kryzar 12.11.06, 19:07 www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3727783.html?as=1&ias=3&startsz=x art. Agnieszki Graff, który warto przeczytać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-baba Re: kobieta to też człowiek??? 12.11.06, 20:25 Czytałam ten arykul w paierowym wydaniu. Teraz czekam, aż Kotlinowski, Bosak i Wierzejscy tez cos dla tego kraju i Polaków zrobią i zaoferują, to co w nich najcenniejszego - mianowicie nerki. Potrzebujących jest przecież wielu... A od zdrowia i życia kobiet - wara im. Chyba, że do ofiar, jakich od nas oczekują, namówią kobiety im bliskie - zony, narzeczone, córki. Niech dadza przykład... Odpowiedz Link
natla Re: kobieta to też człowiek??? 12.11.06, 22:35 Też czytałam i to samo powiedziałam co Babiszcze. To przecież średniowiecze..... i ta bezdusznosć. Szlag mnie trafia i koniec. Odpowiedz Link
tofika Re: kobieta to też człowiek??? 12.11.06, 22:41 kobieta tez czlowiek no jasne!!! czlowiek... nie bede klikac w tym temacie bo sie zapulkam i bedzie kolejny obciach ja swoje wim!!!co ja warta.. i koniec na ten temacik... a? czy muszem tak srac i zarabiac na punkciki..NIE! jestem trwam bede jestem soba zwariaowana,,tez lubie !byc/// aha..kobiety sa gorace umpa umpa pa Odpowiedz Link
uyu Re: kobieta to też człowiek??? 12.11.06, 23:33 Glupota glupote glupota pogania. Najwiekszy niesmak ogarnia mnie na mysl, ze takie gnidy dorwaly sie do wladzy. I kto to wybral te nedze intelektualna? To moralne dziadostwo? Kto do tego dopuscil? Kto na to pozwolil? Odpowiedz Link
malwina52 Przyszła strażaczka do doktorki ... 17.01.07, 08:40 www.wiadomosci24.pl/artykul/przyszla_strazaczka_do_doktorki_feminizacja_jezyka_po_polsku_16803.html "Dawno, dawno temu żyli sobie król i królowa, którzy mieli dwoje dzieci - księcia i księżniczkę. Na ich dworze pracował ochmistrz i ochmistrzyni oraz kucharz i kucharka, księżniczka miała guwernantkę, książę guwernera, król miał swego ulubionego lokaja, a królowa... No cóż, królowa nie miała lokajki, tylko pokojówkę, bo to były dawne czasy i nikomu do głowy nie przyszło, by się o lokajkę upomnieć" czy język naprawdę zniesie wszystko? Odpowiedz Link
filomena1 Kobieta to przede wszystkim człowiek i Beata Biały 17.01.07, 08:54 ,.... tak. "to też czlłowiek " o nawet za mało., to przede wszystkim człłowiek. Niestety artykul juz nie istnieje w wersji internetowej. Spózniłam się. SZkoda. do postu Malwiny doktoerek strażaczek, dodam straszne słowo " SĘDZINA" .... Niestety. lokaj jak i ordonans to tylko i wyłacznie do obsługiwania mężczyzn. Chyba , że mężczyzna był w towarzystwie kobiety wowczas obslugiwał oboje. Nieprawda jest, że to pokojowka zajmowała sie ksieżniczka, Pani Beata Biały nie przygotowała sie do artykułu, i tyle.... no coż młoda i chyba nie miał jej kto opowiedzieć jak drzewiej bywało..... Odpowiedz Link
kryzar Re: Kobieta to przede wszystkim człowiek i Beata 17.01.07, 09:29 www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3854404.html to też o naszych kobietach w ONZ. Niestety to prawda, że kobiety mniej zrabiają na takim samym stanowisku a ponizej specjalnie dla Filomenty 1 podaje link do art. z Przekroju a przedrukowanego w Gazecie www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=43 Odpowiedz Link
kryzar równouprawnienie kobiet 17.01.07, 10:06 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3845658.html Odpowiedz Link
kryzar jak teoria mija się z praktyką 17.01.07, 11:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3854841.html czy to jest hipokryzja? I wszystko w Łodzi pod okiem pana Kropiwnickiego Odpowiedz Link
malwina52 :) 08.02.07, 08:43 Przyklady na dyskryminacje kobiet: >> >> Polak - czlowiek. >> Polka - rodzaj tanca. >> Japonczycy - ludzie. >> Japonki - klapki. >> Fin - czlowiek. >> Finka - nóz. >> Ziemianin - czlowiek. >> Ziemianka - taka chatka. >> Wegier - czlowiek. >> Wegierka - sliwka. >> Graham - pisarz. >> Grahamka - bulka. >> Czesi - ludzie. >> Czeszki - komunistyczne obuwie, które nosilo sie na wuefie. >> Bawarczyk - pan w ósmym miesiacu ciazy, spodziewajacy sie beczki piwa >> (plec nieznana), koniecznie w spodenkach na szelkach i kapeluszu z >>piórkiem >> - znaczy czlowiek. >> Bawarka - herbata z mleczkiem. >> Rumun - chlop jak kazdy inny. >> Rumunka - tirówka. >> Anglik - dzentelmen. >> Angielka - kostka lodu z dziurka. >> Walijczyk - czlowiek. >> Walijka - pieszczotliwe okreslenie kija basebalowego. >> Kanadyjczyk - czlowiek. >> Kanadyjka - rodzaj kajaka i kurtki >> Filipinczyk - facet. >> Filipinka - gazeta >> Estonczyk - czlowiek >> Estonka - internetowy pasozyt jedzacy ziemniaki (e-stonka) >> Szwed - czlowiek. >> Szwedka - kurtka >> Hiszpan - czlowiek. >> Hiszpanka - grypa. >> Amerykanin - czlowiek. >> Amerykanka - mebel. Odpowiedz Link
regine Re: My kobiety !!! 13.02.07, 23:49 Kobiety twardsze od mężczyzn? „Musisz być twarda! Dasz radę! Pokaż im!” Takie słowa nie tylko słyszymy od innych, ale równie często powtarzamy je sobie w duchu przed jakimś ważnym wydarzeniem. Mąż mdlejący podczas porodu żony, przerażone oczy ojca, gdy ma zmienić pieluchę dziecku, czy też znikający ojciec przerażony wieścią, że będzie miał potomka – wszystkie te życiowe sytuacje nauczyły kobiety, że niestety często mogą liczyć wyłącznie na siebie. kobieta.wp.pl/kat,26321,wid,8635885,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1 Swoją przewagę mężczyźni mogą jednak zawsze podkreślić wszędzie tam, gdzie w rachubę wchodzi siła fizyczna. Tego nie można ukryć - rzeczywiście, panowie z natury mają inna budowę ciała, przez co kobietom raczej nie uda się ich na tej płaszczyźnie przegonić. Co innego natomiast można powiedzieć, jeśli mowa o wytrzymałości psychicznej. Lepiej znoszą choroby, są bardziej wytrzymałe na ból i cierpienie. W sytuacji, gdy pozostają same z dziećmi lepiej sobie radzą niż samotni ojcowie. Czasem w małych, niepozornych kobietach kryje się niesamowita siłą ducha. Kobiety naprawdę są twardsze od mężczyzn i chyba nie da się tego ukryć )) Odpowiedz Link
malwina52 kobieta to też człowiek i teściowa:) 05.03.07, 08:35 Z okazji Dnia Teściowej życzę Paniom, ktore sa juz na etapie "drugich mam" dużo szczęścia i radości, uśmiechu i wytrwałości )))))) Odpowiedz Link
natla Re: kobieta to też człowiek i teściowa:) 05.03.07, 10:10 Tak jest! Wszystkim naszym Teściowom duża świateczna buźka. Odpowiedz Link
tofika Re: teściowa:)ja ..tak! jestem :)tesciowa 05.03.07, 12:44 juz dwukrotna jestem! a w maju trzeciokrotna, wrzesien czwarto.. za zyczonka dziekuje bardzo , jako tesciowa troszke rozrabiam na wesolo, czasem moje synowe.. mowia o rany co my sie mamy --majac taka tesciowa, a ja mowie zycie to zycie, nie ma latwojestem tolerancyjna, nie potrafie wlazic do domu moich dzieci z butami, to tak jakbym ich milosc miala zniweczyc, wiem juz troszke co mi wolno, a co nie,, nauka nie idzie w las tylko w nas pozdrawiam wszysciutenke tesciowe.. te obecne i te przyszle.. Odpowiedz Link
malwina52 Puciu-puciu, proszę Panów... 15.03.07, 09:23 U nas często bywa, że jeśli kobieta zrobi coś, co nie podoba się mężczyznom, to traktują ją jak głuptaska. "Moja bratowa została wprowadzona w błąd", "wmówiono jej" - tak premier mówi o dorosłej, wykształconej kobiecie. Przecież Monika Olejnik Marii Kaczyńskiej nie uśpiła chloroformem. Nie wprowadziła w błąd, podkładając apel o ratowanie żółwi błotnych po to, aby wyłudzić podpis w innej sprawie. Może trudno to mężczyźnie zrozumieć, ale kobiety umieją ze zrozumieniem przeczytać dwa zdania i nawet samodzielnie się pod nimi podpisać. W podobny sposób jak premier traktują ostatnio pewne inne kobiety liczni męscy publicyści "Rzeczpospolitej" i "Dziennika". Jeśli kobieta ma jakieś zdanie, to doszukują się mężczyzn, którzy jej to zdanie zza pleców suflują. Kobiety to poczciwinki-pacynki. Puciu-puciu, proszę Panów. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3985648.html Odpowiedz Link
malwina52 Re: Puciu-puciu, proszę Panów... 15.03.07, 09:31 to powyzej to tylko cytat, zapomnialam cudzyslowia wstawic przepraszam i ciesze sie ze zdazylam zanim ktos posadzilby mnie o cudzołóstwo Odpowiedz Link
kryzar i dlatego uważam, że dyrektor Rydzyk 15.03.07, 10:26 powinien przeprosić nie tylko pania Kaczyńską, ale wszystkie obecne na uroczystości panie. Dziwię się, że mąż pani Kaczyńskiej tak późno zareagował na wypowiedź dyrektora RM. Może też by należało z urzędu skierować sprawę do sądu. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Puciu-puciu, proszę Panów... 15.03.07, 10:31 No właśnie , to już norma , jeden facet powie a choroba roznosi się na wszystkich . A wystarczyło przez panią Marię K wypowiedzieć potwierdzenia swojego podpisu nazajutrz i przekazania tego pismom . Tak się nie stało . dlaczego? Widocznie ksiądz Rydzyk będzie jeszcze potrzebny . A już decyzje biskupów popierają tezę Rydzyka , tym samym ucierają nosa prezydentowej . A że mylenie się przez człowieka jest rzeczą powszechną to i przebaczenie przez kler przyjdzie łatwo dla prezydentowej . Tylko w tym wszystkim , chciałbym się spytać gdzie są kobiety , przynajmniej te , które mogą jeszcze urodzić człowieka ... Puciu - puciu proszę pań. Odpowiedz Link
kryzar kobieta to człowiek czy inkubator 14.04.07, 11:53 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4058972.html wg obrońców życia poczętego tylko inkubator. Dla naszych wybrańców życie płodu jest więcej warte niż zycie kobiety, a zagłosowało za takim układem 60% posłów. To dużo Odpowiedz Link