Dodaj do ulubionych

MATURA 2005..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 16:14
------------------------------------------------------------------------------
--
Witam, mam jedno pytanie czy widzieliście zasady rekrutacji na prawo dzienne
na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu na rok 2005/2006r. - j.polski,
j.obcy, historia, matematyka i jeden jeszcze przedmiot do wyboru - w sumie 5
przedmiotów - czy to jest normalne ? Wybiera się ktoś z was na prawo na UAM
do Poznania za rok ? Ja jak zobaczyłem na zasady rekrutacji to zrezygnowałem
na 100%. Co o tych zasadach sądzicie i czy ktoś z was odwazy sie zdawac 5
przedmiotów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: MATURA 2005.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:42
      Widziałam.Ja jako typowy humanista nie jestem w stanie zdać matury z matmy, tym bardziej, że jestem w liceum na profilu humanistycznym gdzie mam 3 godz. matmy w tygodniu, nauczyciel nas olewa, bo wie, że nikt z tego matury zdawać nie zamierza.Kto w ogóle wymyślił takie wymagania. Ja wybieram inną uczelnię, chyba to będzie UWr.
    • Gość: agatka Re: MATURA 2005.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:30
      hey! widziałam! jestem załamana, marzyłam o studiach w Poznaniu, a ta matma
      wszystko przekreśla. Przez 2 lata olewałam ją sobie, tak , żeby zdać ( mamy
      bardzo wysoki poziom i nauczyciele sami nam radzili, abyśmy uczyli się tego, co
      będzie potrzebne, a resztę przedmiotów jedynie na takim poziomie, by nie mieć
      problemów z zaliczeniem) a teraz.......... zostaje Kraków, Wrocław i Toruń... a
      propos Torunia - słyszałam, że to renomowana uczelnia, szczególnie wydział
      prawa i administracji... wiecie coś o tym?pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: MATURA 2005.. IP: 81.15.254.* 11.08.04, 23:14
        No, tak, dośc renomowana - szóste miejsce w kraju w zakresie prawa, a ogólnie
        to gdzieś 3/4...;)
        A poza tym, nic dziwnego, że uczelnie wymagają takiej ilości przedmiotów -
        jakoś muszą wybrać tych najlepszych.
        • Gość: agatulka Re: MATURA 2005.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:12
          wiec ktora uczelnia ma pod wzgledem prawa 1 , 2 ,3 miejsce? 1 - UJ . 2 - UW,
          3?????????????
          • Gość: Aga Re: MATURA 2005.. IP: 81.15.254.* 12.08.04, 09:58
            1 miejsce - UJ, 2 - UŁ, 3 - UW, 4 - UMSC w Lubilnie, 5 - UAM w Poznaniu, 6 -
            UMK w Toruniu. Ranking "Polityki" z 2004 roku.
            A myślenie matematyczne, logiczne, przydaje się na każdym kierunku studiów, na
            prawie z calą pewnością. Obowiązkowa matma na maturze to jednak nie jest zly
            pomysl...
            • Gość: agatulka Re: MATURA 2005.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:33
              zapewniam Cię, że UŁ to jedna wielka kicha....... matma, -. cośw tym jest:)
              • Gość: Aga Re: MATURA 2005.. IP: 81.15.254.* 13.08.04, 00:04
                Nie mnie zapewniaj, tylko ranking Polityki...;) Mnie nic do tego, prawa nie
                studiuję i nie zamierzam.
                • Gość: agatulka Re: MATURA 2005.. IP: *.echostar.pl 13.08.04, 23:02
                  wiem, ze na uniwerek jest sie bardzo latwo dostac i poziom malo zadowalajcu,
                  ale z drugiej strony politykę zawsze uwazalam za madra i dobra gazete....
                  co do rekrutacji na prawo na UŁ : wymagana jest tylko historia , jezyk obcy i
                  jezyk polski... that's all, zadnych rozmow kwalifikacyjnych, testow, nic.....
              • Gość: REWARD Re: MATURA 2005.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 17:07
                ale jaka matma na Uniwersytecie Łódzkim ???????
    • Gość: a Re: MATURA 2005.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:38
      moim zdaniem nie powinniście się tym az tak martwić, bo chyba nie ma ludzi
      obrytych z 5 przedmiotów. Jeżeli ktos jest humanistą, to wiecej punktów uzyska
      ze swoich ulubionych przedmiotów, a z matmy będzie miał troszkę mniej. Umysł
      scisły natomiast poradzi sobie z matematyką, a z innymi przedmiotami moze miec
      kłopot
      głowy do góry, pozdrawiam wszystkich i 3mam za was kciuki
      nie poddawajcie się przed startem
      • Gość: jz166 Re: MATURA 2005.. IP: *.mos.gov.pl 12.08.04, 09:26
        umysl scisly nie bedzie zdawac na prawo bo to sa wszechstronne studia
        humanistyczne
        wprowadzanie matematyki na egzaminy wstepne na takie studia to potezne
        nieporozumienie
        na pewno ministerstwo edukacji sie na ten temat wypowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka