kla-ra Re: Allegro 10.03.05, 10:18 Tak jak obiecywalam 3 kroki: 1.Po wejsciu na strone darmowa rejestracja 2.po zarejestrowaniu otrzymamy maila z alegro z zalaczona instrukcja, 3.kod aktywacyjny wyslany z allegro na adres domowy ja otrzymalam po uplywie 2 tygodni. teraz mozemy dzialac na zasadach pelnego uzytkownika:kupowac sprzedawac,licytowac. Bez kroku 3-go mozemy tylko kupowac z ograniczeniem i tylko np 3 dni do zakonczenia aukcji. Wszystkie instrukcje sa podane na stronie. Na allegro ja osobiscie kupuje kosmetyki,ziola. Moja corka bluzki,swetry,torebki,kosmetyki wszelkiego rodzaju. Syn ostatnio wylicytowal super komorke za male pieniadze. Nie kupujemy sprzetu agd,rtv itp,plaszczy,butow. Oczywiscie mozna szukac sprzedawcow na swoim terenie i kupowac od nich kontaktujac sie osobiscie,co minimalizuje koszty zakupionego towaru. Moj ostatni zakup to nowy podklad Vichy w szaszetkach. W aptece nie dostalam probek a w slepo nie chcialam wydawac 80 zl Otrzymalam 10 szaszetek /15 mil/ za kwote 25 zl lacznie z kosztami. W aptece 30 ml = 80 zl. Po zastosowaniu wiem ze ten podklad nie jest dla mnie. Nie zdarzylo sie nam aby zamowionego towaru nie otrzymac,a dla przykladu powiem,ze 2 razy w tygodniu cos tam kupujemy,wic nie jest zle. Odpowiedz Link
natla Re: Allegro 10.03.05, 10:35 Wstrzymuje mnie podanie nr karty bankowej no i wszystkich danych, choć to może nie najgroźniejsze. Co z włamywaczami? Odpowiedz Link
kla-ra Re: Allegro 10.03.05, 10:44 O ile pamietam to przy rejestracji nie podawalam nr karty platniczej. Zawsze place przelewem z mojego e-konta,na podane konto sprzedajacego. Odpowiedz Link
tess-hashi Re: Allegro 10.03.05, 21:27 Zagrożenia są. Ja sama zamiast aparatu komórkowego dostałam trochę kaszy gryczanej. Kosztowałoby mnie to 400 zł. Jedynie mój nos handlowca uprzedził o grożącym mi niebezpieczeństwie. Po jakimś czasie dowiedziałam się, że oprycha złapali. Tak więc trzeba uważać. Ostatnio licytowałam obrazek Kamockiego i niestety przegrałam, ale emocje były. I tu jest "cały szymon" Podoba ci się, a nie wiesz czy to kupisz, fajne. Tess Odpowiedz Link
maladanka Re: Allegro 10.03.05, 21:46 Ja miałam inną historię - wylicytowałam towar,wysłałam pieniążki, a tu dostaję majla od pani,która mnie ostrzega,że towar nic nie warty bo ona już kupiła u tej osoby i żałuje.Trochę sie zdenerwowowałam.Podumałam - weszłam na oceny od osób kupujących i napisałam do 2 osób,czy są zadowolone z zakupu. Otrzymałam szybciutko odpowiedź,że tak. Już mi ulżyło.A pani,która mnie ostrzegała sama sprzedawała podobny towar i tak walczyła z konkurencją. Odpowiedz Link
mira21 Re: Allegro 10.03.05, 22:13 Kupilam telewizor - jestem zadowolana, troche książek, dyktafony, półkę pod telewizor, a moi synowie śpiwory, namiot i inne rzeczy, o których nie pamietam. Poznalam allegro niedawno, a już jestem zadowolona. Odpowiedz Link
natla Re: Allegro 10.03.05, 22:31 Fajnie to wszystko wygląda, ale może która by mi dała odpowiedź, jak mam zabezpieczyć dane osobowe, nr karty i czy ewentualnie konta, Klara pisze, że tych nr nie chcą Ale ja się chcę upewnic. Wolałabym, aby mi konta nie wyczyszczono. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Allegro 11.03.05, 07:27 Po numerze konta i nr karty nikt Ci nie wyczysci konta bez znajomosci pinu. w/g mojej wiedzy nie ma takiej mozliwosci. Odpowiedz Link
malwina52 Re: skarbowka dobiera sie do Allegro! 11.03.05, 07:17 przed chwila uslyszalam w wiadomosciach, oczywiscie do transakcji o wiekszych wartosciach Odpowiedz Link
malwina52 Re: potwierdzenie! 11.03.05, 07:55 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2595615.html Odpowiedz Link
ta Re: Allegro 12.03.05, 18:04 Nie musisz nikomu podawać nr karty. Płacisz przelewem na numer konta sprzedającego i tyle. Korzystam z Allegro od kilku miesięcy i jeszcze mnie nikt nie oszukał. Dostawałam towar dokładnie zgodny z ofertą, szybko i dobrze zapakowany. Jestem zadowolona. Ta_ Odpowiedz Link
natla Re: Allegro 12.03.05, 18:45 Dzieki. Witaj Ta, już Cię drugi raz spotykam, zostajesz u nas. ) Odpowiedz Link
ulakoszula Re: Allegro 12.03.05, 19:27 Hej. Po pierwsze: nie można mieć takiego podejścia do Allegro, że albo się wszystkim ufa albo nikomu, ponieważ ten ktoś oszukał. Allegro to aukcje na których każdy sprzedawca jest inny. Przed zakupem warto kliknąć na nazwę sprzedającego, jest tam podana w nawiasie liczba transakcji których dokonał. Jeżeli jest poniżej 30 to warto obejrzeć jego wcześniejsze aukcje i ich wartość, a także komentarze kupujących. Osoby mające kilkaset sprzedanych przedmiotów z reguły są uczciwe - chyba że mają dużo negatywnych komentarzy. Po drugie: podanie numeru konta jest zupełnie bezpieczne. Przecież wszystkie firmy/fundacje itd podają te numery publicznie. Po trzecie: przy wartościowym zakupie warto odebrać przedmiot za pobraniem u listonosza, po sprawdzeniu zawartości paczki, lub odebrać osobiście. Pozdrawiam, Ula Odpowiedz Link
kla-ra Re: Allegro 22.04.05, 19:29 Od dzisiaj Allegro ma powaznego konkurenta. Na polski rynek wchodzi e-bay Polska. Ebay,to najwieksza aukcja towarowa na swiecie. Czy ktos korzystal juz z tej formy zakupu? Jesli tak to prosze sie podzielic informacjami. Odpowiedz Link
mira21 Re: Allegro 24.04.05, 19:55 Nie mam doświadczenia z eBayem, ale jestem nim bardzo zainteresowana, planuje trochę zakupów - głównie elektronika. Odpowiedz Link