Dodaj do ulubionych

Kosmetologia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 15:58
Bardzo intryguje mnie ten kierunek, lecz sama juz nie wiem co o tym
myslec.Moze ktos z was mial doczynienia z tyk kierunkiem.Prosze komentarze na
ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Kosmetologia IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:02
      Tez myslalam o tym kierunku... Dowiadywalam sie na Uniwersytecie Medycznym (
      wydzial farmacji) w Lodzi o tym kierunku no i .... zrezygnowalam... Sa tylko
      studia zaoczne i wieczorowe. Zaoczne tylko dla kosmetyczek , a wieczorowe dla
      reszty ludzi. Pytalam o egzaminy ale pani w sekretariacie odpowiedziala mi, ze
      przyjmuja wszystkich bo te studia sa drogie... 8000 zl. za rok.... W Lodzi jest
      jeszcze Szkola Kosmetyczna ale nic nie wiem o tym. Wiem , ze to jest 3 letnia
      szkola...
    • Gość: Kaja Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:31
      Jestem absolwentka kosmetologii.Studiowalam w Wyzszej Szkole Zawodowej
      Pielegnacji Zdrowia i Urody w Poznaniu.Sa to studia 3-letnie konczac uzyskujesz
      tytul licencjata kosmetologa.Sa to studia platne 550 zl na m-c na dziennych,
      zaoczne sa nieco tansze.Z tego co wiem rekrutacja na ten rok juz sie
      zakonczyla.Rowniez kosmetologia jest w Warszawie jednak tu ceny sa o wiele
      wyzsze.Mozesz studiowac rowniez na Akademii Medycznej w Bydgoszczy i w Wyzszej
      Szkole Fizjoterapii we Wroclawiu(to szkola prywatna)Kosmetolog posiada wiedzę
      powalającą mu na fachową pomoc pacjentowi zarówno ze skórą zdrową jak i z
      defektami.Kosmetolog znajduje zatrudnienie w zakładach kosmetycznych,
      laboratoriach, zakładach odnowy biologicznej, firmach kosmetycznych,
      dystrybucji i sprzedaży kosmetyków.Przedmioty na tym kierunku to: anatomia,
      fizjologia, patofizjologia, histologia, dermatologia, fizykoterapia,
      immunologia, alergologia, chemia surowców kosmetycznych, receptura
      kosmetyku,biochemia, podstawy estetyki i makijażu, dietetyka. Studenci nabywają
      wiedzę na temat nowoczesnych metod działania kosmetyków, ogólnego i miejscowego
      leczenia dermatologicznego wybranych przewlekłych dermatoz.Takze musisz
      wiedziec,ze na kierunku tym oprocz umiejetnosci praktycznych (pielegnaca,
      makijaz) jest wymagana wiedza medyczna.
      • Gość: o. Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:19
        a Ty gdzie pracujesz i ile zarabiasz? bo to chyba wazniejsze info...
        • Gość: Kaja Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:41
          Na razie nie pracuje ale chce otworzyc gabinet odnowy biologicznej...jednak to
          nie moje jedyne plany poniewaz chce kontynuowac nauke na studiach
          magisterskich:)Wymienione przeze mnie miejsca pracy to tylko przyklady...to od
          naszych predyspozycji zalezy gdzie mozemy pracowac i w zwiazku z czym ile
          bedziemy zarabiac:)Jednak nie zawsze rozchodzi sie o kase bo wazne jest czy
          robiac cos bedziesz miec z tego satysfakcje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka