Gość: Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 15:58 Bardzo intryguje mnie ten kierunek, lecz sama juz nie wiem co o tym myslec.Moze ktos z was mial doczynienia z tyk kierunkiem.Prosze komentarze na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Kosmetologia IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:02 Tez myslalam o tym kierunku... Dowiadywalam sie na Uniwersytecie Medycznym ( wydzial farmacji) w Lodzi o tym kierunku no i .... zrezygnowalam... Sa tylko studia zaoczne i wieczorowe. Zaoczne tylko dla kosmetyczek , a wieczorowe dla reszty ludzi. Pytalam o egzaminy ale pani w sekretariacie odpowiedziala mi, ze przyjmuja wszystkich bo te studia sa drogie... 8000 zl. za rok.... W Lodzi jest jeszcze Szkola Kosmetyczna ale nic nie wiem o tym. Wiem , ze to jest 3 letnia szkola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:31 Jestem absolwentka kosmetologii.Studiowalam w Wyzszej Szkole Zawodowej Pielegnacji Zdrowia i Urody w Poznaniu.Sa to studia 3-letnie konczac uzyskujesz tytul licencjata kosmetologa.Sa to studia platne 550 zl na m-c na dziennych, zaoczne sa nieco tansze.Z tego co wiem rekrutacja na ten rok juz sie zakonczyla.Rowniez kosmetologia jest w Warszawie jednak tu ceny sa o wiele wyzsze.Mozesz studiowac rowniez na Akademii Medycznej w Bydgoszczy i w Wyzszej Szkole Fizjoterapii we Wroclawiu(to szkola prywatna)Kosmetolog posiada wiedzę powalającą mu na fachową pomoc pacjentowi zarówno ze skórą zdrową jak i z defektami.Kosmetolog znajduje zatrudnienie w zakładach kosmetycznych, laboratoriach, zakładach odnowy biologicznej, firmach kosmetycznych, dystrybucji i sprzedaży kosmetyków.Przedmioty na tym kierunku to: anatomia, fizjologia, patofizjologia, histologia, dermatologia, fizykoterapia, immunologia, alergologia, chemia surowców kosmetycznych, receptura kosmetyku,biochemia, podstawy estetyki i makijażu, dietetyka. Studenci nabywają wiedzę na temat nowoczesnych metod działania kosmetyków, ogólnego i miejscowego leczenia dermatologicznego wybranych przewlekłych dermatoz.Takze musisz wiedziec,ze na kierunku tym oprocz umiejetnosci praktycznych (pielegnaca, makijaz) jest wymagana wiedza medyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:19 a Ty gdzie pracujesz i ile zarabiasz? bo to chyba wazniejsze info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:41 Na razie nie pracuje ale chce otworzyc gabinet odnowy biologicznej...jednak to nie moje jedyne plany poniewaz chce kontynuowac nauke na studiach magisterskich:)Wymienione przeze mnie miejsca pracy to tylko przyklady...to od naszych predyspozycji zalezy gdzie mozemy pracowac i w zwiazku z czym ile bedziemy zarabiac:)Jednak nie zawsze rozchodzi sie o kase bo wazne jest czy robiac cos bedziesz miec z tego satysfakcje... Odpowiedz Link Zgłoś