xy.5 22.07.10, 11:03 Kto o tym dziś pamięta?A kiedyś tak głośno o nim było zwłaszcza na Lubelszczyźnie.Pozdrawiam serdecznie tak bez okazji a jak ktoś ma życzenie to i świątecznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 12:16 ...i imieniny mojej babci Marysi . Babcia Maria obchodziła wcześniej imieniny niż powstało święto . Od czasu do czasu tylko mówiła - " tak spieprzyć moje święto ..." Odpowiedz Link
natla Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 12:45 Ja pamiętam, bo to imieniny mojej Mamy były. Ależ się w domu działo......pełno ludzi, kwiatów, śmiechu....to były czasy. Odpowiedz Link
super222 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 12:59 Sławną wytwórnię czekolady WEDEL zamieniono na 22 LIPCA... ...i nie było czym osłodzić sobie trudnych dni. Niewielki wybór, przyznaję, miałem, Lipcowe święto, dawniej E. Wedel, Lecz słodyczami się zajadałem, Dbano o jakość przejmując schedę Po firmie zacnej i z tradycjami. Niestety smaki te już za nami. Wpierw Euro - smakiem firmy Cadbury, Truli nas niczym władze z Brukseli, Dziś firmę ponoć przejęła Pepsi, Lecz nadal gorzko - smak mało lepszy. Wiodący produkt - gumowe żelki Dziś człowiek z gumy, giętki jak szelki W modzie - ja żelem trawiony wielkim Wołam: Wedlowskie wróćcie karmelki". (znalazłam i przepisałam fragment większej całości --- Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 14:14 Nie dla mnie te słodkie karmelki Bo brzuszek od tego za wielki Tak wyszło ,że powiem tak : ( łał gramatycznie ) na święto 22 lipca udało mi się podjąć bicie rekordu schudnięcia i tak od 30 maja spadłem 17 kilogramów . jest jedyny plus odchudzania , można zacząć myśleć o rozbieranych randkach Odpowiedz Link
natla Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 14:46 Brawo!!!!!!!!!!! Teraz to utrzymaj, a Twoje serducho odetchnie. Ja też pobiłam granicę długo niedoścignioną i idę powolutku dalej. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 17:12 EEE... mam jeszcze tylko pięc kilo do pokonania , minus 3 kilo jako żelazną rezerwę , no tylko tak się pochwaliłem w związku z 22 lipca 22 Lipca lat sześćdziesiątych - zawsze u Babci 22 Li[pca lat siedemdziesiątych - choć już mnie ciągnęło po świecie to jednak - U Babci . 22 Lipca lat osiemdziesiątych - żonaty , no i wszystko wiadomo 22 Lipca lat dziewięćdziesiątych miałem komu dziękować za lata dzieciństwa niestety już tylko w jednym miejscu, gdzie myśl moja ja ścigała . Tak sobie pomyślałem ,że za dziesięć lat nikt już nie będzie pamiętał tamtych czasów , bardzo prostych dni, gdzie drogowskazem byli starsi ludzie . Odpowiedz Link
filip505 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 21:19 ...sagi,ty geniuszem jestes,...albo samobojca, 17 kilo w takim czasie?????,na wszelki wypadek codziennie rano i wieczorem dawaj znac ze jeszcze zyjesz,no i nie zaloj,pochwal sie tym cudem. Odpowiedz Link
came_lia Re: 22 lipca dawne święto w PRL 22.07.10, 22:06 Dawno Sagi nie był tak mocno rozesmiany,wielkie gratulacje.Tylko faktycznie 17 kilo w dwa miesiace to szok dla organizmu,zwłaszcza w takie upały. Uważj z tymi randkami rozbieranymi Odpowiedz Link
filip505 Re: 22 lipca dawne święto w PRL 24.07.10, 07:42 ...sagi,nie daj sie prosic za dlugo. Odpowiedz Link
polnaro Re: 22 lipca dawne święto w PRL 24.07.10, 10:29 Czy Wy wszyscy z tym chudnięciem powariowali? Ja tam wolę przytulić się do misia niż wyżła, niestety na podorędziu same wyżły Odpowiedz Link