Dodaj do ulubionych

Studiowanie dwóch kierunków

IP: *.legnet.optimedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 20:33
No właśnie studenci,mam taki problem.Myślę o studiach na dwóch kierunkach
jednocześnie.Niby nic wielkiego,a jednak to zawsze jakieś wyzwanie.Chciałbym
byście sie ze mną podzielili opiniami,spostrzeżeniami,jak Wam sie studiuje
łącząc dwa kierunki.Czy jest bardzo cięzko,trudno to wszystko pogodzic?
Pozdrawiam i dziękuję za wpisy!
Obserwuj wątek
    • Gość: defanddumb Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: 157.25.31.* 03.03.04, 18:28
      Wiesz, to zależy, jakie kierunki, i jakie masz ambicje, oraz co jeszcze chcesz
      robić poza studiowaniem. Jeżeli nie jest dla ciebie tragedia ocena 4, czy
      czasami 3ipół, bądź zaliczanie czegoś w drugim terminie, a kierunki nie
      wymagaja jakichś całkowicie przeciwstawnych zainteresowań, tochyba będzie ci
      się podobać. Przynajmniej dla mnie, to frajda.
    • Gość: edka_b Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.copit.pl / *.x-net.gliwice.pl 03.03.04, 18:36
      to zalezy od tego jaki kierunki chcesz studiowac,jezeli sa to kierunki
      humanistyczne to nie ma problemu
    • r.richelieu Kto tu jest na dwóch kierunkach w ogóle 03.03.04, 19:09
      i po co
      gdybyś przeprowadził ankietę, ba, gdyby w Twoim wątku wpisali się dwukierunkowi
      z wymienieniem kierunków i przyczyn studiowania okazałyby się różne śmieszne
      zależności.
      Nie mówiąc już o tym, że coraz częściej osoba z licencjaten kierunku X idzie na
      uzupełniający kierunek Y i jest święcie przekonana, że ma, hihi, 2 fakultety
      • Gość: Niezorientowany Re: Kto tu jest na dwóch kierunkach w ogóle IP: *.legnet.optimedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:43
        No właśnie,może mój post jest zbyt ogólnikowy,dlatego napisze więcej.Studiuję
        dziennie politologię na uniwerku i myslę o filologiach-ale nie tych
        popularnych,raczej tych mniej ;-) lub cos z mojego wydziału - socjologię na
        dokładkę do politologii.W sumie to tylko takie moje plany,ale zdaje sobie
        sprawe,że dwa kierunki dla studenta stają się coraz powszechniejsze,a moze
        niedlugo bedzie to norma.Teraz mam pare lat na kształcenie i chciałbym tego
        czasu nie przespać,co mi radzicie?
        • miriammiriam Re: Kto tu jest na dwóch kierunkach w ogóle 03.03.04, 20:05
          Łączenie politologii z socjologią nie powinno być zbyt karkołomne. Jeśli Cię
          interesuje socjologia to się na nią zapisz. Jeśli sądzisz, że posiadanie 2
          dyplomów ułatwi Ci znalezienie pracy, czy też karierę naukową to się
          rozczarujesz. Zdecydowanie bardziej praktyczne jest inwestowanie w języki obce
          (nie trzeba iść w tym celu na filologie) oraz zdobywanie doświadczenia
          zawodowego na stażach. Drugi kierunek może opóźnić Twój start w życie zawodowe
          i tylko na tym stracisz. Mam 2 dyplomy, z doktoratem wyrobiłam sie w terminie
          licząc od skończenia pierwszych studiów, jakoś sobie radzę finansowo :). Drugi
          fakultet sam w sobie w niczym mi nie pomógł, co wiecej mogłabym robić to samo
          bez niego, krótko mówiąc mam pozytek z "podwójnej" wiedzy, ale z z drugiego
          dyplomu żadnego pożytku nigdy nie miałam.
    • Gość: p$ Szczury, szczury widze! IP: *.topolowa.net 03.03.04, 20:10
      na moim wydziale tez maja gniazdo
      i wciaz sie mnoza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka