blue_ice1 Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? 29.03.05, 21:01 nesla tylko? -nesla- a gdzie konkretnie? Odpowiedz Link
majadeblij Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? 30.03.05, 09:12 ja tez.......mieszkalam w Wageningen a potem w Arnhem. Teraz w A;damie, ale w Gelderlandzie brdzo czesto bywam. Pozz, Maja Odpowiedz Link
cocco_ka Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? 31.03.05, 14:23 witam, Ja tez (niestety:))) w Wageningen. Musze przyznac racje, ze wiosna nawet to miasteczko wyglada lepiej:) A Maji zazdroszcze stolicy:)) Pa pa Odpowiedz Link
blue_ice1 Re: cocco_ca? 31.03.05, 15:29 a dlaczego *niestety*??-ja mieszkam na zadupiu w poblizu Harderwijk i co?-mam sie zastrzelic? Przeciez nie tylko w stolicy *da sie zyc*, male miejscowosci tez maja swoj urok. Odpowiedz Link
blue_ice1 Re :-do cocco_ka 31.03.05, 15:31 sorry,sorry- poprzednio zle napisalam Twoj nick! Pozdrawiam- Hania Odpowiedz Link
listopadowa1 I jeszcze jedna proba... 31.03.05, 15:53 Do blue_ice - z kilku Twoich postow wywnioskaowalam, ze mieszkasz w prow. Gelderland i bardzo dokucza Ci brak jakiejkolwiek polskiej biblioteki. Jesli masz do dyspozycji troche czasu, wybierz sie za granice. :) W Düsseldorfie istnieje cos takiego jak Instytut Polski z dosc dobrze zaopatrzona (szczegolnie w nowosci beletrystyczne) biblioteka. (www.pol-institut.de) Byc moze, fakt zamieszkiwania w Holandii, nie w Niemczech, nie bedzie dla pana bibliotekarza przeszkoda, zeby Cie tam zapisac i umilic Ci zycie 6 ksiazkami w miesiacu. :) Pozdrawiam z okolic Geldern - Gabi Odpowiedz Link
cocco_ka Re: Re :-do cocco_ka 01.04.05, 10:07 ale ja jestem przyzwyczajona do mieszkania w duzym miescie i chociaz jestem juz w Wageningen od ponad roku (z malymi przerwami) to sie nie moge przyzwyczaic. Brakuje mi ludzi na ulicach, sklepow, pospiechu codziennego dnia itp. wiem, ze wielu sie takie malomisteczkowe zycie podoba, ale ja zdecydowanie nie czuje sie tu dobrze. Jednak z przyczyn pracowo-mieszkaniowych pewnie juz tutaj zostaniemy:)) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
blue_ice1 Re: do listopadowej 31.03.05, 19:46 Ha- bardziej niz brak ksiazek dokucza mi brak osobistych kontaktow towarzyskich, niestety.... Odpowiedz Link
martanowa22 Re: do listopadowej 31.03.05, 21:39 blue_ice1 napisała: > Ha- bardziej niz brak ksiazek dokucza mi brak osobistych kontaktow > towarzyskich, niestety.... czyli jest nas wiecej...-samotnikow z wyboru . Odpowiedz Link
bstawicki Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? JA!!!!! 09.04.05, 11:32 NO JA TU MIESZKAM HE HE, a dokladniej niedaleko wioski zwanej Klarenbeek w okolicach Apeldoorn, pracuje w Arnhem i chcialbym sie tam przeprowadzic. Ogolnie Gelderland jest calkiem ladna prowincja, jest tu duzo do zobaczenia, ciekawe kompleksy lesne, park narodowy z dzikimi krowami holenderskimi ;), tylko najgorsze jest, ze tu na wszystko brakuje czasu, zyje sie od weekendu do weekendu, wolny czas w srodku tygodnia to marzenie. Ale co zrobic. Przy okazji Gelderland, moze ktos wie, gdzie szukac mieszkan do wynajecia w Arnhem, jakies sa srednie ceny, ktore dzielnice sa godne zainteresowania. Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link
majadeblij Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? JA!!!!! 16.04.05, 15:40 klarenbeek jest w miare tani i blisko centrum (jesli ci na tym zalezy) a i wszystko co po drugiej stronie rzeki........ wiem bo sama tez mieszkalam w arnhem ale niestety musialam sie przeprowadzic do a'damu m Odpowiedz Link
tyka444 Re: Kto mieszka w prowincji Gelderland? 14.04.05, 21:29 A ja tez mieszkam w prowincji Gelder:) A dokładniej w Arnhem.Mieszkam tu od ok 7-miu miesięcy i jestem zadowolona.Od 3 tygodni chodzę na kurs języka i mam nadzieję że wkrótce przyniesie efekty:))) Jezeli jest ktoś ,kto mieszka w Arnhem ,to prosze pisać!:) Aha,mam 21 lat:) tyka444@nospam.gazeta.pl Odpowiedz Link