Dodaj do ulubionych

Zmiana promotora

IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.11, 12:43
W czerwcu skończyłam 3 rok studiów. Powinnam się bronić, ale mojemu promotorowi nie odpowiada moja praca, kilka miesięcy co tydzień przynosiłam poprawioną, ale bez skutków (inni profesorowie wypowiedzieli się (anonimowo i napisali to do mnie- mój promotor o tym nie wie) na jej temat pozytywnie twierdząc, że jest gotowa do obrony). W lipcu przeprowadziłam się do innego miasta. Mój promotor wraca na uczelnię we wrześniu. Niestety przyjmuje pracę lub jej fragmenty tylko wydrukowane, nie można wysyłać mu nic mailem. W związku z tym, że podjęłam już pracę, nie mam wolnego, żeby co tydzień jeździć do poprzedniego miasta (200km stąd) zawozić pracę, a sądzę, że nadal będzie nie do zaakceptowania. Myślę o zmianie promotora. Nie wiem czy jest to możliwe w mojej sytuacji. Skończyłam już rok, brakuje mi tylko dyplomu z obrony pracy. U nowego promotora pisałabym nową pracę. Jako główny powód podałabym fakt kontaktu - mailem wysyłałabym pracę nowemu, a aktualnemu nie mogę. Wiem tylko, że gdybym zdecydowała się na zmianę promotora to mój teraz musi wyrazić na to zgodę. Czy macie jakieś rady? Jakieś doświadczenie, którym możecie się podzielić?
Obserwuj wątek
    • Gość: hyytt Re: Zmiana promotora IP: *.subscribers.sferia.net 30.08.11, 14:54
      ja na Twoim miejscu poszłabym do dziekana i pogadała jaka jest sprawa on powinien wszystko wytłumaczyć.
      współczuje Ci promotora. Ja jak zapisywałam sie do swojego to był bardzo szczęśliwy bo oni kasę dostają za to ze się u nich prace pisze. ale po miesiącu chciałam zmienić promotora na innego i ten stary promotor wykreślił mnie z listy osób którzy piszą u niego i nie chciał mi wyrazić zgody na to ze mogę u innego pisać prace. Cytuje co powiedział:"wykreśliłem panią z listy swoich studentów wiec już nie opiekuje sie Panią wiec nie mamy już nic wspólnego" a bez jego zgody nie mogłam zapisać się do innego promotora wiec leciałam do dziekana płakałam mu ten mi kazał napisać podanie z prośbą o zmianę promotora podpisał sie na podaniu i leciałam znów do tego starego promotora i tamten jak zobaczył podpis i zgode dziekana to od razu podpisał.
    • Gość: Tawananna* Re: Zmiana promotora IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 22:51
      Ja bym chyba jednak poprawiała do skutku... Nie musisz pracy zawozić - możesz wysłać ją pocztą (tylko wcześniej ustalić to z promotorem), a na konsultacje pojechać dopiero, kiedy profesor przeczyta już pracę. Jeśli masz już napisaną całość, i profesor daje poprawki do całej pracy, to prędzej czy później musi się to skończyć :), o ile oczywiście wszystkie te uwagi uwzględniać. Pisanie nowej pracy od zera to dużo pracy, i nie będzie to łatwe, zwłaszcza jeśli z nowym promotorem będziesz kontaktować się głównie mailowo. Poza tym przedłuży Ci termin egzaminu lic., a to będzie się pewnie wiązać z kosztami finansowymi. No, i na niektórych kierunkach zmiany promotora, zwłaszcza w ostatniej chwili, nie są mile widziane - sugerują, że jest jakiś konflikt.

Zatem: ja bym się przejechała do promotora i porozmawiała z nim szczerze, suegstywnie pytając o termin egzaminu...
    • Gość: gość Re: Zmiana promotora IP: *.aster.pl 01.02.12, 13:12
      Czesc,
      Ja mam taki sam problem, napisz proszę jak to rozwiązałaś?? zmieniłaś promotora, czy nadal piszesz ?
      Mój mail: ilaria23@onet.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka