Dodaj do ulubionych

MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd

23.05.06, 15:27
no to szalejcie wink))
Obserwuj wątek
    • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 15:51
      Więc robię OTWARCIE !
      No i se "poczytam". Niech to szlag, czy jak mu tam...
      Na frasunek dobry trunek...
      • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:00
        Reniu coś ty taka rozczytana, oczy cię rozbolą wink
        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:07
          img143.imageshack.us/img143/7294/aglaonea6xn.jpg
          Przyniosłam kwiaty na otwarcie nowej Gawiarenki,zaraz przyjemniej sie
          zrobi,dziewczyny kawę prrooossszzęęęęęę bo mi mózg wysadza,rany,kiedy u nas
          przestanie padac?? smarka sie znów dzisiaj od rana i zimno bbbrrrrr.
          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:09
            No co Ty...Renia,znów czytasz? ło ,matko szanuj oczy,masz zadanie domowe z
            obowiązkowej lektury??
            smile))))))))
            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:11
              Halutka proszę kawa dla ciebie. Jak teraz ładnie w gawiarence. Reniu przerwij
              choć na chwilę to czytanie.
        • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:11
          Nic nie rozbolą Danuś, jeszcze widno, pójdę "oczytana" wcześniej do łóżka.
          Lepiej teraz niż wcale... Taki typ jak ja, wiecznie jakieś rozdarcie duszy ma...
          Nic to Danuś, nic to...Już przeszło...smile
          Wczoraj, za dużo myślałam, dziś dołożyłam, no i tak to jest...
          • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:12
            Reniu nie myśl tyle bo myśliwym zostaniesz wink
            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 16:38
              Dzięki Danutka,kawa pyszna,taka jaką lubię bez cukru z mleczkiem,Renia,odłóż te
              nowelki,siadaj z nami pij kawę,posłuchamy muzyki,myślisz,że pomożesz sobie
              tym /zachodzeniem/ w głowę,wręcz przeciwnie a co ma być to będzie,nie denerwuj
              się bo złośc piękności szkodzi i będziesz /brzydka/na ślubie córcismile)))))))
              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 21:30
                Zaparzę herbatkę i rozpaliłam pod kominkiem,zimno mi jakoś a i zwierzakom
                będzie miło w ciepłym kąciku podrzemać,moze ktoś wpadnie za chwilke na herbatkę.
                Dzisiaj bez czytania,wzrok mi sie pogorszy od tej lekturysmile))
                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 21:34
                  • Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006
                  mira54 23.05.06, 21:07 + odpowiedz

Moi kochani, zapraszam wszystkich na drinka /spirt + grejfrut/
                  schłodzony, swietuje I miejsce w eliminacjach wojewódzkich do
                  XII Ogólnopolskiego Przegladu Artystycznego Ruchu Seniorów
                  "ARS'2006". Tak więc drogie koleżanki z okolic Bydgoszczy,
                  we wrześniu mamy szansę na spotkanie.
                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 21:36
                    A powiedziałam sobie..dzisiaj,zadnych nowelek!! i jak dotrzymać słowa jak co i
                    rusz jakaś okazja?
                    smile))))
                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 21:41
                    regine napisała:

> • Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006
                    > mira54 23.05.06, 21:07 + odpowiedz
                    >
                    >
                    > Moi kochani, zapraszam wszystkich na drinka /spirt + grejfrut/
                    > schłodzony, swietuje I miejsce w eliminacjach wojewódzkich do
                    > XII Ogólnopolskiego Przegladu Artystycznego Ruchu Seniorów
                    > "ARS'2006". Tak więc drogie koleżanki z okolic Bydgoszczy,
                    > we wrześniu mamy szansę na spotkanie.

Pamiętacie? był wątek w którym pomagaliśmy Mirze wybrać nazwę zespołu,,,,,,,,,,
                    (smile))
                    >
                    • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 21:48

• Re: Do miry
                      mira54 02.12.05, 21:34 + odpowiedz
                      Nie otwieralam jeszcze poczty.
                      Humorku wystepu jeszcze nie bylo, ma byc 15 grudnia.
                      Za to w srode byla proba z "Senioritkami"

Tu Wojtku, masz te "Senioritki" Miry, Czarny Humor im nazwę nadałsmile
                      • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 22:00
                        regine napisała:

>
                        > • Re: Do miry
                        > mira54 02.12.05, 21:34 + odpowiedz
                        > Nie otwieralam jeszcze poczty.
                        > Humorku wystepu jeszcze nie bylo, ma byc 15 grudnia.
                        > Za to w srode byla proba z "Senioritkami"
                        Dzięki Reniu, właśnie pomyślałem że nie musimy jeszcze żadnego 'bilobilu'
                        zażywać(smile)))
                        "Lepiej pifko sobie strzelić
                        niż się z farmaceutą dzielić (forsą)"
                        (wink)))
                        >
                        > Tu Wojtku, masz te "Senioritki" Miry, Czarny Humor im nazwę nadałsmile
                        >
                        • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 22:07
                          No i znowu święto, a miałam dzisiaj mniej statystycznie wzbogacać forum.
                          Pifffko?
                        • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 22:08
                          No, teraz znam powód i chętnie wychylę drinka za 1 miejsce "Senioritek" z panią
                          derektor na czele smile
                          Wspaniale Mireczko Ci to idzie.
                          • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 22:13
                            Nic dziś nie "czytam", bo ledwo "Dobranoc" powiedziałam. Komputer wisi cały
                            czas i nic tylko rozkazy wydaje "Zaloguj się". Co za wieczór...sad
                            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 22:15
                              A ja sobie właśnie troche przyspieszyłam internet i tak lepiej sie otwiera.
                              No to za Mireczkę.
                              • maladanka Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 23.05.06, 23:14
                                zapraszam na winko ze Sowacji, ale "urosło" w RPA! - pyszne,czerwone !
                                Nie wiem kiedy nadrobię zaległości forumowe - tyle tu linijek wszędzie!
                                Zrozumiałam,że Mira i Senioritki najlepsze - hurrra!
                                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 08:29
                                  Witaj Danuś, już wróciłaś smile
                                  Jeszcze nie zaglądałam, czy coś opisałaś. Wstałam, przed chwilą, piję kawę,
                                  otwieram okna i łapię poranne promyki ciepła.
                                  Zwierzaki, nakamione, hasają już. Posiedzę i do roboty...
                                  Zaczynam się bać już, już zbliżającej wielkimi krokami, soboty...
                                  Niby już "dopięte" wszystko na ostatni guzik..Ale...Ja ciągle zawsze muszę się
                                  czegoś jeszcze doszukiwać, rozmyślać...
                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 12:01
                                    Och, jak przyjemnie napić się teraz kawy
                                    na tarasie... Cisza, świerże powietrze, lekki wiaterek.
                                    Posiedzę chwilkę i zmykam do swoich obowiązków.
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 16:31
                                      Ja tez przysiądę po obiedzie,Kundziu kawe proszę,dobrze,że ma nam kto kawę
                                      parzyć,Kundzia jest niezastąpionasmile)
                                      Renia nie może sie przedrzeć na forum,ma problemy,wyłączają jej co i rusz
                                      prąd,szkoda posiedziałaby tu z nami z kawusią,ale napewno sie odezwie jak tylko
                                      będzie mogłasmile))
                                      Nie denerwuj się Reniu,odbijemy tosmile))))
                                      • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 16:33
                                        Mogę nawet za Renię wypić kawę.
                                        • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 16:47
                                          Wlazłam już siadam, bo trafi mnie dziś...
                                          Jak zrobiłam przerwę na klikanie, to ciągle i mi przerywano w realu.
                                          Telefony, brak światła, brak połączenia z serwerem, brak światła...
                                          No i tak w koło Macieju, no "dyskotekę" mi tu urządzają...
                                          No daj Delwuś jakąś "nowelkę", bo wyjdę z siebie.
                                          Nic to, że tak wcześnie, nie zaszkodzi smile)
                                          A córcia jeszcze dzwoni, czy aby wizyta u fryzjera zamówiona.
                                          Młoda a skleroza, na początku maja umówiłam.
                                          Matko, nie wytrzymam, do dnia ślubu, ani do wylotu chyba.
                                          No co za dzieci, non stop mama im jeszcze potrzebna.
                                          Ale się cieszę, że chcą porad smile) Już mi przechodzi, bo mam komu się wygadać.
                                          Bo tak wiernych "słuchaczo - czytaczy", jak na forum,
                                          nigdzie chyba nie znajdę smile))
                                          Jak ja bez Was wytrzymam, no jak, i to całe 2 miesiące sad
                                          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 16:56
                                            img164.imageshack.us/img164/5935/kosz84nr.jpg
                                            Reniu,mówisz i masz,ale ostrożnie ...czytaj,coby cóś dla mnie zostało na
                                            wieczór,teraz nie mam czasu czytać,fajnie,ze juz jesteśsmile))))
                                            Jezu...dwa miesiące!!!! kawał czasu,Reniu będzie nam bardzo smutno bez Ciebiesad
                                            • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:00
                                              Was tu dużo zostanie, a ja tam sama jak "sierota" bez Was....Bububububu....
                                              Więc nic tylko "czytać". Będę uważała, po "karteczce", aby do wieczorka, aby do
                                              wieczorka Delwuś smile)Zostawię, nie umię "czytać" jednym haustem smile
                                              Po "karteczce", delikatnie zacznę, ale dołącz, nie lubię sama...smile
                                            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:01
                                              Reniu, przecież gawiarenka pajęczyną zarośnie, kto tu będzie pilnował porządku
                                              i nowelki podczytywał, a kto będzie światło gasił. buuuu
                                              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:07
                                                sadbbuuuuuuu..buuuuuu...buuuuuusad
                                                Ja sie tak nie bawiesad
                                                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:15
                                                  Nie płaczcie, bo mi się też oczy pocąsad((
                                                  Tylko bez płaczu, może samolot wystartuje i wyląduje. Więc tylko patrzeć, jak
                                                  dam znać, żem na Ukrainie bezpiecznie wylądowała.
                                                  Będę coś tam skrobać, wieczorkami i w soboty i w niedzielę, jak nie odetną
                                                  internetu...Albo zięć powie "mamcia, moja kolejka teraz". Będzie "walka" w
                                                  domu, bo komputery dwa a klikających 4 sztuki, wnusia też zechce...
                                                  To nie to co u nas..
                                                  No i jeszcze leci mi za plecami P.Szczepanik z "Kochać jak to łatwo
                                                  powiedzieć...".Pięknie mnie wzruszył.. Niech To, no i Wy teżsad(((
                                                  No nic tylko w lecę po ręcznik...sad((
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:21
                                                    Buuuu, dajcie też chociaż karteczkę, bo tak smutno sie zrobiło.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:47
                                                    Buteleczkę...chciałas powidziec Danutka co??
                                                    smile))))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:49
                                                    Dobra,to ja lecę do sklepu po /kszynke/browarkusmile)))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:51
                                                    Pomogę Ci Delwuś, dziś trzeba będzie ze dwie przytaszczyć...
                                                    Smutno mi jakoś na sercu i duszy..Oj, smutno, bardzo sad(
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:08
                                                    Czy wy już w drodze zaczęłyście czytanie, że krzyneczki jeszcze nie ma?
                                                    Czytajcie, czytajcie tylko choć jedną stroniczkę podrzućcie
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:11
                                                    Ja swoją przynoisłam, tylko w drewutni postawiłam. A gdzie Helenka mnie wiem,
                                                    może próbuje czy aby dobrze schłodzone, może sok malinowy dolewa...?
                                                    Została gdzieś za rogiem. Ja szybciej szłam w tym bucie z alkoholem,
                                                    bo "jadzie", jak licho % smile)
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:17
                                                    Reniu, na uroczystości goście będą pijani od zapachu wink
                                                    Oh zapomniałam, że to szybko wietrzeje. sad
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:17
                                                    No przepadła z tą skrzynką, czy co ??
                                                    HELENKO !!! Gdzie ta skrzynka, no i Ty też !!!
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:19
                                                    Reniu może ci kopiować gawiarenkę i na @ wysyłać. Halutkaaaaa, gdzie ta krzynka
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 18:32
                                                    Będę poczytywać Danuś, ale podam Ci na GG, Inny adres niż gazetowy, tam mam
                                                    większą pojemność. I jakby co to poproszę tam smile))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 20:56
                                                    Myślicie,ze to tak łatwo przytargać kszynke??do sklepu mam kawałek,deszcz leje
                                                    jak choler...myślałam,że nie dam rady a wichura się taka zerwała....chyba by
                                                    mnie porwało,gdyby nie ta kszynka piwa,uratowała mi życie,ło..matko,jak sie
                                                    zmęczyłamsmile))
                                                    img515.imageshack.us/img515/834/opz066db.jpg
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:12
                                                    No, to masz szczęście żeś nie potłukła, co tam deszcz i wichura,
                                                    ważne że "Żywiec" ocalał smile)
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:29
                                                    Delwa, super jesteś, ale pamiętaj , następną razą wink ma być STRONG, bo na Zywca
                                                    szkoda Twoich ślicznych ramion......zara , zara, a chłopa tu żadnego niet?
                                                    Trudno, wypiję żywca i idę sobię, bo padam. Odsiedziałam 2 h u wetrynarza
                                                    z papugiem.....niestety jest źle, płyn w płucach, serce jakby chciało
                                                    wyskoczyć, a do tego wet niepewny. Karmimy go z sąsiadką różnymi
                                                    medykamentami, ale czy to pomoże?
                                                    Pa. pa. do jutra.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:36
                                                    Miejmy nadzieję,że tak Natluś,szkoda by było ptaszynkisad
                                                    Dobra następnym razem przytargam/Stronga/a chłopa tu niet,Sagi pracuje i
                                                    podlicza,Wojtuś pewnikiem dołączy,ale pózniej,mam nadzieję,nawet nie miał mi
                                                    kto pomóc targać te kszynkesmile)))
                                                    Tak to jest jak potrzebny chłop,to go niema!!
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:46
                                                    Tak to jest z tym mężczyznami, Helenko. Pojawiają się, ale nie wtedy kiedy są
                                                    potrzebni...Widocznie taka ich naura..Wypiję piffko i do łóżka.
                                                    Nogi mnie bolą, może coś poczytam. Coś mi nie idzie wieczorne klikanie.
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:59
                                                    Ale na mur pójdzie Ci nocne wink)
                                                    Pa, pa.
                                                  • wirella Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 22:05
                                                    Przyszłam coś przeczytać.Dziś miałam ciężki dzień .Znajomy pogrzeb,goście do 17-
                                                    tej i kłopoty, Dobrze,że nie jestem tu sama ((((:
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 22:19
                                                    O nie ja uciekam,,,, śniadanie zupa chmielowa,obiad podobnie,kolacja no dobrze
                                                    jeszcze jedna 'zupka chmielowa'(wink))))ale tam widziałem winko to ja poproszę ot
                                                    tyci tyci kieli,,,nie etykietkę przeczytam(smile))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 21:30
                                                    I znowu tylko my''trójca'' urzędujemy w gawiarence? chyba sami abstynenci i nie
                                                    wchodzą tutaj do''nałogów''smile))))))))
                                                    Nikt nie lubi czytać????

• del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 24.05.06, 17:11
                                                Dobrze,ze Ty Danutka nigdzie nie wybywasz,będziemy kwiatki sadzić w ogrodzie
                                                gawiarenki w basenie nogi pomoczymy,będziemy się za zwierzakami uganiać i
                                                czytać...czytać..czytać,bo my kochamy literaturę pięknąsmile)))))
                                                • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 07:27
                                                  Poranna kawa już na Was czeka, do kawy upieklam szarlotke,
                                                  zapraszam wszystkich do stolu.
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 08:41
                                                    Dzięki Mireczko, jestem głodna po basenie, tylko pozwolisz, że stół
                                                    przeniesiemy na taras.....jest tak pięknie......Kuuuundziuuu, panie Wiiiitkuuu!
                                                    pomożecie?
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 08:49
                                                    Może być i kawa na tarasie. Siedzę jeszcze w szlafroczku i piżamie, ale nie
                                                    przeszkadza to Wam chyba?
                                                    Lubię rano, z kawą posiedzieć i tak "dochodzić " do siebie...smile
                                                    Za szarlotkę dziękuję Mireczko, troszkę za rano, przybda się po południu smile
                                                    A Ciebie Natluś ten basen i poranne wstawanie wykończy. Jak można o
                                                    tak "nieludzkiej" godzinie wskakiwać do wody? No zobacz jak Ty
                                                    wyglądasz...Późne kładzenie się do łóżka wstawanie świtem, to nie dla nas już.
                                                    Jedz, pij kawę i możesz nawet drzemkę sobie strzelićsmile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 12:19
                                                    Dziękuję Mireczko,szarlotka pyszna mniammmm,przysiądę z kawę na tarasie bo u
                                                    mnie strasznie zimno i oczywiście pada,zapomnę przez chwilę o brzydkiej
                                                    pogodzie.
                                                    Fakt,Natla ma zdrowie,żadna siła by mnie nie wyciągnęła tak wcześnie na
                                                    basen,dobra juz jestem cicho,niech Natla sobie drzemie cichhhhho umykamsmile)))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 18:45
                                                    Tak się moje stopy "upiły " Finlandią, że zaprowadziły mnie prosto do łóżka...
                                                    Jakie miałam sny, możecie pozazdrościć smile). Nie ma to jak "pijane stopy",
                                                    kurczę będę im częściej robiła takie zabiegi . Ale buty nie "piją" już i to
                                                    ważne, choć mi z lekka jeszcze w głowie wiruje, ale po śnie...smile)
                                                    A, A. Jantar śpiewa w tle śpiewa "Za tę noc jedną oddam, swe najpiękniejsze 5
                                                    lat.. i dalej "Przetańczyć z Tobą ten noc". Kurczę ale mi się trafiło dziś.
                                                    Miłe popołudnie, nie powiem...smile)
                                                  • krista57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 18:50
                                                    Od ponad godziny nikt nie wchodzi na nasze forum,czyżby problem z logowaniem?
                                                    Udalo mi sie wejść okrężną drogą.
                                                    Zasiadam w fotelu przy kominku z herbatą cytrynową i zapraszam do towarzystwa
                                                    ....a mam o czym opowiadac.
                                                    Byłam u mojej młodej koleżanki / 38 lat / na imieninowym obiedzie.
                                                    Ma nowego męża,sliczne nowe gustownie urządzone mieszkanie i czeka już piąty
                                                    miesiąc na synka Mikołaja.Jest po badaniach prenatalnych.Wygląda slicznie!
                                                    W tak uroczytym dniu jak dzisiaj wzoszę tost herbatą.
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 18:57
                                                    Nie miałam trudności w z wejsciem na forum.
                                                    Gratulacje Krystynko dla przyszłej mamy wink
                                                    Pomogę Ci w toastach smile)Niech się doczeka kochanego dzidziusia, Mikołja.
                                                    Bo jak widzę, wie co się urodzi, a i imię już synek ma smile
                                                    Szczęsliwa musi być bardzo. Więc herbatą z cytryną też wznoszę toast.
                                                    Zdrowia i Wszystkiego Najlepszego dla przyjaciółki smile
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:25
                                                    Dołącze do Waszych herbatkowych toastów. Wszystkiego najlepszego dla mamy.
                                                  • krista57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:35
                                                    Dziękuję w imieniu Bonisi/skrót od nazwiska/.
                                                    Naprawde nalezy jej sie odrobina szczęscia bo jak to w życiu bywa tych
                                                    upadków miała sporo.Jej 16-letni syn bardzo się cieszy,że bedzie miał braciszka
                                                    a tatus,ze urodzi się pierworodny.Dziadkowie,jak to dziatkowie wyposażają
                                                    ich we wszelkie dobra ,nie tylko materialne.
                                                    To co? jeszcze raz herbata z cytryną? Stawiam cały dzban.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:42
                                                    Gratulacje Krysiu dla Twojej koleżanki i poproszę o herbatkę bez cytrynki,bez
                                                    cukru,za zdrowie przyszej Mamysmile)
                                                    Coś tak dziwnie wznosi sie toast...herbatką,co Danutka?
                                                    A moze skoczyny do drewutni Danutka? po drzewo,rozpalimy pod kominkiem,co Ty
                                                    na to?
                                                    Reni nie proponuję,musi oszczędzać nogi i głowęsmile))))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:44
                                                    No to do drewutni Halutka
                                                  • krista57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:49
                                                    Alescie sie rozbisurmaniły !

Co to za herbata bez cytryny.Ma byc z dwoma plasterkami i ze skórką,bez cukru!

W drewutni zimno,przycupnijcie na sofie przy kominku...zapalam swiece...
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:43
                                                    Dla mnie bez cytrynki, jakoś nie nauczyłam sie pić herbatki z cytrynką, może
                                                    dlatego, że chyba od dziesiątego roku życia pij gorzką.
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:45
                                                    A ja chetnie napije sie z Wami herbatki
                                                    z cytrynka. Bez cytrynki tez pijam tylko gorzka.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:49
                                                    No to pijcie dziewczyny na zdrówko,nie ma jak dobra herbatka a my z Danutką
                                                    idziemy po drzewo nie uważcie,że jakoś chłodno sie zrobiło?dawaj Danutka
                                                    kierunek...drewutniasmile))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:50
                                                    Do Drewutni, bo coś mi sie "ckni", za lekturką jakąś sad
                                                    Dobrej, dużo i do do snu...smile))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:51
                                                    Dobrze, że ta drewutnia jest. Halutkaaa czekaj już lece
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:52
                                                    Herbatę zawsze piję z cytryną, nawet owocową...No i z cukrem, nigdy słodyczy za
                                                    dużo. Gdy są upały, woda mineralna, niegazowana i też dużo pachnącej, kwaśnej
                                                    cytryny. Gasi pragnienie jak nic.
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 19:58
                                                    Reginko, ostatnio piłam herbatkę wiśniową z rumem.
                                                    Kupiłam ją w sklepie "Herbaty świata" - wspaniała
                                                    w smaku. Jest kwaskowa, a jaki smak i zapach?
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 20:02
                                                    Nie piłam jeszcze, ale piłam z cynamonem i jakimiś ziołami,córki kupują jakieś
                                                    takie wynalazki. Bardzo też mi smakowała. Z rumem, takej jak wymieniasz nie
                                                    piłam jeszcze, Mireczko.
                                                    A wiesz, że od wczoraj słucham Ciebie, śpiewasz mi tu od wczoraj. Dziękuję smile))
                                                    Bardzo często Cię słucham smile
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 20:32
                                                    Jeszcze dziś z Wami posiedzę, jutro rano "Dzień Dobry " powiem i do niedzieli,
                                                    do wieczorka aż...sad
                                                    Ech, mam co do życia za dużo wymagań chyba..Dało mi i tak zbyt dużo, a ja tu
                                                    jeszcze marudzę ...
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 20:59
                                                    No to Reniu nie marudź usiądź wygodnie przy kominku, weź nowelkę i ciesz się
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:01
                                                    Dobrze Ci Danutka radzi,oj...dobrzesmile)))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:14
                                                    Wywaliło mnie z internetu. Oj, dobrze, dobrze radzi. Zawsze lubię dzielić włos
                                                    na osiem, nie na cztery. Taki typ jak ja, już tak chyba ma...
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:01
                                                    To tak zawsze,cieszymy sie jak coś''nowego''mamy,potem staję sie normalka i
                                                    chcemy więcej...więcej.Z biegiem lat nauczyłam sie cieszyć z tego co mam,może
                                                    nie miałam czasu przystanąc ,pomyśleć,pocieszyć się? życie goniło,teraz juz nie
                                                    muszę tak pędzić,coraz częściej przystaje,mam czas podziwiać piękno natury.
                                                    Masz to samo Reniu,tylko teraz dużo myślisz,przeżywasz i to jest normalne.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 20:00
                                                    No,widzisz Krysiu,sama mówisz,że zimno to my skoczymy po drzewo w drewutni nie
                                                    będziemy długo cak..cak..uwiniemy sie z Danutką,dobrze mówisz zapal świece
                                                    uwielbiam taki świeczkowy nastrój.
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:17
                                                    Reniu, cieszę się, że słuchasz moich nagrań.
                                                    Myślałam, że już o nich zapomniałaś.
                                                    Kto mieszka w okolicach Bydgoszczy, może przyjechać
                                                    na XII Przegląd Artystycznego Ruchu Seniorów "ARS'2006"
                                                    który będzie się odbywał we wrzesniu. Wspaniały festiwal.
                                                    Przesłuchania trwają przez kilka dni a w niedzielę jest
                                                    koncert laureatów. Tam dopiero mozna podziwiać twórczość
                                                    artystyczną seniorów. Są tam zespoły z całej Polski: ludowe,
                                                    soliści, zespoły chóralne, kabarety itp.
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:20
                                                    Mireczko ja też słucham Cię ... przy gotowaniu, bo w kuchni mam radio z
                                                    magnetofonem.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:24
                                                    Też bym Ciebie Mireczko posłuchała,ale gdzie ja''Ciebie dostanę''?
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:24
                                                    Mireczko, jak mogłabym zapomnieć ...Nie piszę, ale zawsze Cię słyszę, zgrane
                                                    mam wszystko na płytę. Jesteś wśród różnych piosenkarzy. Jak odpalam płytę to
                                                    Ciebie słycham, prawie codziennie, popatrzę na zdjęcie i już widzę. Co do
                                                    września, zobaczę, bo mam trochę innych planów. Ale zobaczymy...Dziękuję za
                                                    zaproszenie smileŚpiwewasz dalej ?
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:26
                                                    Bardzo mi miło Danusiu, a na ostatnim konkursie śpiewałam
                                                    "Złote obrączki", "Que sera, sera" i "Znajdziemy posród trosk".
                                                    Udało mi się, wygrałam i we wrzesniu będę w Bydgoszczy.
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:29
                                                    del.wa.57 jeśli tylko masz takie zyczenie zaraz Ci prześlę
                                                    na Twoją pocztę jakieś piosenki.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:35
                                                    Będe Ci bardzo wdzięczna Mireczko,bardzo dziękujęsmile
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:38
                                                    Mireczko jeszcze raz gratulki. A te piosenki to moje ulubione w Twoim
                                                    wykonaniu smile))
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 21:58
                                                    del.wa.57 zerknij na pocztę
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 22:10
                                                    Juz dostałam wszystko Mireczko,serdecznie dziękuję i wysłałam potwierdzeniesmile)
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 23:10
                                                    Nie ma za co, mam nadzieję, że będą Ci się podobać
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 25.05.06, 23:20
                                                    Mireczko, pytałam o coś w Twoim wątku ?
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 07:54
                                                    Wpadłam jeszcze tu z poranną kawą. Boli mnie gardło, mięśnie. Pogoda też do
                                                    kitu. Nie wiem jak wytrwam do jutra, nie wspomnę o głowie . Niech to licho....sad
                                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 08:02
                                                    Witaj Reginko, dosiadę sie do Ciebie i ja
                                                    z poranną kawą. Na gardło kup sobie do ssania
                                                    tabletki "tantum verdep" lub pastylki "olbas" są skuteczne.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 11:13
                                                    Dziewczyny juz poszły do swoich zajęc,też uciekam za chwilkę tylko wypije
                                                    kawę,tak miło tu posiedzieć,posłuchać koncertu ptaków.
                                                    No, dalej do domku zwierzaki,wystarczy wietrzenia,zimno jest na dworze.Nie
                                                    martw się Reniu jak ujrzysz dzieci głowa przestanie boleć a na gardło weż
                                                    pastylki koniecznie,musisz być top-fit.
                                                    Też uciekam do swoich zajęć,do wieczorka.
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 21:36
                                                    To sobie przysiądę i odpocznę, tak sama, wieczorową porą....
                                                    Jak mi tego było bardzo potrzeba, choć na chwilę. Choć pisałam, ze dziś nie
                                                    zajrzę na forum, po południu...No i jestem, z wieczorową herbatą z cytryną smile
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 21:43
                                                    Herbatka z cytryną,z cytryną herbatka
                                                    ech to w Gawiarence rzecz niezmiernie rzadka(wink))))))))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 21:46
                                                    Ale Ci się Wojktu na rymy zebrało, wieczorową porą smile
                                                    Cóż ja dziś tylko herbatkę. Ale jutro ...smile))
                                                    Ty możesz zajrzeć do drewutni...smile
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 22:00
                                                    Jeszcze raz przysiądę, bo podskakuję z emocji smile)
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 22:06
                                                    To CYK za piękną cyfrę 77777 postów (smile)) teraz spokojnie się oddalę,,,no tam
                                                    ide niedaleko,,,,,,,,
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 22:38
                                                    Wróciłaeś juz z opasłym tomem?
                                                    Dość tego romansowania po kątach.....tj. wątkach z Reginą!
                                                    Gratulacje dla Rekordzistki i rozprowadzającego. wink))
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 22:44
                                                    natla napisała:

> Wróciłaeś juz z opasłym tomem?
                                                    > Dość tego romansowania po kątach.....tj. wątkach z Reginą!
                                                    > Gratulacje dla Rekordzistki i rozprowadzającego. wink))

,,,zaraz tam romanse to 'jusz se poklafcić' nie mozna,,,dziś wypadało by jakiś
                                                    Likier BENEDYKTyński napocząć,,,,
                                                    (wink))))))))
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 23:07
                                                    Przedni pomysł......a zrobiłeś? wink
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 23:12
                                                    Niezły pomysł Wojtku, tylko gdzie przepadłeś z tym gąsiorkiem?
                                                    Wnusia śpi, choć kaszle jak licho, więc babcia może "odsapnąć" po rekordzie smile)
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 23:13
                                                    natla napisała:

> Przedni pomysł......a zrobiłeś? wink
                                                    tu masz dokładnego przepisa(smile

www.muratordom.pl/9896_5629.htm
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 26.05.06, 23:19
                                                    Odpadam już, dokończyłam herbatkę, lecę do łazienki i za pazurki się biorę.
                                                    Jutro nie będzie kiedy. A teraz cisza, spokój. Czyli czas dla mnie tylko smile
                                                  • maladanka Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 12:02
                                                    No to poczytałam,popisałam,odpoczęłam po walkach z nowinkami technicznymi,a
                                                    teraz noga na taborecik,kawa z odrobinką wódki - /cisnienie mam tak niskie,że
                                                    usypiam na stojąco/ i myslami jestem z Reginką
                                                    Kotki,pieski - wszystko do mnie! Żółwie do kieszeni,a Kibic na kredens - niech
                                                    z góry się przygląda
                                                    Jeju,jak mi się marzyło tam w tych ciepłych wodach - że tak sobie
                                                    siedzimy,majtamy nogami i gadamy...gadamy...
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 15:37
                                                    Witaj Danusiu,widzę,ze zwierzaki mają się świetnie,miło,że znów jesteśsmile)
                                                    Posiedzę chwilkę z kawą,odpocznę po obiedzie,może ktoś wleci za chwilke?
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:05
                                                    Delwus?
                                                    A do kawy moga byc lody z kremem sultanskim?i posypane czekoladka...
                                                    Ach jak smakuje kawa,, w tej Kawiarence ...ale przy kominku ,,dobrze,, ze tak
                                                    tu Cieplutko...
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:08
                                                    tofiko i ....taki pucharek napoleona smile))))
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:13
                                                    A jakby jakieś wielkie przyjęcie zorganizować ? Z wielką ilością ...wszystkiego?smile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:33
                                                    Tofiko,jasne,że mogą być,ale dla mnie bez śmietany proszę,Sagi
                                                    kochanie...napoleon tez może być,nie odrzucęsmile)))))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:45
                                                    Widzisz Zbyszku? kto Ci tu przyjęcie zrobi,he?? jak nasza''trójca''nie ruszy,to
                                                    cisza w gawiarence,nowelek nikt nie czyta,po drzewo nikt nie idziesmile)))))))
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 16:46
                                                    poleciałem nie znalazłem coś innego mam
                                                    ...hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=1944&pkt_id=&pro_id=&char_id= smile)
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 17:01
                                                    No...nie powiem...ciekawie wygladają te woluminy,ale kto to będzie czytać??
                                                    Renia dzisiaj ma uroczystośc rodzinną,Danuki niema,poczekamy do wieczorka z tym
                                                    przyjęciem,trzeba jakąs zakąskę zorganizowaćsmile)))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 17:40
                                                    Chyba jestem alkoholikiem przepraszam nałogowym czytaczem, bo jak tylko jakaś
                                                    nowa powieść pojawi się w gawiarence zaraz sie zjawiam.
                                                    Uffff przestawiałam kanapy, ciężka praca i całkiem niewiem kto mi pod nie
                                                    nawrzucał tyle śmieci.
                                                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 18:02
                                                    Jest okazja!!!
                                                    Mamy nowych nowożeńców.....juz od godziny......Regina się bawi.....no to ich
                                                    zdrowie.smile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 18:11
                                                    Koniecznie trzeba to uczcić dziewczyny,no to polewam,podać lampeczkismile)
                                                    img114.imageshack.us/img114/7937/lampeczka7gi.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 18:18
                                                    Zdrowie''nowożeńców''i naszej Renismile)
                                                    img114.imageshack.us/img114/852/szampan35jp3ei.jpg
    • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 18:26
      Zdrowie młodej pary i Reni. O jak fajnie znowu siedzieć w gawiarence. Nawet nie
      wiedziałam, że jestem uzależniona od wizyt w gawiarence.
      • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 19:24
        Moi kochani, ja także przyniosłam Wam flaszeczkę
        i wznoszę toast za wszystkie Mamusie, bo wczoraj
        było ich święto. Dzisiaj natomiast do tej pory
        byłam na imprezie seniorów w Lipsku z okazji Dnia Matki.
        Kluby Seniora prezentowały własne programy artystyczne
        poświęcone "Matce". Potemn był wspólny obiad no i powrót
        do domu z parkingiem w lasku, gdzie z innym Klubem Seniora
        spotkaliśmy się i pobiesiadowaliśmy przy wspólnych śpiewach.
        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 19:35
          Chętnie Mireczko wzniosę toast za wszystkie Mamusie i za nas,bo tez
          jesteśmy/Mamy/na zdrówko !!!
          A to miałaś wspaniałą przygodę Mirko,biesiada z piosenkami coś fajnegosmile))
          Miło sie słucha stare przeboje i tą drogą raz jeszcze Ci dziękuję
          Mireczko,wszystko dostałam,zapisałam,słuchamsmile))))
          • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 20:30
            zostawcie chociaż karteczkę, bo muszę ze zwierzakiem na 5 minut wyskoczyć.
            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 21:33
              Dla Ciebie zawsze Danutkasmile))
              • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 21:35
                Zgłaszam sie po moją karteczkę
                • krista57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 21:48
                  Czy moge sie dołączyc do tych książek.
                  Przychodze jednak z prezentem.Jest to tort upieczony dla Joanny,
                  ktory był wlasnie konsumowany.Zjedzono tylko połowę z resztą dziele sie z Wami
                  a oto tort w calej okazałosci
                  img134.imageshack.us/my.php?image=img0248tortdlajoanny2kw.jpg
                  i jeszcze jedna fotka z przybraniem
                  img122.imageshack.us/my.php?image=img0249tortdlajoanny3ez.jpg
                  /to drugie zdjecie jakies takie malenkie/
                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 21:56
                    Krysiu tort piękny, proszę o kawałek.
                    • krista57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 22:02
                      Przyniosłam dla Was,zjedzona jeno połowa.
                      Nie wstawię kawałka...boję sie,ze migiem zostanie pożarty.
                      Melduje,ze tez zjadlam tylko odrobine...ile to kalorii?
                      • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:05
                        Rany, wszytko, tylko nic słodkiego. A tortu nie zdążyłam nawet sfotografować. wink
                        Miałam dzień pełen niespodzianek, począwszy od gołębia, który wydalił swoje
                        śniadanko wprost na moją świeżo zrobioną odświętną fryzurkę. Goście w 2
                        partiach......piersi z musu (wiztyta Papieża) przyjechali o 3 h wcześniej,
                        drudzy przyszli również o 3 h wcześniej choć nie umawiałam sie na konkretną
                        godz., myśłalam jednak , że bedą o 5-tej......byli o 2-iejsmile), więc weszli
                        w bałagan po pierwszych. No pokopane to było totalnie. Ale to wszystko kochani
                        ludzie, więc było dużo śmiechu. O mało nie wyciągnęłam jednorazowych
                        talerzy wink))
                        Teraz zasłużyłam sobie na martinową nowelkę.....no nie? Nieustające zdrowie
                        młodej pary i ich mamo-teściowej. wink)
                        A teraz idę lulu, bo jutro kolejni przyjaciele i mam co robić.smile
                        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:18
                          A co tam,kalorie jeden mały kawałeczek nie zaszkodzi no nie? zjem pod
                          szampana,o co raz się zyje!!!!
                          spale to na rowerzesmile)))
                          • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:35
                            A widział kto kalorie?
                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:40
                              O...Dobrze powidziane Danutka,ja ich nie widzę i wcale sie w lustrze nie
                              przygladam bo i po co?? i tak jestem pięknasmile)))))))))))))
                              No to Danusiu po maluszku na drugą nogęsmile
                              • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:42
                                Masz rację przed snem trzeba coś przeczytać
                                • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:48
                                  Dosypiacz konieczny Danutka,coby sie lepiej spało,wybieram czerwone półwytrawe
                                  a Ty Danusiu?
                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:49
                                    Może być czerwone, lub białe
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:54
                                      Coś mi sie za słodko zrobiło po tym torcie,podrzucam trochę popryki(uwielbiam
                                      żłótą) mogę chrupac cały dzień,masz ochotę Danusiu?
                                      img134.imageshack.us/img134/6127/125941ho.jpg
                                      Chcesz białe Danusiu? mówsz i maszsmile)
                                      img114.imageshack.us/img114/1570/bia322egronowe1hh.jpg
                                      • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 27.05.06, 23:56
                                        Ja bardzo lubię paprykę, ale moja wątróbka nie za bardzo. Zawsze sie z nia o to
                                        kłócę. Raz ona wygrywa, a raz ja. Ja przy marynowanej wink A białe jest super
                                        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 00:05
                                          Ja mam to(uczelenie)na świeże ogórki,kiszone mogę jeść,po schrupaniu
                                          papryki,pozdrawia mnie przez pół dnia,ale i tak ją lubięsmile
                                          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 00:06
                                            A już lampki szykuję,kurcze ile nas tu jest? zdąze policzyć?
                                            smile)))
                                            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 00:10
                                              Zanim policzysz wszyscy do łóżek uciekną.
    • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 00:01
      Zbliża się następny rekord, więc szampana otwieram
    • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 00:18
      Halutka znowu wyszłyśmy na najwieksze gaduły. Chyba teraz zabiorę jakąś
      książeczkę i kłódeczkę.
      • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 09:41
        Wszystkim zycze milego dnia i zapraszam
        na pachnaca kawe. Zwierzaki nakarmione
        i wybiegane. Ciut za chłodno na tarasie,
        rozpalilam w kominku i zrobilo sie cieplutko
        w Gawiarence.
        • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 09:51
          Siadam z kawą, którą żłopię już od 7:00 i zacznę opowiadać.
          Ale pierwsza rzecz, którą muszę najpierw zrobić, to uprzątnąć mieszkanie.
          Wygląda jak po wybuchu granatu smile)
          A TYLKO ZBIERALIŚMY SIĘ DO ŚLUBU WE CZWÓRKĘ smile)
          Ale co tam, żyje się raz i sprząta się po gościach, A NIE PRZED smile
          WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ, ZA PRZEPIĘKNE ŻYCZENIA DLA MŁODEJ PARY.
          WZRUSZYŁY MNIE BARDZO, DZIŚ, GDY ZAJRZAŁAM NA POCZTĘ I NA FORUM.
          DZIĘKUJĘ SERDECZNIE, ZA WIERSZE, KWIATY I ŻYCZENIA.
          NO I ZA TOASTY WWZNOSZONE W GAWIARENCE, ZA MŁODĄ PARĘ, NATLUŚ - DZIĘKUJĘ !!!
          JESTEŚCIE CUDOWNI !!!!
          FOTKI, PRZEŚLĘ NA PRYWATNE ADRESY smile)
          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 12:23
            Przysiądę tez na chwilę,dobrze,ze Mireczka kawę zaparzyłasmile
            Masz rację Reniu,co tam sprzątanie!!!!ważne,że wszyscy szczęsliwi a człowiek
            szczęsliwy i zadowolony to góry moze przenosić,potych toastach w
            gawiarence,musiałam dzisiaj dłużej pospaćsmile)))))
            Fajnie,ze jesteś już z nami i czekamy na fotkiwink
            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 14:12
              Przyszłam na kawę po objadku.
              • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 14:19
                Dankarolciu,jak dobrze,ze Ciebie tu mam,,
                bo zerkalam i zerkalam i nikt nie przychodzil,,a milutko ,cieplo ..od kominka
                Mireczka rozpalila..
                A teraz wLaczymy muzyczke..
                i mini poprawinki by sie zdaly,,smile
                • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 15:28
                  Toficzko nasz rację, poprawinki by sie przydały, ale ja nie siedzę przy
                  kominku, bo u mnie ciepło
                  • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:20
                    No nie Czy Wyście powariowały? Taki upał i komijnek?
                    Po krótkim, ulewnym deszczu, piękne słońce puchate chmurki.
                    Reniu, odsypiasz?
                    Ja też idę teraz po kolejnych gościach psiątać i przed następnymi .....
                    Kawy sie jednak napiję, bo to towarzyskie życie baaaardzo męczące.wink
                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:28
                    Więc już jestem !!! Stawiam wódkę, całkiem legalnie, marki "Finlandaia", wino,
                    półsłodkie, hiszpańskie, białe i czerwone, marka zapomniana, ale przepyszne, do
                    tego dokładam weselnego tortu kawałek i zapraszam na pocztę smile)
                    Miłego wieczorku, wpadnę za godzinkę...Zobaczyć, czy się bawicie tak wspaniale
                    jak weselni goście...Muzyczka w tle lecąca z płyt..Dania jak dania...Rosół,
                    schabik w sosie borowikowym, przystawki, woda mineralna...Ciasta..Owoce..No co
                    jeszcze mam dodać ? No śledzika jeszcze dzwonko...smile)Dodaję uśmiech, który od
                    wczoraj nie schodzi mi z twarzy, gdy patrzę dziś na kwiaty, które
                    dostałam....smile)) Dostałam je za cudowną córkę ??? Jestem jeszcze w szoku, bo to
                    tylko normalny człowiek. Jestem przeszczęśliwą mamą i teściową smile)) Koniec, bo
                    wyjdę na samochwałę....
                    • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:47
                      Ho, ho, ho ile pyszności, a więc kolejne drowie młodej pary i Reni
                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:52
                      Natla,gdzie ciepło,komu ciepło u mnie zimno,ogień pod kominkiem dzisiaj w sam
                      raz dla mniesmile))
                      Reniu...co za uczta,szkoda,że obiad jadłam,ale toast wzniosę czerwonym
                      winkiem,za cudowną Mamę i córkęsmile)))
                      • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:55
                        Ciepło, ciepło u mnie prawie 19, słoneczko. Deszcz lał przez 30 sekund i znowu
                        słoneczko
                        • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:01
                          To jak starzy przyjaciele pogadajmy o pogodzie , u mnie 15,5 stopnia słońce zza
                          chmur wychodzi wstydliwie , pewnie majteczki zgubiłosmile))))))) Renia wszystkiego
                          dobrego dla Ciebie i młodej parysmile)))))
                          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:04
                            Dajcie troche słoneczka,u mnie zimno,ale najgorszy ten wiatr szalony i pada z
                            przerwami i tak siedzę w domu,kocham na pogodęsmile))
                            Tutaj mam ciepło,pod kominkiem się tli,miłe towarzystwo,bardzo przyjemniesmile
                            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:06
                              Proszę bardzo słoneczko ciepełko, co chcesz,
                            • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:08
                              Pozwól że dorzucę kawał brzozy i mniejszy akacji do kominka będzie się długo
                              paliło i cieplej będzie... ale nie zapomnij przeczytać jednej karteczki , zaraz
                              przejdą smutkismile
                              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:12
                                Dzięki,Wam za słoneczko i dobre rady,Zbyszku dzięki za ciepełko,karteczkę już
                                obracam na drugą stronę i chce poczuć to ciepełko po.....
                                Kurcze,rozmarzyłam sięsmile))))
                                • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:14
                                  Tez bym chciała wiedzieć Krysiu jak długo to potrwa,mam taką sama pogodę,ale
                                  słyszałam,ze w lipcu ma byc dopiero ciepłosmile)))))))))))))))))))
                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:17
                                    W lipcu będzie 12 15 stopni i na okrągło deszcze , ale ja urlop mam w drugiej
                                    połowie sierpnia i dopiero będzie upalnie 18-20 stopnismile))))))
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:23
                                      Napewno kiedys będzie ciepło a ja zycze zycze Ci słoneczka i pięknej pogody
                                      Zbyszkusmile))
                                      Jesteśmy po urlopie a pogode mieliśmy wspaniałą/na krótki rękaw/troche
                                      popadało,ale nie było tak chłodno jak teraz.
                                      No to próbujemy torta weselnego,mmmnnniiaammm,kazdy musi spróbować bo to na
                                      szczęscie za młodychsmile)))
                                      • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:24
                                        Szukam Tofiki po /szufladach/zginęła,zagrała sie w te kulki? cy-cóssmile))))
                                        • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:26
                                          Torcik pyszny. A upał, będzie tak ze trzy dni
                                          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:35
                                            No to pocieszyłaś Krystynę,zawsze to coś,trzy dnismile)))))))
                                    • kryzar do Sag...... 28.05.06, 17:24
                                      dziękuję za dużą dozę optymizmu, a ten sierpniowy urlopo-upał jak długo będzie
                                      trwał?
                                      • sagittarius954 Re: do Sag...... 28.05.06, 17:41
                                        trzyyyczteryyyyyy dni coby nie rozpieszczać za bardzosmile)))))
                                        • dankarol Re: do Sag...... 28.05.06, 17:49
                                          żartowałam, zobaczycie lato będzie długie i ciepłe, słoneczne dla wszystkich smile
                                          • sagittarius954 Re: do Sag...... 28.05.06, 18:24
                                            Oby , ale jest tak podobne do tego z 96 chyba że raczej się powtórzysad
                                • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:15
                                  Jak święto to święto, poczytam jeszcze jedną karteczkę. Przegapiłam jaki ten
                                  tort weselny?
                            • kryzar Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:11
                              Mnie się też marzy słonko. U was to jest ciepło a u mnie temperatura poniżej
                              +10C a i co chwilę leje. Wstrętnie. I jak długo tak będzie, może ktoś wie?
                              • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:13
                                podobno ma być ciepło w całym kraju, ale nie wiadomo kiedy. Na dzisiaj w
                                Krakowie zapowiadali ulewny deszcz, a padało troche w nocy a po południu, przez
                                całe 30 sekund.
                      • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 16:56
                        To ja też winem może białym zdrowie mamy i córki i zięcia.
                        • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:02
                          Przecież to ma telepnąć ze szczęścia a nie tylko zaszumieć, poproszę pucharek
                          finlandii...smile)
                          • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:03
                            Mam tu taki duuuży może być naleję do pełna
                            • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:09
                              ooooo...to rozumiem , tak , miłe towarzystwo , błogi przezroczysty płyn i
                              kominek ...smile))
                              • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 17:55
                                Poproszę o kieliszek Finlandi na rozgrzewkę,
                                bo zmarzłam nieco + 12 stopni u mnie, zimno.
                                Wznoszę toast za zdrowie mlodej pary i ich Mamy...
                                • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:03
                                  Mireczko proszę, proszę dla ciebie finlandia wznieś toaścik
                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:21
                                    Nieźle Wam się tu dzieje, kominek aż czeworwony. I tak trzymać, a brzorza daje
                                    szybko cirepło ale iszybko się spala. Coś innego wymyśl Zbyszku i nie strasz
                                    mokrym i zimnym latem..Brrr...Dobrze, że kaloryfery grzeją, normalnie jak w
                                    zimie, wiatr straszny...Dobrze tu z Wami posiedzieć smile0
                                    Co za milusińscy z Was...Dziękuję za życzenia i toasty, w imieniu Młodej pary.
                                    Jutro o 5:00 wylatują na cieplutką grecką wyspę - Thassos.
                                    Na krótko, bo tylko na tydzień, ale taka podróż poślubna...smile
                                    • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:23
                                      Ty regine zabierz jeszcze z sobą czosnek...wilkołaki tuż tuż...smile)))
                                    • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:26
                                      Dajcie dziewczyny, coś do picia, bo mi się w głowie przewróci od tych ochów i
                                      achów...smile Są cudowne, kochane i takie najnormalniejsze pod słońcem.
                                      Za to te swoje 4 sztuki kocham, że nigdy się nie wynoszą ponad...smile
                                      Więc zdrowie wszystkich mam, tatusiów i dzieciaków, bo wszystkie dzieci są
                                      cudowne i te małe i te duże...smile) Już niedługo ich święto. Pamiętajmy i my !!!
                                      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:28
                                        Nie lubię czosnku, mogę co najwyżej zabrać kołek wyciosany z osiki smile)
                                        Nie strasz zimnem, dziś w Kijowie było +28 stopni, no i jak na uśmiechu... ??
                                        Nadają na Ukrainie upalne lato...Więc...???
                                  • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:26
                                    Och, troszkę się rozgrzałam tym kieliszeczkiem
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:33
                                      Dziękuję raz jeszcze Reniu,dobra już nic nie mówię,bo rzeczywiście/w głowie Ci
                                      sie przewróci/smile))))
                                      Słyszałaś??''wampir nadchodzi''Zbyszek,powoli przemiania się w /bestię/smile))))
                                      Ale póki co to wypijmy weselnej,grzeje,grzeje mnie też Mireczko,żyje się
                                      raz,potem drugi i trzeci i......no,już nic nie mówięsmile))))
                                      • mira54 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:47
                                        I jeszcze jeden i jeszcze raz sto lat, sto lat
                                        niech zyją nam..... zrobiło mi się wesolutko
                                        po tej weselnejsmile))
                                        • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:56
                                          Ale tu śpiewy. na chwilkę wyskoczyłam dokończyć oglądanie, a tu jaubal wpełni.
                                          Może jeszcze dla mnie jakaś karteczka sie znajdzie.
                                          Reniu atort świetny a miał jakis konkretny smak, bo po tych karteczkach smak
                                          straciłam.
                                        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 18:56
                                          Niech nam żyją,długo i szczęsliwiesmile)))))))
                                          No to na zdrowie i jeszcze jeden i jeszcze raz trala..la,trala..la.
                                          • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:20
                                            Nie ja już dziś nic nie piję, wypiłam kieliszek i basta, bo do łóżka drogi nie
                                            znajdę smile
                                            Kurcze blade prawie dwie doby nie spane, w dzień tylko 15 minut. Ciągle ktoś
                                            dzwoni, dziękuję. Sąsiadka tez wpadła, córka z kotem, sprzątanie. Jedynie kawa
                                            co jeszcze "trzyma" mi jako tako powieki.
                                            Ale twardo siedzę, bo bez sensu jest już kłaść się spać. Bo noc długa...
                                            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:24
                                              Ani sie waż iść spać, potem po nocy będziesz sie rozbijać. Może chociaż
                                              herbatę, jak już czytanki nie chcesz.
                                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:27
                                              Reniu,ważne,ze juz po wszystkim,nerwówka minęła,pomału wszystko wróci do
                                              normy,teraz siadaj przy kominku z kawą a my z lampka winkasmile)
                                              • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:32
                                                Hej mały toaścik, gaduła niedługo będzie miała mały rekordzik , ale kto by
                                                czekał parę dni, już dziś mogę cos przeczytać. Ta gaduła to ja oczywiście.
                                                • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:34
                                                  Jaki Danuś jaki,szepnij na uchosmile)))
                                                  Cyk,po jednymsmile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:40
                                                    Mnie sie też mały rekordzik[czterocyfrowy} szykuje,może razem będziemy
                                                    swiętować????
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:43
                                                    na razie mam tylko 2900, ale jutro pojutrze będzie 3000. mało, ale zawsze coś.
                                                    Lece za zwierzem na 5 min
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:43
                                                    Mi też równiutki, ale dziś nie dam już rady chyba, aby go pobić. Może jutro ?
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:55
                                                    Oszzzzz 'szukajka ' mi sie zagrzała co za wyniki
                                                    Pozdrawiam i znikam (sad(((((( ale wróce za godzinkę a moze dwie(wink)))))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 19:59
                                                    Schowamy coś dla Ciebie Wojtku,spokosmile))))
                                                  • kryzar Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:25
                                                    a znajdzie się dla zmarźluka filiżanka herbaty z duchem. U mnie leje, wieje i
                                                    temperatura spada. Teraz jest o włos poniżej +7 C. Przyślijcie ociupinkę
                                                    ciepełka
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:27
                                                    Herbatka z duchem raz. Proszę na rozgrzewkę herbatka
                                                  • kryzar Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:28
                                                    dziękuję pięknie
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:30
                                                    Oj, zimno i u mnie, strasznie, wiatr nałamał tyle gałęzi. Niech to licho, zimny
                                                    ten maj coś za bardzo, tylko kilka dni bylo ciepłych na początku miesiącasad
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:38
                                                    "Jam Ci swiatu nie wiązała,zawiazał Ci go ksiądz..jam Cię tylko pokochała,,tyś
                                                    mnie nie musiał wziąć............
                                                    @@@@@@@@@@@@>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>----&-----&------&-----------------------smile
                                                    Wesele HEj Wesele tańcowaŁo....
                                                    i grali i śpiewali ile tchu..
                                                    dla tego weseliska bylo Ziemi mało.....LALALALALA
                                                    ------zARABIAM ,ŻEBY COŚ CHAPNĄĆ NA POPRAWINACH.....
                                                    POPROSZE.. JUZ COS DO CZYTANIA....
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:48
                                                    Toficzko do koloru do wyboru, popatrz i wybierz co ci smakuje, chciałam
                                                    powiedzieć co cie zainteresuje, dobrze, że już jesteś, bo gardła zdrzeramy z
                                                    Delwą wołając Cię.
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 20:54
                                                    Tylko proszę zachowywać się statystyczniesmile))))))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 21:03
                                                    No statystycznie, to tu dziś na pewno nie będzie smile Już się bój i zaczynaj
                                                    liczyć. Tofika śpiewa, dopomina sie "zapłaty". Więc "czytajcie" dziewczyny ile
                                                    się da, dla zdorowa, za zdrowie i na rozgrzewkę smile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:12
                                                    Rozumiemm Reginko Ciebie i uciekaj do łóżeczka,my tu jeszcze sobie trochę
                                                    posiedzimy przy kominku,wychyl...o rany,co ja plotę, poczytamy,przerzucimy
                                                    pare karteczek,szkoda,zeby się zmarnowało no nie??
                                                    Znalazła sie Fofika,gdzieś Ty się wałęsała dziewczyno? teraz masz karniaka,trzy
                                                    kartki do przeczytania..no!!!
                                                    smile))))))
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:27
                                                    Delwuniusiuniu kochaniutka,,jam do WAS wejsc Nie moglam nijak,,,
                                                    w koncu pomylilam i dwa razy Delwa napisalam w loginku i tez mnie wpuscic nie
                                                    chcialooooooooooo,a przeciez takie tu mam zaleglosci w lektorce,ze serce sie
                                                    krajesmile)))))))))
                                                    tadammmmmmm i po jednym i do czytania,, wina wina wina dajcie..lalala.....
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:34
                                                    Ksiązeczek ci u nas pod dostatkiem Tofiko,pomyliłas sie powiadasz? a trzeba
                                                    było tyle czytać gdzies tam bez nas?? teraz masz karniaka/odczytać/ja łyknęłam
                                                    juz dosypiacza i gubie się,może Wojtuś dołączy? jakby co,Wojtku to
                                                    schowałam,jak mówiłam za kanapą,pod scianą,bo te nałogi toby wszystko
                                                    wychlali,no...ten...wyczytali,rozumiesz?
                                                    smile))))))))))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:36
                                                    Oj Halutka jak to dobrze, że masz kompa po drodze do łóżka, bo jeszcze do
                                                    gawiarenki wpadłaś
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:15
                                                    Statysto Ty nasz...my zachowujemy się zawsze statecznie i statystycznie,czasem
                                                    sadystycznie,nie sadystycznie odpada,no....chyba,żeby trzeba byłosmile))))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:26
                                                    No jeszcze jednego dosypiacza i kierunek sypialnia,jak...trafię? może sie
                                                    udasmile))
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:29
                                                    Helenko nic tylko kompas Ci sie przyda dzis do lozeczka zeby trafic...
                                                    w szufladce ktorejs musi byc... przeciez tam ... wiele sprzetu ..jest w razie
                                                    czegosmile
                                                    ale ,,toascik jeszcze ...cyk ....
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:31
                                                    Pięknie śpiewasz Toficzko, wpadłam na jeszcze jedną karteczkę przed snem
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:33
                                                    Witaj Wieczornie Dankarolciusmile)
                                                    oczywiscie i ...jeszcze kilka karteczek,pychota to winko... a jak rozgrzewa....
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:35
                                                    No chyba coś o tym wiem, bo to juz nie pierwsza karteczka dzisiaj. Toficzko
                                                    zaśpiewaj jeszcze coś.
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:38
                                                    MI tak Spiewala moja CIocia ,,,"tesciowo TY stary rowerze,,, tylko pedalow CI
                                                    brak,,a jak zaloze pedaly pojade na tobie w SWIATsmile)))
                                                    taka to mi byla swietlana przyszlosc przepowiadanasmile))
                                                    i wcale nie prawda,,mam cudenka dziewczynysmile
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:41
                                                    I wcale Nie mowia na m,nie ..tesciowa ..tylko mama mamuska i takie tam.....
                                                    ""a co mi tam a co mi tam,,a ja swojego chlopca znam....smile))
                                                    DAnus,,czy mogla mi mini nowelka tak pomoc w mysleniu?
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:45
                                                    Pamiętaj nowelki są dobre na wszystko smile)))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:43
                                                    Toficzko, a może tak ci śpiewała, że by nie zapeszyć wink . ale śpiewka fajna
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:45
                                                    cO BYLO TO BYLO.............
                                                    to bylo do smiechu..teraz by sie zdalo... po jednym kilonkusmile)))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:47
                                                    Toficzko ja tu jestem i z tobą nowelki czytam. śpiewaj, śpiewaj.
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:49
                                                    JUz dawno sobie tak nie pospiewalam,,,,
                                                    dobre,, dobre te ksiazeczki ,,takie na ratunek i frasunek....
                                                    "mala gwiazdko powiedz mi,,mala gwiazdko powiedz mi ,,czemu gdzies
                                                    daleko,,czemu zgaslas mi....lalala... czemu zgaslac mi----
                                                    chyba juz dosc,,deszcz sennie zrobilo...
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:52
                                                    a jak spelnic .. prosbe ..Sagiego?
                                                    co to statystycznie?
                                                    moze mial na mysli "statecznie... to juz mi nie wyszlo... --
                                                    rozspiewalam sie jakbym tomisko zaliczyla dzissmile))
                                                    Hej Mazury hej Mazury,,na Mazury jedzcie tu ,,tu ...
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:54
                                                    Toficzko pewnie chciał, że byśmy mało pisali, bo ma dużo liczenia, a my właśnie
                                                    popiszemy , poczytamy niech ma pracy duuuuużo.
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:50
                                                    Posiedział bym z Wami,jednak obiecałem koledze wyGooglac materiały i jeszcze
                                                    wydrukować,,,,jeszcze mi 27 kartek zostało, muszę na jutro miec to wszystko.W
                                                    zamian Dziekczynny 6 pak ląduje w altanie hehehehe narazie,,,,
                                                    tam z tyłu później zajrzę(wink)))))))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:52
                                                    Dzieki za dostawę Wojtuś
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:55

Wojciech,, wiesz TY co....
                                                    Zaraz,,chwileczke..jak to tak... ???
                                                    pokazac .. zachecic i .. uciec... Danusiu,nie zgadzamy sie ..prawda?
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 22:57
                                                    Prawda Toficzko, prawda.
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 23:01
                                                    Danus..
                                                    "hej las szumi las ,
                                                    a w lesie tym sosenka,
                                                    spodobala mi sie jeden raz
                                                    --dziewczyna ........(imie)
                                                    chyba .. usypiam............ ale ze mnie zawadiaka..slomianysmile
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 23:04
                                                    Toficzko , dzień długi łóżko blisko. Pośpiewaj jeszcze a potem odpocząć czas
                                                  • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 23:16
                                                    To bbb lubie,,tylko fragmencikwink
                                                    "przygasa ognisko .
                                                    otula je zmrok ,swierszcz na swych szczypeczkach
                                                    nocny koncert gra,
                                                    a wiec zaspiewajmy zawtorujmy mu
                                                    dobranoc dobranoc pogodnego snu
                                                    ----i zatoczmy kregiem w kolo,
                                                    rzucmy czar w ognisko ,niech sie spelnia nam marzenia niech sie spelni
                                                    wszystooooooo
                                                    Zeby wierzba nie plakala przestala sie smucic...
                                                    i zatoczmy kregiem w kolo...itd..
                                                    To takie zyczonka na spelnienie WSZystkich ZYczen Mlodej Naszej parzesmile))
                                                    Dzieciakom RENiusi naszej...smile))i NAM tez!!!!!
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 28.05.06, 23:17
                                                    "do Wojtusia w Gawiarence
                                                    iskiereczka mruga
                                                    chodź poczytam Ci 'książeczke'
                                                    książka będzie długa
                                                    była sobie raz butelka
                                                    z bardzo przednim trunkiem
                                                    bajka jednak źle sie kończy
                                                    kacemi frasunkiem,,,,,,,,,,,"
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 12:54
                                                    No to pośpiewaliści wczoraj, no ja nie mogę smile
                                                    A dziś nikt rano psiunów nie wyprowadzil, koty nie były głaskane, żółwiki
                                                    głodne..sad
                                                    Nawet nie ma zapachu kawy..Więc stawiam kawę i zaprawszam już w południe. Już
                                                    odpoczęta, wyspana smile Posiedzę chwileczkę i marsz do sklepu..
                                                    Brrrr.. aż na samą myśl dostaję gęsiej skórki, że na takie zimno muszę
                                                    wychodzić. Bo w domu cieplutko, grzejniki grzeją smile
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 14:07
                                                    Dzięki Reniu za kawę,usiąde na chwilę,wypije kawę i dalej do obowiązków,moze
                                                    zdążę napisać bez ponownego logowania.
                                                    Zajrzę póżniej.
    • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 15:45
      Czas na kawkę...
      i...

To dostawca internetu, to komputer sprawiają mi niemiłe niespodzianki. Dostawca
      z napowietrznej linii przechodzi na podziemną... ktoś sie podłącza
      nieuprawnienie na mój komputer... to znów awaria nadajnika radiowego... ciagle
      coś sie działo...

Przyniosłam torcik wedlowski, jeden z ulubionych smakołyków.smile)
      rozkrawam na kilkanaście części...
      kto ma ochotę ?
      smile)
      • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 16:13
        Ajajaj
        Technicy od dostawcy internetowego jakies kable ciągną z piwnicy. No, żeby mnie
        nie odłączyli...
        Trzymam kciuki!
        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 16:47
          Trzymam kciuki Kesairko a tort pycha jeden kawałeczek-tylko,do kawy.Odpocznę
          chwilę i dalej do pracy,może za chwilę ktoś przydzie na torcika.
          • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 17:37
            Nie przemeczaj sie Delwusiu.
            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 17:54
              Oczywiście,że się nie przemęczam,pracę trzeba szanowaćsmile)))
              Rozkładam sobie zajęcia i zagladam na forum z/doskoku/.
              Nikt nie ma ochoty na torcika Kesairki? nie wiedzą,że go przyniosłaś może
              zaparzymy świeżą kawę? i zapach przyciągnie kawoszysmile))
              • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 17:58
                O właśnie...roznoszący sie aromat kawy przyciagnie do Gawiarenki.

tak, a pracę należy szanowaćsmile))
                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 18:44
                  No właśnie i ten aromat, wywabił mnie z łóżka. Ale sobie pospałam, widocznie
                  jeszcze potrzebowałam, kawę wypiję chętnie, zaraz mnie postawi do pionu, torcik
                  wedlowski też, pyszny. Dziekuję Kesairo smile)
                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 18:54
                    Kawa, torcik to ja też sie zgłaszam.
                    • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 19:08
                      Witam zacne towarzystwosmile
                      Na tyci filizaneczki kawy skuszę ,bo inaczej nad ranem zasypiam..
                      i kęsek malutki Torciku,, Kesajro dzieki ..pycha..
                      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 29.05.06, 20:46
                        Chyba za dużo dziś kawy, bo to już 4 dziś...Albo już nie wiem z czego..
                        Głowa pęka mi w szwach..sad
                        Kurczę, boli mnie bardzo rzadko głowa, miewam tylko migreny. Sama już nie
                        wiem...Muszę tabletkę wypić...
    • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 11:24
      Muszę sie kawy napić, bo jestem podenerwowana. Komputer mi nie chciał
      zastartować. Coś sie psuje, a ja nie wiem co. Sygnał nie dochodził do monitora,
      to znów ciemność widziałam na ekranie, to niebieskość, a na końcu piekny fiolet
      na ekranie zaistniał.
      Dopiero wchodząc na prfil syna, bo jeszcze trzyma parę rzeczy u mnie w
      komputerze---komp zadziałam. I nawet internet dobrze chodzi. Odpukuję w
      niemalowane drewno, by wzmocnić odczynianie zła - pluje przez lewę ramię trzy
      razy...
      Kawa juz paruje...
      • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 11:32
        Odpukałam...ale łączenie ze swiatem mam przerywane, a to niezdrowe na mój
        system nerwowy.
        Chyba trzasne ten komputer w pusty łeb, jak jeszcze raz bedzie mnie wkurzał.
        Nie wiem co sie dzieje??
        Jeden mądrala zaleca od nowa zainstalować Windowsa... niecierpie tego robić...

• dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 11:48
          Lepiej go nie trzaskaj , bo sie obrazi. Pachnie tu tak pięknie kawą, że wpadłam
          na chwilę.
          • krise1 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 12:02
            img301.imageshack.us/img301/6485/papavril87gt.jpg
            • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 12:07
              To są dobre pomysły. U mnie w mieszkaniu jest tak zimno, że mi sie wszystko
              telepie. Kominek i herbatka może być nawet z duchem napewno pomoże.
              • kesaira Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 12:19
                U mnie też zimno... co za pogoda paskudna...
                Herbatka wzmocniona w sam raz w taki ziąb.
                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 13:12
                  Zmachałam się okrutnie, wszędzie biegiem, a że bez głowy biegałam, to do domu
                  wracałam 2 razy. Teraz siadam, piję kawę i niech się dzieje co chce...
                  Dużo różnych spraw przed wyjazdem, nic się samo nie chce załatwić. Jeszcze dwa
                  dni muszę poświęcić. Lekarz, zakupy, bo córcia coś pilnie potrzebuje z Polski,
                  dziś dostanę spis..No i wyjazd...Ufff, a dziś gorąco mam dziewczyny, bo już 20
                  na plusie, cichutko, cieplutko, oby tak dalej smile)
                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 14:02
                    Witajcie dziewczyny ja poproszę o pachnącą kawę,na herbatkę z wkładem za
                    wcześnie,nie?
                    Kesairko,moja córka miała to samo ze swoim kompem,obraz stawał się
                    niebieski,potem coraz bardziej ciemniał,okazuje się,że monitor do wymiany.
                    Renia,nie biegaj tak dziewczyno,zadyszki dostaniesz,o rany daj tego ciepełka
                    trochę u mnie zimno jak diabli,dobrze,ze dziewczyny rozpaliły pod kominkiem,tak
                    przyjemnie cieplutko,aż miło posiedziećsmile
                    • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 14:57
                      Kawy, kawy poproszę. Na szczęście nie pada. ale w domu zimno.
                      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 15:11
                        Nie podziwelę się, bo już się zachmurzyło sad Siedzę w domku, piję kawę.
                        Ale jutro i pojutrze znowu zabiegana. To nic Delwuś, to nic. Takie szybkie
                        spacery sa wskazane, nawet dla zdrowia smile
                        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 15:57
                          Danusiu,proszę oto Twoja kawa,usiądz wygodnie przy kominku,ja już sie trochę
                          ogrzałam,u mnie znowu leje i wieje durny wiatr,mam nerwa wrrrrrr.
                          • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 16:05
                            Dzięki Halutka za kawę. mogę ci trochę słoneczka podesłać, bo zaświeciło. Na
                            zewnątrz chyba cieplej niż w domu. brrr.
                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 16:46
                              Nie może to być? zaświeciło słoneczko może na pół godziny?Dzięki Danutkasmile))))

• regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 19:00
                                Nie chcę, żeby mnie wołano, lub nazwano zapodzialcem. Melduję swój powrót smile
                                Jestem, siedzę przy kawie i poczytuję co naskrobaliście, podczas mojej 2
                                godzinnej nieobecności. Dużo tego, oj dużo, naczytałam się....smile)
                                Dobrze, że się zaczął wieczór, jakoś raźniej mi się żyje gdy nadchodzi mrok.
                                Czy Wy też tak macie ?
                                • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 19:57
                                  Reginko,bukiet z przepieknie kwitnacej dzikiej rozy...
                                  i juz napijemy cosik ..herbatki z cytryna ...smile
                                • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:21
                                  Hej co słyszę
                                  ktoś tu całkiem głośno
                                  wypowiada słowo ciemność
                                  więc przybywam wnet z radościa

Pani czy naprawdę ?
                                  Ty nie boisz się ciemności
                                  ani zimnych moich spojrzeń
                                  które tęsknie rzucam tam gdzie
                                  fstrętne sońce nie dociera.

• sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:25
                                    Czy poznajesz mnie ?
                                    to ja Twój sargophagus
                                    chuhcam choć oddech mam nieświeży
                                    lepkie palce zimne oko.
                                    • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:34
                                      To jest wlasnie...Sagi...cos z kominka wyszedl?
                                      Ciemno wszedzie ,glucho wszedzie co to bedzie..co to bedzie.............?????
                                      • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:37
                                        Czy mnie słyszy
                                        miła pani na Mazurach?
                                        SARGOPHAGUS się nazywam
                                        a sagiego w nosie mam .
                                        • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:41
                                          Widzismile)) widzismile)) słyszy tez,
                                          wiec lampeczke pelna winka wez i ... swe usta zamocz w niejsmile)))))))
                                        • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:58
                                          skad mam czerpac sily na to by odeprzec Twe ataki..??
                                          slabne, w blogi sen uciekam.. nie mam sily,,
                                          mdleje ..
                                          o nie !!!!i Globusa wrecz dostalam...
                                          po co? po co ja do Sargophagusa odezwalamsad(((( odzywalamm ...sad
                                          ja nieboga.........
                                      • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:41
                                        O rany!!!!gdzie mój czosnek? Uwaga nadchodzi!!!!
                                        img72.imageshack.us/img72/3519/a26se.jpg
                                        • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:44
                                          Waśćki mi tu czosnkiem
                                          noska proszę nie zatykać
                                          bo pazurki także mam
                                          gdzie poskrobać gdzież ach gdzie.?
                                        • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:44
                                          Helenko,,elwunią zwana.........
                                          Ty sie nie obawiaj naszego Sagi..szata.. u niego zaplatana zaraz wyniesiemy go
                                          do drewutni niech tam trzezwieje do samego RANA--switu,,znaczy siesmile
                                          • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:49
                                            Winko tylko z krwi smakuję
                                            czerwioniutkiej lepkiej takiej
                                            która sączy się powoli
                                            kiedy spływa z szyi lubej
                                            • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 21:59
                                              Dajcie jakiś kielich, bo wieczór mam do "duszy". Co tam kto ma...Wszystko jedno
                                              co, aby myśli zabić...No i zaraz mi przejdzie. Bo inaczej nie usiedzę tu z
                                              Wami, a z krwiopijcami też, bo się boję...Co za wieczór...sad
                                            • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:00
                                              Zwiały z Gawiarenki ...
                                              ot odwaga w nowym wieku
                                              cóz pozostaje także mnie
                                              do grobowca swego spadać
                                              tam uroczy zaduch jest
                                              i robale piękne chodzą
                                              choć chitynka w zębach trzeszczy
                                              nie pogardzę dzisiaj nią
                                              białe szyje bójcie się ...smile))
                                              • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:06
                                                REginko..juz podaje nalewecke zRozy dzikiej ..
                                                wolno saczyc mozesz smak poczujesz wrwe taz,,,na Ducha napasc ..nie poddamy sie!
                                                • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:08
                                                  jednak oslabiony mam wzrok,,coz to? pisac nie da sie?
                                                  a kysz ... nie poddamy sie.......
                                                  tak Reginko smak poczujesz... werwę tez...
                                                  wina wina wina dajcie ....a.. co pozniej?Kto to wie?
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:14
                                                    Ależ tu dzisiaj wampirowo. A karteczki pojedyncze rozdają?
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:15
                                                    Reniu wypiję z Tobą,bo mnie tez za chwilę trafi....baz przerwy muszę się
                                                    logować.
                                                    Wampira się nie boimy!!
                                                    smile))
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:18
                                                    Dają ,dają Danutka juz Ci podrzucam tomik wierszysmile))
                                                    img102.imageshack.us/img102/3993/peychaud6ts.gif
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:22
                                                    No dziwnie z tym logowaniem dziś po południu. Albo nic nie mam tylko biały
                                                    ekran. Nic to tylko nowela, pomoże jak nic...
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:29
                                                    Piękna ta poezja, a z logowaniem mam tak samo, co i raz mie za burtę.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:32
                                                    Myślała,ze wieczorem będzie lepiej,niestety można dostać no...wiecie...
                                                    Tylko się zaczytaćsmile)
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:35
                                                    Masz rację Danuś, poezja klasyczna...smile
                                                    Wywala, loguj się...
                                                    Wywala, loguj się...
                                                    I tak do utraty tchu...Zaczytać się na śmierć...sad
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:41
                                                    Znowu musiałam się logować, chyba jakąś powieść przeczytam, mimo, że jestem
                                                    wyjątkowo spokojny człowiek
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:49
                                                    Do poduchy najlepiej , gazetową maszkarę smile))) A nie mówiłem że za oknem jakiś
                                                    Wam nadepnął na kabeleksmile)))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:58
                                                    Ja temu komuś, co depcze po kabelkach, zaraz zrzucę donicę z ziemią na głowę.
                                                    Będzie spokój...smile
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:06
                                                    O rany regine to ty masz donice?????? A duże , a kwiatki masz, ?
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:08
                                                    Z kwiatkami bym donic nie wyrzucała, za bardzxo lubię kwiaty smile
                                                    Ale puste donice w tym roku stoją i skrzynki, więc jest czym rzucać jak się
                                                    wnerwię...smile
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:09
                                                    Zapomniałam, donica jest jedna wielka, wystarczy namierzyć dokładnie cel tylko
                                                    i po kłopocie..
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:15
                                                    Reniu, a te donice ceramiczne, czy plastikowe? Bo jak te drugie, to możesz za
                                                    słabo walnąć. A Ten od kabelków musi dobrze oberwać
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:24
                                                    Duża, plastikowa z ziemią. Da radę zanieczulić, z rozmachem walnę ...
                                                    Swoją moc posiada, a Ten od kabelków nieźle oberwie...Bo jak jestem wkurzona
                                                    jeszcze, to strach się bać. Mocy mi przybywa smile
                                                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:28
                                                    Renia wal go co Ci będzie kabelek deptał ...smile)))))
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:31
                                                    Reniu za mnie też, bo co napiszę, to mnie wywali, co otworzę, to też.A więc
                                                    Reniu do dzieła.
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:48
                                                    To ja tez dokładam do donicy troche kamieni Reniu,tak na wszelki wypadek i wal
                                                    ile sił,zeby mieć pewność,ze się to..to już nie podniesiesmile))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 23:54
                                                    Już nie mam dziś sił, GG pada co parę minut. Z córką na wyrywki pisałyśmy.
                                                    Loguję się już 3- ci raz..To mało donica z kamieniami.
                                                    Sama już głupieję co zrobić i co się dzieje ?
                                                    A z drugiej strony, może za nisko mieszkam, bo na 1-szym piętrze..Może wleźć na
                                                    3-cie i stamtąd walnąć.Idę spać dziewczyny, szkoda słów i nerwów. Po nocy nie
                                                    będę po dachach latać, bo jeszcze sobie krzywde zrobięsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 00:03
                                                    Kurcze z pierwszego piętra to mu krzywdy nie zrobisz a szkoda,może lepiej na
                                                    dach wyjść? coby ze skutkiem było, mnie tez nosi i pewnie zrobie to samo co Ty
                                                    Reniu.
                                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 30.05.06, 22:06
                                              Niedawno zapadł zmierzch. Gdzieś na horyzoncie widać było jeszcze ostatnie
                                              chwile panowania słońca. Tam niebo gasło purpurą.Wampir powstał, wyłaniając się
                                              z ziemi, jak widmo. Nocą miał dotrzeć na Forum....
                                              Brrrrr,gdzie yu sie schować????
                                              smile)))

• malwina52 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 09:37
      jeszcze majowasmile))))
      oj ta pogoda, nic tylko
      w kawiarence siedziec i cisnienie porawiac smile))
      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 09:46
        Siedzę, piję kawę i nici z tego...Nic tylko umknąć do wyrka..
        A tu jeszcze tyle spraw do załatwienia...
        • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 14:11
          Ma ktoś na ochote na swieża kawe? zapraszam i truskawki przyniosłam,częstujcie
          się kochani,usiądę chwilę po obiedzie i do prasowania.
          Dzisiaj znowu mnie wyrzuca ci chwilę,jeszcze sie nie wkurzam.....
          img442.imageshack.us/img442/4870/hit56rp.jpg
          • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 14:25
            To jest dopiero ...miec nosasmile
            Delwuniu ,,ja kcem..ja... jakie swiezutkie,,zaraz z kawa?
            bo ochota mi wlasnie ..przyszla i koncze kawe ...
            a pozniej za jakis czas jak juz wszystko omowiwy przenoszac w
            odpowiedni ..."watek plotkarski"smile))
            to wroce i kilka zjem..juz czuje ten smak....
            "calkiem zwyczajnie wypije druga kawe..nie nie dzwon do mnie...----
            spiewa..G Lobaszewska...dlaczego ona nie chce zeby do nie dwonil?????????????
            • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 15:55
              A ja muszę dziś upić. Tak dobrze napisałam, upić i zasnąć, wszystko jedno
              gdzie, może być nawet w fotelu gawiarenkowym.
              A teraz zmykam aby zrobić to w realu smile))
              Ale najpierw lecę do lekarza po recepty.
              Może później wpadnę...To jeszcze coś "pocztamy", lecę pa...
              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:27
                Tofiko,częstuj sie proszę,zaczyna się sezon u nas na truskawki,znów będę miała
                co robić, dżemy nie tylko z truskawek.
                A Łobaszewska nie chce,żeby do niej dzwonił jak będzie stara,kurcze,może my
                zaśpiewamy co? może do nas ktoś zadzwoni wszak jesteśmy piękne i młodesmile)))))
                • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:29
                  Co Ty,Reniu??? dzisaj musisz się upić z radości,rozpaczy??
                  No dobra,poczekamy do wieczora,koniec świata!!!
                  smile))))
                  • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:43
                    Ocho! Czy ktoś powiedział upić sie ? Nie, ja nie , del.wo ale te truskawki
                    kwaśne tylko ze śmietana i cukremsmile)Albo winko z nich zrobić ...mniamsmile))
                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:48
                      Oj, słodki z Ciebie chłopak Sagi,powiem Ci na ucho,te słodsze Fofika
                      podebrała,ccciiii...
                      A co Ty dzisiaj nie pijesz? na odwyku jesteśsmile)))))))
                      • natla Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:51
                        Dajcie kielicha.....smutny mam dziś dzień....
                        • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:55
                          To już druga kobieta chce sorki , napić czy upić???wink
                          • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 17:58
                            Natluś gin czy winko?
                            img303.imageshack.us/img303/6783/21336uv.jpg
                            img303.imageshack.us/my.php?image=kosz87mh.jpg
                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 18:00
                              Masz cos na zakąskęsmile)))
                              img442.imageshack.us/img442/558/199732cl.jpg
                              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 18:17
                                I po co ja tak sie staramsad
                                Niewdzięczna!!!
                                • tofika Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 19:20
                                  Helenkoooooooooooo...wypadlam z komputera ja z procy..
                                  nic nawet polizac nie ma truskaweczek,to moje namiary na marne poszly..
                                  A Sagi oczywiscie juz za nastawienie winka wzial,,,
                                  nie teraz ,, to na koncowkach ,resztkach juz robi winko,,nie z takich naj naj...
                                  --A wlasnie Lobaszewskiej na przekor ..spiewamy taksmile"NIE szukalam milosci ona
                                  znalazla mniesmile))))))))))
                                  ----poczekam na Reginke..poopowiada nam jeszcze przed wyjazdem.....i pozniej
                                  tez,,tezsmile
                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:10
                                    Delwuś, dawaj co tam masz i pijmy smile
                                    Co niewdzięczni, coi niewdzięczni ? już jestem smile
                                    Na mnie jak na Zawiszę zawsze możesz liczyć smile)
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:28
                                      To Natla prosiła coś do picia podałam i co?? nawet coś na ząb podrzuciłam i
                                      nawet nie tknęła a tak biegałam po sklepachsmile)
                                      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:30
                                        To znaczy, że odmówiła...Więc i ja nie będę już nic zaczynać, posiedzę cicutko.
                                        Tak mi dziś jakoś dziwnie..Już prawie spakowana, na walizkach..
                                    • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:32
                                      Podrzucam sałatę,lubicie? ja bardzo.
                                      img303.imageshack.us/img303/2044/salatka24ox.jpg
                                      I coś do popiciasmile)
                                      img303.imageshack.us/my.php?image=93647pw.jpg
                                      • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:33
                                        Sałatę tak i to bardzo smile Coś do picia też może być, nawet herbata z cytrynąsmile
                                      • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:34
                                        Juz spakowana,Reniu dzisiaj dopiero środa, no ale masz to z głowy.
                                        • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 20:41
                                          To znaczy jeszcze nie w walizce ale na kupkach już naszykowane. Jeszcze jutro
                                          zakupy córce, w sobotę fryzjer. Muszę sprawdzić, co za pogoda będzie, może
                                          część rzeczy zostawię. Ale już podszykowane, nie lubię odkładać tak na ostatnią
                                          minutę. W Kijowie dziś bardzo ciepło +28 stopni, u nas zimno jak licho. Sama
                                          już nie wiem...A to 2 miesiące, nie mam zamiaru kupować ciuchów tam u nich, bo
                                          zbyteczne by były. Więc poukładane i czekają na "wsad" do walizy.
                                          Na drogę spodnie, polar i już..
                                          • sagittarius954 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 21:08
                                            Czosnek , zabierz czosnek...
                                            • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 21:15
                                              Ha...ha..czosnek a to dobresmile)))
                                              • del.wa.57 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 21:20
                                                Reniu,tez tak mam, lubię wcześniej mieć wszystko pod ręką nie lubię robić coś
                                                na ostatnią chwilę,myślę,że więcej rzeczy musisz wziąć/letnich/przecież
                                                jedziesz tam na lato,jakaś kurtka deszczówka,wygodne buty do wędrówek
                                                pieszych,coś exstra/wyjściówka/ myślę,ze będzie lato w tym roku.
                                                • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 21:22
                                                  Już któryś raz z kolei, dostaję propozycję zabrania ze sobą czosnku...smile)
                                                  Nie przepadam za nim, w sałatkach, galarecie, owszem. Ale tam na Ukrainie jest
                                                  czosnek, co się Sagi przejmujesz. Nie zabraknie i tam tego warzywa...Chyba ?
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 22:33
                                                    Ogłaszam przerwe techniczną w Gawiarence,,,,,,,trza zrobic spis inwentarza te
                                                    wszystkie żłówiki, donice, woluminy,przetrzec podłogę a może tylko omieść
                                                    wzrokiem(smile))Firma cateringowa ma cóś dowieźć na czas i popółnocy zaczynamy
                                                    Czerwcową Gawiarenkę(wink))))))))))))))))
                                                    dzyń,dzyń, dzyń,,, dzwonek na ostatnie 'karteczki'
                                                    (wink))))))
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 22:39
                                                    Jeszcze tylko CYK za post nr 79000 ale to za chwilę,,,,,
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 22:41
                                                    Mało zostało już "lekturek", faktycznie, tylko już zaczęte , znaczy w połowie
                                                    przeczytane ksiązeczki. Stan zwierzaków jak na razie ten sam, nic nie przybyło
                                                    ani ubyło smile Zobaczymy w sierpniu smile
                                                    A Gawiarenkę Czerwcową chętnie otworzę. Parapetówka wskazana...smile)
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 22:49
                                                    Choć jedną karteczke poproszę, zbierałam sie dzisiaj społecznie i muszę
                                                    odreagować.
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 23:04
                                                    Dauś, a co, Cię wzięło na "społeczne zbieranie się "? Zauważyłam, że Cię
                                                    brakuje na forum. Ale widocznie "społeczny zbiór" był potrzebny i w realu.
                                                    A chociaż miłe było to "zbieranie się " ?
                                                  • dankarol Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 23:24
                                                    Ups znowu mnie wyrzuciło, Reniu straszne, to zbieranie, ale konieczne, kiedyś
                                                    się zobowiązałam, więc cóż robić.
                                                  • vogino55 Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 23:31
                                                    Juz przestancie 'klafcić' (smile))
                                                    niedługo Regine otwiera Czerwcową,,,musi włos poprawić, fartuszek stosowny
                                                    przywdziać(smile)))
                                                  • regine Re: MAJOWA GAWIARENKA 2006 ... cd 31.05.06, 23:35
                                                    W fartuszku nie chodzę. Ale o tej porze stosowna piżamka, koszulka nocna,
                                                    szlafroczek i ..Zacznamy !!!
                                                    Już za pół godzinki Wojtku, "urzędowanie"
                                                    w nowootwarej Czerwcowej Gawiarence smile)
                                                  • vogino55 Re ZAMKNIĘTE (;))))) 31.05.06, 23:56
                                                    __________________________________________________________________________
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka