Dodaj do ulubionych

umcs czy kul

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 19:42
dostałam się na filologię angielską na kul i umcs, teraz nie wiem jaką decyzję podjąć. Czy ktoś mógłby wyrazić swoją opinię co do tych uczelni/kierunków na tych uczelniach? Jaka jest atmosfera, czy wykładowcy są 'ludzcy' ;p, jak przedstawia się sprawa egzaminów, jakie można dobrać dodatkowe języki- ogółem interesuje mnie wszystko. Dzięki za każdą opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: umcs czy kul IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.13, 17:56
      Jestem tegoroczną absolwentką filologii angielskiej na UMCS. Nie wiem jak wygląda sytuacja na KUL, dlatego mogę coś powiedzieć tylko o "mojej" uczelni. Ogólnie jestem zadowolona, a studia minęły mi jak 5 dni, a nie 5 lat. Nie będę kłamać - bywa ciężko, ogrom pracy, dużo nauki indywidualnej. Są przedmioty lżejsze, ale jest też kilka kobył. Dużo zależy od prowadzących, bo czasem zdarza się ze dany przedmiot kiedy prowadzony jest przez 1 prof jest w miare łatwo zaliczyć, ale kiedy już kto inny go prowadzi, może być ciężko. Osobiście poradziłabym Ci się przyłożyć do zajęć związanych z historią Wielkiej Brytanii, fonetyką i fonologią, metodyką. Z literaturą to różnie bywa, zależy kto prowadzi. Jesli chodzi o samą atmosferę, to ciężko mi powiedzieć, bo ja nie miałam żadnych problemów, ale oczywiście były osoby, które narzekały i twierdziły, że na KUL jest dużo milej. Tylko pytanie-skąd wiedziały, skoro tam nie studiowały? ;)) Powodzenia na studiach! :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka