Dodaj do ulubionych

Quiz dla fanow

15.03.06, 21:37
Hello!! Przygotowałem zestaw pytan. Proszę o odpowiedzi na adres
kokowski@hotmail.com , zwycięzca (ten kto odpowie na najwięcej z nich, lub
zwycięży w losowaniu ) otrzyma ode mnie singla „Im with stupid” jak tylko się
ukaże. Drodzy Dafio, Eliks, Balshoy i inni– atakujcie. Milej zabawy.

1. Jak nazywała się grupa (początkowo kwartet), która tworzyli jeden z
inżynierów dźwięku PSB, autorka wielu aranżacji smyczkowych dla PSB i jeden z
ich producentów?
2. Z jakiej piosenki użyty jest sampel w „Somebody’s elses business?”
3. Gitara basowa jakiego artysty zainspirowała jedna z linii syntezatorowych w
„Shopping” ?
4. Z jakiego kraju pochodzi kompozytor piosenki „We are the Pet Shop Boys”
5. Co PSB mieli wspólnego z tercetem „Expose”?
6. Jakie dwie piosenki PSB zamieściły się miejscami z tygodnia na tydzień na
liście przebojów Marka Niedzwieckiego?
7. Jak nazywa się laureat literackiej nagrody Nobla, którego nazwisko pojawia
się w jednej z piosenek na „Bilingual”?
8. Kim jest Donna Bottman?
9. W jednym z coverow (awansował do TOP 20 UK Chart) PSB „spotykają się” z
zespołem Public Enemy. Jaki zespól wykonuje ten cover?
10. Czego nie ma człowiek, który ma wszystko?
Obserwuj wątek
    • marta.sz_t Re: Quiz dla fanow 16.03.06, 10:25
      Oh Konrad, co za quiz!!
      Chyba jednak nie wygram tej nagrody bez twojej podpowiedzismile)
      Nie znam odpowiedzi tylko na pyt. 2 wink)
    • verybilingual Re: Quiz dla fanow 16.03.06, 10:41
      Ja mam 2 pytanka dotyczące quizu:
      Do kiedy należy przesyłać odpowiedzi?

Nierozumiem tego pytania: 9. W jednym z coverow (awansował do TOP 20 UK Chart)
      PSB „spotykają się' z zespołem Public Enemy. Jaki zespól wykonuje ten cover?

Spotykają się czyli - kiedy ta piosenka była na liście(piosenka PSB) to Public
      Enemy też na niej gościło ze swoim singlem i trzeba podać nazwe piosenki PSB?
    • verybilingual Re: Quiz dla fanow - męczarnia :D 16.03.06, 12:37
      Tak!, męcze się trochę z tym testem, było kilka pytań na które odpowiedziałem
      bez wachania, ale odpowiedzi na niektóre przyznam z lekkim wstydem, musiałem
      szukać w internecie tongue_out. Nie mogę sobie poradzić z pytaniem pierwszym, ostatnim
      i może to was zdziwić ale także z szóstym. Sprawdzam biografie każdego z
      producentów PSB, ale było ich sporo niestety i zajmię mi to trochę czasu. Co do
      ostatniego to musi to być jakaś złota myśl neila i pewnie była zawarta w
      literally albo coś z Oscarem.W. (może za bardzo podpowiadam tongue_out, a sam nie
      wpadnę na to) Co do szóstego, to muszę sprawdzać notowania, bo jeszcze nie
      byłomnie wtedy na świecie (jak zawsze macie łatwiej tongue_out)i tu mam kolejne moje
      pytanie - Czy ta piosenka PSB musi być koniecznie ich, czy nie może to byc np.
      piosenka wyprodukowana przez nich?

PS - Marta jest niesamowita 9 pytań i to te najtrudniejsze smile

• balshoy Re: Quiz dla fanow - 16.03.06, 14:02
        Konrad uderzył z grubej rury!!! smile
        nie jest to chyba weryfikacja fanów, narzucona przez IPN? wink)
        mam niejakie przeświadczenie, że gdybym dostawał Literally to wiedziałbym
        jeszcze więcej...ale z połową to myślę,że poradzę sobie w miarę szybko...
        przyznam ,że w trzech przypadkach nie mam nawet zielonego pojęcia o co chodzi,
        w dwóch mam podejrzenie (ale może to być zły kierunek)...
        a propos MA ...coś tu chyba nawet kiedyś wspominałem
        ps. Marta, czy mały fan Cię dobrze zrozumiał? wink
        • dafio1 Re: Quiz dla fanow - 16.03.06, 17:10
          Ciężki test. Nie znam odpowiedzi na 3 pierwsze pytania. Pierwszy raz w życiu
          słyszalem, że w SOMEBODY ELSE'S BUSINESS są wykorzystane jakieś sample.
          POSITIVE ROLE MODEL rozumiem, ale to. Ho, ho.
          • balshoy Re: Quiz dla fanow - 16.03.06, 17:43
            to jest akurat prostsze niż Ci się wydaje wink po prostu posłuchaj piosenki
            jeszcze raz..a usłyszysz coś dobrze znanego..znasz to bankowo...prędzej czy
            później dopadnie Cię wink)
            zaraz napiszę do Konrada, chociaż może w połowie zasługuję na miano fana?...
            a pewnie mały fan tj.verybilingual już zna odpowiedzi na wszystkie 10 pytań wink
            • verybilingual Re: Quiz dla fanow - Tak dobrze nie ma :P 16.03.06, 18:17
              Hehe, niestety nie, brakuje mi aż trzech ale jedno jest tylko kwestią czasu.
              nie mam pojęcia co z tą złotą myślą neila i sądze że jeśli ktoś nie posiada
              literally to nie ma szans na odgadnięcie odpowiedzi(chyba że kiedyś słyszał to
              może w TV albo w jakimś wywiadze) Co do pierwszego pytania to byłem na takiej
              stronie www.....com tongue_out gdzie są opisany wszyscy muzycy, producenci itp. Tylko
              że tych osób związanych z PSB jest cała masa..grają lub grali niektórzy z nich
              w jakiś zespołach ale przeważnie były to duety, z kwartetem się jeszcze nie
              spotkałem. Mam nadzieję że uda mi się odpowiedzieć na 9 pytań.

PS - Konradzie może jakaś podpowiedź co do pierwszego, wzamian mogę pokryć
              koszty wysyłki singla tongue_out
    • kkokowski Re: Quiz dla fanow 16.03.06, 20:09
      Przepraszam za literowke, w jednym z pytan chodzi oczywiscie o ZAMIANE miejscami
      na liscie przebojow. Prosze o odpowiedzi do konca marca. Ciao!!!
    • eliks Re: Quiz dla fanow 16.03.06, 23:29
      pytanie nr. 9 - trudne!! przypyszczam ze wiem o co chodzi, ale jak sie do tego
      dogrzebac?smile))
    • eliks Re: Quiz dla fanow 17.03.06, 10:38
      dobra, poddaje sie w punkcie 9 - reszte juz znam

Konrad - innymi slowy, jest piosenka ktora coverem, i "spotykaja sie" w niej
      PSB i PE, i jakis zespol ten cover wykonuje, i co to za zespol?

czarna magia - kompletnie nie wiem. moze ktos sie wymieni na odpowiedzi?
    • verybilingual Re: Quiz dla fanow - meldunki 17.03.06, 11:20
      Tak jak obiecałem, a może nie obiecałem melduję o moich osiągnięciach w
      dziedzinie poznawania N&C. Ciągle przeglądam notowania Listy przebojów 3 i już
      mnie to trochę nudzi tongue_out Wpadłem w jeszcze większą depresje jak się dowiedziałem
      że Eliks ma już odpowiedzi na 9 pytań big_grin, jeśli znajdę odpowiedź na pytanie z
      tą zamianą pozycji to jednak też będe miec 9 odpowiedzi. Pozdrawiam i życze
      lagów internetowych, kiedy będziecie szukać odpowiedzi tongue_out
      • eliks Re: Quiz dla fanow - meldunki 17.03.06, 12:30
        VB - wcale nie twierdze ze moje odpowiedzi sa poprawne. juz je wyslalem do
        Konrada, zobaczymy.

przyznam sie szczerze, ze bez szukania w necie bylem w stanie tak z "glowy"
        odpowiedziec jedynie na 3 pytania..... co chyba swiadczy o tym, ze raczej
        kiepski ze mnie fan... (dafio, masz racje)
        • balshoy Re: Quiz dla fanow - meldunki 18.03.06, 11:25
          a ja tu przyznam się..że na trzy w ogóle nie odpowiedziałem..
          no, ale nie miałem nawet czasu szukać po necie..
          zobaczymy...
          a w przyszłym tygodniu też przedstawię mały dwuczęsciowy quiz..ale chyba
          prostszy..i będą w nim warianty odpowiedzi wink
        • dafio1 Re: Quiz dla fanow - meldunki 20.03.06, 14:28
          Ja z głowy znałem odpowiedż na 4 pytania. Reszta to magia, którą trzeba po
          prostu szukać(magia dla mnie).Eliks- wcale nie jesteś kiepskim fanem smile.
          Konstruktywna prowokacja jeszcze niczemu i nikomu nie zaszkodziła. smile)
    • kkokowski Re: Quiz dla fanow 29.03.06, 19:08
      Czesc!

To dej pory przyszly trzy odopowiedzi , od Eliksa, Pawla i Balshoya. Mialem
      klopoty ze skrzynka , jesli ktos przyslal a nie jest wymieniony uprzejmie prosze
      o kontakt (tym razem na skrzynke z gazety.pl). Rozwiazanie juz w poniedzialek. Pa.
    • verybilingual Re: Quiz dla fanow 30.03.06, 14:44
      Konrad, wysłałem ci już pełną listą 10 odpowiedzi na hotmail, ponieważ na konto
      z gazety neichciało dojść, ewentualnie gdybyś znów miał jakieś problemy, po
      zamknięciu dostarczania zgłoszeń mogę swoje odpowiedzi podać tutaj na forum,
      lub napisać ci na gg, a raczej ty do mnie, bo nie mam twojego numeru.

PS - Balshoy, o co chodziło z tym gadu gadu, jakie wieści w archiwum nic nie
      mam tongue_out
      • balshoy Re: Quiz dla fanow 30.03.06, 18:21
        do verybilingual, sorry ,że tak na forum, ale nic tam szczególnego nie
        ma...przytoczę dokładnie tzn. kopiuję ze swojego archiwum
        pierwsza wiadomość z 24.03.06 g.12.43
        "witam mały fanie!
        (...)
        pisałeś,że możesz coś podesłac przez gg..ja bardzo rzadko z niego
        korzystam..nie mam czasu po prostu na to;
        przyznaję się ,że nic nie wiem o przesyłaniu przez gg muzyki..
        u Ciebie w "stopce" piszesz ,że masz nowe gg...ja mam wersję..6.1 i nigdzie nie
        widziałem tu czegos co wskazywałoby na możliwość przesyłania muzy..
        chyba,ze jestem w błędzie ...
        co do piosenek to chodzi mi po głowie the sodom and gomorah show..jeżeli nie
        tu, to podeslij zwykłego maila
        balshoy@op.pl
        no chyba,ze nie ma takiej możliwości...
        pozdrawiam!
        Adam"
        "witam! dochodzą te wieści przez gg?jakby co ,to sprawdź ARCHIWUM" - to druga
        wiadomość z 27.03.06 g.22.13
        słowo "wieści" użyłem przenośnie...mając na myśli tę 1 wiadomość i brak odzewu;
        trzecia wiadomość pochodzi od Ciebie 30.03.06 z godz.10.29..prawda?
        To tylko o to chodziło, nic więcej nie pisałem;jeżeli ja to mam u siebie w
        archiwum a Ty nie..tzn ,ze u Ciebie chyba ktoś "myszkuje"...
        na razie
        • verybilingual Re: Quiz dla fanow 31.03.06, 10:47
          W tej chwili nową wersją GG jest 7.1, ale myślę że w 6.1 też da się wysyłać
          pliki(klikasz prawym na daną osobe i pojawia się panel: rozmowa, wyslij sms,
          nagłos, wyślij,plik, archiwum, usuń itp.. następnie wybierasz plik i klikasz na
          otwórz, trzeba tylko poczekać czy dana osoba zgodzi się na odbiór i gotowe)
          Jeśli faktycznie nie posiadasz takiej funkcji to polecam GG 7.1, więcej
          funkcji, mniejsze niebezpieczeństwo wirusowe. Zgranie z neta trwa kilkadziesiąt
          sekund tylko smile.

The Soddom And Gomorrah Show mam, ale myśle że nie jest to prawdziwa wersja
          tylko raczej piosenka zrobiona w pewnymn programie do miksowania, ponieważ jest
          zapisana w pliku bodajże AWV czy w czymś podobnym(od Pawła dowiedziałem się że
          w takich plikach zaopisuje się muzykę właśnie w programów), trwa 5 minut ale ma
          ponad 45mb i niewiem czy twoja skrzynka ma możliwość dobierania takich plików.
          Więc napisz czy mogę ci wysłać.

Gdybyś miał GG to piosenka jednak pójdzie spokojnie, tylko długo. I bez
          problemu odtwarza się na Winampie.
          Gadu Gadu - 9095191 - NOWE GG
          Tlen - drunk7_13@tlen.pl - NOWY TLEN
          The Sadam And Bush Show...
    • kkokowski Re: Quiz dla fanow 01.04.06, 13:23

Ok. Time is up. W ostatnim dniu przyszly jeszcze odopwiedzi. Nie dostalem jednak
      od VeryBilinguala, wiec prosze Cie zebys umiescil tutaj odpowiedzi, a ja
      skomentuje i podam zwyciezce.
      • verybilingual Re: Quiz dla fanow 01.04.06, 15:01
        1 - Nie mam pojęcia, strzelam - Buggles
        2 - Chodzi o piosenkę - ,,Behind a Painted Smile''
        3 - Artystom tym jest ,,Cameo''
        4 - Kompozytor piosenki ,,We're the pet shop boys'' pochodzi z USA.
        5 - Singiel Domino Dancing został nagrany przy pomocy Lewisa Martinee, który to
        współpracował z trio - Expose.
        6 - Takie zdarzenie nie miało miejsca.
        7 - Chodzi o Harolda Pintera(nagroda nobla 2005) Wzmianka o nim pojawia się W
        Up Against It.
        8 - Donna Bottman to dziewczyna, która zagrała w klipie do Domino Dancing.
        9 - Zespół ten to Sterling Void
        10 - How there’s only one thing he hasn’t got: Love - Fragment ten pochodzi z
        piosenki The Man Who Has Everything i opowiada o człowieku który miał wszystko
        prócz miłości - i to jest odpowiedź big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka