izis52 04.05.09, 07:43 Witam majowo i zauważam, ze nieśmiało, ale jednak zdążyły zakwitnąć : bzy i kasztany Tegoroczne matury tuż. A my możemy cieszyć oczy najzieleńszą zielenią, barwnym, pachnącym kwieciem, a matury wspominać jako emocjonujący epizod obrosły po latach w anegdoty. Przez lata śniły mi się matematyczne wzory, które miałam spisane na ściądze, a które już nigdy potem nie były mi potrzebne. Wysoka komisja znała słabe punkty uczniów i przymykała oko na wymianę myśli humanistów i matematyków. Wspominacie czasem ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polnaro Re: Maj, bzy, kasztany. 04.05.09, 11:39 U nas jeszcze kwiecie w pąkach, ale matury jak wszędzie. Ja wspominam swoją maturę zawsze emocjonalnie, polski to była przyjemność, matma trauma /trochę koleżanka pomogła/. Nawet późniejsze poważniejsze egzaminy zatarły się nieco w pamięci, a maturalny pozostał wyraźny, teraz jego znaczenie podupadło nieco, a przecież zastępuje egzamin na studia. Jak to się ma do siebie? I te poziomy? Na szczęście dzieci już po, a wnukom daleko. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Maj, bzy, kasztany. 04.05.09, 11:51 Z powodzeniem kasztany zdążyły na matury . Bez też . I to oznaka ,że wiosna w pełni . Teraz już krok do ciepłych nocy Odpowiedz Link
izis52 Re: Maj, bzy, kasztany. 04.05.09, 18:05 To fakt, że pamiętny egzamin, no może na równi z wstepnym na studia, bo było straszne sito po kilka osób na jedno miejsce. A późniejsze egzaminy o wiekszym stopniu trudności - to jednak pestka. Odpowiedz Link
bona0601 Re: Maj, bzy, kasztany. 04.05.09, 19:01 Zdjęcia przepiękne !!! A ja cieszę się ,że zdawałam "normalną " maturę , bo teraz- słyszałam- ,że jest jakoś dziwnie. Jakieś klucze , nie wiadomo czy młodzież ma myśleć samodzielnie , czy też wprost przeciwnie i ogólnie jakieś zamieszanie. A u nas dostawało się tematy, zadania , karteczki się wyciągało i leciało się śpiewająco lub mniej z odpowiedziami.Proste to było. Na ściągi też oko grono trochę przymykało, choć ja akurat ściągi / przez lenistwo własne/ nie miałam. Pozdrawiam wszystkich byłych maturzystów . Odpowiedz Link