kryzar 10.08.07, 14:33 w nocy z 12 na 13 sierpnia tuż przed wschodem słońca będzie można oglądać przy sprzyjającej pogodzie i z dala od miejscowości mocno oświetlonych wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4379601.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankarol Re: Perseidy 10.08.07, 17:14 Wspaniała wiadomość. Mogłabym nawet nie spać całą nic, żeby je zobaczyć, tylko skąd w środku Krakowa, ciemne miejsce. Odpowiedz Link
banitka51 Re: Perseidy 10.08.07, 20:25 na północnym niebie, 60 stopni nad horyzontem. Spadają do 14. Z pewnością. Co roku mam takie niebo z fajerwerkami wszechświata na pewną uroczystość. Nie musi być za miastem, można wyjść nad rzekę. Byleby nie było chmur. Odpowiedz Link
dankarol Re: Perseidy 10.08.07, 21:17 Żaden problem wyjść nad rzekę,mam dwa kroki, tylko u mnie pełno lamp nad rzeką, Odpowiedz Link
czarny.humor Nie mam dziś szans na Perseidy. :(( 12.08.07, 20:52 A tyle mam życzeń do spadających gwiazdek. )) Odpowiedz Link
tofika Re: Nie mam dziś szans na Perseidy. :((Narzekacze. 13.08.07, 10:10 hej hej, dlaczego juz wieczorem zdecydowanie mowiliscie nie? a budzik i pobudeczka? nie? a ja, a ja nie wiem po co obudzilam sie wlasnie o wlasciwej porze, bo zupelnie zapomnialam o spadajacych gwiazdkach.. a szkoda , wielka szkoda bo warunki mialam do ogladania wysmienite, a gdzie dowiedziec za ile czasu znow bedzie okazja? Sagi lubi byc rannym obserwatorem, moze cyknal i pokaze nam zdjecie? Odpowiedz Link
tofika Re: o gwiazdkach i gwiazdeczkach 13.08.07, 10:23 przeboj licealny.. chorzystki wracajac z proby spiewalysmy tak "mala gwiadko powiedz mi, _______"""_____________ hen daleko gdzies na niebie czemu zgaslas mi lalala..... czemu zgaslas mi. Juz mijaja lata.. juz nie swieci sie , gwiazdka mi przybladla, juz nie swieci sie.. ref.. mala gwiazdko powiedz mi... itd (troszke to jakos ..a my tak uwielbialysmy spiewac juz nie ta pamiec , juz nie ta glowka a wieloglosowa melodia w duszy gra.. Odpowiedz Link
dankarol Re: U mnie było urwanie chmur, buuu.... n/t 13.08.07, 11:55 u mnie też i burza i jak w takich warunkach oglądać cuda na niebie Odpowiedz Link
tofika Re: U mnie było urwanie chmur, buuu.... n/t 13.08.07, 12:18 Graga ,Dankarolciu, Kochane .. poczekamy , a co nam tam i nie pojdziemy spac wogole - doczekamy,tak tak Odpowiedz Link
maladanka Re: Piękne słowo 14.08.07, 13:58 Tak sobie powtarzam: perseidy...takie tajemnicze... Nie widziałam niestety,przespałam ((( Odpowiedz Link
malwina52 Re: Perseidy 13.08.07, 12:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=46175752 warto sobie przypomniec co sie dzialo rok temu z gwiazdeczkami i jak spelnialy sie marzenia Odpowiedz Link