Dodaj do ulubionych

pedagogika

IP: *.kalisz.mm.pl 02.06.11, 15:17
chcę iść na pedagogikę i nie wiem co zdawać na maturze. Sądzicie, że rozszerzony polski i wos wystarczą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: MAGISTER Re: pedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 18:46
      ZALEZY GDZIE NA APS W WAWIE CHCA BIOLOGII ALBO WOSU ALBO HISTORII ALE PEDAGOGIKA TO PENWNE BEZROBOCIE PO CO CI TO?? DLA LEGITKI???
      • Gość: ;) Re: pedagogika IP: *.kalisz.mm.pl 04.06.11, 22:52
        dlaczego bezrobocie ? myślałam o nauczaniu początkowym
        • kazjenka Re: pedagogika 05.06.11, 22:04
          > dlaczego bezrobocie ? myślałam o nauczaniu początkowym

www.studia.net/o-kierunkach-studiow/2985-bezrobocie-po-pedagogice
          • Gość: ;) Re: pedagogika IP: *.kalisz.mm.pl 05.06.11, 23:53
            no fajnie -,- wszystkie moje plany legły w gruzach ;p
            • Gość: Kagan Re: pedagogika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:32
              Pedagogika nie jest nauka, pedagog nie jest zawodem, a po tych 'studiach' czeka cie tylko bezrobocie. Pomysl o emigracji, poki jests jeszcze mloda, piekna i zdrowa!
              • Gość: ... Re: pedagogika IP: *.3.pl 07.06.11, 14:57
                dlaczego od razu emigracja? może wystarczy zwyczajnie wybrać ambitne studia na których trzeba myśleć?
              • Gość: ;) Re: pedagogika IP: *.kalisz.mm.pl 07.06.11, 22:31
                emigracja ? to chyba nie dla mnie, ale dziekuje za rade ;) teraz bede intensywnie myślała nad tym co chcę robić w życiu bo jedno jest pewne...bezrobotna byc nie chce ;D
    • Gość: gość Re: pedagogika IP: *.play-internet.pl 03.06.11, 21:32
      Zajrzyj na stronę internetową uczelni, na którą chcesz iść, wejdź w zakładkę ,,Rekrutacja" i gdzieś tam będzie lista kierunków studiów i jakie przedmioty są wymagane na dany kierunek (czasem na pedagogikę jest wymagana np. biologia, rozszerzony język obcy itp. Wszystko zależy od tego co wymaga uczelnia
    • Gość: studentin Re: pedagogika IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 23:48
      Ale co Ci to da, że dowiesz się, co sądzą forumowicze, skoro nawet nie byłaś uprzejma napisać, jaka uczelnia Cię interesuje? Nie ma ogólnopolskiego przepisu, który mówi, że wszystkie uczelnie oferujace pedagogikę muszą wymagać polskiego, albo hiszpańskiego, albo wiedzy o tańcu.

Musisz odwiedzić strony internetowe uczelni, które Cię interesują i poczytać sobie wymagania rekrutacyjne. Zazwyczaj wyskakują, kiedy kliknie się "dla kandydatów", albo "rekrutacja". Licz się z tym, że te wymagania się zmieniają, więc to, co jest wiążące dziś, podczas rekrutacji 2012/2013 może już nie obowiązywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka