natla 11.07.05, 23:00 Pół godziny szukałam wątku z Tobą, bo mi sie wydawało, ze taki był, ale ni ma.....chyba A chc ę Ci tylko zakomunikować, że Twój liścik o Hańczy przeniosłam do "wątku plotlarskiego". Tzn. będziemy mieć nadwornego tłumacza? )))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toskania8 Re: Toskania.... 12.07.05, 10:35 wątek "toskania o Toskanii" oczywiście był, przeciez niedawno go sama podniosłaś "dla zainteresowanych" a o hanczy właśnie napisałam jeszcze raz, bo nie wiedziałam, gdzie się podziało tłumacz oczywiście będzie i to jaki ! Odpowiedz Link
natla Re: Toskania.... 12.07.05, 10:49 Tak, ale to było o Toskanii, a ten jest do T. )). I znowuCie przerzuce, niechaj tam będzie porzadek, ok? Odpowiedz Link
goskaa.l Toskanio 26.06.06, 09:26 proszę, zajrzyj na swoją pocztę gazetową, potrzebna pomoc prawnika Odpowiedz Link
graga21 Re: Toskanio 28.06.06, 08:08 O, widze, ze maluska ubiegla mnie swoim zapytaniem o Swietokrzyskie. Za tydzien nowa i dluzsza podroz??? To niewiele czasu masz na opis poprzedniej. Ale grzecznie czekam... Odpowiedz Link
natla Re: Toskanio 19.08.06, 21:43 Wcale sie Toskanio nie usunęłam....jeszcze nie jestem na tym etapie )) Odpowiedz Link
natla Twoje urodziny 28.08.06, 01:22 Zdrowia Ci życzę, zdrówka, byś zawsze była "nówka", lecz nówka z pełnym trzosem i najszczęśliwszym losem. Odpowiedz Link
natla Twoje urodziny - jeszcze keiatuszek ;)) 28.08.06, 11:22 Produkowałam "prezent" o pierwszej w nocy, po czym zapomniałam go wkleić. img151.imageshack.us/img151/3936/toskania2no1.jpg no, teraz jest komplet życzeń ) Odpowiedz Link
czarny.humor Już się cieszę Tosko na Twoje opisy zwyczajów 27.02.07, 17:13 i dziwactw zagrabanicznych tambylców! )) Może jakąś Internet-pizza-di-mare-cappucino-caffe trafisz po drodze i dasz nam trochę opowieści na gorąco?? A mają tam na wygnaniu ci tambylcy w ogóle internet? )) To cóś, to jeszcze Europa jest?? )) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Już się cieszę Tosko na Twoje opisy zwyczajów 27.02.07, 18:40 no cóz, dołożę starań, choć w tej kolebce Renesansu prędzej jednak chyba jakowąś kopułe czy inny portyk Brunelesciego , Bachusa jakowegoś Michalangelowego czy inną Wenus się rodząca napotkać można, ale...próbować zawsze trzeba Odpowiedz Link
tyrtyr Re: Toskania.... 19.03.07, 05:16 Toskanio dziękuję za życzenia ,ale nie tylko . Dziękuję Ci również za te pełne uczucia opisywanie Twoich podróży . cieszy cię widok pięknych rzeczy i krajobrazów . A najważniejsze ,że nie pozwalasz tym obrazom zatrzeć się w swojej pamięci , czego dajesz wyraz pięknym tekstem ,którym nas raczysz. Dziękuję !))) Odpowiedz Link
regine Re: Imieninowo Toskanii....:) 10.06.07, 09:12 Moc szczerych i ciepłych życzeń imeninowych racz dziś przyjąć Toskanio - Małgorzato ! Życzę Ci wielu podróży, wspaniałych podróży. Oby zdrowie zawsze Ci dopisywało zawsze i wszędzie A atramentu w wiecznym piórze też niech Ci nigdy nie zabraknie, do opisywania tego co i jak widzisz, dzieląc się z nami swoim widzeniem zwiedzanych miejsc Wszystkiego Najlepszego ! Racz przyjąć naręcze tych pięknych polskich kwiatów img142.imageshack.us/my.php?image=makiichabryef0.jpg Odpowiedz Link
malwina52 Re: Toskania.... 26.08.05, 07:48 @@@@@@@@@@@@@@@@@ to symboliczne kwiatuszki dla Ciebie, wszystkiego najlepszego, samych zyczliwych ludzi wokol Ciebie i duzo zdrowka Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Toskania.... 28.08.07, 15:06 Radości,spełnienia marzeń,udanych wojaży,pełnej kiesy i zdrówka kochanego)) img250.imageshack.us/img250/1766/image001cf6.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: Toskania....w Dniu Urodzin .. Tobie:) 28.08.07, 16:55 ZDROWIE---"ono powinno być, ale gdzieś w tle, żebyś sie nad nim nawet nie zastanawiała. A na wyciagnięcie ręki jakaś dobra wróźka, która słyszy nawet niewypowiedziane, jeszcze nie pomyślane marzenia... " Toskanio najlepsze zyczonka... Twoje do mnie zyczonka niech do Ciebie wracaja.. Nasz Ty przewodniku po Swiecie Toskanio,zamiast bukieciku wreczam Ci drzewka swiata,, img526.imageshack.us/img526/7599/delonixregiaor9.jpg ale nie wiem gdzie one tak cudnie rosna i kwitna, moze kiedys na nie trafisz Odpowiedz Link
ovaka Re: Toskania....w Dniu Urodzin .. Tobie:) 28.08.07, 17:42 dobrych przyjaciół i zdrowia do podrózy! No i kiedys , gdy bedziesz juz mogła pieska. Odpowiedz Link
dankarol Re: Toskania....w Dniu Urodzin .. Tobie:) 28.08.07, 18:07 img515.imageshack.us/img515/2812/zywekwiaty5nm6.jpg wspaniałych podróży i tysiąca pomysłów na następne, zdrowia i pełnej kasy, ( a dla nas dalszych wspaniałych opisów) Odpowiedz Link
natla Re: Toskania....w Dniu Urodzin .. Tobie:) 29.08.07, 15:47 TOSKANIO! Życzymy Ci urodzinowo zdrowia i częstych wojażów Odpowiedz Link
takanietaka Re: Toskania.... 26.08.05, 08:14 Pogodnych urodzin!Wszystkiego dobrego! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
vogino55 Re: Toskania.... 26.08.05, 14:46 Toskanio podwieszam się z sympatycznymi życzeniami $-->--->--- Wojciech Odpowiedz Link
krista57 Re: Toskania.... 26.08.05, 18:34 Wszystkiego dobrego Toskanio...żyj długo zdrowa ,szczęśliwa i bogata, żebys zawsze miała wokół siebie przyjaciół. Odpowiedz Link
toskania8 dziękuję wszystkim.... 26.08.05, 22:32 ...za dobre słowa. To był bardzo ważny dla mnie i trochę dziwny dzień, dziwny bo plątały się w nim wątki i smutne i radosne, a wszystkie doniosłe i ważne. Smutne - od nich się dzień zaczął. Pierwszy raz poszłam do mojej Mamulki podziękować za dar życia - na cmentarz. Chodziłam do Niej tego dnia zawsze, od lat. Ale pierwszy raz TAM. I to mi uświadomiło na nowo, że to będzie pierwsze Wszystkich Świętych, pierwsza Wigilia, wszytsko pierwsze przez cały rok, a potem już zawsze... Ale potem była chwila radości i dumy. Mój wychowanek złożył dziś ślubowanie i od dziś jest pełnoprawnym Mecenasem. Najpierw oczywiście musiał odbyć prawie czteroletnią aplikację , w czasie której byłam Jego patronem, zdać piekielnie trudny egzamin a dziś było ukoronowanie tego wszystkiego. Byłam tak samo dumna i szczęsliwa jak On, wszak jakąś cegiełkę , może niejedną do tego Gmachu Wiedzy przydałam, więc i dla mnie to był wielki dzień. I tak mi się chwile smutku przeplatały cały dzionek z chwilami radości. Ale wieczorem jeszcze opiekunki Taty czekały na mnie z szampanem , wypiliśmy buteleczkę no i dzień jednak skończył sie miło. Chyba pierwszy raz w życiu urodziny obchodziłam dwa dni przed terminem, ale to z racji wyjazdu, a teraz idę mkończyć pakowanie i lulu, bo jutro pobudka o czwartej !!! Nastawiłam trzy budziki. "Do zobaczenia" za dwa tygodnie. Odpowiedz Link
malwina52 Re: dziękuję wszystkim.... 26.08.05, 22:52 Twoje zdrowko, odpoczywaj i nie zaspij, milych wrazen Odpowiedz Link
yoanna Re: dziękuję wszystkim.... 26.08.05, 23:00 Duuuuuzo dobrego i jeszcze lepszego)))) Odpowiedz Link
natla Na dywanik......;)) 13.09.05, 17:47 Obiecałaś relacje z 2-tygodniowego leniuchowania i..........nie ma relacji, ani Ciebie......o Hańczy już nie wspomnę...... Poza tym tu się rozstrzygają losy rocznicowego zlotu i każdy głos jest potrzebny, więc poproszę sie zaktywizować ) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Na dywanik......;)) - wedle rozkazu !! 13.09.05, 23:59 już się robi, wątek podróżny rozpoczęty, więcej dziś nie napiszę, bo padam, może jutro się uda. nawet pakowanie porzuciłam, tak się Ciebie boję, ale co robić, rozkaz to rozkaz Odpowiedz Link
natla Re: Na dywanik......;)) 27.10.05, 21:39 Poproszę grzecznie na dywanik....))...ale to juz!....)) Odpowiedz Link
toskania8 melduję posłusznie, że jestem ! 03.11.05, 22:18 jestem, jestem i nawet trochę żyję i dopraszam się łaski Jaśnie Pani Adminki i licznie zgromadzonej PT publiki, ale mam na swoje usprawiedliwienie: 1. Mój wspólnik pojechał na wakacje, bardzo zasłużone, sama go wysłałam, ale muszę pracować za siebie i za Niego, ale jutro rano wraca 2. Uczę się pilnie angielskiego (biznesowego,więc nie przelewki) 3. Tata mi zaniemógł, ale już jesteśmy na dobrej drodze 4. koty wjechały z drapakiem z pokoju do kuchni..przez ścianę (szklaną), ale o tym opowiem na wątku o zwierzakach 5. no i Wszystkich Świętych, w pewnym sensie moje pierwsze... ale już się poprawię Odpowiedz Link
natla Re: melduję posłusznie, że jestem ! 03.11.05, 23:54 Żeby mi to było ostatani raz....)) Odpowiedz Link
krista57 Re: tak jest ! wedle rozkazu !!! 11.11.05, 22:29 o cytrynach napisalam ...tam gdzie pytalas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
toskania8 Re: tak jest ! wedle rozkazu !!! 15.11.05, 15:29 dzieki, zaraz znajdę, parę dni mnie tu nie było Odpowiedz Link
regine Re: tak jest ! wedle rozkazu !!! 15.11.05, 18:33 No i zajrzyj szybko na pocztę gazety Odpowiedz Link
natla i co?...znowu?.... 09.01.06, 19:51 ....wagarujesz? Nie masz nic ciekawego do opowiedzenia? Nie wierze Odpowiedz Link
regine Re: Toskanio !!!! 31.01.06, 00:27 Żyjesz ??? Bo już długo milczysz.... Może coś napiszesz co się z Tobą dzieje ???? Odpowiedz Link
toskania8 jestem, ale mi smutno (*) 04.02.06, 01:01 witajcie, moje kochane. Zajrzałam tu po długiej przerwie i oto widzę, że jednak o mnie pamiętacie. A u mnie znów smutek. Równo w osiem miesięcy od odejścia Mamulki do tego samego grobu w piekielnie mroźny dzień składałam Mojego Najkochańszego Tatulka. Wydawało mi się, że mimo swych prawie 97 lat ma jeszcze rezerwy na życie, że może dociągnie do setki. Był taki pogodny, taki zawsze uśmiechnięty, zawsze troszczący się o wszystkich dookoła a nigdy o siebie. Jeszcze jedliśmy kolacje, jeszcze rozmawialiśmy zwyczajnie i pogodnie. I tylko poszedł do łazienki. I tego to biedne serduszko nie wytrzymało. Chwila - i już Go nie było. Najważniejszy Człowiek mojego życia. Mój Najlepszy Przyjaciel. Mój Najwyższy Autorytet. Moja Opoka. I już Go nie ma. Jedno tylko, że chociaż odszedł cichutko i nie cierpiał tak potwornie jak Mama. Oczywiście Mamulka była dobra i kochana. Ale to z Tatą byliśmy podobni jak krople wody, tak z urody jak z charakteru i dlatego to z Nim od zawsze rozumieliśmy się bez słów, w locie. Jak z nikim. Nie wiem, jak ma teraz wyglądać mój świat, świat bez Niego. I zaraz potem , dwa dni później, jakby tego było mało, jednemu kierowcy TIRa pomyliło sie, że nie jest na skrzyżowaniu z pierwszeństwem tylko na rondzie i rozjechał samochód , którym jechały cztery pracownice mojej firmy , młodziutkie dziewczyny. Trzy jakoś wyszły z siniakami, czwarta jeszcze nie obudziła sie ze śpiączki a to bez mała dwa tygodnie. No i za chwilę te Katowice. Już trudno to wszystko udźwignąć. A dziś znów ten prom w Egipcie. Dość. Odpowiedz Link
regine Re: jestem, ale mi smutno (*) 04.02.06, 01:25 Toskanio (( Brak mi dosłownie słów....Nic nie pisałaś, myślałam,że gdzieś w rozjazdach jesteś, a tu taka tragedia...(( Naprawdę bradzo, bardzo Ci współczuję, musisz pogodzić się z tym, że tata odszedł....Mój najukochańszy tata już nie żyje 25 , też był wszystkim, pomimo, że mam jeszcze mamę, ale tata był tym, który nauczył mnie żyć, nauczył świata. Tak jak piszesz, nie potrzeba nam było słów żeby się zrozumieć.... Przyjmij wyrazy głębokiego współczucia, mogę sobie wyobrazić tylko jak się czujesz...Jeszcze nie ochłonęłaś po śmierci mamy, teraz najukochańsz człowiek też znikł z Twego życia i jeszcze ten wypadek... Trzymaj się Toskanio, ale odzywaj się do nas, zawsze myślami jesteśmy z Tobą, tuż obok. Nie zapominamy tak szybko, Pamiętaj i trzymaj się ... Cóż więcej mogę napisać, sama nie wiem ???Współczucie i żal, tylko to.... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: jestem, ale mi smutno (*) 04.03.06, 12:47 Dzięki Toskanio,za zyczenia Nic nie poradzisz takie jest życie,nam sie wydaje,ze rodzice będa żyć wiecznie,mama będzie zawsze z Tobą,trzymaj się.Życze Ci siły i wiary. Odpowiedz Link
toskania8 Re: jestem, ale mi smutno (*) 05.03.06, 10:33 dzięki, del.wa, staram się, ale licho mi idzie, zawsze odchodzą za szybko, nawet jaby mieli sto lat Odpowiedz Link
natla Re: jestem, ale mi smutno (*) 05.03.06, 12:13 ....i najgorsze, że na to nie ma sposobu.......jedynie czas [*] _____________________________________________________ Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Wspaniaych wrażeń!!! Toskanio:)))) 05.03.06, 19:58 Życze Ci niezapomnianych wrażeń,przyjemnej/łazęgi/i narób troche zdjęc)) Do usłyszenia kochana))) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Wspaniaych wrażeń!!! Toskanio:)))) 06.03.06, 01:29 dziennik podróży będzie jak zawsze, obiecuję. Bardzo już tęsknię do tego wyjazdu Odpowiedz Link
natla Re: Wspaniaych wrażeń!!! Toskanio:)))) 19.03.06, 09:11 toskania8 napisała: > dziennik podróży będzie jak zawsze, obiecuję. Bardzo już tęsknię do tego wyjazdu> No i co? Gdzie dziennik? Coś lenisz się okrutnie, chyba będę musiała Cię na dywanik wezwać )) Odpowiedz Link
toskania8 Wspaniaych wrażeń!!! Toskanio:))))porawiam się 19.03.06, 13:47 już się zabieram, dziś po południu, tydzień zleciał, ale wiesz jak to jest w tygodniu. Ale będzie na pewno ! Odpowiedz Link
regine Re: Wspaniaych wrażeń!!! Toskanio:))))porawiam si 19.03.06, 13:51 Ja już, też przejrzałam wszystkie wątki, a tu nic... Zbierz się. Czekamy Odpowiedz Link
maladanka Re: czekam na opowieść o polskich Tatarach 04.05.06, 20:53 2 - 3 dni temu w ramach cyklu "Ginące cywilizacje" TV nadała odcinek o polskich Tatarach - nie moge się doczekac Twojej opowieści,bo wiem,że ich teraz odwiedzałaś,prawda? Odpowiedz Link
natla Re: czekam na opowieść o polskich Tatarach 04.05.06, 22:50 Toskania, przybywaj, jesteś konieczna )) Odpowiedz Link
graga21 A co z Górami Świetokrzyskimi??? 07.06.06, 09:40 Jeszcze w maju pisalas, ze tam jedziesz i czekam, czekam, a tu dowiaduje sie, ze w Tatry. Zadnej Twojej relacji nie mysle opuscic i jesli jednak pisalas o Lysicy, to gdzie to jest? Chce dolaczyc do segregatora "Podroze Toskani" Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
toskania8 Re: A co z Górami Świetokrzyskimi??? 07.06.06, 09:50 jakie Tatry ? te posty powyżej były o tatarach (moja oprzednia podróż na Podlasie). A w Góry Świętokrzyskie, tak, jak mówiłam jadę na długi weekend czerwcowy, czyli za tydzień, więc jak się zmobilizuję to koło 20-go będzie pierwszy odcinek relacji, pozdrawiam moich fanów ) Odpowiedz Link
graga21 Re: A co z Górami Świetokrzyskimi??? 07.06.06, 10:56 Sorrki, nie przyjrzalam sie datom. Podlasie mam. Na reszte grzecznie czekam. Milego dnia ) Odpowiedz Link
night_breeze Re: Toskania.... 08.06.06, 21:54 Toska,i co z tą sprawą? Siostra czeka na odpowiedż Wysłałam e-maila do Ciebie. Odpowiedz Link
natla Twoje imieniy :) 10.06.06, 08:17 Zdrowia końskiego byś mogła zawsze jeździć po świecie, pisać nam o tym, a na wyjazdach wesoło baw się, zalicz Toskanię i kochaj koty. ) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Twoje imieniy :) 10.06.06, 09:06 duzo zdrowia i milosci mnostwo smiechu i slodkosci Odpowiedz Link
kryzar Re: Twoje imieniy :) 10.06.06, 09:26 również dolączam się do życzeń. Zdrowia i wspaniałych podróży Krysia Odpowiedz Link
tesunia Re: Twoje imieniy :) 10.06.06, 10:12 pieknego udanego dnia imieninowego zycze.... img146.imageshack.us/my.php?image=truskawka021xn.jpg usciski i calusy Odpowiedz Link
dankarol Re: Twoje imieniy :) 10.06.06, 16:29 img139.imageshack.us/img139/898/toskania3xm.jpg Wszystkiego naj, naj, naj Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Twoje imieniy :) 10.06.06, 16:41 Samych słonecznych dni w życiu) img140.imageshack.us/img140/9225/cyklamen1fx.jpg Odpowiedz Link
maladanka Re: Twoje imieniy :) 11.06.06, 09:22 Hej,hej, ja troszkę spóźniona ...zdyszana...zyczę i życzę i życzyć nie przestanę,aż relacji z nastepnej podróży nie dostanę Odpowiedz Link
e-baba Re: Twoje imieniy :) 11.06.06, 20:01 Pięknych doznań każdego dnia Ci, które pozostawią piękne wspomnienia Ci życzę... Odpowiedz Link
toskania8 dzięki, dzięki, piękne dzięki 11.06.06, 20:42 dla wszystkich, którzy o mnie pamiętali. A dzień imienin miałam bajecznie piękny. Weekend spędziłam nad morzem, była , jak wiecie cudowna pogoda, pierwszy prawie letni dzień, pełno ludzi na plaży,błękit nieba, błękit morza, a wieczorem wielki księżyc w pełni. A wieczorem zostałam zaproszona na wytworną kolację, dostałam dłuuuuuuuuuugą kremową różę oraz niezwykły zupełnie prezent - oprawioną w ramki na kształt obrazka wyklejankę z kwiatków - suszek, otaczającą wyklaigrafowany pięknie śliczny wierszyk pod tytułem "Małgorzata". Niezwykły to wszystko miało urok. No komuś musiałam się pochwalić, to komu jak nie Wam. Odpowiedz Link
takanietaka Barbaba,Benedykt,Feliks! 11.06.06, 21:34 dzisaj .nie bardzo pasuje do imienin Toskanii...wiec wnioskuje ze imieniny juz były ...ale w takim razie dołaczam sie do przeszłych zyczeń,spózniona,bo zapracowana ..ale .niemniej..serdeczna -Ovaka. _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
yoanna Re: dzięki, dzięki, piękne dzięki 12.06.06, 00:18 Spóźnione ale szczere, Najlepsze życzenia pogody i radości Odpowiedz Link
regine Re: Spoznione, ale serdeczne :)) 13.06.06, 22:37 Bardzo serdeczne zyczenia imieninowe, presylam. Odpowiedz Link
toskania8 jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję 13.06.06, 23:26 najwięcej życzeń tu dostałam, dzięki ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję 14.06.06, 00:07 Toskanio no jak mogłem pominąć szczerze się kajam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO czego tylko sobie zapragniesz niech los Tobie sprzyja . Niziutko się kłaniam w ferworze walki o cyferki taki lapsus... Odpowiedz Link
maladanka Re: A jak było w Górach Świętokrzyskich? 24.06.06, 09:56 Będzie co czytać? Czekamy wytrwale Odpowiedz Link
toskania8 było super !! opowieść jutro 24.06.06, 23:36 cały tydzień byłam zakręcona, ale obiecuję, że jutro pojawi się część pierwsza a zaraz po niej następne. Muszę napisać szybko, bo zdrazde, że całkiem niespodziewanie następna podróz i to już za tydzień. I to daleka, ale na razie to niespodzianka, sza ! Odpowiedz Link
malwina52 urodzinkowo:)))) 28.08.06, 08:03 Niech ten radosny dzień. na zawsze Twe troski odsunie w cien. I niech smieje sie do Ciebie swiat blaskiem szczescia o dlugich lat. A tak od siebie zdrowka, ealizacji marzen i usmoiechnietej buzi zycze. Odpowiedz Link
dankarol Re: urodzinkowo:)))) 28.08.06, 10:29 Niechaj zdrowie i kasa, pomagają w realizacji marzeń, a humor będzie stałym kumplem. img239.imageshack.us/img239/1603/ra21sg5.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re: urodzinkowo:)))) 28.08.06, 10:44 Wielu wspaniałych,wymarzonych podrózy nie tylko po Europie, zdrowia, i wsparcia przyjaciól w kazdej chwili. Odpowiedz Link
regine Re: urodzinkowo:)))) 28.08.06, 10:45 Niech zdrwie Ci służy długo, a świat nadal, ten nieodkryty przez Ciebie Niech Ci ukazuje swe sekrety i piękno. Bo potrafisz się dzielić tym co widziałaś . Miła podróżniczko Wszystkie więc Najlepszego, życzę ! Odpowiedz Link
banitka51 Re: Toskania.... 28.08.06, 12:14 Toskanio, astro-panienko, by Ci w życiu było miękko, szczególnie w długie podróże których sporo Tobie życzę i te dalej, i te bliżej, by Ci zdrowie dopisało i niczego nie było za mało! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Toskania.... 28.08.06, 16:18 Zdrowia,szczęścia,pomyślności Mało trosk,dużo radości. Niech Ci zycie słodko płynie O każdej porze i godzinie)))) img292.imageshack.us/img292/2122/rozezgipsowkaqf2.jpg Odpowiedz Link
toskania8 piękne dzięki wszystkim 28.08.06, 22:30 za życzenia w dniu tak uroczystym, choć nie całkiem jestem pewna, czy z tym radosnym dniem to nie przesada trochę. Ale że mam się dobrze to jest za co Bogu dziękować w Wam wszyskim za pamięc i kwiatki, Odpowiedz Link
maladanka Re: piękne dzięki wszystkim 28.08.06, 22:39 Toskanio - a ja Ci posyłam Bardejov - wylazłam specjalnie po 180 schodkach na wieżę,- wiem,że winko z Bardejova Ci smakowało- img92.imageshack.us/img92/1738/bardsier0421sy3.jpg pięknych podróży i zdrowia! Odpowiedz Link
toskania8 Danuśka, jestem pod wielkim wrażeniem ! 28.08.06, 22:55 ja nie byłam taka dzielna, ale aż mi się ciepło na serduszku zrobiło, jak sobie przypomniałam tę perełeczkę. Dzięki, A winko, owszem, pyszne ! Odpowiedz Link
takanietaka Pęk życzeń 29.08.06, 16:22 urodzinowych wraz z wierszem Iłłakowiczówny "imieninowym" Nie oprzeć się jej, czarownicą jest z imienia już, zanim się w osobę wcieli; jednych zniewoli urokiem ledwo dostrzegalnym jak oddech, innych obuchem między oczy zdzieli. Zwierzęta ją kochają jak swoją; dzieci wyciągają za nią ręce jak za rajskim ptakiem; idzie drogą wytkniętą marzeniem roztęsknionych oczu jak pochodniami rozjaśnionym szlakiem. * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
e-baba Spóźnione, ale z serca... 03.09.06, 15:21 Nie było mnie wówczas, gdy były urodziny, Kochanej Toskanii – wspaniałej dziewczyny. Więc, przyjmij, Kochana, życzenia spóźnione, Ale za to wierszem przez babę złożone: Toskanio - wielu wspaniałych podróży i niech Ci w nich zawsze pogoda służy. A w drodze - wielu wspaniałych ludzi. mogą być grubi, mogą też być chudzi, bo wygląd ich bez znaczenia - byle tylko mieli Ci coś do powiedzenia. A ponadto - słoneczka, zdrówka i kasy, dzisiaj, jutro i po wsze czasy. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Na urodziny Toskani - zamiast prozy :-)) 03.09.06, 17:01 Toskaniu przemiła! Jak ja ciebie cenię wyrazić bym mogła wiersz pisząc liryczny sprobować wszak można? Nie będzie on śliczny... Baaa,gdybym ja wiersze pisywać umiała tobym dla Toskani ze sto napisała! Ale że nie umiem to i choćbym chciała... i się naprężała... i się nadymała.... - tylko rym prostacki wyewoluuję ( za który grafoman otrzymał_by dwóję) a więc lepiej będzie, abym zwykłą prozą dobrze Ci życzyła? Ty mi to wybaczysz, Toskaniu przemiła? Padalcowa twierdzi: ( a wie dobrze sama ) ...urodziny obchodzić - okropieństwo, "plama"... Ja to już udaję, że me urodziny wcale nie istnieją. Nawet dla rodziny ! Tak szybko te lata kolejne mijają... Imieniny ? - I owszem ! Te się odbywają. I mimo, że data ich nieutrafiona bo, tak między nami, ja -> Adama " żona " I tylko raz w roku, w grudniu - popołudniu obchodzić je muszę gdy kapustę duszę Wszyscy do Wigilli radośnie siadają... do mnie imieninowi goście przybywają!! ( Zawsze się wściekałam ( póki Mama żyła ) że mnie nietrafionym imieniem " wrobiła " " To se już ne wrati " - jak mawiał Havranek. Tak więc za Toskanię wznieśmy pełen dzbanek !!! Prozą mi nie poszło, choć bardzo żałuję więc ten marny wierszyk dla "T" dedykuję. Odpowiedz Link
krise1 Re: Na urodziny Toskani - zamiast prozy :-)) 03.09.06, 17:58 img523.imageshack.us/img523/7118/yczeniabv6.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: Na urodziny Toskani - zamiast prozy :-)) 03.09.06, 18:17 Toskanio, naj naj ... i wogole i w szczegole i pod kazdym innym wzgledem -- Zyczenia skladam CI i juz)) Odpowiedz Link
toskania8 wielkie, wielkie dzięki !!! 03.09.06, 20:35 jeszcze raz wszystkim dziękuję, wierszyki sobie zachowam ku pamięci ! i wszystkie pozostałe życzenia takoż Odpowiedz Link
toskania8 Re: Toskanio 21.10.06, 15:48 tak naprawdę to nie wiem. Chodzi mi właśnie po głowie, żeby gdzieś wyciągnąć moje kumy w okreśie międzyświateczno - sylwestrowym, ale nie wiem, czy sie uda. Za to prawie na pewno o dokładnie takiej samej porze, jak w tym roku był Rzym (wyjeżdżałyśmy 8 marca), przewidziana jest Florencja. Mam nadzieję, że się uda. A na przyszły rok jest parę mozliwości, zobaczymy, co się wykroi. Odpowiedz Link
dankarol Re: Toskanio 15.02.07, 23:36 Dzieki za życzenia, a najbardziej za prezent w postaci wspomnień z pobytu w Budapeszcie. Siedze i czytam Odpowiedz Link
czarny.humor Tak ładnie się pred chwilą wpisałem... 27.02.07, 17:18 ... a to się umiejscowiło gdzieś w środku wątku! O tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=26326587&a=58133741 Rany - co się dzieje?!! )) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Tak ładnie się pred chwilą wpisałem... 27.02.07, 18:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=26326587&a=58138533 też tam poszło, więc jest tu Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Toskanio 27.02.07, 19:09 Szalej,szalej,zycze Ci mnóstwa wrazeń i wspaniałych przygód,bedziesz musiała wszystko nam opowiedzieć))) Powodzenia. Odpowiedz Link
czarny.humor Tak Tosko! Baw się i zachwycaj sztuką! :))) 27.02.07, 21:02 I opisuj nam wrażenia i przeżycia! Czekamy! )) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Tak Tosko! Baw się i zachwycaj sztuką! :))) 27.02.07, 21:17 tak uczynię całym sercem i duszą Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Tak Tosko! Baw się i zachwycaj sztuką! :))) 10.06.07, 09:34 Powiedziały mi ptaszyny ,że dziś Twoje imieniny,wobec tego życzę wszystkiego naj... i niech się spełni Odpowiedz Link
malwina52 zyczenia imieninowe! 10.06.07, 10:11 badz szczesliwa wciaz i wszedzie, pieniazki niech Ci sie mnoza zebys mogla podrozowac i podziwiac swiat Odpowiedz Link
natla Re: zyczenia imieninowe! 10.06.07, 10:20 Małgorzatko,, podróżniczko, może gdzieś znów wojażujesz? Imieninowe cmok w liczko........ czemu nas tak zaniedbujesz? ) img148.imageshack.us/img148/9273/43469665wf4.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: zyczenia imieninowe! 10.06.07, 11:30 Niech Cię przez świat ciekawość prowadzi,z panią fortuną bądź w przyjaźni, a wspomnienia swoje na forum zostawiaj, bo podróże z Tobą są wspaniałe. Wiele imieninowych i nie tylko serdeczności img477.imageshack.us/img477/5083/r380yczkaev1.jpg Odpowiedz Link
e-baba Re: zyczenia imieninowe! 10.06.07, 13:37 Toskanio, wspaniałych podróży i najpiękniejszych z nich wspomnień. I niech trwa w Tobie ciekawość świata, ona tak ubogaca życie. A w podróżach niech niespodzianki będa zawsze miłe, a za każdym zakrętem niech czekają coraz to nowe zachwycające widoki. I egoistycznie dodam - i niech Ci się opisywanie Twych podróży dla nas nigdy nie znuży, bo tak pięknie się nam podróżuje w Twoim towarzystwie. Odpowiedz Link
czarny.humor Tosko życzę Ci, żebyś ... 10.06.07, 18:35 ... rozwijała swoją niezwykła umiejętność. Żebyś mianowicie, coraz szerzej mogłą zarażać ludzi swoją wrażliwością, potrzbą obcowania ze sztuką i radością z tego obcowania. I żeby ta potrzeba stała się jedną z podstawowych potrzeb człowieka. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Tosko życzę Ci, żeby.. 10.06.07, 20:40 ...nigdy nie zabrakło Ci przyjaciół do wspólnego wojażowania. Wszystkiego najlepszego!. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Tosko życzę Ci, 10.06.07, 21:19 PODRÓZY ,PRZYJACIÓŁ, ZWIERZĄT ..... I DOBREGO ZDROWIA ABY SIE TYM DŁUGO CIESZYĆ! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
toskania8 Najpiękniej wszystkim dziękuję 10.06.07, 22:01 za takie śliczne życzenia, aż sie zarumieniłam! A ja znów po podróży, choć króciutkiej (proszę Kierownictwa Szanownego, zwalniałam sie przed wyjazdem na stosownym wątku !)- hucznie, wesoło i ciekawie przez cały długi weekend obchodziłam imieniny na Mazurach. Byłam tam pierwszy raz w życiu, było pięknie, może jednak jakis mini dzienniczek skrobnę. A na razie raz jeszcze kłaniam się nizutko w podziękach. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Tosko życzę Ci, 10.06.07, 22:34 Wędrowniczko nasza miła, niech Ci zdrowie zawsze służy, humor niech Cie nie opuszcza, miłych przygód i podróży))) img103.imageshack.us/img103/8189/roos20411tvje3.gif Odpowiedz Link
zielona56 Re: Tosko życzę Ci, 10.06.07, 22:55 Udanych podróży , cudownych wspomnień , świetnych przyjaciół i wszystkiego naj,naj,naj......oraz dużo uśmiechu))) Odpowiedz Link
www.alutka.pl Re: Tosko życzę Ci, 11.06.07, 09:11 Toskanio odemnie także przyjmij nacudowniejsze, najlepsze życzenia zdrowia, szczęścia i cudownych ciekawych podróży. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Toskanio życzę Ci, 11.06.07, 13:35 tradycyjnie wszystkiego najlepszego , zadowolenia z działań w pracy ,dostatku w życiu osobistym i Usmiechów nie tylko do Ciebie ,ale i żebys Ty do innych ten uśmiech słała .Sagi Odpowiedz Link
tofika Re: Toskanio życzę Ci, 11.06.07, 19:01 szczesliwych podrozy "za jeden usmiech" a pozniej zebysmy czytali ,czytali- Odpowiedz Link
toskania8 piękne dzięki wszystkim !!! 05.09.07, 21:10 po pierwsze - najpiękniej dziękuję, wszystkim, którzy pamiętali, pomimo kipepskiej mojej ostatnio aktywności. po drugie - przepraszam, że dopiero teraz, ale jak zwykle o tej porze bawiłam na wakacjach. Zabrałam nawet notebooka, ale to było takie za...pie, że o dostępie nawet do telefonu a co dopiero internetu nie ma co marzyć. Suwalski Park Krajobrazowy - nasza rodzima Toskania. Codowne miejsce, zupełnie inna rzeczywistość. Tylko pogoda mnie wygnała trzy dni wcześnej. No dobrze, dobrze, będzie i o tym, zaraz się birę do pisnaia, już nie krzyczcie. A na razie - jeszcze raz dziękuję. Szczególnie ovakiej za to życzenie pieska - może sie kiedyś spełni. Na razie mam trzeciego kota.I jest zadyma na całego. Ale o tym też gdzie indziej. Odpowiedz Link