Gość: klodzia IP: 62.233.197.* 14.07.04, 20:25 wybiera sie ktos?ja mam zamiar ,mam nadzieje ze bedzie dobrze:))hehe podobno na dyplomie nie bedzie wpisu ze to w trybie zaocznym.slyszal ktos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adrian Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.chello.pl 14.07.04, 20:36 tu wszyscy krytykuja zaoczna polonistyke na UW...przykro mi.niczego sie tam nie nauczysz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maa Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 14.07.04, 21:00 a dzienną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: 81.15.254.* 14.07.04, 21:36 Wpis na dyplomie, że jaki był tryb studiów będzie - ma objąć osoby, które właśnie skończyły II rok studiów i wszystkie młodsze roczniki. Oprócz tego a dyplomie mają być wszystkie oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azi Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.wp.mil.pl 14.07.04, 21:58 Po polonistyce nie robiac drugiego kierunku np pedagogiki or smth nie zdzialasz nic :) Do ojca do pracy zglosily sie 2 dziewczyny po UW i pracuja na najnizszych stanowiskach za marne grosze [ pada mit uniwerek = super praca ] bo w innych miejscach ich po prostu nie chca a sama polonistyka malo daje, wiec zastanow sie nad wyborem i wybierz to co uznasz za sluszne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manianka Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:18 Hejka! Ja też dostałam sie na zaoczną polonistyke na uw i mam zamiar jak najszybciej np. po I-szym roku przeniesc sie na studia dzienne(oczywiscie bez zadnych przekretow, tylko dzieki solidnej pracy). Na szczescie jest taka mozliwosc, w przeciwienstwie do np. anglistyki. Zamierzam definitywnie z niej skorzystac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klodzia Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: 62.233.197.* 10.08.04, 18:22 tia.....tez mam taki zamiar.nie wiem czemu jest tu taka kiepska opinia o zaocznej polonistyce. ja chce w przyszlym roku zdac na jakies dzienne i moze pociagnac te zaoczne.zreszta jak na razie mam prace w tvp a na polonistyce jest specj. filologia dla mediow wiec nie jest to zla perspektywa.do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW 10.08.04, 21:36 Polonistyka jest nie jest trudnym kierunkiem... wiec czy nie lepiej pomyslec o czyms konkretnym skoro juz decydujecie sie na studia zaoczne? Moi znajomi studiuja dziennie filologie polska a dodatkowo zaocznie drugi kierunek i bez problemu dawają sobie rade. Osobiscie spotkałam sie z wieloma opiniami ze "nie opłaca sie" studiowac polonistyki zaocznie... ze jesli juz ktos decyduje sie na studia zaoczne to lepiej wybrac cos bardziej "przyszłosciowego"... Ale oczywiscie wybór nalezy do Was i tylko Wy mozecie podjac decyzje, a to co napisałam to tylko zdanie moje i ludzi którzy maja z fil pol doczynienia Pozdrawiam /chuda/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: POLONISTYKA ZAOCZNIE UW IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 11.08.04, 10:44 Trudna czy nie - polonistyka jest żmudnym kierunkiem i swoje w bibliotekach trzeba odsiedzieć. Daje ogromną satysfakcję, pod warunkiem, że się to naprawdę lubi. Kiedy idzie się na polonistykę, bo tak wyszło czy nie miało się na siebie innego pomysłu, można się srodze rozczarować (a i wpaść w panikę, kiedy się po raz pierwszy widzi listę lektur na hlp). Niewiele wiem o polonistyce zaocznej na UW, więc Autorce wątku raczej nie pomogę, ale życzę powodzenia zarówno Jej, jak i wszystkim innym kolegom (czy raczej: w przeważającej większości koleżankom) po fachu:) Odpowiedz Link Zgłoś