Gość: Pati
IP: *.dynamic.chello.pl
27.05.13, 16:04
Witam!
Proszę o pomoc, ponieważ nie łapię się totalnie w nowych zasadach panujących na uczelniach, nigdzie nie ma żadnych dokładnych wyjaśnień, każdy pisze co innego, a gdy czytam inne wątki to odnajduje tylko wklejone cytaty z ustawy, które są jak dla mnie niejednoznaczne i dalej nic nie rozumiem :D
Otóż w latach 2012/2013 rozpoczęłam kierunek X na uniwersytecie. Zaliczyłam pierwszy semestr, ale w marcu doszło do mnie, że to nie jest jednak dla mnie i postanowiłam zmienić kierunek. Nie chodzę już na zajęcia i poprawiłam w między czasie maturę.
W lipcu chcę złożyć papiery na studia Y, nie podchodzę więc do sesji letniej na studiach X.
Mam kilka pytań:
1) Czy będę musiała płacić za zmianę kierunku i nowe studia, jeśli nie ukończyłam całego roku?
2) Kiedy powinnam złożyć wniosek z rezygnacją z kierunku X? Czy mogę już po ogłoszeniu list w lipcu czy muszę już teraz?
3) Czy po rezygnacji z kierunku od razu zabiorą mi legitymację studencką?
2 i 3 pytanie wynika właśnie z posiadania legitymacji - utrzymuję się sama i nie ukrywam, że brak legitymacji w wakacje równa się uziemieniem w domu, patrząc na obecne ceny pociągów, itp. :<
Z góry dziękuję za odpowiedź, tym którzy orientują się w sytuacji i zechcą pomóc! :)