Dodaj do ulubionych

Herbata. Czajnik 30.

27.09.06, 23:20
Psy szczekają. Herbatę parzy się nadal.
Obserwuj wątek
    • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 27.09.06, 23:53
      "a karawan idzie dalej". Ostatnia na dzisiaj sencha.
      • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 00:16
        Przepraszam, odpowiedzialam ci w poprzedniej setce smile
    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 20:38
      Yunan, pizza-chlebek (polecam), stary, dobry jazz.
      • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:20
        Dotarlam do domu po malych przygodach i wreszcie herbata (po trzech chyba
        kawach "na miescie"), co za spokoj w herbaciarni i mila aura!
        • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:36
          Ja słucham jazzu , Davisa bo dziś piętnasta rocznica Jgo śmierci...
          K.
          • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 22:11
            Oh , Wodniku jestem niepicieszona...
            Posiedziałabym w Twoim miłym towarzystwie ale zasypiam nad klawiaturą...
            K.
        • wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:56
          Zaglądam z winem i filżanką mocnej herbaty. Pozdrawiam Panie serdecznie.
          • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 23:28
            jestem z sencha i kieliszkiem na to wodnikowe wino smile
            • josarna Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 23:37
              Mleko skwaśniało - zostaje woda. Padam na nos. Nawet nie wiem, co tu słychać
              nowego! Przyjechał pomocnik (syn) i jutro ruszamy do miasta na zakupy.
              Przygotowania do imprezy dla 23 osób i do remontu. Plan musi być precyzyjny.
              • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 21:13
                Josarno - odpocznij!
                Mantro - zdrowiej. Znam kichanie odkocie, ale u mnie jest to kaszel na wysokich
                tonachsad
                • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 21:14
                  To miało być w innym wątkusad
                  Zrobię herbatę, może po niej zacznę kontrolować swe działaniawink
                  • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:32
                    Masz racje, Wedrowcze,chociaz nie zauwazylam zwiazku pomiedzy herbata a
                    kontrolowaniem zachowan, ale jak mowisz to widocznie tak jest smile)))
                    • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:36
                      jestem z senchą w nowych butach
                      • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:37
                        Jakie buty opowiedz?smile)))
                        A ja z chili palącym podniebienie i czerwonym winem żeby złagodzićwink))
                        • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:16
                          Klayczne czarne czółenka z 4cm obcasem i przodem z "krokodyla" - ara
                          • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:38
                            To sliczne, tylko nie oblej ich herbatka smile
                            • monia.i Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:47
                              Eleganckie, klasyczne czółenka stanowią słuszny dodatek do filiżanki herbaty smile
                    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:40
                      Herbata jest dobra na wszystkosmile
    • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 17:23
      Przyczłapałam do herbaciarni w kapciach , z pledem i termoforem.
      Piję zielone herbaty i słucham KROKE.
      Jest dobrzesmile
      • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 17:34
        Zrobiłam bawarkę z bardzo tłustym mlekiemsmile Zbieram energię na zimę. Ciekawe
        czy będzie ostra. Na Alasce, wyjatkowo wcześnie, spadł śnieg. Mam nadzieję, ze
        wiewiórki zgromadziły zapas orzeszków na zime
        www.thesquirrelcam.com/Cam1.html
        Naciągam polarkowy wyrób na grzbiet i obuta w bambosze posłucham Brassensa.
        • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:09
          Bede go z toba nucic, Wedrowcze, wprawdzie przy kawie ale napewno melodyjnie smile
        • popaye Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:34
          smak bawarki (herbata + mleko) "przesladowal" mnie w czasach dziecinstwa.
          Sp.Babcia moja, poglady ktorej kreowala 1-sza "cwiartka" XX-tego Wieku - byla
          swiecie przekonana iz dla dzieci jedynym "zdrowym" napojem jestm mleko!.
          Jezeli juz herbata (dla dzieci - takich do 18-tego roku zycia - najlepiej)
          to (koniecznie!) z mlekiem sad.
          Nie krytykujac przekonan (zywieniowych) Babci bo nie jestem specjalista,
          w moim przypadku, a bylem jedynym dzieckiem w calej najblizszej rodzinie,
          - jest przykladem jak mozna skutecznie obrzydzic smak nawet "niewinnego"
          napoju smile).
          Od ca. 40-lat nie mialem najmniejszej ochoty smaku tej mieszaniny (wiecej)
          probowac i chyba ... pozostane przy swoich zwyczajach.
          Hektolitry kawy ktora pije, w ciagu dnia, -tez z mlekiem! -he he, mimo
          potwierdzenia przez nauke iz jest mniej szkodliwa od herbaty (czarnej!) - tez
          nie wychodza mnie chyba jednak na zdrowie sad.
          Domowy wieczor - zarezerwowany jest (u mnie) dla herbaty.
          Czarnej, o tradycyjnym smaku jak Lipton (Black Tea).
          Ale, hmmm.... teraz to jeszcze popoludnie, wiec pije (resztke zakwajaca dno
          filizanki) - kawe.
          Tfuj - paskudne (prawie zimna) ale do czego to sie czlowiek nie przyzwyczai
          - jak mawiaja znawcy przedmiotu: "nawet do malzenstwa - mozna" smile)

pozdr.,-
          pE
          • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:57
            Mleko pokarmem młodych cieląt!!!
            Czasami jednak nachodzą na człowieka różne kaprysy pokarmowesmile
    • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 19:15
      A ja mleko lubię , najlepiwj prosto od krowy i sporo pijęsmile
      Moje dzieci też..Mniam , mniamsmile
      • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:09
        witam z bananami i mlekiem, bo taki mam dzień diety. bylaam w teatrze na 3
        siostrach, 20 lat pożniej. ciężkie, ale niezla obsada, Figura, Jankowska-
        Cieślak i Szczepkowska.
        • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:21
          Zazdroszczę Ci Omeri, już tak dawno nie byłam w "prawdziwym" teatrze.Czechowa
          lubię i jako pisarza i jako dramaturga. Niedawno, po wielu latach, sięgnęłam po
          jego opowiadania i jak zawsze świetne.

Herbata już wypita, chałwa zjedzona. Dotąd pusto było i teraz nie wiem - czy
          wszyscy oglądają wybory miss czy wypłoszyli się Kapciocha smile)) dobranoc
          • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:25
            Moja pomylka to byly Siostry

SIOSTRY
            wg Pera Olova Enquista

Premiera: 9 września 2006

TWÓRCY

przekład Andrzej Krajewski-Bola
            opracowanie tekstu i reżyseria Piotr Cieślak
            scenografia Szymon Gaszczyński
            muzyka Tadeusz Wielecki
            światło Damian Pawella
            asysten reżysera Kasia Raduszyńska

Olga Jadwiga Jankowska-Cieślak/Julia Kijowska
            Masza Katarzyna Figura/Maja Hirsch
            Irena Joanna Szczepkowska/Agnieszka Roszkowska
            Natasza Gabriela Muskała
            Tuzenbach Piotr Bajor
            Czebutykin Henryk Niebudek
            Kułygin Piotr Siwkiewicz
            Wierszynin Maciej Stuhr
            Andrzej Sławomir Grzymkowski
            Solony Marcin Bosak

SPEKTAKL

Pod tytułem Siostry skrywa się wariacja na temat losów Olgi, Maszy i Ireny,
            trzech sióstr ze słynnego dramatu Czechowa. Enquist przenosi widzów we wpół
            realną rzeczywistość, mieszając teraźniejszość z przyszłością, akcja dzieje się
            równocześnie w 1901 i 1917 r. W przedstawieniu Piotra Cieślaka ramy czasowe
            zostają dodatkowo przesunięte. Rzecz rozgrywa się w naszej współczesności, dla
            której punktem odniesienia stają się lata 50. W rolach sióstr pojawia się sześć
            aktorek. Dzisiejsze siostry grają Jadwiga Jankowska-Cieślak, Katarzyna Figura
            i Joanna Szczepkowska, te dawne, młodsze to Julia Kijowska, Maja Hirsch i
            Agnieszka Roszkowska.

• alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:47
              dziękuję smile)przypomniały mi się czasy kiedy biegalam po warszawskich teatrach,
              bywałam na premierach i miałam wielu przyjaciół aktorek i aktorów, jako że
              nakaz pracy rzucił mnie do Opola, a tam z takimiż nakazami byli aktorzy, którzy
              potem wrócili do teatrów stołecznych . Zawiązały się przyjażnie, które trwaly
              długie lata. /ja też wyjechałam pod Warszawę ale to już inne dzieje/
              • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:54
                Alfredka - wędrowiecsmile
                Piję przedsenną herbatę czytając barwną opowieść o losach średniowiecznej
                Anglii. Dobrze, że uczyłam się w czasach, w których nikt nie propagował jedynie
                słusznej drogi - historii jednego państwawink
    • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:08
      Psy szczekają. Herbatę parzy się nadal.
      Prorocze to byly slowa. Czekam z senchą i wisniówką, dla gości, bom na diecie sad
      • wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:18
        uważaj Omeri, mleko to nie za bardzo dietetyczne pożywienie, pozostań przy
        bananach.
        • popaye Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:26
          smile))

troche wczesnie dla mnie - jeszcze jestem przy (zimnawej) kawie - ale
          czas codziennej filizanki herbaty nadejdzie dla mnie po 20-tej.

pE
          (zgred ++)
    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:31
      "Piosenka jest dobra na wszystko
      Piosenka na drogę za śliską
      Piosenka na stopę za niską
      Piosenka podniesie Ci ją

Piosenka to sposób z refrenkiem
      na inną nieładną piosenkę
      na ładną niewinną panienkę
      piosenka, the song, la chansone

Piosenka to jest klinek na splinek
      na brzydki bliźniego uczynek
      Na braczek rzucony na rynek
      Na taki jakiś nie taki ten byt
      Piosenka pomoże na wiele
      Na codzień jak i na niedzielę
      Na to żebyś Ty patrzał weselej
      Piosenka, canzona, das Lied

Proszę, zmienić "piosenkę" na "herbatę" i nucąc pijmy ulubiony napój anglików.
      Dziś proponuję sporą łyżkę miodu do każdej filiżanki. Może przebije gorzki smak
      dziegciu. Patrząc jednak z zawodowego punktu widzenia dziegieć ma silne
      właściwości aseptycznesmile
      • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:01
        Wszystko sie dzisiaj ulozylo zupelnie inaczej niz mialo byc, ale herbata zawsze
        wierna !A ja jej! Chyba cos do niej doleje, zeby chociaz oblac psie medale smile
        • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:23
          Jakie psie medale? Twoje psy uczestniczyły w wystawie?
          Jeśli tak, to gratuluje i wznoszę toast czerwonym winemsmile
          • maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:39
            Nie ma wyjscia, musze wypic dzis herbate, chociaz naogol nie pije. Bawarka
            moze byc?
        • wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:41
          Mamajko, zdjęcia! zdjęcia! zdjęcia!
          • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:46
            Bawarka może być, na zdjęcia medalistek także czekam, wino popijam wirtualnie i
            ciesze sie,ze jesteście.
            • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 21:00
              Zdjecia beda, jak mloda wroci i mi przesle, narazie baluje z innymi psiarzami.
              Truszka ma srebrny a Urgun brazowy, jeszcze nie sa biegle w wystawianiu, wiec
              wszystko przed niemi! Zaraz otwieram winko smile
              • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 21:06
                Gratulacje dla Truszki, Urgan i ich Pańsmile
                Maryno - witam w herbaciarni. Podstolik dla kawoszy też jestsmile
              • omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 21:41
                A gdzie była ta wystawa
                • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:11
                  Nie chce upubliczniac, bo to juz prawie jakbym podala wszystkie namiary na
                  corke smile W kraju,w kazdym razie smile
                  • omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:44
                    Czyżby pod latarnią było najciemniej?
                    • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:49
                      Chyba tak, Omeri, nigdy nie wiadomo ktora pisesk obsiusia smile
                    • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:50
                      Chyba tak, nigdy nie wiadomo pod ktora piesek nasiusial smile
                      • omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 23:01
                        smile)
                        • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 12:44
                          No to dolaczam linki: allyoucanupload.webshots.com/v/2000028513834306961
                          allyoucanupload.webshots.com/v/2005215888876932063
                          i oczywiscie pozdrawiam smile
                          • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 12:51
                            WSZYSCY śliczni smile) czy mogę mieć w tym tygodniu tapetę z pieskami??
                          • omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 15:05
                            Panienki maja śliczne fotki i prezentuja się elegancko - gratulacje dla
                            hodowczyni!
                            • maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 16:15
                              Tez mysle, ze wszyscy sliczni
                              • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 17:48
                                Dzieki! Alfredko, na tapete posle ci ladniejsze pieski!
                                • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:05
                                  Ja tam przychodzę z szeri i cała zdenerwowana czy nie za mało piszęsmile)))
                                  Witajcie kochane herbatniczki.
                                  Kransmile))
                                  • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:07
                                    Słucham (siedząc tyłem do odbiornika TV) Faktów TVN popijając herbatę. Bardzo
                                    uważam, by nie zaksztusić się z narastającej we mnie furii!!!!!
                                    • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:08
                                      Wędrowcze , oddychaj!!!
                                      Klepię w pleckismile))

Poza tym polityce odpuszczam ... chwilowo bo to moja pasja.
                                      Czego i Tobie kochana życzę.
                                    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 20:29
                                      wedrowiec2 napisała:

> Słucham (siedząc tyłem do odbiornika TV) Faktów TVN popijając herbatę. Bardzo
                                      > uważam, by nie zaksztusić się z narastającej we mnie furii!!!!!

A jednak zakrztusiłam sięsad I to tak bardzo, ze nastąpiło niedotlenienie tej
                                      części mózgu, która odpowiada za ortografięsad((
                                  • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 02.10.06, 19:07
                                    Zagladam z filizanka i oblizuje sie na smak szeri
                                • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:06
                                  Już teraz dziękuję Mammajko Najmilejsza smile)) narazie Truszka merda
                                  ogonem /oczywiście na mój widok/
                                  • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:12
                                    Przeszlam na teleekspress! O najwazniejszych kataklizmach i tak mowia, a
                                    przynajmniej krotko trwa smile Oblizuje sie na mysl o cheri, Truszke wysylam smile
                                    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:35
                                      Mammaj, Truszka i jej młodsza krewniaczka są uroczesmile
                                    • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:37
                                      Polewam szeri szerokosmile))
                                      Dziś przeszłam kolejne burze i napory i stwierdziłam że jedyną rzczą jakiej mi
                                      w życiu potrzeba to zdrowie bo z resztą sobie dam radęsmile)
                                      Kran
                                      • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 20:37
                                        I ja poprosze, może być cokolwiek, byleby mnie wyciszyło. Przysłowiowa cholera
                                        mnie nosi po jednych jedynych wiadomościach/Faktach/. Zle napisalam - nie
                                        wyciszyło a spacyfikowało .. no to co "neozomowcy"? może ktoś mnie wyciszy sad((
                                        w najczarniejszych snach czegoś takiego się nie spodziewaliśmy się. Uffff...
                                        trochę mi lżej, zachowalam się jako ten wampir co to na innych zrzuca własne
                                        biedy niepokoje, przepraszam. Może być wino, może być koniak. Chałwę mam,
                                        herbata też naparzona.
                                        • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:07
                                          Alfredko nie wiem o co chodzi i szczerze powiedziawszy nie chcę wiedzieć ...
                                          Proponuję masaż , pachnące świece , spokojną muzykę na rozkołatane nerwysmile)))
                                          • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:19
                                            Janie ach Kranie ... nic nie napiszę. Ci co wiedzą to Ich też telepie. Trudno -
                                            potelepie potelepie i przejdzie smile))
                                        • popaye Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:33
                                          smile))

Alfredko,-
                                          Spokojnie prosze.
                                          Nie tylko Ciebie to denerwuje, tylko podejdz do tego z odrobina dystansu.
                                          To pragnmatyczny chwyt socjotechniki propagandowej.
                                          Wczoraj, w kolejnej migawce z tego wiecu "solidarnosciowego" z partia
                                          "Prowokacja i Spieprzaj (dziadu!)" na zapleczu trybuny dla niewyrosnietego mowcy
                                          widzialem autora tekstu i rezysera tego przedstawienia - J.Kurskiego.
                                          Tylko tego jeszcze brakuje by porzadnych ludzi propaganda takiego scierwa
                                          mogla z rownowagi wyprowadzic sad.
                                          W powtorce (wczorajszej) programu "Co z ta Polska" (nie mam Polsatu)
                                          - widzialem m.in. wywiad z Panem Premierem T.Mazowieckim.
                                          Gdyby nasi Rodacy, w swej masie, mieli tyle rozumu co podatnosci na
                                          propagandowy kit populistycznych karierowiczow to p.T.Mazowiecki nie przestal
                                          by byc premierem do dzisiaj.
                                          Jego klasa, rozwaga i rozum stoi do WSZYSTKICH Jego nastepcow w takiej relacji
                                          jak wzrost b.v-ce premiera Balcerowicza do kurdupla ktory obecnie pelni
                                          obowiazki Szefa Rzadu.

Szkoda naszych nerwow, - napijmy sie lepiej herbaty smile

ja - liptona z sokiem malinowym
                                          a co tam : jak szalec to szalec!smile)

pE
                                          (zgred i "zomowiec")
                                          • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 22:02
                                            Troska Twa o stan mojej psychiki wzruszyła nie do głębismile)) Popay,ku
                                            przemiły, staram się zachowywać spokój wewnętrzny tylko coraz trudniej mi to
                                            przychodzi. Przekonasz się sam za lat dwadzieścia i parę gdy w moim wieku
                                            będziesz. Mam nadzieję jednak, że już spokojniej będzie i wszelkie durkuple i
                                            ich przypupce odejda w nicość. Uściski
                                            • omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 22:38
                                              Ponownie z filizanka. Odstresowal mnie dzisiejszy Majewski show i jego
                                              kaczowstrzymywacz miedzy innymi
    • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 18:46
      Herbata, coś mocniejszego i placek sliwkowy czeka smile
      • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 19:19
        przyniosę nalewkę "smorodinówkę" , wychylimy toast Imieninowy Tereskowy smile)
        • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 20:28
          Dziś yunan imieninowy, podany w specjalnych, z chińskiej porcelany filiżankach.
          • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 21:05
            Co za smak w tej cienkiej porcelanie! Niby to samo, a zupelnie inne jakosc!
            Drincka tez poprosze smile(Drincka z dobrze wymawianym "c" serwowal mi pewien
            zaprzyjazniony goral smile
            • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 21:37
              a propos "c" : Zakopane w czerwcu tego roku. Osoby cztery, bardzo bogato
              ubrane. Długo wybierają potrawy, cos tam marudzą, wreszcie szerokim gestem
              przywołują kelnera i jedna z pań , głosem dość wysokim z tonacją pani Dulskiej
              zamawia - KOMBER jagnięcy .....
              • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 22:13
                Zastawa przednia, herbaty i insze napoje przednie. zostało coś smorodinówki?
                • wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 22:22
                  zostało żdziebeczko.
                  Daukszewicz w szkle kontaktowym, herbata, miłe towarzystwo... czegóż więcej
                  trzeba . Pozdrawiam
                  p.s. żaden z Panów Kolegów Forumowych nie pija smorodinówki?, naprawdę
                  przednia, Wędrowiec sam ją przyrządzał.
                  • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 22:24
                    Dziękuje, tylez mi wolno smile)
          • czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 13:19
            Pije tez smaczna herbate, owocowa i podziwiam Wedrowcze Twoja piekna wizytowke,
            jest uroczasmile)))
            • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 17:43
              Dziękuję czubatkusmile Jaka właścicielka, takie zdjęciewink
              • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 19:03
                Zzieblam, pierwsze chlody jesienne mnie dopadly, jeszcze nie przywyklam do
                cieplejszych ubran, tylko herbatka z cytryna mnie ratuje ( no i aspiryna).
                • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:37
                  Chłody przyszły nagle. W powietrzu wisi coś wilgotnego. Mniej niż mżawka, a
                  więcej niż mgła. Ciepłownicy zapowiedzieli wzrost cen o 5%, ale równocześnie
                  odcięli nam do jutra ciepłą wodę. Dbają o stan naszych kieszenismile
                  Rozgrzewam się yunanem z sokiem malinowym.
    • czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:45
      U mnie miaucza koty, herbate zaparzylam i mam chec na slodkosci a Ty wedrowcze
      pozostaniesz tylko przy herbacie?
      • wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:55
        A jest coś słodkiego??? Mammajko, może chociaż jakieś reszteczki imieminowego
        tortu, cooo ?
        Dzisiaj miałem pracowity dzień, byłem monterem elektrykiem a tego bardzo nie
        lubię. Zrobiłem, żadnej podstacji w dzielnicy nie wywaliło, transformatorów n
        ie popaliło, chwała mi!! smile) muszę się pochwalić bo rodzina była
        zdecydowanie "PRZECIW"
        • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 21:11
          witam z herbatą . w domku chlodno,więc dogrzewam.
          • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 21:19
            Też dogrzewam. Zamiast słodyczy mam kawałek chleba z masłem i gotowaną
            wołowinąsmile
            • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 22:53
              Gdzies wcielo moja odpowiedz! Tortu juz nie ma , ale jutro bedzie placek ze
              sliwkami! Juz zagniecione ciasto chlodzi sie w lodowce! Herbata mi sie skonczyla
              w filizance, rozpacz! Pic czy nie pic kolejna?
              • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 22:56
                Jasne,ze pić!
                • kanoka Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 23:37
                  Witam miłośników herbaty. Ostatnio moja ulubiona herbata, to czarny Yunnan firmy
                  Oskar(na smyczy)
                  www.goldenassam.com.pl/gora.htm
                  A i zielony Yunnan (liściasty), mają przepyszny. Polecam
    • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 19:48
      Herbata na chrypiące gardło. Znak, że dydaktyka rozpoczętawink Za parę tygodni
      dojdę do ładu, a i nagłośnienie uruchomią.
      • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 20:16
        To nie dobrze W. Wpadam na sekunde i wypadam, ale przed snem jeszcze zajrzę.
        Młyn sie zacząl smile
      • gaja_1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:01
        To i ja wpadam z torcikime, szmpanem i świezymi malinamismile
        Częstujcie się kochani wszak raz w roku świętuję urodziny smile)
        Teraz uciekam do robotysad
        Muszę skroić zielone pomidory na sałatkę.
        • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:34
          Wszystkiego najlepszego życzymy kochana Gaju wodnikostwo

a za życzenia poproszę o przepis na sałatkę z zielonych pomidorów, oczywiście
          gdy goście sie rozejdą, czyli jutro smile)
          • maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:48
            Rowniez gaju "sto lat". A ja wpadam do herbaciarni z zupa nieodzalowanego
            prezydenta. Postanowilam, ze za 3 tyg. moja sukienka kupiona na specjalna
            okazje ma na mnie tak wiecej wisiec. Zupa kapusciana rzeczywiscie rewelacyjnie
            pomaga, przekonuje sie o tym juz drugi raz. Pierwsze trzy dni - pysznosci -
            zwlaszcza jak z mlodej kapusty, a po kilku dniach - groza. Mam ja obok siebie i
            ja co pochlaniam wszystko nie moge sie zabrac do niej. Naprawde jest tylko
            jedna dieta - n.z. Sprawdza sie zawsze rewelacyjnie. No to, przepieprze,
            przepaprykuje i jazda.
            • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:01
              Ale dzielna jesteś , smacznego smile) a czy to musi byc zupa kapuściana, a nie np
              bigos z kapusty??
            • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:30
              Maryno droga, to obie jesteśmy na tym specjale, ja juz tydzień i smakuje nadal
              oraz skutecznie obkurcza żolądek
        • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:31
          Wirtualnie kosztuję przysmakow Gaju i takze ściskam Cie mocno urodzinowo!
          • mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:42
            Ja tez dolaczam do zyczen i usciskow, Gaju! Pozostaje przy herbatce,na zupe
            narazie nie mam jakos ochoty smile
            • wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:44
              Gaju, wszystkiego dobregosmile
              • zyta2003 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:58
                Omeri, omeri, spadlas mi z nieba. To jestesmy juz grupa suportujaca sie.
                Mowisz, ze ciagle ci smakuje to cholerstwo? Jakie masz efekty? Ja nie wiem
                jakie, bo na poczatku nie mialam odwagi stanac na wage, po tygodniu stanelam -
                licze sie w funtach, bo szybciej sie chudnie, ale druga skala jest w kg. Lo
                matko swieta - co te kg pokazuja, to tak jak z przeklinaniem w obcym jezyku nie
                czuje sie tego smaku.
                • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 23:19
                  Zyto, nie staje na wagę. widze róznice po moim apetycie. zamierzam po 2
                  tygodniach kapuscianki innaczej zupki Toronto przejśc na South Beach Diet i tak
                  ma pozostac do konca, mam nadzieje.
                • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 23:20
                  a przede wszystkim witaj Zyto w naszych skromnych progach , skad nadajesz?
                  • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 09:56
                    Serdeczne życzenia dla Gajismile))
                    • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 09:58
                      Witaj Zyto równieżsmile))

Dajcie przepis na tę zupę, plizsmile))
                      • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 10:43
                        Wędrowcze, herbata się wylewa, podstaw nowy czajnik smile)

Witaj Zyto smile)
                      • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 17:14
                        Janie Kranie : przepis wyslalam
                        • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 17:48
                          Dziękismile)))))
                          Ja piję mleko ryżowe i kicham...
                          Uff!
                          • omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 17:54
                            JNie znam mleka ryżowego. Kuruj się
                            • jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 18:25
                              Zaraz zacznę sojowesmile
                              Nie piję soków a te mleka mi smakują. Ja tylko mleko i herbatkę...
                              • czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 20:23
                                Ja kuruje sie mleczkiem kokosowym, .polecam
                                • alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 21:09
                                  Czubatku, na czym polega ta kuracja ??? napisz /tylko juz w czajniku 31. bo ten
                                  sie przelal i bedziemy po kostki w herbacie i innych napojach ,i w zupie
                                  kapuścianej smile)/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka