rumian3 16.10.07, 18:02 ...przychodnie się zburzy, a grunt się sprzeda i będzie OK. Czy fotomontaż, czy to sen ???, a może złośliwość władzy ???. Macie jeszcze czas do namysłu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mann5 Re: Polska według PO 16.10.07, 19:48 rumian3 napisał: > ...przychodnie się zburzy, a grunt się sprzeda i będzie OK. > Czy fotomontaż, czy to sen ???, a może złośliwość władzy ???. > Macie jeszcze czas do namysłu. > Kamiński do dymisji Odpowiedz Link
matejkoo Re: Polska według PO 17.10.07, 07:28 To się nazwy kłamstwo, takiej samo jak to że Tuska dziadek był w Wermachcie (jakkolwiek to się pisze) zwykła zagrywka przed kampanią, szkoda że taka brudna. BTW.. ja akurat jestem za prywatyzacją, ale generalnie nie wiem co gorsze, prywatne, czy takie w których dzięki m.in polityce PIS, lekarze są... ale na wyspie. I tutaj nie leży wina po stronie, komuchów, masonów, cyklistów itp... to polityka PIS, polityka pozbawiona dialogu. Odpowiedz Link
heymdall Re: Polska według PO 17.10.07, 10:54 matejkoo .. muszę rozwiać kilka mitów, bo widzę, że są dla Ciebie bronia do szermierki - niestety, wytracę Ci ją z dłoni: * zgadzam się z Tobą, że należy prywatyzować służbę zdrowia, przenosząc pakiety zabezpieczenia z ZUS na prywatnych lekarzy i tworząc koszyk dostepnych za to usług, ale .. * .. narzekasz na naszą służbę zdrowia .. w Wielkiej Brytanii publiczna jest po prostu w opłakanym stanie .. moi koledzy jeżdżą tylko po to, żeby tam zarobić i opowiadają mi, że praktycznie wożą sprzęt ze sobą .. * lekarze na Wyspach Brytyjskich .. ciekaw jestem z jakiego powodu, jeżeli chodzi Ci o wystraszonych przez Ziobro, to podaję Ci odpowiedni passus: "Złe przeszczepy "Wyborczej" Zresztą nie jest to jedyny tego typu zabieg w tekście Boguckiej. Pani redaktor twierdzi, że przyczyną kryzysu polskiej transplantologii jest postępowanie pewnego "medium [które] zaczęło nagonkę". W domyśle: przez TVP bez przeszczepów umierają ludzie, bo telewizja publiczna nagłośniła zarzuty ministra Ziobry wobec doktora G. Zarzut dość absurdalny - wystarczyłoby przejrzenie serwisów informacyjnych wszystkich telewizji (także komercyjnych), aby się przekonać, że konferencja w Ministerstwie Sprawiedliwości "zrobiła czołówkę" we wszystkich programach. W imię czego właściwie TVP miałaby ocenzurować tę wiadomość? Co zaś do kryzysu polskiej transplantologii, to rzeczywiście ilość przeszczepów istotnie się zmniejszyła. Jednak dane statystyczne pokazują, że nie spadła liczba przeszczepów serca (doktor G. jest kardiochirurgiem), ale... wątroby. Co ciekawe, spadek ten miał najgwałtowniejszy przebieg przed... konferencją ministra Ziobry. Co się więc stało i jakież to "medium" odpowiada za kryzys w polskiej transplantologii? Otóż wielu lekarzy uważa, że głównym powodem tego stanu rzeczy są... teksty w "Gazecie Wyborczej" z początku roku, opisujące w histerycznym tonie przypadki "zarażenia" białaczką trzech pacjentów po przeszczepach wątroby i nerek. O tonie tych publikacji mogą choćby świadczyć ich tytuły: "Zły przeszczep" ("GW" 29.12.06), "Kolejny chory po przeszczepie" ("GW" 30.12.06), "Przy przeszczepach potrzebna jest czujność" ("GW" 5.01.07), "Białaczka na skutek przeszczepu" ("GW" 8.02.07) lub na przykład "Czy to był błąd lekarzy?" ("GW" 3.02.07). To właśnie po tych tekstach liczba przeszczepów wątroby spadła z 76 zabiegów (styczeń 2007) do 34 (kwiecień), a nerek z 22 do 9 (w tym samym okresie). " * a może masowy exodus spowodowało bezrobocie ?? ups .. strzał kulą w płot .. wytłumacz mi więc brak rąk do pracy w Polsce czy też zwiększenie ilości miejsc pracy, skoro było tak straszne bezrobocie .. prosze o jakiś wzorzec myślenia, bo logika i matematyka są w tym momencie okrutne i za nic nie potrafią przełknąć takiego bezsensownego algorytmu * .. a jeżeli chcesz umotywować masowy (choć nie aż tak jak podaje to opozycja) exodus Polaków, to kto by nie rządził i tak wyjeżdżaliby za granicę - niestety róznica w płacach robi swoje .. a jeżeli chcesz powiedzieć, że jakby nie rządziło PiS, to nie wyjeżdżaliby, bo płace wyglądałyby zupełnie inaczej?? jesteś (to do matejkoo, wątpię,żeby poodzianek z tego cokolwiek rozumiał - dla niego, wszystko co piszą nieprzychylni mu to "bełkot") inteligentnym człowiekiem i chyba zdajesz sobie sprawę, że w ciągu 4 lat nie da się odrobić kilkudziesięciu przynajmniej lat zaniedbań (Korea i Japonia robiły to kosztem ogromnych wyrzeczeń, a my chcemy mieć lekko łatwo i przyjemnie) - ważne, że na razie i tak trzymamy budżet w ryzach .. ..nie oszukujmy się: kto by nie rządził i tak by wyjeżdżali .. .. dla tego robię sobie pośmiewisko z egzaltowanych frajerów krzyczących: "przez Kaczki oni wyjeżdżają!!" Odpowiedz Link
skuterionex Re: Polska według PO 17.10.07, 11:20 Takich speców od "owijania w bawełnę" kiedyś nazywano "oficerami dusz" Górnolotne wyrażenia o przyziemnych sprawach i zwykłych machlojkach, są podnoszone do rangi wielkiego wydarzenia. heymdall liczy na zmęczenie przeciwnika swoimi rozwlekłymi wywodami. Za Jackiem Kurskim liczy: że "durny lud to łyknie" Ale lud wie " od czego muchy zdychają" i udowodnił to w szczególnie ważnych chwilach np. w referendum. Myślę ,że i tym razem tak będzie. Że dopisze frekwencja i ludzie nie dadzą się nabrać na lep "papierowej propagandy sukcesu" czy haków w stylu P.Jarucka, czy "dziadka z wermachtu". Wystarczy sobie samemu odpowiedzieć na pytanie . Dlaczego po 2 latach od wyborów znowu są wybory? Odpowiedz Link
heymdall Re: Polska według PO 17.10.07, 11:34 "Górnolotne wyrażenia o przyziemnych sprawach i zwykłych machlojkach, są podnoszone do rangi wielkiego wydarzenia" .. nie zrozumiałem zdania - z punktu widzenia logiki i konstrukcji tego stworka wnioskuję, że skuterionex "liczy na zmęczenie przeciwnika swoimi rozwlekłymi wywodami" ad rem: jeżeli chcesz udowodnić, że mylę się w "swoich rozwlekłych wywodach", prosze, podaj jakieś liczby przeczące temu. Ja moge ci wywlec swoje - nie machaj więc czerwoną flagą do byka, jak za plecami nie masz nic, a w mózgu siano.. Faktycznie "lud durny jest" skoro potrafi nawet łyknąć rózne idiotyzmy. Nawet takie, że propaganda sukcesu istniała dopiero od czasów rządów PiS. Wczoraj się urodziłeś, czy jak? Co warte są wszystkie zapewnienia Kwaśniewskiego i Schrodera odnośnie roszczeń niemieckich, co warta jest obietnica Olka Wynalazcy Wirusa Alkoholizmu na Filipinach, że w UE będziemy jednym z rozgrywających, co warte były przed 2002 dane o wspaniałych osiągnięciach gospodarczych, skoro zaraz po otwarciu nieoc osób wyjechało? odpowiedz mi, wybitny przedstawicielu ludu ... a odpowiedz mi na pytanie: dlaczego prawie żaden rząd nie potrafił utrzymac się dość długo ?? kwestia tego, komu utrzymać się pozwalały media .. w zależności od poglądów władzy mogły przezyć lub nie w Europie .. Odpowiedz Link
emerytw Re: Polska według PO 17.10.07, 08:26 rumian3 napisał: > ...przychodnie się zburzy, a grunt się sprzeda i będzie OK. > Czy fotomontaż, czy to sen ???, a może złośliwość władzy ???. > Macie jeszcze czas do namysłu. > Szanowny Kolego rumian 3, dobrze być zabawnym ale Pan jest poprostu śmieszny. To Wasz min. Dorn chciał ubierać lekarzy w kamasze - czyt. powołać do służby np. wojskowej; to Wasz min. Religa chce podstępnie sprywatyzować służbę zdrowia (polecam obszerny wywiad P. Profesora udzielony Newseesk'owi). Warto by spojrzeć na politykę PiS w tej materii, a później oceniać innych. Traktuję Pańską opinię jako daleko posuniętą demagogię na ostatniej prostej przed terminem wyborów, za pomocą których społeczeństwo albo ulegnie tego typu demagogicznym występkom, albo (i głęboko w to wierzę ) zepchnie Was na margines (za P Premierem Kaczyńskim - "oderwie Was od koryta"). Pozdrawiam i miłego dnia. Odpowiedz Link