Dodaj do ulubionych

GWSP Gliwice - opinie?

08.04.13, 19:06
Szukam opinii na temat Gliwickiej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości. Interesuje mnie wszystko - wykładowcy, zajęcia, studenci itp. Na szkołę natrafiłam na targach edukacyjnych, ale tam wiadomo, że było tylko kilka osób z uczelni, a reszta to maturzyści.
Wybieram się na ich drzwi otwarte 11.04, ale wolałabym zasięgnąć opinii zwykłych studentów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Studentka GWSP Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: 212.106.159.* 09.04.13, 08:58
      Cześć, otóż jestem studentką VI semestru Ekonomii na GWSP w Gliwicach i myślę, że mogę bez problemu polecić tą uczelnię. Wszystko zależy od tego jakie masz nastawienie i czego oczekujesz od studiów. Jeśli chodzi o wykładowców to są to ludzie wykładający na Polibudzie, Uniwersytecie Ekonomicznym czy np. na WSB w Chorzowie. Szkoła jest bardzo nowoczesna, dobrze wyposażona. Dojazd ok. Ogólnie to trzeba się przykładać bo nie dają zliczeń za darmo: są testy, zaliczenia opisowe, referaty czy inne prace zaliczeniowe. Nie jest to oczywiście nic czego nie dałoby się ogarnąć, ale trzeba się przykładać i trochę czasu na to poświęcić. Ogólnie atmosfera w szkole dobra. Dementuje plotki jakoby zaliczenia dostawało się za samo płacenie- nie jest tak!!! Uczelnia jest przyjemna, grono pedagogiczne to też bardzo fajni ludzie, szkoda tylko, że nie ma MGR bo chętnie kontynuowałabym naukę w tej szkole :-)
    • Gość: JustynaEko Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: 93.95.90.* 15.04.13, 15:47
      Cześć.Jestem studentką V semestru Ekonomii na GWSP w Gliwicach Uważam, że warto wybrać tą uczelnię. Wykłady prowadzą wykłądowcy z Uniwersytetu Ekonomicznego, Uniwersytetu Śląskiego, Politechnik Śląskiej. Uczelnia jest dobrze wyposażona. Co do nauki, to w przyoadku matematyki, statystyki, sprawozdawczości finansowej czy analizy ekonmicznej to warto chodzić na ćwiczenia. Zadania są bardzo dobrze tłumaczone. Jeśli ktoś na bieżąco przegląda notatki, to nie będzie miał problemy ze zdaniem. Wiem to z własnego doświadczenia. Z matematyki na każdym zjeździe są kartkówki, ale przykłady są podobne do tych z zajęć. Z matematyką nie jest źle, bo z powodu kartkówek na bieżąco się uczyłam i na kolokwium nie musiałam specjalnie się uczyć, wystaczyła dzien wcześniej przejrzeć notatki. Warto natomiast na bieżąco robić przykłady z zajęć. Z analizy ekonomicznej robi się zadania związne ze wskaźnikami finansowymi, analizą bilansu. Im więcej zrobisz na zajęciach, tym mniej pozozstaje do zrobienia w domu. W sumie wykładowcy są fajni.
    • Gość: ... Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 17:49
      Dwie opinie, ewidentnie napisane przez tę samą osobę, prawdopodobnie pracownika działu promocji uczelni.
    • Gość: belial Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.devs.futuro.pl 16.04.13, 09:22
      > Wybieram się na ich drzwi otwarte 11.04

A na które konkretnie drzwi otwarte się tam wybrałaś? Te do dziekanatu, wejściowe czy może te do toalety?
    • Gość: Ewa, sem IV eko. Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.waldex.3s.pl 20.04.13, 15:21
      Jak w podpisie, jestem na IV sesmestrze ekonomii i zapraszam serdecznie do GWSP. Nie mam pojęcia o co chodzi osobom, które ciągle narzekają na tę uczelnię. Może po prostu nie dawali sobie rady i całą winę zwalają profesorów i uczelnię w całości. A może to żyła wodna na Bojskowskiej (?). Tak czy inaczej ja GWSP szczerze polecam, przyjemna atmosfera, wykładowcy ogarnięci, przekazują wszystko w sposób ciekawy, w razie problemów zawsze pomogą, wytłumaczą i wbiją do łba tak, że zdasz choćby za 3 razem :) Co do zajęć, to jeśli chodzi o ekonomię, na I i II sem szału nie ma, wiadomo, same podstawy dot. kierunku. Później już samemu chce się chodzić i słuchać i okazuję się, że ekonomia, to całkiem fajna sprawa. Co do studentów, to już zalezy z kim będziesz się trzymała ;) Podsumowując, opłaca się spędzić te pare lat na Bojkowskiej :) Do zobaczenia!
      • Gość: Aga V sem ekonomia Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.205.21.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.13, 21:12
        Witam.
        Osobiście jestem bardzo zadowolona z edukacji na GWSP w Gliwicach. Uczęszczam już 3 rok więc z przyjemnością mogę polecić tą uczelnię. Przyjazna atmosfera i wykwalifikowani wykładowcy. Jak ktoś się uczy nie ma problemu ze zdawaniem. Szkoła dobrze zaopatrzona.
        Gorąco POLECAM przyszłym studentom!!!
        Agnieszka H.
      • Gość: Pamela Ekonomia Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 21:33

Jestem studentką II roku ekonomi osobiście uważam, że nasza uczelnia jest godna zaufania i polecenia:)
    • Gość: Marek Ekonomia Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.xforce.3s.pl 25.06.13, 10:17
      Witam mam nadzieje że wybralaś GWSP jako swoją uczelnie!!!
      Jak dla mnie to chyba nie ma innego rozwiązania lepszego:) Nie rozumiem tych osób które wypowiadają się w jak najgorszy sposób o tej uczelni. Ja studiuję na drugim roku i mogę tylko pochwalić. Uczelnie, wykładowców, atmosfere. Myśle że aby zabierać głos trzeba studiować na tej uczelni i przekonać się że naprawdę warto!!! Polecam
      • Gość: gosian Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.net.stream.pl 25.06.13, 19:44
        Zdecydowanie polecam. Bardzo dobrze wyposażona uczelnia, miła atmosfera i wymagająca kadra nauczająca, która potrafi zarazić ekonomicznym myśleniem - ale przecież o to chodzi.
    • Gość: Bartek VI sem.ekon Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.13, 08:33
      Z całą świadomością i odpowiedzialnością mogę stwierdzić że jestem zadowolony ze studiów na tej uczelni. bezproblemowy kontakt z działem nauczania oraz wykładowcami, dobre warunki nauczania, kompetentna kadra i miła atmosfera. Aha i dla wszystkich którzy uważają ze tam się zdaje za samo chodzenie i płacenie czesnego, tam też trzeba się uczyć :)
      • Gość: student Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 14:54
        Jestem na kierunku ekonomia polecam tą uczelnie dobra kadra ciekawe wykłady.
        Uczelnie bardzo dobrze wyposażona warto ją wybrać
        • Gość: ja Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.gwardii.osi.pl 27.06.13, 17:01
          Kończe drugi semstr, co prawda pedagogika, ale ja również polecam szkołe. Wykładowcy różni,mniej lub bardziej wymagający. Jeśli sie chodzi na wykłady i robi notatki zaliczenie na pierwszych terminach nie stanowi problemu. Ludzie którzy studiuja dzielą sie na takich co chca coś po studiach wynieść(tych inni studenci lubią mniej) i takich którym sie wydaje że jak chodzą czasami i zapłaca to zaliczenie im sie należy..czasami wiec spotyka im przykra niespodzianka. Ogólnie szkoła naprawde fajna, ładna, aż miło sie siedzi na wykładach, dobrze wyposarzona. Polecam
          • Gość: ktopytaniebladzi Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.gl.digi.pl 02.09.13, 21:45
            A możecie mi coś powiedzieć na temat tych aktualnych promocji w czesnym? Widzę na ich stronie, że mają ich sporo i że podobno można je łączyć, ale wolałabym się upewnić, że to na pewno tak funkcjonuje, bo coś za duże mi się wydają :) Nie chciałabym się potem rozczarować, że zamiast zaoszczędzonych kilkuset złotych dostanę kubek :) Pozdrowienia dla jeszcze niezdecydowanych!
    • Gość: emi Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.pojan.net 18.09.13, 17:05
      Mnie wystarczy, że rektor tej uczelni jest byłym współpracowniukiem SB, a sąd kilka dni temu orzekł, ze xzłożył fałszywe oswiadczenie lustracyjne, kandydując na radnego. Czego dobrego mozna spodziewac się po takiej uczelni???
      • Gość: studentkagliwice Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.gl.digi.pl 18.09.13, 17:48
        Szczerze? To nie wina pracowników uczelni ani studentów, że wydarzyły się takie rzeczy... ważne, przecież jeden człowiek to nie cała szkoła. Dajcie spokój z tymi domysłami - nawet jeśli współpracował to on, a nie studenci i jego współpracownicy powinien być z tym utożsamiany.
        Czas pokaże co zrobią... najważniejsze, że uczelnia jest spoko i poziom dobry. Przecież pracodawcy nie patrzą na to, kto był rektorem, tylko na umiejętności.
    • Gość: gosc Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.kopernik.silesianet.pl 02.02.14, 17:13
      porażka
      • Gość: gosc Re: GWSP Gliwice - opinie? IP: *.kopernik.silesianet.pl 02.02.14, 17:22
        narzucanie internetowych zajec tez jest spoko jak nie chcemy?? raczej nie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka