuje ludziom skoro na niego głosują!!!!!!! Nic dodać, nic
                  ując najwidoczniej nie musi nic mówić.
                • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 20:50
                  Nikt nie może Radnego odwołać , napominac, karać . Może jedynie sam
                  zrezygnować. A Przewodniczący to niewiele może . To wynika z ordynacji.
                  • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:14
                    Otóż to. Radnemu taki przewodniczący, może jedynie słownie uprzykrzyć życie.
                    • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:18
                      Niby jak? prosze mi powiedzieć?
                      Dwie kadencje wstecz jeden z młodych Radnych sam zrezygnował z powodów
                      osbistych i jak sądzę było to lepsze rozwiązanie niż bycie w Radzie a poza
                      Radą. ale tylko starcy pamiętają takie historie.
                      • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:22
                        Chyba nikt tu nie jest dzieckiem i potrafi obronić swoje racje.
                        Jeśli cała rada jest przeciwko takiej osobie plus burmistrz (który w normalnym
                        mieście powinien stać na straży porządku), zawsze pozostają media.
                        Jeden dziennikarz drugi, trzeba być upartym i konsekwentnym.
                        Dlatego widać, że nie każdy nadaje się na radnego
                        • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:26
                          Może nikt nie jest dzieckiem ale proszę mi powiedzieć z własnego doświadczenia
                          co pomogły Panu media?Myśli Pan że jakikolwiek nacisk by coś zmienił? Nie
                          wierzę , ale może ten brak wiary przychodzi z wiekiem...
                          • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:29
                            A wie pani co można zrobić?
                            Można zrobić ulotki w których opisuje się to co wyprawia Rada, burmistrz etc.
                            I rozdawać mieszkańcom, organizować spotkania z mieszkańcami, przedstawiać
                            dokumenty do których ma się przecież możliwość dostępu.
                            A za co ?
                            Za pieniądze, które otrzymuje taki radny za pracę dla mieszkańców.
                            • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:34
                              Chyba sie żle zrozumieliśmy . W swoich postach odnoszę się do konkretnej
                              sutuacji Radnego z Górzyńca i mówię o tym co można w takiej sytuacji z Radnym
                              zrobić. a nie o tym co można zrobić "tak ogólnie"
                              • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:39
                                Pozbawić diety.
                                Po drugie, zgłosić to do wydziału prawnego UW.
                                • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:41
                                  Nic obecnie nie dostaje a nadzór no coż..... ordynacja......... i nikt nie
                                  pomoże
                                  • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:44
                                    Zobaczymy:)
                                    • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:47
                                      :)
                                      Niestety moim zdaniem Sejm dał zbyt duiże uprawnienia zarówno Radnym jak i
                                      Burmistrzowi i to jest powód dla którego wiele złego dzieje się w samorządach .
                                      Zbyt wiele praw a zbyt mała kontrola
                                      • ngo1 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:52
                                        Dobrym wyjściem jest ryczałt. Przy jednej nieobecności odejmuje się 10%, dwóch
                                        20%, trzech 30% itd. Ale co zrobić z radnym który nie uczestniczy w pracy RM i
                                        ma nieusprawiedliwioną nieobecność? (I to od dłuższego czasu)
                                        • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:53
                                          Ukarać nadzorcę, czyli burmistrza i przewodniczącego rady z to że nie zgłaszają
                                          takich sytuacji.
                                          • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:57
                                            Ale komu ? Panu Bogu? Nikt nie jest nadzorcą Rdnego i nikt nie może go odwołać
                                            tak już jest zapisane ustawowo . To nie jest mój wymysł.
                                        • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:56
                                          O tym właśnie staram się napisać . Co zrobić ,nie ma idealnych rozwiązań.
                                          • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 22:59
                                            Mieszkańcy muszą wyciągnąć odpowiednie wnioski z takeigo zachowania.
                                            • bravo9 Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 23:13
                                              Z cała pewnością wyciągną to pewne tylko że cała kadencja zmarnowana . Trochę
                                              szkoda.
                                              • inferno_m Re: A kto jest radnym w Gorzyncu? 07.01.06, 23:26
                                                Trudno, teraz trzeba skupić się na przyszłosci.
        • von_lewir Re: Radny 09.01.06, 18:04
          Opcja polityczna ktora reprezentuje Pan Jablonski /SLD - FMS/, nalezy do
          odwiecznych wrogow obecnego ukladu rzadzacego Piechowicami. Sojusz usilnie
          staral sie z nim walczyc, co przyplacil rezulatetm ostatnich wyborow
          samorzadowych. Podczas ktorych burmistrz robil wszystko aby przeszkodzic SLD
          ktora patrzyla mu uwaznie na rece.
          Notabene SLD w Piechowicach sciagnelo kontrole z "Wodnika" ktora, to odbiera
          wode ze stacji uzdatniania wody. Podczas kontroli wyszlo na jaw, ze w ubieglym
          roku pilismy wode z "przestoju technologicznego"
          • adam_s3 Re: Radny 09.01.06, 18:40
            Czy SLD jest odwiecznym wrogiem obecnego układu?
            A jakie konsekwencje ponieśli ci którzy dopuścili do tego że piliśmy taką wodę?
            • stan.col Re: Radny 09.01.06, 18:43
              Nigdy nie była,raczej zaliczyć SLD można do cichych popleczników pana E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka