konwaliaibez 06.05.10, 23:50 idą... idą...znowu dni kiedy budzić się będą upiory..MY - WY - ONI - dlaczego? www.youtube.com/watch?v=NrrA_mhj6lg&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ama.pola Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 00:40 Silną IV RP obiecują. Taką, co sasiadów zmiecie z powierzchni globu. Inni wierzą w potęgę rozumu, dyplomacji, ekonomii. A jeszcze inni chcą spokojnie żyć. W tyglu szatan podsyca emocje. Odpowiedz Link
konwaliaibez Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 01:15 Byli już...obiecywali...co wyniknęło... Gdyby szatan istniał rzeczywiście, to Bóg nie mógłby być Bogiem Wszechmogącym. Panowałby tylko nad częścią Wszechświata, a nad drugą panowałby szatan. Diabeł istnieje tylko w naszych umysłach........a może w ich....? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 08:22 Zaraz, zaraz , szatana z polityką proszę nie mieszać . Według mnie powinno być tak jak jakiś dupek przywódca nadziewa jakiś naród na wojnę to powinien iść w pierwszym szeregu razem z żołnierzami a nie ukrywać się gdzieś z tyłu frontu pod tonami betonu . I jak tenże dupek dostałby w dupkę od wrażej kuli to szybko odechciałoby się mu wojen i drak i naciągania narodów na siłę i potęgę . Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 08:32 nie byłoby szatana, gdyby nie było Boga, tak jak nie ma cienia bez słońca, amen, to było moje słowo na piątek właśnie zaświeciło słońce i puściło mi oko przez okno, i tak pojawił się intensywny cień... pod parapetem... szatan nie próżnuje! Odpowiedz Link
sagittarius954 skrzydlatko 07.05.10, 08:37 ...eeeee....a z której strony to słońce świeci ....ja się pytam uprzejmie Odpowiedz Link
polnaro Re: to ja... 07.05.10, 09:12 To, że wszystko się miesza i przenika jest naturalne. Słońce od mojej strony świeci i przesyłam, proszę bardzo, na wasze. Tylko spokój i ...spokojne głosy są brane pod uwagę. Nie sądzę aby rację mieli ci, co: "...Wiedzą jedynie Jak świat wygląda A jak powinien...." P.B. Odpowiedz Link
eurytka Re: to ja... 07.05.10, 09:28 My jesteśmy bidny kraj, zaprawdę powiadam Wam. Oszołomów nie brakuje, w tym Macierewicz i inni. Biednemu wiatr zawsze w oczy. a spierają się, wszak walczyli o pluralizm. Mnie już wsio rawno, byle mi emeryturki mojej maleńkiej nie odebrali. Odpowiedz Link
ama.pola Re: to ja... 07.05.10, 10:11 A o przyszłość dzieci nie zadbasz ? 5 lat cofania w rycerskie czasy odrabia się 10 lat. Odpowiedz Link
skrzydlate sagi 08.05.10, 09:11 skoro pisze rano i zasuwa mi w oczy to oczywista ze ze wschodu.... już jest lepiej bo nie prosto w oczy, jest nieco wyżej, chowa sie za górną framugę okna Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: skrzydlate 08.05.10, 15:26 U mnie o tej samej porze wtedy było pełne zachmurzenie , dlatego pomyślałem ,że znów jesteś w tej słonecznej Italii . Niestety okna wychodzą na wschód ,lecz drzewa rozrosły się tak bardzo , korony przesłaniają wszystko Odpowiedz Link
skrzydlate Re: skrzydlate 08.05.10, 19:32 no co ty, a u mnie zaświeciło! ja daleko od ciebie, na samym wchodzie miasta Odpowiedz Link
natla Re: skrzydlate 08.05.10, 23:26 > Zaraz, zaraz , szatana z polityką proszę nie mieszać . > Według mnie powinno być tak jak jakiś dupek przywódca nadziewa jakiś naród na > wojnę to powinien iść w pierwszym szeregu razem z żołnierzami a nie ukrywać się > gdzieś z tyłu frontu pod tonami betonu . I jak tenże dupek dostałby w dupkę od > wrażej kuli to szybko odechciałoby się mu wojen i drak i naciągania narodów na > siłę i potęgę . Dupek dostał w dupę, okrutnie i co? Rodzi się nam nacjonalizm? Dupki nie potrafią uczyć się na historii, nawet najnowszej. Dupki dążą do władzy dla zasady, dla władzy, dla marzeń o potędze..... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: skrzydlate 08.05.10, 23:40 Bym odpowiedział ,ale mógłbym się narazić dlatego zamilczę, ale myślałem o tej dupce i w tym wypadku dupka nie spełni swego zadania Natlo A jeszcze mogłaby wywołać ekstazę W tym wypadku byłaby podwójna dupka Odpowiedz Link
polnaro Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 12:00 Czterech facetów moich najbliższych haruje jak ...../odpuszczę epitet/, po 12 godz. na dobę, a nawet więcej /kiedy np. w podróży/, więc chcemy mieć wpływ na to co dzieje się z podatkami, które im wydzierają /tak właśnie/, bo zainwestowane samodzielnie dałyby pracę, a może jeszcze coś więcej. Wyrywam męża na kilkanaście dni gdzieś daleko, żeby go nie szukano i żeby nie wrócił na pierwszy telefon, bo pewnie już by miał nagrobek własny. Nie jest mi obojętne, wcale, a nawet wkurza mnie cholernie kiedy syn znajomych siedzi/jeździ z dziećmi i żoną permanentnie, a kasę dowożą mu "byczki" codziennie o zmrok; nie, nie robi nic nielegalnego. Żyć można legalnie z cudzej krzywdy. Co to jest moralność? Pojęcie niemodne jak wiele innych. Nie ma mojej zgody na takie prawo. Odpowiedz Link
polnaro Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 12:03 Trochę się wkurzyłam i zjadłam "u" - w "o zmroku". Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 14:27 Co prawda nie jestem aktywny zawodowo , ale widzę co się dzieje . Nawet te małe firmy zrzynają z tych wielkich ,możliwość łupienia klienta . I każda chce być masowa , globalna tak aby za brdzo nie natrudzić się . To przykre bo do jakości firmy nie dochodzi się w przeciągu jednego pokolenia . Wszyscy mają zysk w oczach zamiast zrozumienia . Odpowiedz Link
ama.pola Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 14:23 Polnaro, a kto ci ten wpływ zapewni, ci z prawej strony, czy bardziej z prawej ? A tych byczków ma kto wsadzić - sejm ? Odpowiedz Link
polnaro Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 14:33 Rząd Polu niech się bierze do roboty, a nie kłótnie i spory. Budżet jaki mamy widzisz, a ta dziura coraz większa, kto to ma łatać? Nikt nie chce się narazić? No to czekajmy. Jak małe firmy nie udźwigną podatków, to co? Wszyscy wyemigrujemy? Mnie tam lewa, prawa, czy środek ....dynda. Mądrych i uczciwych potrzeba. Wybory prezydenckie, to, żeby nie obrazić, tak bardziej .... Chociaż coś tam i prezydent może, pewnie, że "coś". Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 14:50 Oho, następuje przegrupowanie polityczne , co zresztą zauważył ojciec polnaro, Dla mnie powinna byc prawidłowość jak jest kryzys nikt nie powinien dostać podwyżki , nie podoba się to brama , dotyczy to zarówno prokuratury , sędziów i policji . Odpowiedz Link
polnaro Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 14:59 Generalnie słusznie prawisz, nie ma kasy, to niema i już. A rezerw jest gdzie szukać, sam wiesz...przejdź się po tych molochach wielopiętrowych biurowców, urzędów wszelakich i ministerstw, i .....szkoda gadać, a żeby było śmieszniej wszędzie też i komputeryzacja, najnowsze programy Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Polak Polakowi wilkiem, dlaczego? 07.05.10, 17:42 Do wszystkiego można się przyzwyczaić : Skazany przez komputer . Odpowiedz Link