Dodaj do ulubionych

Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja

IP: *.waw.pl / *.waw.pl 21.02.04, 19:41
Jestem na WGiSR na UW. I niestety nie mam widzenia stereoskopowego :-( ale
cwiczenia musze wykonywac tak jak inni tylko ze bez sereoskopu. Przeciez to
panaroja! Intepretacja stereoskopowa zdjęcia bez stereoskopu! Przeciez po to
wymyslono stereosop bi interpretacja zdjec lotniczych byla latwiejsza... Ja
juz nie mam sil do tych cwiczen ;-(
Jak u Was były traktowane osoby na teletetekcji takie jak ja?
Pozdrawiam cieplusio i smutniusio.

Żabka
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja IP: *.legionowo.eu.org 22.02.04, 13:00
      Jestem na I roku UMS (odpowiednik IV) i u nas było dokładnie tak samo. Niestety
      nie jesteś wyjątkiem, nikogo nie obchodzilo, ze ktoś ma problemy z widzeniem
      stereoskopowym - te ćwiczenia trzeba przemęczyć i przetrwać, wspominam je jako
      jedne z 2 najgorszych.

Nasz rok miał tylko jeden semestr, Wy podobno macie je przez 2 - współczuję.
      • Gość: Zabka Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja IP: *.waw.pl / *.waw.pl 24.02.04, 00:13
        Aniu, dzieki za odp. choc nie jest pocieszczajaca.

Ja na pewno bede je wspominac jako jedne z najgorszych :-(
        Niestety my w sumie na 2 roku mamy az 45 godzin!
        Wiem, ze wyjatkiem nie jestem, bo i ze mna studiuja osoby nie widzace
        stereoskopowo, ale nie jestem pierwsza i ostatnia, czy oni nie moge troche
        zmienić programu dla takich osob? Wrrrr
        Pozdrawiam
    • Gość: Sz"Che"Pan teledetekcja IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 13:20
      Na naszym roku było może z kilka osób, które coś tam widziały lepiej przez ten
      stereoskop. Też nic nie widziałem. Proponuje byś patrzyła normalnie na zdjęcie
      jak na mapę cieniowaną i próbowała w ten sposób wykonywać zadanka. Jak nie masz
      ćwiczeń z Wołk-Musiał to zaliczysz ;)

Powodzenia Sz"Che"Pan
      • Gość: Zabka Re: teledetekcja IP: *.waw.pl / *.waw.pl 24.02.04, 00:20
        Sz"Che"Pan, widze ze jstes bratnia dysza z WGiSR??? ;-)
        Zajec nie mam z Musiał, ale tez nie trafił mi się swietny prowadzacy - D.
        Ziółkowski :-(((
        No tak ale takie widzenie, jak na mape cieniowane, jest tylko powierzchniowo
        dobre, niekotrych rzeczy nie da sie zaznaczyc! W dodatku jak ktos nie dosc ze
        nie trojwymiarowo, to jeszcze ma dość słaby wzrok ;-(((
        Ja obiecuję, ze nie ebde sie specjalizować w teledetekcji, tylko niech te
        cwiczenia beda milsze! Bo ja po kazdych to mam dosc studiów! A jak mysle o
        egzaminie z p. Oledzkim - to juz wogóle ;-(((
        Za zyczenie nie dziekuje ;-) Pozdrawiam

PS Skonczyles juz geo czy jeszcze studiujesz? Jesli tak to na ktorym jestes
        roku?
        • Gość: Anka Re: teledetekcja IP: *.legionowo.eu.org 26.02.04, 09:32
          Kiedy my (Sz"Che"Pan jest na tym samym roku co ja) mieliśmy Cwiczenia z
          teledetekcji - wśród prowadzących ćwiczenia była jedna normalna osoba - mgr
          Błach (o ile dobrze pamiętam - przemiła, pytała i poprawiała do skutku, ale
          oceny i tak były średnie, na całą grupę jedna 4.5)...

Przyznam szczerze, że ja stereoskopowo widziałam (chyba jako jedna z
          nielicznych), a rada Sz"Che"Pana jest bardzo dobra...

Powodzenia :)
          • Gość: Żabka Re: teledetekcja IP: *.waw.pl / *.waw.pl 27.02.04, 19:44
            Aniu,

fajnie ze widze tu kolejna bratnia dusze z wydziału :-)

Mgr Błach niestety w tym roku nie prwoadzi zajec :-(

W poprzednim semstrze mialam zajecia z dr Dr M. Mycke-Dominko. Nawet, nawet,
            ale też kilka razy mnie zdnerwowała - po chyba 3 zajeciach, ale gdy jeszcze nie
            bylo cw. ze stereoskopem, zglosilam sie do niej i powiedzialam ze nie mam
            widzenia stereoskopowego, ona powiedziala, ze cos wymyslimy... Ale jak przyszlo
            do zajec, to sie zdzwila ze nie widze :-( a a potem kiedys jeszcze poszlam
            uzupelnic 1 cw. na cw. chyba do 4 roku, i studenci cos rozmawiali miedzy soba o
            tym jak widzą, a Pani Dr na to "Cieszcie sie, ze widzicie, bo Wasza kolanka nie
            widzi" Studenci sie bardzo zdziwili. Bylo mi przykro :(

Dzis mialam te nieszczesne cwiczenia z telemele :-(

Ja tez zycze powodzenia :-) Moze sie kiedyś spotkamy na wydziale :-)))

Zabka
        • Gość: Sz"Che"Pan Re: teledetekcja IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 13:02
          Teraz jestem (wraz z Anka) na I roku Studiów Uzupełniających Magisterskich na
          specjalizacji Geografia Społeczno-Ekonomiczna. Ziólkowski? Czy to nie taki
          mlody doktorant, przypominajacy troszke Pieniazka? Jesli tak to nie powinnas
          miec problemow z zaliczeniem. Wasz rok ma juz wyklady z Olendzkim, my mielismy
          z Ciolkoszem. Nasz kolezanka podchodzila do egzaminu z teledetekcji kilka razy.
          Zdala go dopiero tuz przed obrona licencjata ;)

Powodzenia

Sz"Che"Pan
          • Gość: Żabka Re: teledetekcja IP: *.waw.pl / *.waw.pl 27.02.04, 19:55
            Witam Sz"Che"Pan! :-)

Ziółkowski - tak, chyba zrobił nie dawno doktorat, taki młody, dość wysoki gość.

A Pieniążek? Mam z nim cwiczenia :-( I wszyscy dookoła mówią, że jest
            wymagajacy i trudno zaliczajacy cwiczenia? Prawda? Mam nadzieje, ze nie...

Tak my mamy z Olędzkim :-( Podobno też jest ciężko u niego zdać. Z tego co wiem
            w tym roku przed sesją zimową zaliczało około 15 osób z 3 roku, które nie zdaly
            wczesniej - i tez cieńko :-( bo chyba nikomu nie udało się zdać...

To co napisałeś o koleżance nie jest pocieszajace :-( Czemu oni się tak
            upierają przy tej teledetekcji, ze ona taka wazna :-(((

Pozdrowionka i rowniez zycze powodzenia.

Moze do zobaczenia...

Żabka

Takm my mamy

• Gość: Sz"Che"Pan Re: teledetekcja IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:09
              Jeśli nie miałaś problemów z kartografią na pierwszym roku to nie powinnaś mieć
              problemów z teledetekcją (szczególnie z ćwiczeniami). Jak my zdawaliśmy to
              trzeba było nauczyć się notatek z wykładów i przejrzeć ksiązeczke. Prościzna :-)
              Ale zapewne zaraz wpisze się Ania i zacznie Cie straszyć ;-) Nie obawiaj się,
              najwyżej zdasz za drugim razem. Albo za trzecim, albo za czwartym, albo za
              piątym... :-)
    • Gość: pieprz_i_wanilia Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja IP: 194.146.250.* 26.02.04, 15:38
      Ja chwała Bogu stereoskopowo widzę bez problemu... I rok geografii WNoZ UŚ:
      Osoby nie widzące stereoskopowo teoretycznie (przynajmniej u niektórych
      prowadzących) w czasie wykonywania zadań i prac mają prawo i możliwość
      korzystania z pomocy kolegów - wystarczy to po prostu zgłosić... tak jest
      teoretycznie jak z praktyką nie wiem jeszcze, bo czekają mnie dopiero 2
      ćwiczenia, wtedy się przekonamy... pozdr.
      • Gość: Żabka Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja IP: *.waw.pl / *.waw.pl 27.02.04, 19:37
        Pieprz_i_wanilia,
        no to tylko się ciesz, ze widzisz... zazdroszcze... U nas raczej nie wolno
        chodzic :-( Oczywiscie jak prowadzacy wyjdzie to sobie zagladam do sasiadów,
        ale oni tez maja malo czasu wiec rysuja i moge sobie tak z gory popatrzec :-(
        Powodzenia na 2 i nastepnych cwiczeniach i milej pracy.
        Pozdrawiam

Smutna Zabka
        • braenn Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja 29.02.04, 14:46
          spoko, nie martw sie tak. teledetekcje bez widzenia tez sie da zaliczyc.
          wiekszosc cwiczen spokojnie da sie narysowac z jednego zdjecia. ziolkowski nie
          jest taki zly, dosyc ugodowy i pozytywnie nastawiony do tych co sie staraja.
          jak bedziesz mu dostatecznie czesto przypominac ze nie widzisz i prosic o pomoc
          to nie bedzie zle.
    • Gość: MSOSIE Re: Do studentów GEOGRAFII - teledetekcja IP: 193.0.69.* 01.03.04, 13:08
      My przezylysmy,zajecia tez mialysmy z Ziolkowskim-nie ma sie co
      przejmowac,trzeba robic swoje:)Egzamin jest rzeczywiscie hardcorowy-gratulacje
      dla tych,ktorzy zdaja za pierwszym razem.Jedyna rada-dokladnie przesudiowac
      kazda strone teledetekcyjnej biblii(dla niewtajemniczonych-"Interpretacja zdjec
      lotniczych" Ciolkosza,Oledzkiego i kogos chyba jeszcze).
      Na specjalizacji z teledetekcji tez nie wszyscy widza stereoskopowo:)Nie ma co
      plakac,tylko trzeba poprosic kolezanke lub kolege o pomoc jak mgr Ziolkowski
      pojdzie na kawe.A ponad to on tez jest od tego,zeby Wam pomoc-nie ma co sie go
      bac(mysle,ze on jest bardziej wystraszony;))
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka