Dodaj do ulubionych

Gazeta dla Laskowic??

20.11.05, 18:07
Szkoda, że gmina Jelcz-Laskowice nie ma swojej gazety, od kiedy przestał się ukazywać zakładowy i nie tylko Głos Jelcza. Przeglądając tematy na forum to oprócz codziennych zdarzeń było by o czym pisać a gazeta mogła by być gdzieś z 10 stronicowym tygodnikiem po niskiej cenie, bo więcej chyba stron nie potrzeba na tematy związane z naszą gminąsuspicious?? a ludzi ci u nas pod dostatkiem więc może ktoś by poczytał, i wreszcie była by jakaś konkurencja dla "Powiatówki"tongue_out
Obserwuj wątek
    • wygadana Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 18:17
      Jestem za.
      • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 18:23
        Nawet zdaje się, że zrobienie takiej gazety nie jest czymś trudnym, jak takie zwykłe Gimnazjum z własnych kosztów potrafi robić fajne gazety, za niewielką cenę, to dlaczego taka gmina jak Laskowice nie miała by mieć swojej gazety?? A może wskrzesić Głos Jelcza nadając mu nazwę Głos Jelcza-Laskowic żeby się tak perfidnie z zakładem <dawnym> pracy wiązało??
        • jeltsch Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 18:31
          Zgłaszam swoją kandydaturę na Prezesa smile
          • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 19:25
            Prezesem to sobie możesz zostaćtongue_out i masz prezesować jak prezes na poziomietongue_out Czyli nielagalnie załatwiać pieniądze na tą gazetę hehetongue_out albo Redaktorem zostań
            • j.laskowice Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 19:35
              Urząd Miasta Oława wydaje swoją gazetę pod nazwą 3S. Gazeta jest częściowo
              kolorowa i wychodzi raz na miesiąc. Jest bezpłatna (finansuje ją miasto).
              Niestety artykuły tam zawarte nie są najwyższych lotów, dotyczą przede
              wszystkim samego urzędu. Najwyraźniej nie mają redaktorskich zdolności.
              Są w kraju podobne gazetki na dużo większym poziomie.
              Znając nasze tymczasowe władze, nie możemy na razie liczyć na powstanie teraz
              rozsądnej gazety wydanej przez UMiG.
              Musimy z tym poczekać do nowych wyborów.
            • jeltsch Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 19:42
              Redaktorem już byłem teraz chcę być prezesem smile
              • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 19:54
                ej no kurdę ja też chcę poprezesowaćtongue_out hehe znajdą się dwa stołki, zawsze wtedy raźniej się okrada uczciwych ludzitongue_out
        • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 21:40
          Heh ;] Czyżbyś miał taki szczęscie, i czytyał gimnazjalną gazetkę ;> ;]
          • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 21:57
            do Fk90 z 20.11.05 tak miałem takie szczęście, bo czasami przechadzam się po różnych szkołach, i sprawdzam z ciekawości co się w nich dzieje, i jak młodzież siezachowuje ale nie wiem do czego mi totongue_out A w ZSPnr 2 w Oławie razem z kumplem wpadliśmy na pomysł pewien czas temu wskrzeszenia Gazetki szkolnej i wiesz, sprawę się nagłośniło, ludzie się znaleźli, drukarnia też, i jakoś nam szło, ale z czego teraz wiem, ta gazetka przestała się ukazywać:]
    • jeltsch Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 20:06
      No to zakładamy radę nadzorczą.
      • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 21:41
        Ja tez chce mieć jakiś wkład!!! ;]
        • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 22:17
          Fk 90 zostaniesz podredaktoremtongue_out albo sekretarką prezesów dwóch czyli nas hehetongue_out Albo będziesz roznosić ulotki, lub sprzedawać gazety w kioskutongue_out a jeśli chcesz to nie wiem, sama wymyśl jaki chcesz mieć wkład w tworzenie gazety.
          • leboski Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 23:13
            widzę, że jeszcze nikt nie zgłosił kandydatury na "naczelnego"...
            więc chętnie sie na to piszę wink
            • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 23:29
              o to fajnie, ale w hierarchi urzędzniczo-biznesowej naczelny stoi wyżej nad prazesami czy nie?? Bo prezes jest prezes a biznes jest biznestongue_out to tak ty bierzesz z udziałów 10:% a my dzielimy we dwóch 90% na pół czyli dla mnie jakieś 80% hehebig_grin zawsze wiedziałem, że jestem dobry z matematykitongue_out to jak idziemcie na taki układ?? w końcu mój pomyśl, a wasza gazetatongue_out
              • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 20.11.05, 23:35
                Ja byłam rzecznikiem, wieć mogę stać od strony PR smile)))
                • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 21.11.05, 10:41
                  Mi się PR kojarzy jakby ze skrótem Parti Robotniczej a nie public relationstongue_out hehe ale oki jak chcesz to możesz zostać Rzecznikiemtongue_out Tylko jeszcze dziennikarzy nie mamy i drukarza jakiegośtongue_out
                  • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 21.11.05, 12:21
                    hehe..partia
                    No to piszmy o spolszczonym "pijarze" tongue_out
                    • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 21.11.05, 12:27
                      Chciałoby się powiedzieć PARTIA RZĄDZI PARTIA RADZIA PARTIA NIGDY WAS NIE ZDRADZI big_grin no to piszemytongue_out hehe Niech żyje nam Pierwszy Sekretarzbig_grin
                • panzerstoss1 Re: Gazeta dla Laskowic?? 24.11.05, 11:28
                  Ja też zajmowałem się PR, przygotowywałem programy działń public relatoins dla
                  stowarzyszeń.
          • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 21.11.05, 15:00
            Hahaha!! Sam se możesz roznosic ulotki!!!!!! Ja moge pisac artykuly na pierwszą
            stronę ;D;D
            • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 21.11.05, 16:38
              O to bardzo fajnie, tylko żeby pierwsza strona nie okazała się jedyną, czyli i ostatniątongue_out To będziesz pisać artykuły, na dzień dzisiejszy jako jeden z prezesó proponuję ci 300zł bruttotongue_out za pół rokutongue_out
              • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 13:31
                kto będzie drukował? big_grin
                • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 14:24
                  Drukarnia<lol>big_grin
                  • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 15:02
                    Taa a ja nawet wiem gdzie jest w naszej pięknej metropolii drukarnia xD
                    • inn55221 Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 16:37
                      podobno jest drukarnia w Jelcz na Techników tak słyszałem
                      może oni na wydrukują naszą GAZETĘ!!!
                      • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 19:30
                        Dokładnie tak! Nie długo się tam wybieram moge sie popytac o ceny tongue_outtongue_out ;D
                        • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 19:56
                          O ja chętnie się dowiem co tam oferują smile Dasz znać? smile
                          • fk90 Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 20:07
                            Znaczy sie co chcesz wiedziec? smile
                            • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 21:50
                              Co mniej więcej oferują, ceny- jak z drukowaniem np. katalogów, albumów
                              ilustrowanych, czy nawet książeczek smile)
                              • adamogo Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 21:54
                                a może to nielegalna drukarnia??tongue_out Jeszcze do paki trafimy za drukowanie naszej gazetytongue_out Jelczańsko-Laskowickiejtongue_out big_grin
    • pataryna Re: Gazeta dla Laskowic?? 22.11.05, 22:07
      A jaką nazwę proponujecie? tongue_outP
    • panzerstoss1 Redagowanie gazet 24.11.05, 11:22
      Jeśli wydaję się wam, że przygotowanie informacji do jakiejkolwiek gazety to
      sprawa prosta, łatwa i przyjemna to macie rację --> WYDAJE SIĘ WAM. Każda
      gazeta musi mieć swoich odbiorców-czytelników, to po pierwsze. Po drugie, i tak
      najwieksze zyski redakcje czerpią ze sprzedaży miejsc pod reklamy.
      • pataryna Re: Redagowanie gazet 24.11.05, 12:35
        panzer...a co ty tak się tym przejałes??
        • panzerstoss1 Re: Redagowanie gazet 25.11.05, 07:56
          Bo nerwowy jestem wink
          Przygotowywałem materiały do różnych gazet i wiem że to niezła męczarnia.
          • adamogo Re: Redagowanie gazet 08.12.05, 19:17
            No wiadomo, że to niezła męczarnia. Ale jak ktoś jest ambitny i pracowity, to dlaczego by niesuspicious
    • jeltsch Re: Gazeta dla Laskowic?? 09.12.05, 18:15
      Tak prawdę mówiąć to faktycznie bardzo, ale to bardzo ciężka praca..... smile
      A dla mnie praca w gazecie była super zabawą. Jeżeli kogoś wykańcza jego praca i
      nie jest zadowolony z tego co robi to już najwyższy czas szukać innej roboty.

A tak poważnie to proponuję na początek wersję elektroniczną. Będzie tanio 0zł
      kosztów. Ktoś jest zainteresowany?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka