Dodaj do ulubionych

POLONISTYKA ZAOCZNIE UW

IP: 62.233.197.* 14.07.04, 20:25
wybiera sie ktos?ja mam zamiar ,mam nadzieje ze bedzie dobrze:))hehe podobno
na dyplomie nie bedzie wpisu ze to w trybie zaocznym.slyszal ktos o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: adrian Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.chello.pl 14.07.04, 20:36
      tu wszyscy krytykuja zaoczna polonistyke na UW...przykro mi.niczego sie tam nie
      nauczysz :(
      • Gość: maa Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 14.07.04, 21:00
        a dzienną?
    • Gość: Aga Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: 81.15.254.* 14.07.04, 21:36
      Wpis na dyplomie, że jaki był tryb studiów będzie - ma objąć osoby, które
      właśnie skończyły II rok studiów i wszystkie młodsze roczniki. Oprócz tego a
      dyplomie mają być wszystkie oceny.

• Gość: Azi Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.wp.mil.pl 14.07.04, 21:58
        Po polonistyce nie robiac drugiego kierunku np pedagogiki or smth nie zdzialasz nic :) Do ojca do pracy zglosily sie 2 dziewczyny po UW i pracuja na najnizszych stanowiskach za marne grosze [ pada mit uniwerek = super praca ] bo w innych miejscach ich po prostu nie chca a sama polonistyka malo daje, wiec zastanow sie nad wyborem i wybierz to co uznasz za sluszne ;)
      • Gość: Manianka Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:18
        Hejka! Ja też dostałam sie na zaoczną polonistyke na uw i mam zamiar jak
        najszybciej np. po I-szym roku przeniesc sie na studia dzienne(oczywiscie bez
        zadnych przekretow, tylko dzieki solidnej pracy). Na szczescie jest taka
        mozliwosc, w przeciwienstwie do np. anglistyki. Zamierzam definitywnie z niej
        skorzystac. Pozdrawiam.
        • Gość: klodzia Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: 62.233.197.* 10.08.04, 18:22
          tia.....tez mam taki zamiar.nie wiem czemu jest tu taka kiepska opinia o
          zaocznej polonistyce. ja chce w przyszlym roku zdac na jakies dzienne i moze
          pociagnac te zaoczne.zreszta jak na razie mam prace w tvp a na polonistyce jest
          specj. filologia dla mediow wiec nie jest to zla perspektywa.do zobaczenia
          • chuda_w-w Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW 10.08.04, 21:36
            Polonistyka jest nie jest trudnym kierunkiem... wiec czy nie lepiej pomyslec o
            czyms konkretnym skoro juz decydujecie sie na studia zaoczne? Moi znajomi
            studiuja dziennie filologie polska a dodatkowo zaocznie drugi kierunek i bez
            problemu dawają sobie rade. Osobiscie spotkałam sie z wieloma opiniami ze "nie
            opłaca sie" studiowac polonistyki zaocznie... ze jesli juz ktos decyduje sie na
            studia zaoczne to lepiej wybrac cos bardziej "przyszłosciowego"...
            Ale oczywiscie wybór nalezy do Was i tylko Wy mozecie podjac decyzje, a to co
            napisałam to tylko zdanie moje i ludzi którzy maja z fil pol doczynienia
            Pozdrawiam
            /chuda/
            • Gość: Marta Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 11.08.04, 10:44
              Trudna czy nie - polonistyka jest żmudnym kierunkiem i swoje w bibliotekach
              trzeba odsiedzieć. Daje ogromną satysfakcję, pod warunkiem, że się to naprawdę
              lubi. Kiedy idzie się na polonistykę, bo tak wyszło czy nie miało się na siebie
              innego pomysłu, można się srodze rozczarować (a i wpaść w panikę, kiedy się po
              raz pierwszy widzi listę lektur na hlp).
              Niewiele wiem o polonistyce zaocznej na UW, więc Autorce wątku raczej nie
              pomogę, ale życzę powodzenia zarówno Jej, jak i wszystkim innym kolegom (czy
              raczej: w przeważającej większości koleżankom) po fachu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka