profanka70 15.08.05, 10:45 Po wczorajszych imprezach w Laskowicach i Minkowicach, coś się dzieje. Notowania Renaty Godlewskiej na funkcję burmistrza wzrosły. Może jednak kobieta. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.laskowice Re: Chyba zmiana lidera 16.08.05, 21:04 Sprawa nie jest prosta. Jak podają lokalne media w podobnych wyborach w gminie Oława wygrał wójt, który tak jak nasz były miał wyrok sądowy, i to w pierwszej turze!!!! To naprawdę dziwne, trudno mi w to uwierzyć ponieważ znam rolników, to mądrzy ludzie, w większości katolicy, którzy mocno przeżyli śmierć papieża polaka. Hołdując mu i żegnając cieszyli się, że to nasza ziemia wydała tak uczciwego i prawego człowieka. A sami wybrali przestepcę! Wiem, że Ci ludzie są sfrustowani, tym, że 100 kg pszenicy kosztuje tyle co 10 litrów paliwa do traktora, tym, że nikt nie rozumie ich problemów. Ale, żeby wybierać kogoś kto dostał conajmniej 1 wyrok skazujący przez sąd RP. Tego zrozumieć nijak nie mogę. Jak będzie u nas jestem bardzo ciekawy i cały czas mam nadzieję, że zwycięży rozsądek i nie będziemy się wstydzić swoich decyzji. Odpowiedz Link
sp234 Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 10:45 Zdają się to potwierdzać wyniki sondy wyborczej na jelczlaskowice.bo.pl Teraz można tak głosować już tylko na zarejestrowanych kandydatów Odpowiedz Link
petit7 Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 12:24 Widziałem internetową sondę. Tam prowadzi Pani Godlewska. Wygrać jej jednak będzie trudno. Wiem, że kontrkandydat nie będzie przebierał w środkach. Chętnie siegnie i w te poniżej pasa, już obiecuje czego on to nie zrobi (tu drogę, tam świetlicę), rozesłał też wici w klubach sportowych gdzie ponoć wymuszano podpisy na listę poparcia. Wiele będzie zależeć od kampani wyborczej, szczególnie w telewizji regionalnej. Jedyne co mogę doradzić ludziom Pani Godlewskiej to aby nie bała się wyjść do ludzi niech, wskaże kogo zaproponuje na swoich zastępców i z nimi niech na placu między BS a Plusem opowie o swoich planach (najlepiej w przyszłą sobotę. Nie można też zapomnieć o okolicznych wioskach tam też trzeba sie pokazać!!! Nie polecam rozwijania wątku alkoholowego - wszyscy o tym wiedzą a zausznikom przestępcy nie będzie w ogóle to przeszkadzać. Trzymam kciuki za Panią Godlewską. Odpowiedz Link
matka305 Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 13:01 ja tam nie wybieram sie na wybory.Podobno W PUT chodziła kadrowa i zbierałą podpisy na Godlewską.Byłam raz na posiedzeniu rady gmniny i miałam wrażenie ze ta kobieta nie rozumie co sią do niej mówi.Przecież ona jest popierana przez SLD i wiadomo kogo weźmie na zastępców.Ma duzy wybór Mitek,Suchy,i tym podobni.super menadżerowie napewno zapewnią gminie szybki rozwój.Juz raz to zrobili jak przywieźli do fabryki Jelcza Kwaśniewskiego z kumplem Zasadą.Bardzo szybko doprowadzili Jelcz do ruiny. Odpowiedz Link
daox Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 16:51 matka305 napisała: > ta kobieta nie rozumie co sią do niej mówi.Przecież ona jest popierana przez > SLD i wiadomo kogo weźmie na zastępców.Ma duzy wybór Mitek,Suchy,i tym > podobni.super menadżerowie napewno zapewnią gminie szybki rozwój.Juz raz to > zrobili jak przywieźli do fabryki Jelcza Kwaśniewskiego z kumplem Zasadą.Bardzo > > szybko doprowadzili Jelcz do ruiny. Mitek i Suchy przywieźli Kwaśniewskiego do Jelcza??? A tak na marginesie, to nie sprywatyzowano przypadkiem Jelcza za prezydentury Wałęsy??? Odpowiedz Link
matka305 Re: Chyba zmiana lidera 22.08.05, 07:07 Tak, tak prezydentury Wałęsy, przeciez on sie zajmowł skutecznym zwalczaniem tych co mu pomogli dojść do władzy i wspieraniem lewej nogi.Do dzisiaj mamy tego skutki.A Kwasniewskiego i Zasadę do Jelcza przywiózł Grzesik. Odpowiedz Link
ga12 Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 15:00 Jeżeli to o czym piszesz nazywasz "chwytami poniżej pasa" to uważam, że to co robisz to jest chwyt poniżej pasa. Odpowiedz Link
petit7 Re: Chyba zmiana lidera 19.08.05, 15:50 Poczekajmy na oficjalnych kandydatów na zastępców pani Godlewskiej, bo jeśli chodzi o byłego to już wiadomo, że chce tych co byli. Ja tam na wybory pójdę i za mną żadna kadrowa nie chodziła żebym podpisał lojalkę. Pani Godlewska jest zastępcą przewodniczącego Rady Miasta, zna problemy naszej gminy, jest też wieloletnią prezeską GS i zapewniam, doskonale rozumie co do niej sie mówi. Tylko niestety na sesjach są takie tematy i wnioski, że można dostać chwilowego otępienia. Zdecydowanie polecam aby pójść na wybory, tu naprawdę każdy głos się liczy. Wójt gminy Oława przeszedł trzema głosami!!! Odpowiedz Link
ligia123 Re: Chyba zmiana lidera 22.08.05, 23:14 No to idź na te wybory i oddaj głos na Prezeskę, tylko boję sie, ze z Gminą zrobi to samo co z GSem. Rozłoży. Odpowiedz Link