Dodaj do ulubionych

POGODA JAK MARZENIE

02.01.15, 13:14
Zawsze przed wyjsciem z domu sprawdzam pogode na Interi .Dzisiaj zerkam tez co czeka mnie jutro i doznaje milego szoku.
W kraku jutro o 6 rano - 0 stopni C , o 7 - 34 stopni C , o 8 - 28 stopni C o 9 - 22 stopni C , o 10 - 15 stopni C , o 11 - 9 stopni C , o 12 - 3 stopnie C.
Tak wiec zapraszam do Kraka na ranne opalanko.Tylko prosze sie NIE rozczarowac smile)
Dzisiaj 7 stopni C i piekne slonce !!!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 02.01.15, 16:19
      ......moze na przemian w C I F podaja,
      • izis52 Re: POGODA JAK MARZENIE 03.01.15, 12:49
        Wczoraj, gdy przeczytałam tytuł postu Klary - pomyślałam, że mieszkam w innym mieście smile. Wiało tak niemożliwie, że gdy wyjeżdżałam z wewnętrznego parkingu Galerii Bronowice - potężny podmuch prawie zepchnął moje niemałe autko na przeciwny pas wyjazdu. Potem jeszcze padało do wieczora. A dziś mamy wiosnę; zero śniegu, odżyły trawniki, świeci słońce, gdybyż jeszcze ten wiatr w porywach, co meble na tarasie przemieszcza.
        Nie zauważyłam tych rewelacji pogodowych smile.
        • kla-ra Re: POGODA JAK MARZENIE 03.01.15, 15:57
          Filipie co to jest CIF.Moje skojarzenia to tylko w jednym kierunku =mleczko do czyszczeni?.Temperature mierzy sie w C,F lub K
          Izis to prawda do 13,30 pogodnie,slonecznie.Kiedy o 17,30 wychodzilam z G.Krakowskiej to wiajo i padalo.Dzisiaj tez wieje i patrzec nie moge na tae ilosc workow foliowych na drzewach i nie tylko.
          • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 03.01.15, 23:12
            .....izis,C,F to wlasnie okreslenia skal pomiaru,ciesze sie ze wiesz o tym,
            a "I" miedzy nimi to po popopstu ....i....,a ze duze (WIELKA LITERA) to z
            angielskiego WORD-a wynika,i ze siebie sie ceni,wiec pisze "I","ja" z szacunkiem
            wiec wielka litera,ale wazne ze zapytalas i nie wyszlo....niezrozumiale,
            • kla-ra Re: POGODA JAK MARZENIE 04.01.15, 12:26
              Dziekuje,wszystko stalo sie jasne smile
              • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 04.01.15, 15:35
                .....a pogode mamy fatalna dzisiaj,wczoraj spadlo z 15 cm sniegu,mokrego,a dzisiaj jest
                ok 10 C i topi sie w oczach,w nocy ma byc -6 a w srode -20 ,w dodatku jest mgla,
                wieczorkiem musze uciekac do miasta bo rano moze byc kiepsko na drodze,
                • kla-ra Re: POGODA JAK MARZENIE 05.01.15, 15:00
                  U mnie tez kiepsko na drogach.Sypie sniegiem,slonce swieci minus 2 . Male tez pocieszenie ze dnia przybyw,.NIE WIDAC smile)
                • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 06.01.15, 01:27
                  u nas dzisiaj +26C....ale nie bedzie to dlugo i jutro juz tylko 25 potem 24 ... - w koncu tygodnia ustali sie na bardziej "normalnym" poziomie (20-22C w dzien i ok 10 - 12 w nocy) . no i znow trzeba wlaczyc podlewanie trawnikow.
                  • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 06.01.15, 16:07
                    ......a gdzie cie nisilo przez te upaly,
                    --dzisiaj snieg w miescie I gorach mamy,w miescie jest -5C,ma spasc ok 3 cm sniegu,
                    puszystego,w zasadzie juz pada od godziny,jest pieknie,bialutko,czysciutko,wiec
                    pogoda jak w tytule watku,
                    • natla Re: POGODA JAK MARZENIE 06.01.15, 21:59
                      Dziś naprawdę była jak marzenie. Spacer parokilometrowy w słońcu, mroziku i po trzeszczącym śniegu, też marzenie smile Podobno kiedy ładne święto 3 Króli, to wiosna nadejdzie prędko.
                      • misia007 Re: POGODA JAK MARZENIE 07.01.15, 10:25
                        Słonka to już dzisiaj nie ma,śniegiem straszą.
                        • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 07.01.15, 16:05
                          .....strasza?????,czy pocieszaja?????,
                    • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 07.01.15, 22:15
                      Wiec cieszcie sie .. ja sie nie zamieniam gdyz zdecydowanie preferuje szum fal i podkoszulke ponad skrzypienie sniegu i szube. O skrobaniu szyb z rana nie wspomne. smile
                      Wlasnie jadac do pracy widzalem napis na ramce od numerow rejestracyjnych
                      "We live where others vacation"
                      • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 08.01.15, 18:03
                        ......w zasadzie engine mamy podobna temperature,tyle ze u nas minus
                        przed cyframi trzeba napisac,i tak w miescie -10 C,w gorach -20 kilka,
                        czyli bez tych minusow podobna jak w CA,
                        ---nie wiem czy jedna pora roku zamiast czterech to to co chcialbym miec,
                        na dzisiaj napewno nie,ale w przyszlosci jak bede mial 70 + lat nie wykluczam
                        przeniesienia sie w cieplejsze rejony,ale drzacej ziemi tez nie pragne,wiec to raczej
                        CA nie bedzie,moze florida na zime a PA na lato,....a moze poludnie europy Zima,
                        mazury latem,czas pokaze,narazie ok 8 lat raczej bez zmian,trzymaj sie .....cieplo
                        u nas sie mowi,a u ciebie jak.......zimno??????,
                        • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 09.01.15, 00:48
                          Dokladnie, mowi sie "Stay cool" smile

(which has many meanings like "take a deep breath, stop freaking out" or "Calm down, slowly put your guns down on d floor" )
                          • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 09.01.15, 15:06
                            .....no ale to bardzo ogolne okreslenie,nie zawsze zalezne od temperatury,
                            stay cool co innego znaczy dla plazowicza,co innego dla narciaza,a co innego dla
                            wedkarza na lodzie,
                            • kla-ra Re: POGODA JAK MARZENIE 13.01.15, 10:41
                              Wszystko COOL,a u nas pogoda jak marzenie na te pore roku smile)
                              +7 w cieniu a na moim balkonie w pelnym sloncu 12 !!!!!!!!!!!!! Milego dnia zycze. smile)
                              • izis52 Re: POGODA JAK MARZENIE 13.01.15, 19:06
                                To prawda. Dziś było bardzo wiosennie. Słońce, błękitne niebo, a rankiem ptaszki cudnie świergoliły. Niech by tak dalej smile.
                                • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 13.01.15, 20:07
                                  ......u mnie tez slonecznie ale zimno,teraz w miescie jest -2C ,noca ma byc -10C,
                                  a w gorach -20,od jutra troche cieplej ,ale serca gorace wciaz,
                              • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 13.01.15, 21:47
                                Na moim balkonie (bez slonca bo w nocy) bylo 13.3 C
                                A w dzien jest ok 24 C - i tak ma pozostac do konca tygodnia, potem sie ochlodzi do 20-21C smile

• engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 14.01.15, 21:48
                                  w przyszlym tygodniu temp ma podskoczyc nawet do +27C.... Ciagle zima??
                                  • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 16.01.15, 22:57
                                    .....u nas znowu bardzo zimna noc ma byc,ale jedna,-10 C,a ptaszki sie
                                    tez pobudzily ,co prawda spiewu nie slyszalem ale samochod mocno obsraly,
                                    • natla Re: POGODA JAK MARZENIE 25.01.15, 13:03
                                      No nie wiem, czy to moje marzenie, ale właściwie pierwszy porządny śnieg pokrył moją okolicę. Jest ślicznie i tylko słońca brak. Potem będzie gorzej, bo znów + idzie,więc będzie ślizgawka.
                                      • kla-ra Re: POGODA JAK MARZENIE 25.01.15, 16:55
                                        U nas tez wszystko w zimowej szacie.Jest pieknie ta biel robi wrazenie.Sikory dostaly duzo slonecznika i po zasniezonych galazkach z uciecha skakaly = mile dla oka.Przez dokarmianie i zalozenie na drzewach budek legowych mamy spore stadko tym malych spiewakow a w lecie mniej ,mszyc na rozach.
                                        • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 25.01.15, 18:20
                                          .....w poprzednia noc dostalismy 25 cm sniegu,jest pieknie,bialutko,przejezdnie,
                                          lodu juz ok 40 cm ale ryby mnie olaly dzisiaj rano,nawet brania nie mialem,ale kol
                                          zlowil trzy ladne sandacze i szczupaka,drugi jednego najwiekszego sandacza,a pieciu
                                          innych podzielilo "moje osiagniecie",ale przyjemnie bylo i to najwazniejsze,
                                          • misia007 Re: POGODA JAK MARZENIE 25.01.15, 18:48
                                            W Wawie pada coraz śmielej ale jutro pewno stopnieje jak zwykle.W sumie to dobrze bo nie szkoda mi ,że muszę siedzieć w domu.Ominie mnie cała ta zima ,niezima!
                                          • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 26.01.15, 20:10
                                            hehehe my mielism +17C w nocy i +26 w dzien. Pogoda plazowa i tak tez ludzi ja traktowali.
                                            Chlodne piwko bylo w lodowce a wieczorem Stek z grila oraz butleka Cabarnet bardzo do tej pogody pasowaly...

A ty Filipie to sise tma trzymaj cieplo. Mam nadzieje ze masz zapasy Whisky na chlodne i sniezne czasy?
                                            • izis52 Re: POGODA JAK MARZENIE 26.01.15, 20:53
                                              engine8 napisał(a):

> hehehe my mielism +17C w nocy i +26 w dzien. Pogoda plazowa i tak tez ludzi j
                                              > a traktowali.
                                              > Chlodne piwko bylo w lodowce a wieczorem Stek z grila oraz butleka Cabarnet ba
                                              > rdzo do tej pogody pasowaly...
                                              >
                                              > A ty Filipie to sise tma trzymaj cieplo. Mam nadzieje ze masz zapasy Whisky na
                                              > chlodne i sniezne czasy?

Skoro się chwali, to niech zobaczy jaką cudna zimę. mamy. A co?
                                              • filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 27.01.15, 00:04
                                                .....wiesz,tak naprawde to bym sobie chetnie poplywal w cieplej wodzie,
                                                I nie w wannie,kolega wrocil z karaibow po miesiacu,w tym dwa tyg na statku
                                                wycieczkowym,wasz pacyfik tez odwiedzil,kanalem panamskim,w kolumbi
                                                produkcje kawy ogladal,i przestal ja pic,moze by sie tak do jakiejs "gorzelni"
                                                wybrac????,ale nie,szkoda przyjemnosci tracic,pozdrawiam zimno.......
                                                ....znaczy cieplo z zimnego NYC,
                                                • natla Re: POGODA JAK MARZENIE 04.02.15, 08:24
                                                  U mnie jeszcze tak soczyście w tym roku nie sypało, jak właśnie teraz. Czyżby zima przeszła?? wink
                                                  • izis52 Re: POGODA JAK MARZENIE 04.02.15, 09:35
                                                    Ja słyszałam, że zima idzie w góry, gdzie jej miejsce w czasie ferii smile. U nas posypało w sobotę, niedzielę i wtorek. Teraz rozjaśnia się od wschodu.
                                                  • misia007 Re: POGODA JAK MARZENIE 04.02.15, 11:53
                                                    Zimy chyba już nie będzie. Przed chwila w słońcu na balkonie oszklonym zobaczyłam biedronkę....całkiem obudzoną.
    • molly_wither Re: POGODA JAK MARZENIE 08.02.15, 14:20
      Powodzenia.Wole lato.
      • engine8 Re: POGODA JAK MARZENIE 09.02.15, 18:11
        Ja nie mam nic przeciwko zimie jak jest +30 C..
        • izis52 Re: POGODA JAK MARZENIE 09.02.15, 18:46
          Podsypało w ostatnich dniach, ale najniższa temperatura to -5 w nocy. Romantycznie zrobiło się na plantach, w Lasku Wolskim i wokół Wawelu. Podrzucam widok z kamery hotelu Kosak, a na inne widoki też można spoglądać.

Zakole Wisły

• filip505 Re: POGODA JAK MARZENIE 10.02.15, 16:13
            .......dla mnie romantycznie to zawsze bylo na trawie,latem,
            ale na sniegu?????,....chyba ze z eskimoska,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka