marza26 04.12.04, 17:50 Czy wiecie przypadkiem gdzie mozna kupic sode oczyszczona. Potrzebuje do upieczenia ciasta i jak na razie kazdy wie o jej istnieniu ale nikt nie wie gdzie moge kupic. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marza26 Re: Sodowe pytanie 05.12.04, 19:28 na wlasnie soda piekarska. Sernika juz nie probuje,bo mi sie nigdy nie udaje. Chcialam upiec taki placuszek pyszny z jablkami. Odpowiedz Link
czarodziejski_dywan Re: Sodowe pytanie 05.12.04, 22:01 Hej, Marza, ja o dostawe sody poprosilam z Polski :-) Tu faktycznie nie do dostania. W razie czego mozesz sode zastapic po prostu proszkiem do pieczenia, ale w jakiej proporcji--nie wiem, musialabys poszperac w sieci. Smacznego placuszka :-) Odpowiedz Link
marza26 Re: Sodowe pytanie 06.12.04, 16:33 Hej! No chyba rzeczywiscie musze mame poprosic o przyslanie. Dzieki. Odpowiedz Link
kumquat Re: Sodowe pytanie 13.12.04, 08:35 Nie dam sobie ręki uciąć, ale na 90% widziałam w chińskim sklepie w Hadze :-) Odpowiedz Link
marza26 Re: Sodowe pytanie 16.12.04, 12:29 Hej! Kupilam wreszcie sode w Hanosie i rzeczywiscie napisy sa tylko po chinsku i angielsku. Placuszka jeszcze nie zrobilam,bo objadam sie na razie blokiem czekoladowym z mleka w proszku. Ja juz chyba jestem uzalezniona od slodyczy....Zapraszam na kawke! Odpowiedz Link