kla-ra Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:05 Uzywam farby do wlosow Loreal Excellent,ostatnio mnie uczula,na dokladke szybko sie zmywa co powoduje iz farbuje wlosy co 3 tygodnie.Czym farbujecie wlosy i jakie sa wasze doswiadczenia. Odpowiedz Link
natla Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:07 Klaruś, ja odmładzam się jasnymi pasemkami i cholera wie czym mi to fryzjerka robi. Po prostu się oddaję w jej ręce. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:12 Ja tez oddaje sie w rece fryzjerki,jednak zadne pasemka przy moich naturalnie kreconych wlosach nie wchodza w gre.Za duzo by bylo na jednej glowie. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:13 lezsek,nie nazekaj zwsze mozesz zrobic tatuaz,sa b. modne. Odpowiedz Link
lezsek Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:17 tatuaż - tak, ale tylko na młodej, jedrnej skórze ) Odpowiedz Link
natla Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:31 A Ty marsz na wątek: "skąd przybywamy". Czyżbyś na kształtnej czaszce miał już zwiędłą, obwisłą ))) skórę? Pradziadku? Odpowiedz Link
natla Re: Farba do wlosow 27.10.04, 16:25 Rany! Ty masz krecone włosy. Zawsze o tym marzyłam. Ile czsu i pieniędzy bym w życiu zaoszczędziła! Chyba, że robiłaś to co moja pewna przyjaciółka z lat studenckich: prasowała swoje długie włosy na desce. Ja chdziłam w lokówkach lub paliłam włosy trwałą, a ona prasowała. ))) Podsunęłaś mi nowy wątek. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 28.10.04, 23:00 Ale chyba nie zazdroscilas mi dziecinstwa,kiedy po umyciu mamacia pocila sie przy czesaniu moich pokreconych wlosow,ojciec wtedy wychodzil na pole aby nie slyszec mojego krzyku i pisku. Bardzo zadko mialam wlosy rozpuszczone,a kiedy byly to pudel przy mnie bladl.tzw konski ogon to bylo moje wieczne uczesanie. Jako mlode dziewcze tylko raz je prostowalam,prasujac zelazkiem,szlam wtedy na pierwsza randke/to byl ubaw,braly w tym udzial moje 2 kolezanki/. Dzisiaj doceniam moja wygode i "majatek" na glowie.Szampon,woda i odzywka,fryzura gotowa. Odpowiedz Link
natla Re: Farba do wlosow 28.10.04, 23:04 Tego Ci zazdroszczę. Ja muszę nad włosami pracować. Teraz ponownie je zapuszczam i mam półdługie, nic jeszce nie mogę z nimi zrobić. Ale podchodzę do problemu filizoficznie: jak sie komu nie podoba to.... Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 28.10.04, 23:16 witaj,witaj jeszcze nie spisz!!!rano przeciez basenik,marsz do lozka!!! Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 04.11.04, 12:26 Podchodzisz do swojej fryzury ,tak samo jak ja do stroju kapielowego, wciskam sie w dwuczesciowy i tez mawiam, - jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy - i mam wszystkich w nosie. Natluniu,wracaj stesknilam sie za Toba!!! Odpowiedz Link
natla Re: Farba do wlosow 04.11.04, 13:30 Tego juz nie wytrzymam. Jestem z Wami, czytam ( chopć milczałaś małpko długo, ale wiem , że to ten durny komp - tyż chłop). Rezszta za chwilę wyżej. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Farba do wlosow 04.11.04, 13:48 Tak myslalam ze jak czytasz,to sie odezwiesz. Witaj,witaj,witaj bardzo serdecznie Cie pozdrawiam. Jak dobrze ze jestes. Trzymasz sie jakos? Odpowiedz Link
mira54 Re: Farba do wlosow 04.11.04, 18:45 Witajcie! Używam farby Bel Color 111 - popielaty blond. Niestety już nie da się inaczej. Coraz więcej siwych włosków się pojawia. Do fryzjera chodzę tylko podciąć włosy, natomiast farbę nakładam sobie sama, to nie jest trudne. Kiedyś miałam piękne długie włosy, aż do pasa, ale po porodach zaczęły mi wypadać i teraz ścinam krótko. Łatwiej jest je układać samemu - 5 minutek i fryzurka gotowa. Odpowiedz Link
maladanka Re: Farba do wlosow 07.03.05, 10:34 A ja jako budżetowa emerytka postanowiłam wykonac pasemka sama! Zakupiłam za zł 14 zestaw odpowiedni, zamknełam sie w łazience z zegarkiem,kawą i ksiązką i... pierwszy etap czyli farbowanie na podstawowy kolor - ok! Ale potem te pasemka - wymieszałam saszetki,dosypałam proszku,ubrałam rekawiczki i wziąwszy odnosną szczoteczkę wykonałam pierwsze pasemka,potem drugie i trzecie, potem zdecydowanym ruchem odgarnełam fale włosów na bok i nastepne pasemka - idzie mi jak burza! narobiłam sobie tych pasemek i czekam na efekt i w myslach juz widze co sobie zakupie za zaoszczedzone 40 zł! A moje pasemka zaczeły się zlewac w jedną,ogromną, dziwnego koloru plamę! Ale mi sie lwia grzywa zrobiła! Cud ognisty po prostu! Na szczęście znalazłam pół tubki farby blond beżowy i po zmyciu głowy nałozyłam po raz 3 farbę - udaję,że jest dobrze . I nie wyłysiałam ! Jednak poszukam oszczędności gdzie indziej Odpowiedz Link
tesunia Re: Farba do wlosow 07.03.05, 11:21 uszch.... tez musze juz cos z mymi "piorkami" zrobic, sama chce sprobowac pasemka ... hmmm....moze sie uda, widzialam na sobie jak mi robila fryzjerka... czesto miewam uczulenia od roznych farb, ale w kraju zakupuje Palette z Schwarzkopf, kiedys wystarczyl tonik,obecnie zakupuje farbe z tej marki, jak narazie jestem zadowolona. Odpowiedz Link
morsa Re: Farba do wlosow 07.03.05, 11:35 Nigdy nie uzywalam farby do wlosow, natomiast eksperymentowalam z tonikami. Rozne odcienie czerwieni, te raczej ciemniejsze, ogniste. Teraz ciesze sie (naprawde!) moimi zaczatkami siwych. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Farba do wlosow 07.03.05, 12:00 Farba do włosów ?próbowałam wszystkich ,i wszystkich kolorów.W latach 60-miałam pomarańczowe co było bardzo ekstrawaganckie ,ale bawiły mnie reakcje ludzi.Gdyby nie zdjecia które wyrażnie pokazuja że byłam jasna blondynka ..to bym juz zapomniała jakie miałam..Teraz mam zapewne dosyc siwe,ale poniewaz farbuje na popielato no no i dalej nie mam pojecia co pod spodem.Ze wszystkich farb jakie wypróbowałam nalepsze sa farby "Voila" włoskie..sa w niektórych sklepach -i u "Gabriela".Mój kolor od kilku lat to srebrzysty jasno -perłowy. Odpowiedz Link
krista57 Re: Farba do wlosow 17.03.05, 15:25 ...ostatnio miedziany machoń firmy Schwarzkopf. Włosy rosna na potęgę wiec strzyzenie co trzy tygodnie i potem w domu nakładam farbę.Za kazdym razem wychodzi mi na głowie co innego. Marzy mi sie nieco dłuższa fryzura ale jak zwykle jestem krótko obcięta a włosy proste jak druty więc wyglądam "młodzieżowo". Będac po maturze rozjasniłam sobie włosy na blond /będąc szatynką/,ból skóry niesamowity ,nigdy potem tak radykalnie nie zmieniłam koloru. Chciałabym miec cos jasniejszego na głowie . Odpowiedz Link