Dodaj do ulubionych

studia w internecie

15.01.04, 10:01
Mam pytanko , czy kotoś studiował lub zna kogoś kto studiuje w taki sposób??
Jak to wygląda od strony praktycznej i podej scie do studenta na samej
uczelni?
Pozdrawiam.
Wiwi
Obserwuj wątek
    • Gość: shania Re: studia w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 11:04
      od razu sie przyznam, ze nie studiowalam w taki sposob, ale znam osoby, ktore
      tak studiuja, a takze osobe, ktora wspoltworzy takie studia

na pewno latwiej jest studiowac w sposob tradycyjny, bo takie samodzielne
      studia wymagaja duzej samokontroli, i glownie dlatego calkiem sporo osob
      rezygnuje w trakcie tych studiow

jesli chodzi o podejscie do studenta - to chyba zalezy od tego gdzie te studia
      sa organizowane;
      na PW slyszalam, ze jest niezle, co oczywiscie nie oznacza braku wymagan przy
      zaliczaniu...

organizacyjnie (i tu znowuz mam na mysli PW, bo o innych nic nie wiem) polega
      to na tym, ze student wykupuje przedmiot i dostaje material do opanowania na
      plytce, ponadto moze tez korzystac z zasobow zamieszczonych na stronie
      internetowej, rozwiazane zadania (problemy, itd) wysyla do korekty, na egzamin
      musi sie stawic osobiscie, poza tym organizowane sa zjazdy na tzw. "przedmioty
      laboratoryjne"

na PW jest mozliwosc wykupienia najpierw tylko jednego przedmiotu "na probe"
      • Gość: jk wszib IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.04, 00:54
        ja sdudiuje i uwazam ze iidea super pomysl tez ale nie w wszib bo tam nic nigdy
        nic nie wie 0 kultury szacunku za to wielki balagan materialy do sesji sa
        przysylane pare tygodni przed sesja wiec trzeba miec z 350 zl na poprawki secja
        za tydzien wiec ja 1 sem studiowalam i probuje zrezygnowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka