wedrowiec2 27.09.06, 23:20 Psy szczekają. Herbatę parzy się nadal. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 27.09.06, 23:53 "a karawan idzie dalej". Ostatnia na dzisiaj sencha. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 00:16 Przepraszam, odpowiedzialam ci w poprzedniej setce Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 20:38 Yunan, pizza-chlebek (polecam), stary, dobry jazz. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:20 Dotarlam do domu po malych przygodach i wreszcie herbata (po trzech chyba kawach "na miescie"), co za spokoj w herbaciarni i mila aura! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:36 Ja słucham jazzu , Davisa bo dziś piętnasta rocznica Jgo śmierci... K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 22:11 Oh , Wodniku jestem niepicieszona... Posiedziałabym w Twoim miłym towarzystwie ale zasypiam nad klawiaturą... K. Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 21:56 Zaglądam z winem i filżanką mocnej herbaty. Pozdrawiam Panie serdecznie. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 23:28 jestem z sencha i kieliszkiem na to wodnikowe wino Odpowiedz Link
josarna Re: Herbata. Czajnik 30. 28.09.06, 23:37 Mleko skwaśniało - zostaje woda. Padam na nos. Nawet nie wiem, co tu słychać nowego! Przyjechał pomocnik (syn) i jutro ruszamy do miasta na zakupy. Przygotowania do imprezy dla 23 osób i do remontu. Plan musi być precyzyjny. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 21:13 Josarno - odpocznij! Mantro - zdrowiej. Znam kichanie odkocie, ale u mnie jest to kaszel na wysokich tonach Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 21:14 To miało być w innym wątku Zrobię herbatę, może po niej zacznę kontrolować swe działania Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:32 Masz racje, Wedrowcze,chociaz nie zauwazylam zwiazku pomiedzy herbata a kontrolowaniem zachowan, ale jak mowisz to widocznie tak jest ))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 29.09.06, 22:37 Jakie buty opowiedz?))) A ja z chili palącym podniebienie i czerwonym winem żeby złagodzić)) Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:16 Klayczne czarne czółenka z 4cm obcasem i przodem z "krokodyla" - ara Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:38 To sliczne, tylko nie oblej ich herbatka Odpowiedz Link
monia.i Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 00:47 Eleganckie, klasyczne czółenka stanowią słuszny dodatek do filiżanki herbaty Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 17:23 Przyczłapałam do herbaciarni w kapciach , z pledem i termoforem. Piję zielone herbaty i słucham KROKE. Jest dobrze Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 17:34 Zrobiłam bawarkę z bardzo tłustym mlekiem Zbieram energię na zimę. Ciekawe czy będzie ostra. Na Alasce, wyjatkowo wcześnie, spadł śnieg. Mam nadzieję, ze wiewiórki zgromadziły zapas orzeszków na zime www.thesquirrelcam.com/Cam1.html Naciągam polarkowy wyrób na grzbiet i obuta w bambosze posłucham Brassensa. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:09 Bede go z toba nucic, Wedrowcze, wprawdzie przy kawie ale napewno melodyjnie Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:34 smak bawarki (herbata + mleko) "przesladowal" mnie w czasach dziecinstwa. Sp.Babcia moja, poglady ktorej kreowala 1-sza "cwiartka" XX-tego Wieku - byla swiecie przekonana iz dla dzieci jedynym "zdrowym" napojem jestm mleko!. Jezeli juz herbata (dla dzieci - takich do 18-tego roku zycia - najlepiej) to (koniecznie!) z mlekiem . Nie krytykujac przekonan (zywieniowych) Babci bo nie jestem specjalista, w moim przypadku, a bylem jedynym dzieckiem w calej najblizszej rodzinie, - jest przykladem jak mozna skutecznie obrzydzic smak nawet "niewinnego" napoju ). Od ca. 40-lat nie mialem najmniejszej ochoty smaku tej mieszaniny (wiecej) probowac i chyba ... pozostane przy swoich zwyczajach. Hektolitry kawy ktora pije, w ciagu dnia, -tez z mlekiem! -he he, mimo potwierdzenia przez nauke iz jest mniej szkodliwa od herbaty (czarnej!) - tez nie wychodza mnie chyba jednak na zdrowie . Domowy wieczor - zarezerwowany jest (u mnie) dla herbaty. Czarnej, o tradycyjnym smaku jak Lipton (Black Tea). Ale, hmmm.... teraz to jeszcze popoludnie, wiec pije (resztke zakwajaca dno filizanki) - kawe. Tfuj - paskudne (prawie zimna) ale do czego to sie czlowiek nie przyzwyczai - jak mawiaja znawcy przedmiotu: "nawet do malzenstwa - mozna" ) pozdr.,- pE Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 18:57 Mleko pokarmem młodych cieląt!!! Czasami jednak nachodzą na człowieka różne kaprysy pokarmowe Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 19:15 A ja mleko lubię , najlepiwj prosto od krowy i sporo piję Moje dzieci też..Mniam , mniam Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:09 witam z bananami i mlekiem, bo taki mam dzień diety. bylaam w teatrze na 3 siostrach, 20 lat pożniej. ciężkie, ale niezla obsada, Figura, Jankowska- Cieślak i Szczepkowska. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:21 Zazdroszczę Ci Omeri, już tak dawno nie byłam w "prawdziwym" teatrze.Czechowa lubię i jako pisarza i jako dramaturga. Niedawno, po wielu latach, sięgnęłam po jego opowiadania i jak zawsze świetne. Herbata już wypita, chałwa zjedzona. Dotąd pusto było i teraz nie wiem - czy wszyscy oglądają wybory miss czy wypłoszyli się Kapciocha )) dobranoc Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:25 Moja pomylka to byly Siostry SIOSTRY wg Pera Olova Enquista Premiera: 9 września 2006 TWÓRCY przekład Andrzej Krajewski-Bola opracowanie tekstu i reżyseria Piotr Cieślak scenografia Szymon Gaszczyński muzyka Tadeusz Wielecki światło Damian Pawella asysten reżysera Kasia Raduszyńska Olga Jadwiga Jankowska-Cieślak/Julia Kijowska Masza Katarzyna Figura/Maja Hirsch Irena Joanna Szczepkowska/Agnieszka Roszkowska Natasza Gabriela Muskała Tuzenbach Piotr Bajor Czebutykin Henryk Niebudek Kułygin Piotr Siwkiewicz Wierszynin Maciej Stuhr Andrzej Sławomir Grzymkowski Solony Marcin Bosak SPEKTAKL Pod tytułem Siostry skrywa się wariacja na temat losów Olgi, Maszy i Ireny, trzech sióstr ze słynnego dramatu Czechowa. Enquist przenosi widzów we wpół realną rzeczywistość, mieszając teraźniejszość z przyszłością, akcja dzieje się równocześnie w 1901 i 1917 r. W przedstawieniu Piotra Cieślaka ramy czasowe zostają dodatkowo przesunięte. Rzecz rozgrywa się w naszej współczesności, dla której punktem odniesienia stają się lata 50. W rolach sióstr pojawia się sześć aktorek. Dzisiejsze siostry grają Jadwiga Jankowska-Cieślak, Katarzyna Figura i Joanna Szczepkowska, te dawne, młodsze to Julia Kijowska, Maja Hirsch i Agnieszka Roszkowska. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:47 dziękuję )przypomniały mi się czasy kiedy biegalam po warszawskich teatrach, bywałam na premierach i miałam wielu przyjaciół aktorek i aktorów, jako że nakaz pracy rzucił mnie do Opola, a tam z takimiż nakazami byli aktorzy, którzy potem wrócili do teatrów stołecznych . Zawiązały się przyjażnie, które trwaly długie lata. /ja też wyjechałam pod Warszawę ale to już inne dzieje/ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 30.09.06, 22:54 Alfredka - wędrowiec Piję przedsenną herbatę czytając barwną opowieść o losach średniowiecznej Anglii. Dobrze, że uczyłam się w czasach, w których nikt nie propagował jedynie słusznej drogi - historii jednego państwa Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:08 Psy szczekają. Herbatę parzy się nadal. Prorocze to byly slowa. Czekam z senchą i wisniówką, dla gości, bom na diecie Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:18 uważaj Omeri, mleko to nie za bardzo dietetyczne pożywienie, pozostań przy bananach. Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:26 )) troche wczesnie dla mnie - jeszcze jestem przy (zimnawej) kawie - ale czas codziennej filizanki herbaty nadejdzie dla mnie po 20-tej. pE (zgred ++) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 18:31 "Piosenka jest dobra na wszystko Piosenka na drogę za śliską Piosenka na stopę za niską Piosenka podniesie Ci ją Piosenka to sposób z refrenkiem na inną nieładną piosenkę na ładną niewinną panienkę piosenka, the song, la chansone Piosenka to jest klinek na splinek na brzydki bliźniego uczynek Na braczek rzucony na rynek Na taki jakiś nie taki ten byt Piosenka pomoże na wiele Na codzień jak i na niedzielę Na to żebyś Ty patrzał weselej Piosenka, canzona, das Lied Proszę, zmienić "piosenkę" na "herbatę" i nucąc pijmy ulubiony napój anglików. Dziś proponuję sporą łyżkę miodu do każdej filiżanki. Może przebije gorzki smak dziegciu. Patrząc jednak z zawodowego punktu widzenia dziegieć ma silne właściwości aseptyczne Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:01 Wszystko sie dzisiaj ulozylo zupelnie inaczej niz mialo byc, ale herbata zawsze wierna !A ja jej! Chyba cos do niej doleje, zeby chociaz oblac psie medale Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:23 Jakie psie medale? Twoje psy uczestniczyły w wystawie? Jeśli tak, to gratuluje i wznoszę toast czerwonym winem Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:39 Nie ma wyjscia, musze wypic dzis herbate, chociaz naogol nie pije. Bawarka moze byc? Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 20:46 Bawarka może być, na zdjęcia medalistek także czekam, wino popijam wirtualnie i ciesze sie,ze jesteście. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 21:00 Zdjecia beda, jak mloda wroci i mi przesle, narazie baluje z innymi psiarzami. Truszka ma srebrny a Urgun brazowy, jeszcze nie sa biegle w wystawianiu, wiec wszystko przed niemi! Zaraz otwieram winko Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 01.10.06, 21:06 Gratulacje dla Truszki, Urgan i ich Pań Maryno - witam w herbaciarni. Podstolik dla kawoszy też jest Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:11 Nie chce upubliczniac, bo to juz prawie jakbym podala wszystkie namiary na corke W kraju,w kazdym razie Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:44 Czyżby pod latarnią było najciemniej? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:49 Chyba tak, Omeri, nigdy nie wiadomo ktora pisesk obsiusia Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Mm 01.10.06, 22:50 Chyba tak, nigdy nie wiadomo pod ktora piesek nasiusial Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 12:44 No to dolaczam linki: allyoucanupload.webshots.com/v/2000028513834306961 allyoucanupload.webshots.com/v/2005215888876932063 i oczywiscie pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 12:51 WSZYSCY śliczni ) czy mogę mieć w tym tygodniu tapetę z pieskami?? Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 15:05 Panienki maja śliczne fotki i prezentuja się elegancko - gratulacje dla hodowczyni! Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 16:15 Tez mysle, ze wszyscy sliczni Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 17:48 Dzieki! Alfredko, na tapete posle ci ladniejsze pieski! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:05 Ja tam przychodzę z szeri i cała zdenerwowana czy nie za mało piszę))) Witajcie kochane herbatniczki. Kran)) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:07 Słucham (siedząc tyłem do odbiornika TV) Faktów TVN popijając herbatę. Bardzo uważam, by nie zaksztusić się z narastającej we mnie furii!!!!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:08 Wędrowcze , oddychaj!!! Klepię w plecki)) Poza tym polityce odpuszczam ... chwilowo bo to moja pasja. Czego i Tobie kochana życzę. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 20:29 wedrowiec2 napisała: > Słucham (siedząc tyłem do odbiornika TV) Faktów TVN popijając herbatę. Bardzo > uważam, by nie zaksztusić się z narastającej we mnie furii!!!!! A jednak zakrztusiłam się I to tak bardzo, ze nastąpiło niedotlenienie tej części mózgu, która odpowiada za ortografię(( Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 02.10.06, 19:07 Zagladam z filizanka i oblizuje sie na smak szeri Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:06 Już teraz dziękuję Mammajko Najmilejsza )) narazie Truszka merda ogonem /oczywiście na mój widok/ Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:12 Przeszlam na teleekspress! O najwazniejszych kataklizmach i tak mowia, a przynajmniej krotko trwa Oblizuje sie na mysl o cheri, Truszke wysylam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:35 Mammaj, Truszka i jej młodsza krewniaczka są urocze Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 19:37 Polewam szeri szeroko)) Dziś przeszłam kolejne burze i napory i stwierdziłam że jedyną rzczą jakiej mi w życiu potrzeba to zdrowie bo z resztą sobie dam radę) Kran Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 20:37 I ja poprosze, może być cokolwiek, byleby mnie wyciszyło. Przysłowiowa cholera mnie nosi po jednych jedynych wiadomościach/Faktach/. Zle napisalam - nie wyciszyło a spacyfikowało .. no to co "neozomowcy"? może ktoś mnie wyciszy (( w najczarniejszych snach czegoś takiego się nie spodziewaliśmy się. Uffff... trochę mi lżej, zachowalam się jako ten wampir co to na innych zrzuca własne biedy niepokoje, przepraszam. Może być wino, może być koniak. Chałwę mam, herbata też naparzona. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:07 Alfredko nie wiem o co chodzi i szczerze powiedziawszy nie chcę wiedzieć ... Proponuję masaż , pachnące świece , spokojną muzykę na rozkołatane nerwy))) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:19 Janie ach Kranie ... nic nie napiszę. Ci co wiedzą to Ich też telepie. Trudno - potelepie potelepie i przejdzie )) Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 21:33 )) Alfredko,- Spokojnie prosze. Nie tylko Ciebie to denerwuje, tylko podejdz do tego z odrobina dystansu. To pragnmatyczny chwyt socjotechniki propagandowej. Wczoraj, w kolejnej migawce z tego wiecu "solidarnosciowego" z partia "Prowokacja i Spieprzaj (dziadu!)" na zapleczu trybuny dla niewyrosnietego mowcy widzialem autora tekstu i rezysera tego przedstawienia - J.Kurskiego. Tylko tego jeszcze brakuje by porzadnych ludzi propaganda takiego scierwa mogla z rownowagi wyprowadzic . W powtorce (wczorajszej) programu "Co z ta Polska" (nie mam Polsatu) - widzialem m.in. wywiad z Panem Premierem T.Mazowieckim. Gdyby nasi Rodacy, w swej masie, mieli tyle rozumu co podatnosci na propagandowy kit populistycznych karierowiczow to p.T.Mazowiecki nie przestal by byc premierem do dzisiaj. Jego klasa, rozwaga i rozum stoi do WSZYSTKICH Jego nastepcow w takiej relacji jak wzrost b.v-ce premiera Balcerowicza do kurdupla ktory obecnie pelni obowiazki Szefa Rzadu. Szkoda naszych nerwow, - napijmy sie lepiej herbaty ja - liptona z sokiem malinowym a co tam : jak szalec to szalec!) pE (zgred i "zomowiec") Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 22:02 Troska Twa o stan mojej psychiki wzruszyła nie do głębi)) Popay,ku przemiły, staram się zachowywać spokój wewnętrzny tylko coraz trudniej mi to przychodzi. Przekonasz się sam za lat dwadzieścia i parę gdy w moim wieku będziesz. Mam nadzieję jednak, że już spokojniej będzie i wszelkie durkuple i ich przypupce odejda w nicość. Uściski Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30.do Omeri i innych :) 02.10.06, 22:38 Ponownie z filizanka. Odstresowal mnie dzisiejszy Majewski show i jego kaczowstrzymywacz miedzy innymi Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 18:46 Herbata, coś mocniejszego i placek sliwkowy czeka Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 19:19 przyniosę nalewkę "smorodinówkę" , wychylimy toast Imieninowy Tereskowy ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 20:28 Dziś yunan imieninowy, podany w specjalnych, z chińskiej porcelany filiżankach. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 21:05 Co za smak w tej cienkiej porcelanie! Niby to samo, a zupelnie inne jakosc! Drincka tez poprosze (Drincka z dobrze wymawianym "c" serwowal mi pewien zaprzyjazniony goral Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 21:37 a propos "c" : Zakopane w czerwcu tego roku. Osoby cztery, bardzo bogato ubrane. Długo wybierają potrawy, cos tam marudzą, wreszcie szerokim gestem przywołują kelnera i jedna z pań , głosem dość wysokim z tonacją pani Dulskiej zamawia - KOMBER jagnięcy ..... Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 22:13 Zastawa przednia, herbaty i insze napoje przednie. zostało coś smorodinówki? Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 03.10.06, 22:22 zostało żdziebeczko. Daukszewicz w szkle kontaktowym, herbata, miłe towarzystwo... czegóż więcej trzeba . Pozdrawiam p.s. żaden z Panów Kolegów Forumowych nie pija smorodinówki?, naprawdę przednia, Wędrowiec sam ją przyrządzał. Odpowiedz Link
czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 13:19 Pije tez smaczna herbate, owocowa i podziwiam Wedrowcze Twoja piekna wizytowke, jest urocza))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 17:43 Dziękuję czubatku Jaka właścicielka, takie zdjęcie Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 19:03 Zzieblam, pierwsze chlody jesienne mnie dopadly, jeszcze nie przywyklam do cieplejszych ubran, tylko herbatka z cytryna mnie ratuje ( no i aspiryna). Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:37 Chłody przyszły nagle. W powietrzu wisi coś wilgotnego. Mniej niż mżawka, a więcej niż mgła. Ciepłownicy zapowiedzieli wzrost cen o 5%, ale równocześnie odcięli nam do jutra ciepłą wodę. Dbają o stan naszych kieszeni Rozgrzewam się yunanem z sokiem malinowym. Odpowiedz Link
czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:45 U mnie miaucza koty, herbate zaparzylam i mam chec na slodkosci a Ty wedrowcze pozostaniesz tylko przy herbacie? Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 20:55 A jest coś słodkiego??? Mammajko, może chociaż jakieś reszteczki imieminowego tortu, cooo ? Dzisiaj miałem pracowity dzień, byłem monterem elektrykiem a tego bardzo nie lubię. Zrobiłem, żadnej podstacji w dzielnicy nie wywaliło, transformatorów n ie popaliło, chwała mi!! ) muszę się pochwalić bo rodzina była zdecydowanie "PRZECIW" Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 21:11 witam z herbatą . w domku chlodno,więc dogrzewam. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 21:19 Też dogrzewam. Zamiast słodyczy mam kawałek chleba z masłem i gotowaną wołowiną Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 22:53 Gdzies wcielo moja odpowiedz! Tortu juz nie ma , ale jutro bedzie placek ze sliwkami! Juz zagniecione ciasto chlodzi sie w lodowce! Herbata mi sie skonczyla w filizance, rozpacz! Pic czy nie pic kolejna? Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata. Czajnik 30. 04.10.06, 23:37 Witam miłośników herbaty. Ostatnio moja ulubiona herbata, to czarny Yunnan firmy Oskar(na smyczy) www.goldenassam.com.pl/gora.htm A i zielony Yunnan (liściasty), mają przepyszny. Polecam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 19:48 Herbata na chrypiące gardło. Znak, że dydaktyka rozpoczęta Za parę tygodni dojdę do ładu, a i nagłośnienie uruchomią. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 20:16 To nie dobrze W. Wpadam na sekunde i wypadam, ale przed snem jeszcze zajrzę. Młyn sie zacząl Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:01 To i ja wpadam z torcikime, szmpanem i świezymi malinami Częstujcie się kochani wszak raz w roku świętuję urodziny ) Teraz uciekam do roboty Muszę skroić zielone pomidory na sałatkę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:34 Wszystkiego najlepszego życzymy kochana Gaju wodnikostwo a za życzenia poproszę o przepis na sałatkę z zielonych pomidorów, oczywiście gdy goście sie rozejdą, czyli jutro ) Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 21:48 Rowniez gaju "sto lat". A ja wpadam do herbaciarni z zupa nieodzalowanego prezydenta. Postanowilam, ze za 3 tyg. moja sukienka kupiona na specjalna okazje ma na mnie tak wiecej wisiec. Zupa kapusciana rzeczywiscie rewelacyjnie pomaga, przekonuje sie o tym juz drugi raz. Pierwsze trzy dni - pysznosci - zwlaszcza jak z mlodej kapusty, a po kilku dniach - groza. Mam ja obok siebie i ja co pochlaniam wszystko nie moge sie zabrac do niej. Naprawde jest tylko jedna dieta - n.z. Sprawdza sie zawsze rewelacyjnie. No to, przepieprze, przepaprykuje i jazda. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:01 Ale dzielna jesteś , smacznego ) a czy to musi byc zupa kapuściana, a nie np bigos z kapusty?? Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:30 Maryno droga, to obie jesteśmy na tym specjale, ja juz tydzień i smakuje nadal oraz skutecznie obkurcza żolądek Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:31 Wirtualnie kosztuję przysmakow Gaju i takze ściskam Cie mocno urodzinowo! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:42 Ja tez dolaczam do zyczen i usciskow, Gaju! Pozostaje przy herbatce,na zupe narazie nie mam jakos ochoty Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 22:58 Omeri, omeri, spadlas mi z nieba. To jestesmy juz grupa suportujaca sie. Mowisz, ze ciagle ci smakuje to cholerstwo? Jakie masz efekty? Ja nie wiem jakie, bo na poczatku nie mialam odwagi stanac na wage, po tygodniu stanelam - licze sie w funtach, bo szybciej sie chudnie, ale druga skala jest w kg. Lo matko swieta - co te kg pokazuja, to tak jak z przeklinaniem w obcym jezyku nie czuje sie tego smaku. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 23:19 Zyto, nie staje na wagę. widze róznice po moim apetycie. zamierzam po 2 tygodniach kapuscianki innaczej zupki Toronto przejśc na South Beach Diet i tak ma pozostac do konca, mam nadzieje. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 30. 05.10.06, 23:20 a przede wszystkim witaj Zyto w naszych skromnych progach , skad nadajesz? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 09:58 Witaj Zyto również)) Dajcie przepis na tę zupę, pliz)) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 10:43 Wędrowcze, herbata się wylewa, podstaw nowy czajnik ) Witaj Zyto ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 17:48 Dzięki))))) Ja piję mleko ryżowe i kicham... Uff! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 18:25 Zaraz zacznę sojowe Nie piję soków a te mleka mi smakują. Ja tylko mleko i herbatkę... Odpowiedz Link
czubatek Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 20:23 Ja kuruje sie mleczkiem kokosowym, .polecam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 30. 06.10.06, 21:09 Czubatku, na czym polega ta kuracja ??? napisz /tylko juz w czajniku 31. bo ten sie przelal i bedziemy po kostki w herbacie i innych napojach ,i w zupie kapuścianej )/ Odpowiedz Link