Dodaj do ulubionych

Sgh czy Uek ?

24.09.09, 13:49
Witam. W tym roku piszę maturę i chcę studiowac kierunek finanse i rachunkowośc. Wiem, że sgh jest bardziej prestiżową uczelnia jednak mój dylemat wynika głownie z tego ze mieszkam niedaleko Krakowa i studiowanie w tym mieście byłoby mi bardzo na rękę. Chciałem Was zapytac czy te poziom tych uczelni bardzo od siebie odbiega? Czy z krakowskiej uczelni tez mozna wyniesc sporo czy jednak warto przenosic sie do Warszawy na studia na sgh. Prosze o opinie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: Sgh czy Uek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 00:48
      Wątpie żeby ktoś studiował na obu uczelniach ten sam kierunek i mogł porównac
      poziom ;)
      Osobiscie studiuje na UEK Ekonomie ale gdybym mial wybór wybrał bym chyba SGH.
      Wiekszy lans ;D
      A co do UEKu to też polecam, fajny kampus, fajna atmosfera i ja akurat trafiłem
      na fajnych ludzi.
      Powodzenia
      • Gość: ricardo villalobos Re: Sgh czy Uek ? IP: *.chello.pl 01.10.09, 22:11
        ja mam porównanie między ujotem a uekiem i powiem że... obie uczelnie mają swoje
        plusy i minusy. na ueku mniej jest ludzi który o sobie myślą w kategoriach
        "jaki to ja nie jestem przech..." ludzie są trochę bardziej wyluzowani i
        normalni :-] uczelnia jeśli chodzi o warunki lokalowe jest bardzo mała, kampus
        nie jest rewelacyjny, ale za to całkiem przyjemny (patrząc z perspektywy kampusu
        uj na ruczaju). jesli chodzi o poziom to na ueku jest raczej słaby, przynajmniej
        na moim kierunku. wymagające są jedynie przedmioty które w jakiś sposób związane
        są z matematyka i liczeniem. zdarza sie ze poziom zajeć jest żenujący. dużo
        jest ćwiczeń wszelkiego rodzaju, jednak ilość w tym przypadku nie zawsze
        przekłada sie na jakość. spotkałem się kiedyś z opinią że studia na ueku robią
        sie coraz bardziej masowe. muszę tu przyznać rację, zwłaszcza w porównaniu z
        ujotem student ueku jest anonimowy, pozostawiony samemu sobie w trybach tej
        ogromnej maszynerii do produkcji magistrów.

ogólnie rzecz biorąc uek polecam, głównie ze względu na to ze jest w krakowie.
        • Gość: aux Re: Sgh czy Uek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 22:15
          A czy ktos moze sie wypowiedziec jak sytuacja wyglada na AE w Katowicach lub we Wroclawiu?
          • Gość: serf Re: Sgh czy Uek ? IP: *.chello.pl 01.10.09, 22:28
            nie, wypie...j! załóź se nowy temat palancie
      • Gość: uek Re: Sgh czy Uek ? IP: *.chello.pl 03.10.09, 23:05
        jestes debil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka