Dodaj do ulubionych

PILNE! - ktora polibude wybrac?

IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 02:58
otoz mam problem, dostalem sie na 3 politechniki, a konkretnie:

- pol. poznańska - wydzial Informatyki i Zarzadzania
- pol. wroclawska - wydzial Elektroniki
- pol. warszawska - wydzial Elektroniki i Technik
Informacyjnych

...i nie wiem, ktora wybrac...

jestem z lubuskiego, wiec najblizej mam do poznania, ale z drugiej strony w
poznaniu ta infa to czyste programowanie (= nonstop siedzenie przed kompem),
natomiast we wrocku czy wawie jest to troche bardziej urozmaicone (elementy
elektroniki, czyli praca ze sprzetem tez wchodzi w gre), a to dosc wazne, bo
nie chce spedzac calych dni przy kompie przez szereg lat i w wieku 30 lat
miec wielkie okulary, brzuch i lysine ;)

jesli chodzi o warszawe, to tam kazdemu gwarantuja akademik (duzy plus), poza
tym pol. warszawska jest chyba najbardziej renomowana, takze za granica...

teraz mam konkretne pytanie: na ktory kierunek wy byscie poszli? co mi
mozecie doradzic?

bede bardzo wdzieczny za wszelkie opinie
z gory dzieki
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marks Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 09:35
      Ja bym poszedl na Warszawska
      • Gość: tapirka Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.chello.pl 12.07.04, 10:15
        Warszawa. Również dlatego że już w trakcie studiów besdziesz mieć więcej
        możliwości pracy.
    • Gość: coolik Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 14:58
      dzieki...
      moze jeszcze ktos chcialby mi pomoc? to dla mnie bardzo wazne...
      napiszcie chociaz tylko co mam wybrac, nie musi byc z uzasadnieniem (choc mile widziane)

thx
    • Gość: zoltan Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.chello.pl 12.07.04, 15:24
      Nie zastanawiaj sie.Wydział Elektroniki i Technik Inf na PWarszawskiej to
      najlepszy i najbardziej renomowany wydzial jesli chodzi o uczelnie techniczne w
      Polsce.Na 2-3 roku znajdziesz swietnie platna prace(jesli jestes ambitny).
      • Gość: absolwent Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:56
        Ale jeżeli nie chcesz zawalić studiów albo stracić zdrowia
        to nie nastawiaj się na pracę od 2 a nawet 3 roku studiów - naprawdę...
        • Gość: coolik Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 20:05
          az tak ciezko jest?
          i piszesz konkretnie o warszawie czy ogolnie?
          bo ja ambitny jestem, ale fakt - nie chcialbym zapieprzac od rana do wieczora ;)
          • Gość: absolwent Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:54
            Gość portalu: coolik napisał(a):

> az tak ciezko jest?
            > i piszesz konkretnie o warszawie czy ogolnie?
            > bo ja ambitny jestem, ale fakt - nie chcialbym zapieprzac od rana do wieczora ;
            > )

Takie rzeczy o jakich pisałem są spowodowane zwykle przez pracę a nie przez
            studia - jeżeli student za dużo chce. Można dorabiać sobie tak, jak to studenci
            robili zawsze, czyli: tu przeprowadzka, tam mycie okien, czy napisanie programu
            - ale podejmowanie stałej pracy, dyspozycyjność to naprawdę lepiej odłożyć
            na najstarsze lata.
            Na samych studiach [u nas - PW] niebezpiecznie bywa jak ktoś sobie wybierze
            za dużo przedmiotów; niektórzy tak robią na 2-3 roku, wydaje im się że dadzą
            radę, potem tego żałują. Oczywiście są też przedmioty ciężkie, jak na każdej
            uczelni, materiału jest dużo - to uciążliwe. Ale jak ktoś napisał wstępny
            na 150 pkt to powinien sobie z tym poradzić (i nie będzie totalnie olewał ani
            marnował czasu na głupoty).
            Trzeba dojść do dużej wprawy w rozwiązywaniu standardów, trudniejszych problemów
            uczyć się grupowo, sporo mogą dać doświadczenia starszych... ale o tym
            pogadamy jak już zaczniesz studiować.

• Gość: coolik Re: PILNE! - ktora polibude wybrac? IP: *.gorzow.mm.pl 16.07.04, 13:13
              mialem 164 punkty, jakos sobie poradze (hm, troszke przegieli z fizyka na egz)

a jesli chodzi o prace, to stale zatrudnienie oczywiscie nie wchodzi w gre, o
              tym nawet nie myslalem, ale jakies pojedyncze zlecenia - czemu nie?

jesli chodzi o glowny temat watku - zdecydowalem sie na Politechnike
              Warszawska, choc nie byl to prosty wybor
              dzieki wszystkim za pomoc w podjeciu decyzji, naprawde mi pomogliscie

pozdrawiam i udanych wakacji zycze :D
              • Gość: in Wrocławska of course IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:12
                Warszawka jest przereklamowana. Trudno się dostać, a uczą takie głąby, że aż
                przykro. Wiem, bo tam studiowałem zanim się przeniosłem do Wrocławia. Lżej nie
                jest, ale o niebo lepiej.
                • eressea Re: Wrocławska of course 16.07.04, 23:25
                  Coolik? hehe, czy my sie znamy? Najlepsza klasa w najlepszym liceum w gorzowie
                  ;-)))?

Z tego co wiem w Warszawie będzie Kasia D. i Kuba. Ale oni na UW.
                  Mozecie razem pobalować ;-)))

Powodzenia na studiach.
                  • Gość: coolik Re: Wrocławska of course IP: *.gorzow.mm.pl 28.07.04, 23:44
                    wyglada na to, ze sie znamy, ale nie kojarze nicka ;)
                    prosze mi sie tu wylegitymowac ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka