Dodaj do ulubionych

skandal w MGCK !!

29.09.11, 13:49
p. Dutkowski jako Dyrektor MGCK robi kampanię wyborczą p. Ujazdowskiemu (kandydat PiS do Sejmu). Nomen omen na 03 października zaprasza byłego ministra resortu kultury i dziedzictwa narodowego na ... wykład. p. wiceburmistrz Walkowiak udaje zaskoczonego. Jak rozumiem, taka impreza jest finansowana przez UMiG, czyt. z naszych podatków. Skandal, w takiej sytuacji p. dyrektor MGCK powinien być, jeśli nie zdymisjonowany, to conajmniej zawieszony w obowiazkach, do wyjaśnienia kulisów całej sprawy. Oto kolejny rażący przykład ignorancji miejscowej władzy szczebla samorzadowego.
Obserwuj wątek
    • black_kolo Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 09:15
      popieram w całej rozciągłości to jest kolejny przykład lekceważenia mieszkańców.Niech sobie robią spotkania ale za własne pieniądze .Co do Walkowiaka to norma nic nie robi,nic nie wie PO z J -L zrobiło dobrze że go wywalili.
    • laluna11 Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 11:18
      Pan Dutkowski,dyrektor MGCKu to działacz partii prawa i sprawiedliwości.Kandydat na burme tej prawej partyjki w wyborach samorządowych.Może faktycznie czas wywalić Putyre z kliką.
    • jamal_21 Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 14:13
      Wystarczy zebrać ok. 2000 podpisów i można przeprowadzać referendum!!!
      Chętnie pomogę w usunięciu tego pana ze stołka!!!
      • black_kolo Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 17:45
        Tylko trzeba jeszcze wygrać następne wybory ,a amatorów szarlotki w J-L niestety nie brakuje.
    • bene1955 Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 18:01
      Jestem za !!
      Wywalmy to i toto!
      • kasjan007 Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 19:51
        Może w końcu zadławią się szarlotką i uruchomią swoje szare komórki. Bo póki rozum śpi, budzą się demony.
        • cwanaania Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 20:21
          Po ostatnich wyborach obawiam się, że nasza gminna "pojemność" szarlotki jest nieograniczona! A co do spotkania z p. ujazdowskim, to odbywa się ono w również w ramach Akadami Trzeciego Wieku, a z tego co się orientuję nikt Pań i Panów nie pytał o zdanie czy w ogóle chcą się spotkaćsad Musze przyznać, że początkowo podobała mi się działalność MGCK. Jednak już po pierwszym roku nastąpiło znaczne pogorszenie oferty MGCK, które niestety trwa po zień dzisiejszy. Władza ma jednak zły wpływ na ludzi, albo bardzo niewielka grupa ludzi potrafi jej się oprzeć.
          • kizuk Re: skandal w MGCK !! 30.09.11, 21:10
            Miałam zamiar pójść na tę inaugurację,bo od jakiegoś czasu korci mnie ten rodzaj aktywności.Ale teraz mam spore wątpliwości,czy aby zaangażowanie polityczne kierownictwa GOK-u nie wpłynie na atmosferę.Nie mam ochoty na takie niespodzianki.
    • pimpam3 Re: skandal w MGCK !! 01.10.11, 19:59
      Bo każda partia to swego rodzaju MAFIA.
      • laluna11 Re: skandal w MGCK !! 03.10.11, 10:10
        Niestety kodeks karny nic nie mowi o partiach.
    • hersst Re: skandal w MGCK !! 01.10.11, 20:12
      P. Ujazdowski nie jest człowiekiem "z kapelusz" - pełnił funkcje państwowe i nie widzę nic niestosownego w tym, że odwiedza nasze miasto. A jak określić kampanie prowadzoną przez premiera Tuska?. Czy pamiętacie jak premierem był Kaczyński i była kampania- wszystkie media skrzętnie notowały każde wystąpienie premiera sugerując, ze wykorzystuje stanowisko do własnej promocji. Jakoś dzisiaj dziwnie cicho - te same media i milczą. Dziwne, ze nikt na tym forum tego nie podniósł.
      • bar-tii Re: skandal w MGCK !! 02.10.11, 21:48
        Hersst, nikt nie mówi że Ujazdowski nie może przyjeżdżać do Jelcza, szkoda że tylko co cztery lata i to przed wyborami. Chodzi o to że urzędnicy samorządowi wykorzystują swoje stołki aby wspierać politycznie swoich partyjnych kolegów , udostępniając za darmo pomieszczenia gminne na kampanię pod pretekstem jakiś działań prospołecznych i to jest granda. Chociaż w wykonaniu Dudkowskiego nie pierwsza - patrz Melodrama i dla odmiany Jackiewicz . Hej !!!
        • laluna11 Re: skandal w MGCK !! 03.10.11, 10:08
          Nie ma co przekonywać rycerskiego łba, i tak nie zrozumie.Dla takich to że ktoś,coś,kiedys to on też.Taka etyka.Pisowska
        • hersst Re: skandal w MGCK !! 03.10.11, 11:16
          Idealiści się znaleźli. A skąd się biorą urzędnicy samorządowi jak nie z nominacji partyjnych, konkursów sterowanych, pokazań nieformalnych polityki i biznesu. To dotyczy wszystkich opcji bo taka jest u nas praktyka. Najłatwiej to się widzi u konkurencji. A ja ponowie pytanie:
          Donald TUSK kandyduje do sejmu - tak ???
          Za czyje pieniądze prowadzi swoja kampanię ???
          Nie usłyszałem jeszcze żadnego słowa w mediach na ten temat. Czyżby ci sami dziennikarze co krytykowali za to Kaczyńskiego (przed ostatnimi wyborami) dziś byli ślepi ?.
          Nie martwcie się, PIS nie wygra wyborów - ale będzie to również koniec PO.
          Teraz nie będzie tłumaczenia, że to wina PISu. Mieli cztery lata rządu większościowego, mogli czynić cuda. Nie można w nieskończoność straszyć ludzi PISem - tylko głupcy i naiwni dają się na to nabrać (niestety jest ich na tym forum dużo).
          Jeżeli tak będzie, że RPP dostanie się do sejmu to ta wataha sama się powyrzyna. Poczekamy na to spokojnie. Prawdopodobnie będą znowu przyspieszone wybory, które większością wygra PIS. Z PISu i części PO powstanie nowa partia, która zajmie się na poważnie rządzeniem krajem dla dobra wszystkich polaków. A Ci którym to nie w smak to do opozycji (SLD+RPP + Biedroń itp) a jak nie - to jak powiedział Żelichowski - PSL -bociana za nogi i na zachód.
          • black_kolo Re kto łamie prawo?! 03.10.11, 13:01
            jeśli poseł Jackiewicz nie płaci za wynajęcie lokalu w czasie kampanii wyborczej to łamie prawo które sam chce stanowić.Co do dyrektora to powinni wyjaśnić to radni ,może któryś czyta.
            • stereo160 Re: Re kto łamie prawo?! 03.10.11, 14:11
              Radni śledzą nasze Forum, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Napewno nie wszyscy, ale ci którzy by chcieli to wyjasnić i wymóc na Burmistrzu odpowiednie decyzje są niestety w mniejszości. Większość jest u Burmistrza w tzw. "kieszeni" i "nie dostrzegają problemu", dostali się do Rady dzięki zmasowanej kampanii jabłecznikowej i przez najbliższe 3 lata nie pozwolą naryszyć wygodnego im status quo.
          • stereo160 obrońco ducha tzw. IV RP !!! 03.10.11, 14:55
            hersst napisał:

"Idealiści się znaleźli. A skąd się biorą urzędnicy samorządowi jak nie z nominacji partyjnych, konkursów sterowanych, pokazań nieformalnych polityki i biznesu. To dotyczy wszystkich opcji bo taka jest u nas praktyka. "

Twoi idole mają w nazwie PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ, nie zapoominaj o tym.

"Jeżeli tak będzie, że RPP dostanie się do sejmu to ta wataha sama się powyrzyna"

Na stan mojej wiedzy RPP nie startuje w tegorocznych wyborach. Natomiast Ruch Palikota (RP) i owszem. Rozumiem wasze obawy przed nim, w końcu macie doświadczenia z wyniesieniem na salony Samoobrony i LPR. On sam w dniu wczorajszej w jednej z wypowiedzi nie pozostawił złudzeń - "... idziemy do Parlamentu, aby Kaczyński nie został premierem". Nie jest to mój idol, już o tym pisałem w innym wątku, ale w tym w pełni go popieram. Na bazie własnych doswiadczeń z Śp. Lepperem, zaklinacie rzeczywistość i wkładacie Palikota w ramiona Tuska. Płytka manipulacja, ludzie wam nie wierzą. Co do scenariuszy "powiazań" PO z PiSem, powiem tak: z PiSu pouciekali już wszyscy (część do PO, inni do PJN) , którrzy mają coś sensownego do zaproponowania w polskiej polityce. Spodziewam się, że po kolejnej przegranej Kaczyńskiego, młodzi wysadzą go z siodła i nacjonalistyczny - populizm zostanie wyrzucony na śmietnik historii. Może wówczas to miejsce wypełni prawdziwa polska prawica, ale bez dinozaurów Kaczyńskiego (Maciarewicz, Kempa, Brudziński, Suski, Karski czy Fotyga).
            • kasjan007 Re: obrońco ducha tzw. IV RP !!! 03.10.11, 19:39
              Samorządy są dla nas, nie dla polityków.
          • kr-ok Re: skandal w MGCK !! 03.10.11, 21:11
            Obecny rząd nie jest to typowy większościowy jak piszesz,ale koalicyjny jeśli nie pamiętasz to przypominam . Obecnie rząd tworzy koalicja PO I PSL. Uważam, iż masz prawo mieć swoje zdanie o tym rządzie,to jednak Twoje przewidywania co do wydarzeń po wyborach uważam za nie celne.W mojej ocenie są to tylko Twoje pobożne życzenia. A co do finansowania kampanii wyborczej to musi być ono udokumentowane i przedstawione przez komitet danego ugrupowania w odpowiednim terminie komisji,która je oceni.Więc nie siej zamętu tymi swoimi podejrzeniami.
    • gosia2620 Re: skandal w MGCK !! 31.07.15, 15:16
      Nadchodzi kampania parlamentarna. Mam nadzieję, że politycy i posłowie PiSu po 4 latach nie wykażą nagłego zainteresowania sprawami J-L i nie przyjadą do naszego miasta.
      • hersst Re: skandal w MGCK !! 01.08.15, 09:02
        gosia2620 napisała:

> Nadchodzi kampania parlamentarna. Mam nadzieję, że politycy i posłowie PiSu po
        > 4 latach nie wykażą nagłego zainteresowania sprawami J-L i nie przyjadą do nasz
        > ego miasta.

to co piszesz nie jest głupie - jest bardzo głupie !
      • pimpam3 Re: skandal w MGCK !! 05.08.15, 21:31
        W najbliższym czasie polityczne hieny się uaktywnią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka