majkaha 20.05.04, 11:47 Jak przygotować się do testów w Krakowie i do rozmowy w Warszawie albo w Poznaniu? Czasu jest coraz mniej a ja jestem coraz bardziej przerażona!! Czy ktoś ma jakieś informacje o mishu w Toruniu? Pozdrowienia dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_i Re: Pomóżcie!! 20.05.04, 16:35 Jeżeli chodzi o Kraków, to tutaj jest trochę przykładów. www2.uj.edu.pl/MSH/informacje.html Karol Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: Pomóżcie!! 21.05.04, 10:35 Kraków i Warszawa. Pisałam już o tym, także i tutaj na forum. :) Odsyłam więc do poprzednich tematów, a jeżeli będą jakieś pytania, to chętnie udzielę dodatkowych informacji. :) Pozdrawiam Vilya. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaha Re: Pomóżcie!! 22.05.04, 16:32 czy wiecie cos dokladnie o mishu w toruniu? na stronie internetowej sa tylko same suche fakty, nic konkretnego. warto sie tam wybrac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Pomóżcie!! 26.05.04, 13:40 W jakim sensie 'czy warto'? Generalnie formuła MISH jest taka, że warto z niej korzystać, choć np. filozofia też idzie w tym kierunku, że można samemu wybrać wiele przedmiotów. MISH, kosztem niewielkich trudności formalnych, daje większą elstyczność - a ten toruński jest taki sam, jak gdzie indziej. Ja polecam. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Pomóżcie!! 28.05.04, 19:53 Hmm, myślę, że MISH w Toruniu jest dokładnie taki sam, jak na innych uniwersytetach. Warto przejrzeć regulamin - ja np. uważam, że parę rzecz w Poznaniu rozwiązanych jest lepiej niż bodaj w Krakowie (?) - np. nie trzeba się ograniczać do kierunku wiodącego na przyszłych latach (ale nie orientuję się dokładnie, bo jedyny regulamin, jaki znam biegle, to własny :)). Poziom MISH-u to ogólny poziom wydziałów humanistycznych na uczelni... myślę, że warto wysondować co nieco, podowiadywać się. Uczelnia toruńska jest niezła, ale - z tego co słyszałam! nie mam na ten temat własnej opinii! - gorsza niż UW, UJ czy UAM. Rekrutacja na wiele kierunków humanistycznych odbywa się przez konkurs świadectw, więc często trafiają tam ludzie, którzy nie dostali się na inne uniwersytety. A nie sądzę, żeby na MISH toruński było mniej kandydatów na miejsce niż na poznański. A co do rekrutacji - poczytaj forum i potem zadawaj pytania, najlepiej trochę bardziej konkretne ;). Odpowiedz Link Zgłoś